Jump to content

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

IMG_1329.jpg

ναυαρχίδα

Το blog των υγειονομικών του "ΑΤΤΙΚΟΝ"

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

«Το είπαν, το είπαν Αττικόν και το 'καναν Θανατικόν», «Τέλος πια η κοροϊδία, δώστε λεφτά για την υγεία και τους πολίτες, όχι για καλόγερους και για τραπεζίτες» ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναζαν χθες οι εργαζόμενοι του Αττικόν έξω από το υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούν, όπως υποστήριξαν, για την «πολιτική εγκατάλειψης» του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι, που εδώ και 5 εβδομάδες βρίσκονται σε μια σειρά από κινητοποιήσεις, κατείγγειλαν τόσο τις σοβαρότατες χρόνιες ελλείψεις του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών, όσο και το ότι όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες για εφημερίες - υπερωρίες. Δυστυχώς, αντιπροσωπεία των εργαζομένων δεν κατάφερε να συναντήσει τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, αφού εκείνος απουσίαζε...

Στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν, ως ένδειξη συμπαράστασης, και ασθενείς του Αιματολογικού Τμήματος στο Αττικόν και συγγενείς τους. Σε επιστολή τους προς το διοικητή του νοσοκομείου στις 20/10 αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Πώς είναι δυνατόν ο κ. Αβραμόπουλος να περιφέρεται από δεξίωση σε δεξίωση και να εγκαινιάζει ιδιωτικά κέντρα υγείας χωρίς να δίνει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων στο Αττικόν; Πώς είναι δυνατόν οι νοσηλευτές να κάνουν 2 βάρδιες το 24ωρο για 40 ασθενείς και οι γιατροί να κάνουν τόσες εφημερίες; Εχουμε φτάσει εμείς οι ασθενείς του αιματολογικού, με τις μακροχρόνιες και επίπονες νοσηλείες μας, σε σημείο ανησυχίας για εκείνους και για εμάς τους ίδιους».

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν μέλη του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής Αθήνας και συνάδελφοί τους - εργαζόμενοι των νοσοκομείων Αγία Ολγα, Ερυθρός Σταυρός, Ευαγγελισμός, Αμαλία Φλέμινγκ, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Δαφνί, Ιωάννη Μεταξά, Γενικό Κρατικό Αθηνών και Σισμανόγλειο. Ακόμη, οι Δημοί Πετρούπολης και Αγίας Βαρβάρας συμμετείχαν στη συγκέντρωση με 4 απορριμματοφόρα, 2 ο κάθε δήμος.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία έως τη Βουλή, όπου κάποιοι από τους διαδηλωτές έκαψαν 2 στολές γιατρών, σε μια προσπάθεια να καταγγείλουν τη συστηματική επιχειρούμενη υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων έγινε δεκτή στη Βουλή.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 1/11/2008

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.