Jump to content

[πληροφορίες για ειδικότητα] ΠΓΝ Ρόδου


kolokotronis

Recommended Posts

Συναδελφε

εκανα χειρουργικη στο νοσοκομειο και θα κανω και το ειδικο κομματι εκει.Ειναι ενα νοσοκομειο με παρα παρα πολυ δουλεια αλλα και σοβαροτατες ελλειψεις σε νοσηλευτικο και ιατρικο προσωπικο.Γνωριζω πολυ καλα τα παιδια που εκαναν ειδικοτητα στο ακτινολογικο.Ειχα αριστη συνεργασια μαζι τους και με βοηθησαν πολυ οταν χρειαζομουν υπερηχους στα επειγοντα και ελειπαν οι επιμελητες τους και πραγματικα...σωθηκαν πολλες ζωές..πιστεψέ με.Για περιφερειακο νοσοκομειο πιστευω οτι τα παιδια εμαθαν αρκετα πραγματα.Ελπιζω να δει καποιο απο τα παιδια το τοπικ και να σε ενημερωσει καλυτερα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εχει τυχει να δουλεψω και γω εκει. οντως εχει πολυ δουλεια αλλα δε νομιζω οτι οι ειδικευομενοι της ακτινολογιας κανουν η μαθαινουν πολλα πραγματα. ακτινογραφιες στα επειγοντα τις βγαζουν οι τεχνολογοι και τις βλεπουν οι γιατροι των επειγοντων, υπερηχοι σπανια γινονται την ιδια ημερα και αξονικες ακομα πιο σπανιες. οποτε ουσιαστικα οτι δεις το πρωι και οτι κανεις απο μόνος. εκτός αν θες να εισαι χαλαρα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μια που βλεπω το ΓΝ Ρόδου μαζεύεται σιγα σιγα

είπα να δηλώσω και γω παρών!!

οσο για τους ακτινολογους δεν τους ειδα ποτέ

βασικα ουτε και αυτοι πρεπει να με είδαν..

εχουν μαγνητικο αλλα δεν τον δουλευουν (λόγω ελλειψης προσωπικου)

αξονικος δουλευει και μαζευει κοσμο απο ολα τα δωδεκανησα (νομιζω οτι ειναι ο μοναδικός που βρισκεται σε κρατικό νοσοκομείο στην περιφέρεια)

για τα υπολοιπα που αναφερουν οι συναδελφοι

όντως κάπως ετσι ειναι τα πράγματα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

υπάρχουν 2 παθολογικες κλινικές με 35 κρεβάτια. εφημερεύουνε μέρα παρά μέρα και από κάθε κλινική σε γενική εφημερία 2 οι οποίοι ανα 6 ώρες κατεβαίνουν στα επειγοντα και τις υπόλοιπες 6 εφημερεύουν στην κλινική. σε εφημερία κλινικής εφημερεύει ένας ιατρός.στα επείγοντα εφημερεύεις μόνος για όλα τα παθολογικά περιστατικά. οι επιμελητες μένουν μέσα αλλά δεν είναι και το καλύτερο τους να τους φωνάζεις οχι οτι κατεβαίνουν στα λένε τηλεφωνικά. σπάνια κατεβαίνουν οταν υπάρχει περιστατικό στην αίθουσα ανάνηψης.ακτινογραφίες όπως αναφέραμε γνωματεύεις μόνος σου ενώ υπερηχος και αξονική σπανίζουν.υπάρχει αρκετή κίνηση και το καλοκαίρι ακόμα περισσότερη.υπάρχουν 5 κρεβάτια για τον παθολογικό τομέα που σπάνια τα βλέπεις άδεια.δέχεσαι τις διακομιδές από όλα τα υπόλοιπα νησιά.όμως πέρα από την πολύ δουλεια και το ξεπάτωμα και οι δυο κλινικές απαρτίζονται στο μεγαλύτερο μέρος από αξιόλγο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με διάθεση να βοηθήσει ο ένας τον άλλο. υπάρχουν γιατροί διακεκριμένοι και στην υπόλοιπη ελλάδα και στο εξωτερικό.συμμετέχεις σε αρκετές εργασίες και γίνονται και εκπαιδευτικά μαθήματα και στην κλινική και διατομεακά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ακτινολογικο Ροδου δινει 2 χρονια=εκπαιδευση σε κλασσικη και μαστογραφια,αλλα στην ουσια οτι μαθεις μονος σου σε πυελογραφιες και διαβασεις πεπτικου+υπερηχους.Εφημεριες 10 ανα ατομο(το οποιο προσπαθω να ανατρεψω).Στις εφημεριες κανεις υπερηχους(αναλογως τι σου στειλουν απο τα επειγοντα,συνηθως τροχαια).Η εκπαιδευση ειναι ελλειπεστατη αλλα με πολυ προσωπικη προσπαθεια ολο και κατι θα αποκομισεις.Ο χωρος του νοσοκομειου ειναι πολυ καλος(απτους καλυτερους στην Ελλαδα θα ελεγα)οποτε κατι ειναι+αυτο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

από παλαιότερο topic emno ( http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?s=...st&p=206933 ) :

Μιλάμε για ένα τμήμα στο οποίο δεν εκπαιδεύεσαι σε τίποτα.

Υπάρχει μόνο αυτοεκπαίδευση. Ό,τι διαβάσεις μόνος σου. Όταν διαβάσεις τα βασικά, θα καταλάβεις ότι τα λίγα σχόλια που μπορεί να ακούσεις σε μια διάγνωση είναι κατά 90% (ή 110%) λάθος! Μόνο μία επιμελήτρια ξέρει τι της γίνεται αλλά αυτή ασχολείται μόνο με μαστό.

Η δουλειά σου εκεί είναι να κάνεις τον χειριστή σε πυελογραφίες και τον βοηθό σε διαβάσεις πολύ κακής ποιότητας. Συχνά θα δεις ακτινοσκοπήσεις (ακόμα και σε παιδιά) που μπορεί να κρατήσουν και 10 λεπτά για "να διευκρινίσουμε κάτι που είδαμε στην ακτινογραφία". Το παιδί βέβαια θα το κάψουμε! Να μην σου πω για κυστεογραφίες. Για να βάλουν τον καθετήρα φτάνουμε στα όρια της κακοποίησης του παιδιού!

Το τμήμα δίνει ειδικότητα μόνο για κλασική ακτινολογία. Από την αρχή θα σου πουν να μάθεις υπέρηχο για να τους καλύπτεις στις εφημερίες. Κανείς φυσικά δεν θα σου δείξει σωστό υπέρηχο. Θα σου πουν ακόμη και να βάζεις τη σφραγίδα τους και μετά από λίγο καιρό θα σε βάλουν να κάνεις και το πρωινό πρόγραμμα στους υπερήχους με δική τους σφραγίδα. Το τι κάνεις δεν ενδιαφέρει φυσικά κανένα. Όλα αυτά είναι παράνομα και χαλαρά μπορείς να αρνηθείς. Μόνο ένας ειδικευόμενος δέχθηκε λίγο παλαιότερα. Αυτό που γίνεται τώρα είναι όσοι ειδικευόμενοι μάθουν ...μόνοι τους υπέρηχο, να βοηθούν τα παιδιά στα επείγοντα σε περιστατικά που δεν χρειάζονται υπογραφή επιμελητή και να τους δίνουν προφορική απάντηση (χολολιθίαση, υγρό ενδοπεριτοναϊκά, θλάση οργάνου). Φυσικά και αυτό παράνομο είναι αφού το τμήμα δεν σου δίνει ειδικότητα υπερήχου αλλά το κάνεις για δική σου εκπαίδευση και για περιστατικά που ο επιμελητής δεν θα ερχόταν να δει. Και για να βοηθήσεις τα παιδιά στα επείγοντα όπου γίνεται κάθε μέρα χαμός. Ειδικά το καλοκαίρι.

Για τις εργασίες να μη σου πω! Αντιγραφές από το medline με αλλαγές στα νούμερα! Για να κάνουν βιογραφικό. Αν έχεις λίγο αξιοπρέπεια αρνείσαι να μπεις. Αν και μπορεί να το μάθεις αφού γίνουν δεκτές. Μπαίνεις φυσικά για να πληρώσεις τη συμμετοχή. Μόνη εξαίρεση οι εργασίες που γίνονται από το τμήμα CT&MRI που δεν είναι ψεύτικες. Εκεί συμμετέχουν φυσικά μόνο όσοι κάνουν δουλειά (μιλάω για τους ειδικευόμενους).

Το τμήμα CT&MRI μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν εξαιρετικό τμήμα. Το διαμάντι του νοσοκομείου. Είχε ένα φοβερό διευθυντή τον Γιώργο Μπαρουξή ο οποίος δούλευε τρελά. Όποιος ειδικευόμενος του κλασικού πήγαινε εκεί όποτε είχε χρόνο, ήταν ευπρόσδεκτος. Κάθε μεσημέρι γίνονταν συζήτηση των περιστατικών της ημέρας και αν είχες όρεξη σου έδινε τους κωδικούς του από τα Radiology και Radiographics και έψαχνες την βιβλιογραφία για τα δύσκολα περιστατικά! Είχε δε μια εξαιρετική βιβλιοθήκη με ό,τι νεότερο και καλύτερο από βιβλία και είχες πλήρη πρόσβαση σε αυτή όποτε ήθελες. Καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό ήταν αυτό για ένα νέο ειδικευόμενο. Στις εφημερίες πάντα τον έβρισκες στο τμήμα (ο ίδιος μπορεί να μην εφημέρευε αλλά ερχόταν για δουλειά). Μαζί του έγραφες εξετάσεις, σου έκανε μάθημα σε διάφορα θέματα, μιλάμε για τρελές ώρες π.χ. 23:00 με 03:00 το πρωί! Μέχρι και μαθήματα για τη φυσική του μαγνήτη με διάφορα cd που είχε. Δυο τρεις φορές για να καταλάβεις πήγε έξι το πρωί και μου έκανε μάθημα για τη φυσική του μαγνήτη. Καφεδάκι - μάθημα - διάλειμμα και πάλι από την αρχή! Έκανε πολύ σωστή δουλειά, απαιτούσε ενδείξεις για να κάνει τις εξετάσεις κάτι για το οποίο οι περισσότεροι κλινικοί ...τον μισούσαν. Εξαίρεση λίγοι καλοί ιατροί που είχαν δομημένη σκέψη. Κυκλοφορεί ξέρεις η λογική να κάνουμε μια αξονική ...να δούμε τι έχει ο άρρωστος. Φυσική η evidence based medicine είναι στο απόσπασμα. Διότι για πολλούς αν δεν έχεις κάνει πάνω από 12 χρόνια στην Ιταλία είσαι overqualified για το νοσοκομείο της Ρόδου. Άσε που κάποιοι ιατροί ζητούν αξονική απλά για να την ...πουλήσουν στον ασθενή. Καταλαβαίνεις...

Στην άρνηση του να εκτελέσει εξετάσεις που δεν είχαν την απαιτούμενη ένδειξη (αφού είναι καθήκον του ακτινολόγου να προστατεύσει τον πληθυσμό από ...άχρηστη ακτινοβολία), αλλά και δήθεν επείγοντα, έπεφταν όλοι πάνω του να τον φάνε. Ιατροί, Διοίκηση, Ιατρικός Σύλλογος. Ο πραγματικός λόγος ήταν φυσικά η εγκατάσταση του μαγνήτη. Κανένας δεν πίστευε ότι θα καταφέρει να φέρει μαγνήτη στο νοσοκομείο της Ρόδου. Αλλά με πολύ δουλειά κατάφερε να συντάξει πρόταση και να χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να φέρει τον μαγνήτη. Τότε όλοι μαζί έπεσαν πάνω του. Διότι δούλευε ένας ιδιωτικός μαγνήτης στο νησί και το κυριότερο ετοιμαζόταν δεύτερος σε ιδιωτική κλινική στην οποία είναι μέτοχοι οι περισσότεροι ιατροί της Ρόδου. Από την άλλη, το τμήμα CT&MRI άρχισε να έχει τζίρο σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο το μεγαλύτερο μέρος των οποίων πήγαινε στο νοσοκομείο και ένα τμήμα στους ακτινοδιαγνώστες και τους χειριστές που έκαναν απογευματινά ιατρεία. Αυτό ήταν ανεπίτρεπτο γιατί κανένας από τους ιατρούς δεν καρπωνόταν τη δουλειά του ακτινοδιαγνώστη! Δεν μπορούσαν να πάρουν ποσοστό από τις εξετάσεις που έγραφαν. Σκέψου ότι πριν μπει ο μαγνήτης πολλοί έστελναν το μήνυμα ότι δεν σηκώνει τρίτο μαγνήτη η Ρόδος αφού ΘΑ εγκατασταθεί στο μέλλον δεύτερος ιδιωτικός.

Έτσι άρχισαν να τον κατηγορούν συνεχώς (μέχρι και ότι ...έδειρε άλλο ιατρό!) και να κάνουν μηνύσεις. Τον κατηγορούσαν στα τοπικά μέσα (τα οποία ήταν στο κόλπο) ότι δεν έκανε τις εξετάσεις που ζητούσαν, ότι το "φαινόμενο Μπαρουξή" πρέπει να εξαλειφθεί από τη Ρόδο, ότι θα προστατέψουν το ...δικαίωμα του Δωδεκανησίου να κάνει αξονικές (και να τρώει άδικα ακτινοβολία) και άλλα πολλά. Αυτός ποτέ δεν βγήκε στα κανάλια, προστατεύοντας τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπειά του και περίμενε να τον καλέσει η διοίκηση για να απαντήσει επίσημα και γραπτώς... Αλλά η διοίκηση, οι ιατροί και ο ιατρικός σύλλογος μιλούσαν μόνο από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις. Η διοίκηση μάλιστα του επέβαλε ποινές (παράνομα φυσικά) χωρίς να τον καλέσει καν σε απολογία. Το χειρότερο ήταν ότι οι δυο τρεις σοβαροί άνθρωποι από τους οποίους θα περίμενε κανείς να πάρουν θέση δεν τόλμησαν να μιλήσουν και να τα βάλουν με το τοπικό κατεστημένο. Ούτε ένας. Εκτός αυτού υπήρχαν και απειλές για τη ζωή του και για τα παιδιά του! Όπως είπε κάποιος η ζωή στη Ρόδο κοστίζει 250.000 ευρώ. Όποιος δηλαδή μας κάνει ζημιά πάνω από αυτό το ποσό μπορεί να πάθει κανένα ...περίεργο ατύχημα. Σκέψου λοιπόν τι γίνεται όταν μας κάνει ζημιά ενός εκατομμυρίου... Η τοπική camorra των ιατρών δεν θα το επιτρέψει.

Ο άνθρωπος αυτός μετά από όλα αυτά αναγκάστηκε και παραιτήθηκε. Το τμήμα βέβαια πλέον υπολειτουργεί. Πριν λίγες μέρες πήρε τη θέση του Διευθυντή ένας επιμελητής από το κλασικό τμήμα ο οποίος δεν έχει δουλέψει ποτέ σε αξονικό και μαγνήτη. Δεν θα πω τίποτα παραπάνω...

Συγγνώμη για τη φλυαρία, για άλλο ξεκίνησα και αλλού πήγα.

Ελπίζω να σε βοήθησα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ολα καλα τα λες αλλα για το συγκεκεριμενο ιατρο επέτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη.μπορεί να ήταν όντως καλός επιστήμονας αλλά η συμπεριφορά του απέναντι σε συναδέλδους ήταν απαράδεκτη και υποβιβαστική.χαρακτηριστικό παράδειγμα η έκφραση του σε ειδικευόμενο ιατρό που πήγε να ζητήσει κάποιες πληροφορίες άμεσα για έναν ασθενή και τον έδιωξε λέγοντας του με υποτιμητικό ύφος ότι δε μιλάω μαζί σου αν θέλει πληροφορίες η κλινική σου να κατέβει ο επιμελητής σου και γενικώς δε νομίζω οτι το φάγανε τα συμφέροντα αλλά η απότομη και απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ολα καλα τα λες αλλα για το συγκεκεριμενο ιατρο επέτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη.μπορεί να ήταν όντως καλός επιστήμονας αλλά η συμπεριφορά του απέναντι σε συναδέλδους ήταν απαράδεκτη και υποβιβαστική.χαρακτηριστικό παράδειγμα η έκφραση του σε ειδικευόμενο ιατρό που πήγε να ζητήσει κάποιες πληροφορίες άμεσα για έναν ασθενή και τον έδιωξε λέγοντας του με υποτιμητικό ύφος ότι δε μιλάω μαζί σου αν θέλει πληροφορίες η κλινική σου να κατέβει ο επιμελητής σου και γενικώς δε νομίζω οτι το φάγανε τα συμφέροντα αλλά η απότομη και απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι νομίζει (ή ό,τι καταλαβαίνει…).

Η δήθεν κακή συμπεριφορά είναι η «καραμέλα» όσων τον κυνήγησαν και όσων δεν πήραν θέση για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το ντόπιο κατεστημένο. Ρώτα όμως όσους είδαν από κοντά όλες τις συγκρούσεις που έγιναν και θα καταλάβεις. Η άρνηση του, στο να γίνουν οι άχρηστες (και επικίνδυνες αφού δεν είχαν όφελος) εξετάσεις, ξέρεις καλά ότι δεν άρεσε σε πολλούς. Και όταν δεν είχαν επιχειρήματα απαντούσαν με φωνές και υστερίες. Όταν δεν μπορείς να μιλήσεις επιστημονικά κάθε άρνηση στη γνώμη της «αυθεντίας» σου φαντάζει σαν απαράδεκτη συμπεριφορά. Και φαίνεται πως πέρασαν αυτή τη εικόνα και στους ειδικευόμενους τους.

Οι ειδικευόμενοι μιλούσαν για όλα τα περιστατικά με τους επιμελητές του τμήματος. Ήταν η καθημερινή πρακτική. Σε περιστατικά όμως που ήταν πολύ δύσκολα και ζητούσαν και τη γνώμη και καθοδήγηση του διευθυντή τους, έπρεπε να είναι στη συζήτηση και οι ειδικευμένοι κλινικοί για να γίνει συζήτηση επί της ουσίας. Κάποιοι λοιπόν κλινικοί που ήταν ανίκανοι να μιλήσουν σε τέτοιο επίπεδο (τους ξέρεις καλά και εσύ και εγώ) έριχναν το μπαλάκι στον ειδικευόμενό τους. Και φυσικά τότε αρνιόταν να συζητήσει με τον ειδικευόμενο και απαιτούσε την παρουσία του ειδικευμένου. Προφανώς δεν το έκανε για να …υποτιμήσει τον ειδικευόμενο.

Πολλές φορές, ειδικά στα επείγοντα περιστατικά, αυτό γινόταν και για να προστατευτούν οι ειδικευόμενοι των επειγόντων, που αφήνονταν μόνοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα στα επείγοντα και ο επιμελητής ήταν παρόν μόνο από το τηλέφωνο (σε …ενεργό εφημερία φυσικά). Και ξέρεις καλά ότι αν κάτι στράβωνε έριχναν όλες τις ευθύνες στον ειδικευόμενο. Να σου θυμίσω απλά την υπόθεση Rosenberg που πήγε στα δικαστήρια και την πλήρωσε …ο ειδικευόμενος φυσικά!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

στη συγκεκριμένη περίπτωση και ο διευθυντης ήταν ενημερωμένος, και οι ειδικευμένοι και ο ειδικευόμενος και το περιστατικο γνωριζανε καλα.και τελος πάντων ούτε η συμπεριφορά του ήταν η πρέπουσα.αρκετα όμως με το συγκεκριμένο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Το κόμπλεξ του εργαστηριακού...

Να επιλέγει αυτός σε ποιούς και πότε πρέπει να κάνει τον έλεγχο...

Το επείγον ή μη είναι υπόθεση του κλινικού ιατρού...

Ο εργαστηριακός απλά εκτελεί... Άλλος έχει την ευθύνη του περιστατικού... Εκ του ασφαλούς πολλά μπορώ να πω...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μεγαλο λαθος κανεις συναδελφε. Η καταλληλοτητα και οι ενδειξεις των απεικονησεων ειναι εξ αντικειμενου δουλεια του ακτινοδιαγνωστη (του καλου τουλαχιστον). Μη βγαζεις συμπερασματα απο το ελληνικο συστημα τυπου παραπεμπτικο "υπερηχος ανω κοιλια" και τελος . Αν εσυ μου δικαιολογησεις γιατι θελεις πχ αξονικη κοιλιας και τι υποψιαζεσαι μεσα απο σωστο παραπεμπτικο τοτε φυσικα και θα στην κανω. Παντα μετα απο συνεννοηση. Αν θελεις. Αλλιως ελα καντα μονος σου. Διαλεξε και ποιο πρωτοκολλο εξετασης θελεις αφου ολα τα ξερεις,κανε και τη διαγνωση με τις απυθμενες γνωσεις σου και να δουμε που θα παει. Α, και που σαι...μη σε πιασει ο ασθενης και κρυφοκοιτας τη διαγνωση του ακτινοδιαγνωστη και πεσεις στην υποληψη του. Ειπαμε ,ολα εσυ τα ξερεις. Ασε μας εμας να βγαζουμε τα ματια μας 1 ωρα μπροστα απο μια μαγνητικη και να ξεκωλονομαστε στο διαβασμα.. Και σταματα να με ρωτας αν ειναι φυσιολογικο στην απλη κοιλιας να βλεπεις αερα στο λεπτο εντερο (ερωτηση ειδικευμενου χειρουργικης).

Εγω δεν ακτινοβολω τσαμπα για να πουλησεις μουρη στον ασθενη σου , ουτε υπηρετρια σου ειμαι γιατραρα μου...

Α και που εισαι να σταματησουμε καποτε να λεμε τη φραση "η αξονικη εδειξε" και να αρχισουμε να χρησιμοποιουμε την αλλη "ο ακτινοδιαγνωστης ειδε" Δεν ειναι ποιο δικαιο ?. Αλλιως ειπαμε, ελα καντα μονος σου να δουμε τι ποντικους θα πιασεις που λενε και στο χωριο μου...

Οχι στην απαξιωση παιδια, συναδελφοι ειμαστε τα ιδια βιβλια διαβασαμε..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν ανηκω στην ομαδα των ακτινολογων αλλα θα παρω το μερος τους. ειναι παρα πολυ σημαντικη η δουλεια τους αν την πραγματοποιούν σωστά . με βάση ενα καλο ιστορικό μπορουν να κανουν διαφορικη διαγνωση των απεικονιζόμενων ευρημάτων.βεβαια η αποφαση ειναι του κλινικού ιατρου αλλα ηδιαγνωση του εργαστηριακου σε οδηγει σε συμπερασματα που δεν μπορουσεσ να βγαλεισ αν δεν ειχες τα απεικονιστικα ευρηματα.για αυτο αλλωστε και ζητας τη συνδρομή του.βεβαια σε ελληνικα νοσοκομεια οι ακτινολογοι περιοριζουν τη συνδρομη τους στο μισο. μην ξεχνατε ομως και ποσοι κλινικοί ιατροι για ασχετους λόγους και χωρις καν να κανουν την απαραιτητη κλινικη εξεταση στελνουν τους ασθενεις για ενα σωρο παρακλινικές εξετάσεις και μετα εξ αποκλεισμου θετουν τη διαγνωση.χαρακτηριστικό παραδειγμα τοτε που ειχε γινει φασαρια για τα μουφα στηθοσκόπια οπου ιατρος δηλωσε στην τηλεοραση οτι και μουφα να ειναι τα στηθοσκοπια δεν πειραζει αφου ολοι κανουν μια ακτινογραφια ειτε εχει ενδειξη ειτε οχι.αρα κλινική εξεταη ανυπαρκτη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οχι στην απαξιωση παιδια, συναδελφοι ειμαστε τα ιδια βιβλια διαβασαμε..

Αν υπάρχει τρόπος με την κλινική εξέταση να μου αποκλείσεις το αιμορραγικό εγκεφαλικό να μου την πεις και εμένα συνάδελφε να την μάθω...

Αν με την αμυλασαιμία μπορείς να μου αποκλείσεις άλλες παθήσεις οξείας κοιλίας να το κάνεις (το λέω γιατί ζητάνε σε αμυλασαιμία οι αξονιστές μετά 3μερου για καλύτερη απεικόνιση της βλάβης του παγκρέατος)

Δεν αναφέρομαι γενικά... τα λέω για τον εν λόγω κύριο ...

Αντισυναδελφικός... ήμουν εκεί το 2003... Μέχρι και συγγενικό μου πρόσωπο πήρα και μου είπε να κάνει την αξονική εγκεφάλου με ραντεβού... είχε αιμορραγικό τελικά...

Δεν πηγαίναμε μόνοι μας στον ιδιώτη... Εκείνος μας έδιωχνε... Λες και ήταν δικό του το μαγαζί...

Μην με φουντώνετε....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

απευθυνομαι στους συναδελφους απο ροδο: ξερετε φανταζομαι οτι εδω και μηνες καποιοι συναδελφοι μας εχασαν την αδεια του ιατρειου τους με τροπο τουλαχιστο συζητησιμο. το ζητημα εκκρεμει στο συμβουλιο επικρατειας, αλλα το παρασκηνιο ειναι τουλαχιστο ζοφερο και λεει πολλα για το συνολικο κλιμα στον ιατρικο κοσμο του νησιου - και οχι μονο. ενδιαφερομαι να μαθω τις αποψεις σας επι του θεματος.

σχετικα κειμενα με μια προχειρη αναζητηση στο νετ δεν μπορεσα να εντοπισω. αν καποιος βρει ας τα παραθεσει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Εξετέθη ανεπανορθώτως η Νομαρχία Δωδ/νήσου

Μείζον πολιτικό ζήτημα έχει προκύψει με τη λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου Aπεικόνιση Aιγαίου ύστερα και από τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες διατάσσεται η οριστική αναστολή των αποφάσεων που εξέδωσε το Τμήμα Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου για την σφράγιση του κέντρου.

Για τη διαδικασία που ακολούθησε η Νομαρχία Δωδεκανήσου είχε προκληθεί μεγάλος θόρυβος και ενώπιον του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Θυμίζουμε, ότι το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο ανήκε στην κ. Δ. Αντωνιάδου η οποία πώλησε μερίδια της εταιρείας στους κ.κ. Τ. Βενετοκλή και Μ. Χριστοδούλου.

Το Τμήμα Υγείας της Νομαρχίας απεφάσισε αρχικά τη σφράγιση του κέντρου κατόπιν καταγγελιών που έφεραν την επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου κ. Αντωνιάδη να έχει ασυμβίβαστο διότι εργαζόταν στο ΙΚΑ της Αθήνας. Η πρώτη απόφαση της σφράγισης βασίστηκε συγκεκριμένα σε διάταξη προεδρικού διατάγματος του 2002 η οποία είχε κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ.

Bγήκαν τα μαχαίρια

Με δηλώσεις του, ο νομαρχιακός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Δημήτρης Kρεμαστινός, αρμόδιος σε θέματα υγείας επισήμανε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπηρεσίες έπραξαν στο ακέραιο όσα προέβλεπε ο νόμος και είναι άδικες οι ευθύνες που του καταλογίζονται.

Με παρέμβασή του, ο νομαρχιακός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Nίκος Kαραμαρίτης ζήτησε χθες (σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε) από το Nομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Mαχαιρίδη να παύσει από τα καθήκοντά του τον κ. Kρεμαστινό.

«Εχουμε δει τον κ. Nομάρχη πολλές φορές να καταγγέλλει ότι δεν λειτουργεί όπως πρέπει ο Δημόσιος Tομέας, ενώ σε αυτή τη φάση βλέπουμε να αποψιλώνονται οι υπηρεσίες παροχής υγείας στο Nομό για λόγους που δεν έχουν γίνει κατανοητοί ούτε στο Nομαρχιακό Συμβούλιο. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί έκλεισε αυτό το κέντρο. Εμείς σαν παράταξη είμαστε της άποψης ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν περισσότερα κέντρα και όχι να κλείνουν τα υφιστάμενα. Το ΣτE όχι μόνο δικαίωσε τον ιδιώτη, αλλά επιδικάζει και τα δικαστικά έξοδα στη Nομαρχία.

O κ. Kρεμαστινός λέει ότι εφάρμοσε το νόμο αν και δεν μας ξεκαθαρίζει πολλές λεπτομέρειες» δήλωσε προς την δ ο κ. N. Kαραμαρίτης.

Ο κ. Mαχαιρίδης, δεν έχει πάρει θέση για το θέμα μετά τις εξελίξεις, αν και ο κ. Kαραμαρίτης είπε «θεωρώ ότι ο κ. Nομάρχης βρίσκεται σε δύσκολη θέση με αυτή την ιστορία και ζητάμε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον επίκουρο κ. Kρεμαστινό, ο οποίος βλάπτει, τελικά, τον τόπο».

Το Πιστοποιητικό

Στο έγγραφό του το ΣτE αναφέρει ότι:

«Ο Γραμματέας του Συμβουλίου της Eπικρατείας Πιστοποιεί ότι:

Από τα βιβλία του Συμβουλίου της Eπικρατείας προκύπτει ότι η EΠE ΣYΓXPONO ΔIAΓNΩΣTIKO EPΓAΣTHPIO-IATPIKH EΠE (AΠEIKONIΣH AIΓAIOY) κατέθεσε με αριθμούς καταθέσεως: τις αιτήσεις με τις οποίες επιδιώκεται η ακύρωση: 1) της 14956 (24/11/2008) και 2) 12260/25/9/2008 αποφάσεων του NOMAPXH ΔΩΔEKANHΣOY.

Οι κατατεθείσες αιτήσεις αναστολής (αριθμό καταθέσεως 2100/2008 και 62/09) συζητήθηκαν την 03/03/2009 και εκδόθηκε η 250/2009 απόφαση, της οποίας το διατακτικό έχει ως εξής:

Δια ταυτα

Συνεκδικάζοντας τις υπό κρίσεις αιτήσεις. Δέχεται αυτές. Αναστέλλει την εκτέλεση των υπ' αριθμ. 12260/25/9/2008 και 14956/24/11/08 αποφάσεων του Aντινομάρχη Δωδεκανήσου, μέχρις της εκδόσεως αποφάσεων επί των αιτήσεων ακυρώσεως. Διατάσσει την απόδοση του παραβόλου. Επιβάλλει, συμμέτρως, στη Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου και τον Στέφανο Σταυρούλη την δικαστική δαπάνη της αιτούσας που ανέρχεται στο ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ. Kρίθηκε και αποφασίσθηκε στην Aθήνα την 3η Mαρτίου 2009. O Aντιπρόεδρος του Δ' Tμήματος Π. Πικραμμένος. Η Γραμματέας του Δ' Tμήματος M. Mουζάκη.

Το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται για κάθε νόμιμη χρήση ύστερα από αίτηση του Kων. Mιχαηλίδη δικηγόρου της EΠE ΣYΓXPONO ΔIAΓNΩΣTIKO EPΓAΣTHPIO - IATPIKH EΠE (AΠEIKONIΣH AIΓAIOY).

Ο Γραμματέας

Nικ. Bασιλόπουλος»

Θυμίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου προσέφυγαν αρχικώς κατά της απόφασης σφράγισης ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου που με απόφαση του διέταξε την αναστολή της διοικητικής πράξης πλην όμως έκρινε στην πορεία εαυτό αναρμόδιο να εκδικάσει την επίδικη διαφορά αναπέμποντας τα αντίδικα μέρη στο ΣτΕ.

Η Νομαρχία Δωδεκανήσου ενόψει της προσβολής της ίδιας απόφασης ενώπιον του ΣτΕ προχώρησε στην έκδοση και δεύτερης απόφασης σφράγισης του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου με την αιτιολογία ότι η κ. Χριστοδούλου είχε αγοράσει μερίδια της επιχείρησης από τον κ. Βενετοκλή και δεν είχε καταθέσει το νέο καταστατικό στη Νομαρχία.

Οι ιδιοκτήτες του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου όμως είχαν καταθέσει το καταστατικό στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου ο οποίος το είχε κοινοποιήσει στη Νομαρχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου, που έχει μείνει κλειστό για τέσσερις περίπου μήνες, θα προχωρήσουν σε αγωγές αποζημιώσεων κατά των υπηρεσιών υγείας της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Βεβαία θα πρέπει να θεωρείται εξάλλου και η αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Βασίλη Υψηλάντη, ο οποίος είχε φέρει το θέμα προς συζήτηση στο σώμα με αποτέλεσμα να προκληθούν έριδες με την νομαρχιακή αρχή.

Η ΔΩΔΕΚ

Από την Δωδ/κή Ενωτική κίνηση του κ. Βασ. Υψηλάντη εκδόθηκε στο μεταξύ η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πολιτική και ηθική δικαίωση του Βασίλη Υψηλάντη και της ΔΩΔΕΚ, στο θέμα της ανάκλησης αδείας λειτουργίας του αξονικού τομογράφου της ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ από τον αντινομάρχη κ. Δημήτρη Κρεμαστινό, αποτελεί η απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναστολή εκτέλεσης της απόφασής του κ. αντινομάρχη.

Εκθετη πλέον είναι η νομαρχιακή αρχή και όλοι εκείνοι που μαζί της συνήργησαν, στη σκανδαλώδη και απροκάλυπτα αυτή προκλητική ενέργεια που δυστυχώς άφησε εκτεθειμένους και αποστερημένους από τις πολύτιμες ιατρικές του υπηρεσίες τους συμπατριώτες μας.

Η ανικανότητα της νομαρχιακής αρχής να διοικήσει σωστά, αντικειμενικά και αποτελεσματικά τον τόπο είναι πλέον πρόδηλα εμφανής.

Για μία ακόμα φορά δικαιώνονται οι θέσεις της ΔΩΔΕΚ που θα συνεχίσει τους αγώνες με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των Δωδεκανησίων

http://www.dimokratiki.gr/asp/thema6.asp

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από ότι έχω ακούσει ακτινολόγος της περιοχής αποφάσισε να ανοίξει διαγνωστικό κέντρο , με τον άρτι αφιχθέν υιό του από το εξωτερικό

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.