Jump to content

Στις βαλκανικές χώρες για ειδικότητα


Recommended Posts

Λύση «ευκαιρίας» αποτελούν οι βαλκανικές χώρες για όσους Eλληνες έχουν όνειρο την Ιατρική αλλά δεν τα καταφέρνουν στην Ελλάδα. Επί χρόνια, πολλά Eλληνόπουλα επιλέγουν να σπουδάσουν στις ιατρικές σχολές βουλγαρικών και ρουμανικών πανεπιστημίων. Με βάση τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) περίπου 5.500 Eλληνες επιλέγουν να σπουδάσουν και σε χώρες εκτός ΟΟΣΑ, και κατά κύριο λόγο σε πανεπιστήμια αυτών των χωρών. Oμως τώρα πλέον η Ελλάδα δεν... εξάγει μόνο φοιτητές αλλά και αποφοίτους. Πολλοί πτυχιούχοι Ιατρικής αποφασίζουν να αποκτήσουν την ειδικότητά τους στα νοσοκομεία των γειτονικών χωρών. Αιτία, οι τεράστιες λίστες αναμονής για ειδικότητα στα ελληνικά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα κάποιοι να περιμένουν έως και μία δεκαετία. Ενδεικτικό μάλιστα της κατάστασης είναι ότι πολλοί έχουν μετατρέψει την αγωνία των ιατρών για επαγγελματική αποκατάσταση σε εμπόριο, καθώς πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ταξιδιωτικά γραφεία οργανώνουν τις σπουδές ειδικότητας στα βαλκανικά νοσοκομεία.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην «Κ» ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γεώργιος Ελευθερίου, «υπάρχουν Eλληνες απόφοιτοι ιατρικών σχολών που επιλέγουν να αποκτήσουν την ειδικότητά τους στο ιατρικό σύστημα της Ρουμανίας ή της Βουλγαρίας. Είναι οι χώρες που προτιμώνται από τους περισσότερους, αλλά δεν είναι οι μόνες. Ενας μικρότερος αριθμός κατευθύνεται και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως στην Τσεχία». Για την απόκτηση της ειδικότητας, οι Eλληνες ιατροί καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο στο ξένο νοσοκομείο. «Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία σχετικά με τον τρόπο απόκτησης της ειδικότητας. Για παράδειγμα, ο χειρουργός έχει συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό χειρουργείων; Είναι έμπειρος; Και με ποια διαδικασία μπορούμε στην Ελλάδα να διαπιστώσουμε ότι αυτά τα νοσοκομεία έδωσαν την ειδικότητα τηρώντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις;», προσθέτει ο κ. Ελευθερίου. Η δυσπιστία είναι εύλογη εάν κρίνουμε από τις περιπτώσεις πλαστών πτυχίων που έχουν χορηγηθεί κατά το παρελθόν από βαλκανικά πανεπιστήμια. Μάλιστα, μετά την ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2007 της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίζει τα πτυχία των αναγνωρισμένων πανεπιστημίων των χωρών αυτών. Χαρακτηριστικά, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι εγγραφές στους ιατρικούς συλλόγους στη χώρα. Πανελλαδικά, καταγράφονται περίπου 60.000 ιατροί και στον ΙΣΑ περίπου 26.000. Αν και σαφώς δεν δικαιολογούνται οι γενικεύσεις, είναι εύλογο τα παλαιότερα σκάνδαλα με τα πλαστά πτυχία να λειτουργούν επιβαρυντικά στην στάση των Eλλήνων αρμοδίων απέναντι σε όσους αντί πληρωμής αποκτούν «ειδικότητα made in Balkans».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 9/10/2008

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

. «Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία σχετικά με τον τρόπο απόκτησης της ειδικότητας. Για παράδειγμα, ο χειρουργός έχει συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό χειρουργείων; Είναι έμπειρος; Και με ποια διαδικασία μπορούμε στην Ελλάδα να διαπιστώσουμε ότι αυτά τα νοσοκομεία έδωσαν την ειδικότητα τηρώντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις;», προσθέτει ο κ. Ελευθερίου. ».

 

Ενώ στην Ελλάδα οι ειδικευόμενοι παίρνουν τον απαραίτητο αριθμό χειρουργείων και αποκτούν την κατάλληλη εμπειρία...... :anavwfwties:

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για την απόκτηση της ειδικότητας, οι Eλληνες ιατροί καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο στο ξένο νοσοκομείο. «Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία σχετικά με τον τρόπο απόκτησης της ειδικότητας. Για παράδειγμα, ο χειρουργός έχει συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό χειρουργείων; Είναι έμπειρος; Και με ποια διαδικασία μπορούμε στην Ελλάδα να διαπιστώσουμε ότι αυτά τα νοσοκομεία έδωσαν την ειδικότητα τηρώντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις;», προσθέτει ο κ. Ελευθερίου

Για να καταλάβω, και πληρώνουν οι έλληνες γιατροί για να αποκτήσουν ειδικότητα στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία και τρώνε τη δυσπιστία για την αποκτηθείσα ειδικότητα στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία; :huh:

Και γιατί πάνε οι περισσότεροι στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία; :huh: Μήπως αυτοί έχουν ήδη σπουδάσει εκεί;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εμένα πάλι μου φαίνεται πως σκοπός του άρθρου είναι να ανυψωθούν τα βαλκανικά πανεπιστήμια, καθώς 'απόφοιτοι ιατρικής τα επιλέγουν για την ειδικότητά τους και πληρώνουν κι από πάνω, παρόλο που η Ελλάδα δυσπιστεί για την ποιότητα της 'βαλκανικής' ειδικότητας, που δεν κοιτά, τρομάρα της, τα δικά της χάλια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λύση «ευκαιρίας» δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ η συγκεκριμένη λέξη από τον Γ.Γ. του Ι.Σ.Α. αποτελούν οι βαλκανικές χώρες για όσους Έλληνες έχουν όνειρο την Ιατρική αλλά δεν τα καταφέρνουν στην Ελλάδα.

Επί χρόνια, πολλά Eλληνόπουλα επιλέγουν να σπουδάσουν στις ιατρικές σχολές βουλγαρικών και ρουμανικών πανεπιστημίων.

Φέτος αποφοίτησαν 2 μόνο συνάδελφοι από την Ιατρική Σχολή του Βουκουρεστίου.

Με βάση τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) περίπου 5.500 Έλληνες επιλέγουν να σπουδάσουν και σε χώρες εκτός ΟΟΣΑ, και κατά κύριο λόγο σε πανεπιστήμια αυτών των χωρών.

Εσκεμμένη μη αναφορά της ημερομηνίας δημοσίευσης της έκθεσης, αφού πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Όμως τώρα πλέον η Ελλάδα δεν... εξάγει μόνο φοιτητές αλλά και αποφοίτους. Πολλοί ελάχιστοι πτυχιούχοι Ιατρικής αποφασίζουν να αποκτήσουν την ειδικότητά τους στα νοσοκομεία των γειτονικών χωρών.

Εφόσον δεν γνωρίζουν είναι φρόνιμο να προσέχουν τι λένε και τι γράφουν Γ.Γ. Ιατρικών Συλλόγων και δημοσιογραφίσκοι.

Αιτία, οι τεράστιες λίστες αναμονής για ειδικότητα στα ελληνικά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα κάποιοι να περιμένουν έως και μία δεκαετία. Ενδεικτικό μάλιστα της κατάστασης είναι ότι πολλοί έχουν μετατρέψει την αγωνία των ιατρών για επαγγελματική αποκατάσταση σε εμπόριο, καθώς πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ταξιδιωτικά γραφεία οργανώνουν τις σπουδές ειδικότητας στα βαλκανικά νοσοκομεία. Δεν πρόκειται για πληροφορίες της εφημερίδας, αλλά για ενημέρωση του δημοσιογράφου από τον Γ.Γ. του Ι.Σ.Α. για ενημερωτικά-διαφημιστικά φυλλάδια που έφτασαν στα χέρια του και τα οποία διαφημίζουν πακέτα σπουδών για τις χώρες αυτές. Δεν είδα όμως τόσα χρόνια κάποιον από τον Ι.Σ.Α να έχει προβεί σε καταγγελίες κατά των γραφείων αυτών......παρά μόνο να λαϊκίζουν.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην «Κ» ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γεώργιος Ελευθερίου, «υπάρχουν Έλληνες απόφοιτοι ιατρικών σχολών που επιλέγουν να αποκτήσουν την ειδικότητά τους στο ιατρικό σύστημα της Ρουμανίας ή της Βουλγαρίας. Είναι οι χώρες που προτιμώνται από τους περισσότερους, αλλά δεν είναι οι μόνες. Ένας μικρότερος αριθμός κατευθύνεται και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως στην Τσεχία». Για την απόκτηση της ειδικότητας, οι Έλληνες ιατροί καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο στο ξένο νοσοκομείο.

«Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία σχετικά με τον τρόπο απόκτησης της ειδικότητας. Για παράδειγμα, ο χειρουργός έχει συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό χειρουργείων; Είναι έμπειρος; Και με ποια διαδικασία μπορούμε στην Ελλάδα να διαπιστώσουμε ότι αυτά τα νοσοκομεία έδωσαν την ειδικότητα τηρώντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις;», προσθέτει ο κ. Ελευθερίου.

Μερικοί συνάδελφοι, και μάλιστα εκπρόσωποι του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας θα πρέπει να προβαίνουν σε δηλώσεις εφόσον είναι ενήμεροι. Δεν δικαιολογείται η άγνοια. Εκτός αν εκφράζει προσωπική γνώμη επί του θέματος ο συνάδελφος κ. Γ.Ελευθερίου.

Το παράδειγμα το οποίο αναφέρει είναι εντελώς αστείο.Οι ειδικευμένοι συνάδελφοι όταν προέρχονται από τις χώρες που αναφέρει ο Γ.Γ. του Ι.Σ.Α. καταθέτουν παρόμοια βεβαίωση με αυτή που καταθέτει ο κάθε ειδικευόμενος χειρουργικής. Τις αναγκαίες προϋποθέσεις της αναφέρει η βεβαίωση που χορηγείται από το Υπουργείο Υγείας της χώρας στην οποία ειδικεύεται και είναι βάσει της οδηγίας του Συμβουλίου αρ. 93/16 ΕΕΚ της 5 Απριλίου 1993.

Η δυσπιστία είναι εύλογη εάν κρίνουμε από τις περιπτώσεις πλαστών πτυχίων που έχουν χορηγηθεί κατά το παρελθόν από βαλκανικά πανεπιστήμια.

Τα παραπάνω λόγια είναι του δημοσιογράφου κ. Απόστολου Λακασά και όχι του Γ.Γ. του Ι.Σ.Α.

Απλά θα υπενθυμίσω τον εν λόγω δημοσιογράφο πως η άγνοιά του σκοτώνει, εκτός και αν οι προσωπικές του απόψεις περιέχουν δόλο.

Μάλιστα, μετά την ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2007 της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίζει τα πτυχία των αναγνωρισμένων πανεπιστημίων των χωρών αυτών.

Και θα συμπληρώσω πως μετά την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. την 1η Ιανουαρίου 1981, οι χώρες που ήταν μέλη της Ε.Ε. ήταν υποχρεωμένες να αναγνωρίζουν τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων.

Χαρακτηριστικά, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι εγγραφές στους ιατρικούς συλλόγους στη χώρα.

Οι εγγραφές των ιατρών από τις χώρες αυτές έγιναν πριν ένα χρόνο. Φέτος δεν έχει γίνει καμία ακόμα, οι οποίες και θα είναι ελάχιστες (maximum 50 σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας).

Πανελλαδικά, καταγράφονται περίπου 60.000 ιατροί και στον ΙΣΑ περίπου 26.000. Αν και σαφώς δεν δικαιολογούνται οι γενικεύσεις, είναι εύλογο τα παλαιότερα σκάνδαλα με τα πλαστά πτυχία να λειτουργούν επιβαρυντικά στην στάση των Ελλήνων αρμοδίων απέναντι σε όσους αντί πληρωμής αποκτούν «ειδικότητα made in Balkans».

Αυτή και πάλι είναι άποψη του δημοσιογράφου και όχι του Γ.Γ. του Ι.Σ.Α. που διέψευσε πως έκανε αναφορά σε "πλαστά πτυχία" και σε "ειδικότητες made in Balkans αντί πληρωμής".

Ο Γ.Γ. του Ι.Σ.Α. αγγειοχειρουργός κύριος Γ. Ελευθερίου διέψευσε πολλά σημεία της δημοσιευμένης συνέντευξής του την 9η Οκτωβρίου 2008 στην εφημερίδα Καθημερινή και στο δημοσιογράφο Απόστολο Λακασά.

Ανέφερε πως πράγματι έφτασαν στα χέρια του διαφημιστικά φυλλάδια με γραφεία που ασχολούνται με τη παροχή υπηρεσιών στο συγκεκριμένο θέμα.

Ποτέ δεν μίλησε για πλαστά πτυχία, και δεν έχει καταγγελθεί ποτέ συνάδελφος-μέλος του Ι.Σ.Α. για πλαστό πτυχίο.

Τέλος ανέφερε πως η μόνη λύση είναι οι εξετάσεις για την απόκτηση ειδικότητας, κάτι το οποίο είχε προταθεί παλαιότερα από τον Ι.Σ.Α. αλλά βρήκαν αντιμέτωπους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών οι οποίοι χαρακτηριστικά είπε πως "έχτισαν την πόρτα των παλαιών γραφείων του Ι.Σ.Α."

Προσωπικά δεν γνωρίζω το περιστατικό και κατά πόσο είναι αληθές.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι ελάχιστοι Έλληνες συνάδελφοι που κάνουν ειδικότητα στις χώρες αυτές, ήταν και φοιτητές στις χώρες αυτές.

Πληρώνανε εξέταστρα για την ειδικότητα όσοι είχαν αρχίσει μέχρι την 31/12/2006.

Από την 1/1/2007 οι θέσεις είναι μόνο κατόπιν εξετάσεων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ απλά περιμένω, μετά τη συζήτηση που είχα με τον Γεν. Γραμ. του Ι.Σ.Α. να ζητήσει από τον δημοσιογράφο να αναδημοσιεύσει το άρθρο, μεταφέροντας την συνέντευξη του Γ.Γ. όπως ακριβώς έγινε και χωρίς προσωπικά αναληθή στοιχεία.

Δυο ημέρες δεν είχα τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή με τον δημοσιογράφο για να διαπιστώσω ποιος επιτέλους λέει την αλήθεια.

Ο Γ.Γ. ανέφερε πως ο Ι.Σ.Α. θεωρεί όλα τα πτυχία που είναι αναγνωρισμένα από τις ελληνικές αρχές ΙΣΟΤΙΜΑ και ως ισάξια τα αντιμετωπίζει.

Πράγμα όμως που με τις "δηλώσεις" του δεν είναι φανερό. Οπότε οφείλει να πράξει το αυτονόητο ως προς την αλήθεια του δημοσιεύματος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω παντως απο εμπειρια στην Πολωνια, πρεπει να πω οτι κι ας μην εχουν πολλα λεφτα, οτι εχουν το κανουνε και δουλευει ρολοι.Μαζι και τα νοσοκομεια.Γιατροι με πολυ καλο επιπεδο,αλλα χωρις πολλα resources.Ετσι πρεπει να ναι και η Ουγγαρια,Τσεχια.Δεν ξερω τωρα αν αφορα ολες τις χωρες του ανατολικου μπλοκ, και ιδιως τις Βαλκανικες. Μια γιατρος απο Μολδαβια, δεν ηξερε βασικα πραγματα,οχι γιατι ηταν χαζη, αλλα μαλλον γιατι εκει που ητανε,σιγα μην ειχανε λεφτα να ζητησουνε Τροπονινες κτλ...σημειολογια αβερτα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ας αφήσουμε τα μαλώματα και να πιάσουμε πρακτικά θέματα.. πόσα χρόνια είναι οι παθολογικές ειδικότητες εκεί πέρα?ας μιλήσει κανείς από εκεί που ξέρει να μας πει δυο-τρία πράγματα

 

Η κάλυψη θέσεων για ειδικότητα γίνεται κατόπιν εξετάσεων εισαγωγής (μια φορά το χρόνο) σε χειρουργικές και παθολογικές ειδικότητες.

Υπάρχει ύλη (ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών) περίπου 12.000 για παθολογικές ειδικότητες και 12.000 για χειρουργικές ειδικότητες.

Δεν έχω ακούσει κάτι που να αμφιβάλει κανείς αν είναι αξιοκρατικό το σύστημα. Τα αποτελέσματα βγαίνουν αυτόματα μέσα σε λίγες ώρες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για όποιον θέλει να έχει αμέτρητα και δίμετρα βράδια I guess είναι καλή επιλογή. Όσο για τον ρατσισμό δεν νομίζω ότι υφίσταται πια. Λίγοι, γραφικοί μείναμε να λέμε ότι η ιατρική εκπαίδευση στην μολδοβλαχία είναι χάλια, που στην τελική μπορεί και να μην είναι, μπορεί να είναι σούπερ (απλά το υλικό που στείλαμε εκεί να ήταν σκάρτο)

Εγώ πάντως ειδικά για κάτι ειδικότητες όπως δέρμα, οφθαλμό, ενδο, πλαστική κλπ που έχουν χρόνο αναμονής συνολικά 7-8 χρόνια, άκουσα και για τις βαλκανικές χώρες. Αν διαφέρουν από την Ελλάδα...χμ...για εμένα για να δίνει ένα νοσοκομείο ειδικότητα καλό είναι να

1. έχει πολλά περιστατικά

2. να έχει όλα τα διαγνωστικά μέσα

3. να λειτουργούν όλα τα τμήματα

4. να έχει εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πρόγραμμα

5. να έχει εκπαιδευτές που ασχολούνται

6. να αξιολογεί τους εκπαιδευτές και τους ειδικευόμενους

7. να έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό

8. να έχει επαρκή γραμματειακή υποστήριξη

9. να έχει ανθρώπινο ωράριο για τους γιατρούς του

10. να έχει αξιοπρεπείς μισθούς.

Όπως καταλαβαίνουμε ελάχιστα νοσοκομεία στην Ελλάδα πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Τώρα αν στα Βαλκάνια η κατάσταση είναι καλύτερη τί να πω...μπράβο μας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup

Ναι suave, όλα τα παραπάνω τα καλύπτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σόφιας ... :lol:

Μήπως τα καλύπτουν πολλά ελληνικά νοσοκομεία ? Δεν νομίζω.

Να σου πω εγώ το σκεπτικό αυτών που πάνε για Ειδικότητα στα Βαλκάνια ?

Έχεις το μικροβιολογικό της μαμμάς και θέλεις να κάνεις Μικροβιολογία. Πόση αναμονή έχει αυτή η Ειδικότητα στην Ελλάδα ? Υποθέτω θα είναι "άστα να πάνε". Έτσι λοιπόν πας σε μια βαλκανική χώρα, την τελειώνεις χαλαρά και ωραία, και κατόπιν αναλαμβάνεις το μικροβιολογικό των γονιών σου, όπου δεν νομίζω να ψάχνει κανείς το που τελείωσες την ειδικότητά σου.

Ας μην τα δραματοποιούμε.

Δεν γνωρίζω και πολλούς που να πήγαν για χειρουργική Ειδικότητα Βαλκάνια (για την ακρίβεια κανέναν).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν εχεις κανενα αδικο ρε κοπριτη, αλλα ως δικηγορος του διαβολου ξερεις τι εχω να σου πω; Συνεκρινες πανεπιστημιακο νοσοκομειο της ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ευρωπαικης πλεον χωρας, με απλα Ελληνικα νοσοκομεια. Για βαλε κατω το ΕΣΥ το Ελληνικο με το ΕΣΥ το Βουλγαρικο. Ή αν θες τα Ελληνικα πανεπιστημιακα με τα Βουλγαρικα. Επειδη φανταζομαι οτι εχεις εμπειρια απο Σοφια θα ηθελα να μας ξεδιπλωσεις τις εμπειριες σου. Εγω εχω μονο εγκυκλοπαιδικο ενδιαφερον επειδη θελω να μαθαινω γυρω μου τι γινεται και δεν εχω σκοπο να σε ειρωνευτω αργοτερα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...
Ο Γ.Γ. του Ι.Σ.Α. αγγειοχειρουργός κύριος Γ. Ελευθερίου διέψευσε πολλά σημεία της δημοσιευμένης συνέντευξής του την 9η Οκτωβρίου 2008 στην εφημερίδα Καθημερινή και στο δημοσιογράφο Απόστολο Λακασά.

Ανέφερε πως πράγματι έφτασαν στα χέρια του διαφημιστικά φυλλάδια με γραφεία που ασχολούνται με τη παροχή υπηρεσιών στο συγκεκριμένο θέμα.

Ποτέ δεν μίλησε για πλαστά πτυχία, και δεν έχει καταγγελθεί ποτέ συνάδελφος-μέλος του Ι.Σ.Α. για πλαστό πτυχίο.

Τέλος ανέφερε πως η μόνη λύση είναι οι εξετάσεις για την απόκτηση ειδικότητας, κάτι το οποίο είχε προταθεί παλαιότερα από τον Ι.Σ.Α. αλλά βρήκαν αντιμέτωπους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών οι οποίοι χαρακτηριστικά είπε πως "έχτισαν την πόρτα των παλαιών γραφείων του Ι.Σ.Α."

Προσωπικά δεν γνωρίζω το περιστατικό και κατά πόσο είναι αληθές.

http://www.eurostudies.gr/

Πως μπορεί κάποιος εσκεμμένα, να προωθήσει αυτό που θέλει να πει, και όχι την αλήθεια.

Μεταπτυχιακές σπουδές στην Βρετανία -Ιταλία και Βουλγαρία αναφέρουν τα διαφημιστικά φυλλάδια.

Το ότι κάποιοι εγκάθετοι καταλαμβάνουν κάποιες θέσεις είναι γνωστό στο πανελλήνιο. Εδώ όμως μιλάμε για "επιστήμονες" που αλλοιώνουν την αλήθεια.

Τα σέβη μου κύριε Γενικέ....

υ.γ. ακόμα να βρει τον δημοσιογράφο για να γίνει η διόρθωση του δημοσιεύματος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.