Jump to content

Προγράμματα Ανταλλαγών


herm

Recommended Posts

Καλησπέρα!!!

Σκέφτηκα να ξεκινήσω αυτό το topic , ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για όσους έχουν συμμετάσχει σε κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγών να γράψουν τις εμπειρίες τους και να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες σε όσους σκέφτοναι να φύγουν .

Μπορείτε να γράψετε τα πάντα : τρόπο συμμετοχής , κόστος , χρήσιμες επαφές , στέγαση , πως ήταν το νοσοκομείο/πανεπιστήμιο , συνθήκες και ωράριο εργασίας , για Βοστώνη , Erasmus , HelMSIC , freemoving και ότι άλλο θεωρείτε ότι μπορει να φανεί χρήσιμο σε κάποιον που σκέφτεται να φύγει με ανταλλαγή στο εξωτερικό.

Ακόμη , καταθέστε τις απορίες σας , ώστε να δημιουργήσουμε σιγά-σιγά μία συλλογή δεδομένων για τις ανταλλαγές στην Ιατρική Κρήτης.

Καλό βράδυ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπέρα!!!

Λίγα λόγια για τις ανταλλαγές της HelMSIC :

-Πρόκειται για ανταλλαγές διάρκειας ενός μήνα

-Αφορούν δουλειά σε κλινική(3ο έτος και πάνω) ή εργαστήριο(όλα τα έτη)

-Κάθε χρόνο υπάρχουν διαφορετικές χώρες (ευρωπαϊκές και μη)

-Η κατανομή των θέσεων γίνεται με βάση εξετάσεις αγγλικών(τα θέματα και η διόρθωση των γραπτών γίνονται από τις καθηγήτριες αγγλικών του τμήματος) ή γαλλικών(Γαλλία,Τυνησία). Οι εξετάσεις είναι επιπέδου Lower(ή DELF για τα γαλλικά) και αφορούν γενικές γνώσεις αγγλικών και όχι ιατρική ορολογία . γίνονται τέλη Νοέμβρη ή άρχές Δεκέμβρη(ανακοίνωση με τη ακριβή ημερομηνία βγαίνει στο γραφείο της HelMSIC , τους πίνακες ανακοινώσεων , το κυλικείο,τη βιβλιοθήκη , κ.α.)

-Εκτός από τις εξετάσεις παίζει ρόλο και ο συντελεστής του έτους . Το αποτέλεσμα των εξετάσεων πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή που αντιστοιχεί στο ετος του φοιτητή(για τις κλινικές ανταλλαγές ο συντελεστής γίνεται πιο ευνοϊκός όσο μεγαλώνει το έτος και για τις εργαστηριακές όσο μικραίνει) .

-10% επιπλέον στα μόρια που συγκεντρώνουν , παίρνουν όσοι είναι contact persons(δλδ όσοι έχουν αναλάβει την επικοινωνία και την υποδοχή ενός φοιτητή από το εξωτερικό)

-Μετά την κατανομή των θέσεων , γίνεται η συμπλήρωση των αιτήσεων ηλεκτρονικά και η επιλογή της πόλης και της κλινική ή του εργαστηριακού προγράμματος (3 πιθανές επιλογές) .

-Αφού στείλουν από τις αντίστοιχες επιτροπές απάντηση ότι δέχονται να φιλοξενήσουν το φοιτητή , σε ποια επιλογή του έγινε δεκτός , που θα μείνει και ποιος είναι το contact person του-δλδ ποιος θα τον παραλάβει κατά την άφιξή του , θα τον πάει εκεί που θα μένει λαι θα τον συστήσει στον αρμόδιο καθηγητή , αλλά και θα τον βοηθήσει άν υπάρξι οποιοδήπτοε πρόβλημα) , ο φοιτητής στέλνει τη φόρμα επιβεβαίωσης με τα στοιχεία της άφιξης και αναχώρησής του .

-Οι περισσότερες επιτροπές του εξωτερικού διοργανώνουν για τους φιλοξενούμενους social program (εκδρομές , ξεναγήσεις , parties , εξόδους , κλπ)

-Το κόστος είναι 200-250euros , με τα οποία καλύπτεται η σίτιση και η στέγαση για ένα μήνα . Τα μεταφορικά έξοδα επιβαρύνουν το φοιτητή .

-Ο μήνας της κλινικής , μπορεί να αναγνωριστεί ως κλινική Αυγούστου

-Για όλες τις ανταλλαγές που έχουν ολοκληρωθεί χορηγείται πιστοποιητικό από την IFMSA

-Πληροφορίες για τις χώρες και τα exchange conditions της καθεμιάς , αλλά και για το πρόγραμμα σε διεθνές επίπεδο , μπορείτε να βρείτε στα sites : www.helmsic.gr και www.ifmsa.org .

Για οποιαδήποτε απορία , μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο helmsic_crete@yahoo.gr ή να περάσετε από το γραφείο της HelMSIC

Σας περιμένουμε!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.