Jump to content

Τα 177 ευρώ


Recommended Posts

Θυμάστε τα 177 που δικαιούνται και διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2005 ? Για το νοσοκομείο Μεταξά εκδικάστηκε η υπόθεση και κρίθηκε πως και οι ειδικευόμενοι ιατροί (μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό) τα δικαιούνται. Σε ένα χρόνο περίπου θα εκδικαστεί και η έφεση, και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων πιστεύουν πως και εκεί η έκβαση της δίκης θα είναι θετική και τα λεφτά θα βρεθούν στις τσέπες μας... Είναι περίπου 7000 ευρώ κατά άτομο... έτσι δηλαδή λένε οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Έχουν γίνει κινήσεις και σε άλλα νοσοκομεία? Έχει ακούσει κάποιος άλλα στοιχεία για αυτό το θέμα? Άπαξ και εκδικαστεί και η έφεση, αυτά τα λεφτά δεν πρέπει να μπουν και στον κανονικό μισθό, ή κάποιοι μας παραμυθιάζουν με αυτήν την υπόθεση?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αθήνα, 08 Φεβρουαρίου 2008

Αγαπητέ κύριε Βαρνάβα,

Την 22 Μαΐου 2007 το Ειρηνοδικείο Πατρών, εξέδωσε την υπ'αριθ.324/2007 Απόφαση (διαδικασία εργατικών διαφορών), σε συνέχεια της από 27 Δεκεμβρίου 2006 Αγωγής εβδομήντα ενός (71) Ειδικευόμενων Γιατρών, οι οποίοι ήσαν στο παρελθόν εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας", με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στις αντίστοιχες κλινικές του ως άνω Νοσοκομείου, με σκοπό την απόκτηση αντίστοιχης ειδικότητας, με αίτημα την επιδίκαση της μηνιαίαςμισθολογικής παροχής των 176 Ευρώ (γνωστής ως επίδομα 176 €) κατά τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία αυτοί εργάσθηκαν στο ως άνω Νοσοκομείο.

Το Δικαστήριο με μια εξαιρετικά δομημένη και τεκμηριωμένη νομική επιχειρηματολογία έκανε δεκτή την κρινόμενη Αγωγή ως νόμω και ουσία βάσιμη και υποχρέωσε το εναγόμενο Νοσοκομείο να καταβάλλει σε καθένα από τους ενάγοντες Γιατρούς, τα ποσά που αναλυτικά αναφέρονται στο διατακτικό μαζί με τον νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της Αγωγής.

Η πολύ σημαντική αυτή Δικαστική απόφαση, η οποία προστίθεται στην ήδη πλούσια Νομολογία, σχετικά με την επιδίκαση της ως άνω παροχής σε πάμπολλες και ετερόκλητες κατηγορίες μισθωτών, προδιαγράφει με σαφήνεια και κρυστάλλινη διαύγεια τον προσανατολισμό της Νομολογίας τόσο των Πολιτικών όσο και των Διοικητικών Δικαστηρίων και μάλιστα σε βάθος πενταετίας.

Με εκτίμηση

Δρ Μιχαήλ Δ. Μιχαήλ

Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δλδ παιδια τωρα τι μπορει να γινει,ειμαι καινουριος ειδικευομενος κ δεν ξερω πολλα πραγματα για αυτα τα θεματα.πρεπει να γινει καποια συλλογικη κινηση,ο καθενας απο μονος του πιανει δικηγορο,τι ακριβως πρεπει να κανουμε?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλησπερα.taksidiari προτεινω να κινηθεις μονος σου σε δικηγορο.ειχαμε συζητησει ως ειδικευομενοι το θεμα,καπου ακουστηκε οτι ειχε γινει μια σχετικη κινηση απτους πιο παλιος πριν ξεκινησω στο νοσοκομειο αλλα δεν επιβεβαιωθηκε κατι και τις λιγες φορες που απευθυνθηκα προς μελος της επιτροπης ειδικευομενων δεν εγινε κατι.ισως βεβαια να φταιει και το γεγονος οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος ηταν γνωστος για την αξιοθαυμαστη ταχυτηα δρασης του..

πηγαμε λοιπον τρεις ειδικευομενοι σε δικηγορο που δεχτηκε ναναλαβει τις περιπτωσεις μας αλλα και παλι δεν προχωρησε το ολο ζητημα.σκοπευω παντως να το κυνηγησω μονος μου με την προοπτικη καποια στιγμη να τα παρω τα λεφτα μου.ετσι κι αλλιως,δικηγορους εχω αρκετους :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και στη Ρόδο είχε ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία. είχε δοθει προκαταβολή αλλ απο κει και περα δεν ξερω τι εγινε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πώς μπορουμε να μαθουμε σε ποια νοσοκομεια εχουν γινει προσφυγες για το θεμα αυτο και για ποιες χρονιες?

Θυμάστε τα 177 που δικαιούνται και διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2005 ?

δηλ το 2005 ξεκινησε η διαδικασια ή απο τοτε υπηρχε το συγκεκριμενο επιδομα?

α, προηγουμενη συζητηση http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?sh...59;μα

Επίδομα 176ευρώ αναδρομικά για το Δημόσιο

ΕΘΝΟΣ 27-8-2006

Δικαίωμα αναδρομικής είσπραξης του επιδόματος των 176 ευρώ σε όλους τους εργαζομένους στο δημόσιο (δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου) αναγνωρίζουν τα δικαστήρια.

Δύο πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο σε 450.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα να διεκδικήσουν την αναδρομική -από 1/1/2002- καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος. Αν οι αποφάσεις αυτές τελεσιδικήσουν, ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με 4 δισ. ευρώ.

Πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων δικαίωσε υπαλλήλους της οικείας νομαρχίας που διεκδικούσαν την προαναφερόμενη «ειδική πρόσθετη αμοιβή», επιβάλλοντας μάλιστα στο Δημόσιο να τους το καταβάλει αναδρομικά από 1/1/2002, οπότε και θεσμοθετήθηκε, το συγκεκριμένο επίδομα.

Ανάλογη απόφαση εξέδωσε το προηγούμενο διάστημα και το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, σύμφωνα με την οποία «σαφώς προκύπτει ότι η εν λόγω παροχή αποτελεί προσαύξηση μισθού των δικαιούχων υπαλλήλων εντασσόμενη στις τακτικές αποδοχές τους και χορηγούμενη αδιακρίτως σε όλο το προσωπικό (δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου) των οικείων διοικητικών φορέων του Δημοσίου των NΠΔΔ και των OTA που υπάγονται στο μισθολογικό καθεστώς του νόμου 2470/1997».

Σε όλο το Δημόσιο

Η ίδια απόφαση ορίζει ρητά ότι δικαίωμα στην είσπραξη των 176 ευρώ έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, «ανεξαρτήτως των ιδιαιτέρων όρων εργασίας τους κατά τρόπο τυχαίο και μη συναρτόμενο με κλαδικές ή άλλου είδους εργασιακές ιδιότητες».

Οι δύο δικαστικές αποφάσεις, σε πρακτικό επίπεδο, επιτρέπουν σε δεκάδες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων να διεκδικήσουν αναδρομικά την «ειδική πρόσθετη αμοιβή». Οι νέοι δικαιούχοι, τους οποίους δεν υπολόγιζε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, διαμορφώνουν μία ογκωδέστατη δεξαμενή 450.000 περίπου υπαλλήλων.

Αν η συντριπτική τους πλειοψηφία καταφέρει να αποσπάσει, διά της δικαστικής οδού, το επίδομα των 176 ευρώ αναδρομικά, θα προκληθεί μια «μαύρη τρύπα» 4 δισ. ευρώ. Tο ποσό αυτό προκύπτει αν πολλαπλασιάσει κανείς τον αριθμό των νέων δικαιούχων (450.000 υπάλληλοι) με το ύψος της αναδρομικής αμοιβής εκάστου (9.900 ευρώ).

Πέρα από τους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα, δηλαδή των υπουργείων και των διοικητικών περιφερειών, δικαίωμα στο επίδομα των 176 ευρώ -βάσει των δικαστικών αποφάσεων του Πρωτοδικείου Iωαννίνων και του Eιρηνοδικείου Xαλανδρίου- κατοχυρώνουν πλέον οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (υπολογίζονται σε 150.000), οι υπάλληλοι δήμων και κοινοτήτων (υπολογίζονται στους 50.000), το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας (υπολογίζονται στους 100.000) και οι συμβασιούχοι των NΠΔΔ (υπολογίζονται στους 150.000).

Όσοι δικαιούχοι προσφύγουν στη Δικαιοσύνη έως το τέλος του 2006 αναμένεται να αποσπάσουν αναδρομικά το επίδομα των 176 ευρώ (δηλαδή 9.900 ευρώ). Oι υπόλοιποι απλώς θα το αντικρίσουν ενσωματωμένο στον μισθό τους από τις αρχές του νέου έτους.

Οι... προνομιούχοι κλάδοι

Η βασική αιτία που διευρύνθηκε εντυπωσιακά το φάσμα των δικαιούχων της «ειδικής πρόσθετης αμοιβής» εντοπίζεται στο ότι ορισμένοι κλάδοι υπαλλήλων κατάφεραν στο παρελθόν να το αποσπάσουν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (KYA).

Από τη στιγμή, όμως, που το έλαβαν κάποιοι, τώρα θα πρέπει να χορηγηθεί σε όλους. Σε αυτήν ακριβώς τη λογική στηρίζεται και το σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων.

Μάλιστα, το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων αναφέρει στην κρίση του και τους κλάδους οι οποίοι έλαβαν με KYA το επίδομα των 176 ευρώ.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την πρόσθετη αμοιβή

Η «ειδική πρόσθετη αμοιβή ύψους μέχρι 176 ευρώ» καθιερώθηκε το 2002 μέσω του άρθρου 14 του νόμου 3016. Αποσκοπούσε στην εξομοίωση των επιδομάτων και στην άρση των όποιων αδικιών μεταξύ των διαφόρων κλάδων προσωπικού. Όμως, αυτή η «ειδική πρόσθετη αμοιβή» λογίζεται από το δικαστήριο ως μέρος του μισθού που δικαιούνται όλοι οι υπάλληλοι.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αν και έχει προϋπολογίσει το επίδομα των 176 ευρώ -υπάρχει άλλωστε η δέσμευση ότι θα ενσωματωθεί στους μισθούς από 1/1/2007- δεν έχει προβλέψει κάτι ανάλογο για τις νέες κατηγορίες υπαλλήλων που θα το διεκδικήσουν αναδρομικά.

Μάλιστα, εκτός από τα αναδρομικά, πιθανότατα θα κληθεί να καλύψει τις νέες κατηγορίες δικαιούχων που δεν έχουν προβλεφθεί ούτε στον νέο νόμο.

Διορθώνεται μια μεγάλη αδικία

«Από το 2002, οπότε και ξεκίνησε να καταβάλλεται το επίδομα των 176 ευρώ μηνιαίως μέχρι και σήμερα, συντελείται μια μεγάλη αδικία εις βάρος ορισμένων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο εξαιρούνται από την καταβολή. Δικαιούχοι δε είναι όλοι οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι, ανεξαρτήτως εάν λαμβάνουν άλλα επιδόματα.

Η φημολογούμενη ενσωμάτωση των 176 ευρώ στον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων από το έτος 2007 δικαιώνει μεν το πάγιο αίτημα της καταβολή τους, πλην, όμως, ουδεμία λύση δίνει στο φλέγον ζήτημα των οφειλόμενων αναδρομικών, που ανέρχονται στο ποσό των 10.000 ευρώ περίπου για κάθε υπάλληλο.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων καθώς και άλλες σχετικές αποφάσεις έκαναν δεκτές αγωγές για την καταβολή των αναδρομικών, οδηγώντας μας βάσιμα να πιστεύουμε στην αίσια τελικά έκβαση του θέματος. Σε κάθε περίπτωση, οι σχετικές αγωγές πρέπει να ασκηθούν εντός του 2006, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής».

«Βόμβα» με το επίδομα δημοσίων υπαλλήλων

ΑΝΤ1

26 Αυγ. 06

Δικαστική απόφαση βόμβα για το επίδομα των 176 ευρώ των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το "Έθνος τής Κυριακής", οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν έως και 9.900 ευρώ αναδρομικά από το 2002.

Δύο δικαστήρια δικαίωσαν σε πρώτο βαθμό δημοσίους υπαλλήλους και άνοιξαν το δρόμο για την αναδρομική καταβολή τού επιδόματος μέσω προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση μελετά τη σταδιακή καταβολή του επιδόματος από το 2007, αλλά παραμένει ασαφές εάν θα καταβληθούν και τα αναδρομικά.

μηπως ξερετε με ποιους πρεπει να επικοινωνησει κανεις για να μαθει αν το νοσοκομειο - πρωην εργοδοτης του εχει κινησει σχετικες διαδικασιες?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καταρχήν φίλε Anything και φίλε Τάσο σας παρακαλώ να μου πείτε αν γνωρίζετε ποιός ήταν ο δικηγόρο γιαυτές τις υποθέσεις που πήραν το επίδομα,διότι είμαστε έτοιμοι κι εμείς στην Καλαμάτα να κάνουμε αγωγή στο ΓΝ Καλαμάτας...ή έστω κάποια ονόματα συναδέλφων που ασχολήθηκαν με το ζήτημα για να επικοινωνήσουμε μαζί τους..

Απο πρώτες πληροφορίες που είχαμε απο δικηγόρο,μας είπε οτι όλοι οι ειδικευόμενοι δικαιούμαστε αυτό το επίδομα.Κάνουμε ομαδική αγωγή κατα συγκεκριμένου νοσοκομείου και για το χρονικό διάστημα που έχουμε υπηρετήσει.Αυτό δε σημαίνει οτι απο εδω και πέρα θα το παίρνουμε έτσι κι αλλιώς το επίδομα.Πρέπει στο μέλλον να ξανακάνεις αγωγή για τους υπόλοιπους μήνες.Πχ εγω έχω κάνει 6 μήνες στο νοσοκομείο Σπάρτης και 13 μήνες εως τώρα στο νοσοκομείο Καλαμάτας-Θα πρέπει να κάνω δυο αγωγές ξεχωριστές.Μία για Σπάρτης και μία για Καλαμάτας.Απ ότι μας είπε ο δικηγόρος δίνουμε 50 Ευρώ ο καθε ένας και στο τέλος εαν κερδίσουμε παίνρει και ενα 10% των κερδών(Προφανώς είναι θέμα δικηγόρου αυτό,γιαυτό και ψάχνουμε και άλλους δικηγόρους για να έχουμε άλλες γνώμες.Ο δικός μας δικηγόρος λέγεται Κοσσυβάκης).Οπότε παίρνουμε 19 χ 177 = 3363 - (50 + 363) = 2950.Νομίζω αξίζει ο κόπος,μάλιστα για κάτι που το δικαιούμαστε και απλά δε μας το δίνουν.

Δε γνωρίζω αν ισχύει το ίδιο και για το τρίμηνο του αγροτικού αλλα και για το αγροτικό...

Αν γνωρίζει κάποιος καλύτερα ας μας ενημερώσει...Ευχαριστώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο τρίμηνο είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαιου, και στο αγροτικό δημόσιοι δημοσίου δικαίου ορισμένου χρόνου. Λογικά πρέπει να το δικαιούμαστε και τότε, αφού είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι. Επίσης στο ποσο που υπολόγισες, πρέπει να βάλεις και τους νόμιμους τόκους. Στη σελίδα αυτή μπορείς να βρεις ακριβώς το ποσό που διακιούσαι + τους νόμιμους τόκους.

http://www.sakkoulas.gr/g_srv0.asp

Πάντως και εγώ ενδιαφέρομαι. Όσο για το ποσό του δικηγόρου, σε ένα που ρώτησα θέλει 150 + 10% από την αρχή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

στο ΓΝΚΟΡΙΝΘΟΥ εχει γινει η δικη την κερδισαν οι εργαζομενοι ειδικευμενοι και ειδικευομενη , εγινε εφεση απο το νοσοκομειο ομως εκτος προθεσμιας και αναμενουμε αποτελεσμα της εφεσης η δικηγορος ειπε οτι θα ειναι υπερ των εργαζομενων διοτι εφεση που ξεπερνα την ημερομηνια την καταληκτικη ποτε δεν γινεται αποδεκτη!

καλη μας τυχη λοιπον!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλησπερα.ισχυει και για το αγροτικο,το ρωτησαμε κι αυτο στον δικηγορο.υποθετω οτι ισχυει και για το τριμηνο του αγροτικου,μιας και εισαι στο ιδιο καθεστως με τον ειδικευομενο τοτε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

οκ, μαλλον καταλαβα λαθος. στο νοσοκομειο δραμας εχουν γινει ολες οι απαραιτητες συννενοησεις με δικηγορους κτλ, το θεμα δεν εχει λειξει διοτι δεν εχει εκδικαστει ακομα και τα λεφτα δεν τα πειρανε ακομα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αυτο που εμαθα σημερα ειναι πως το συγκεκριμενο επιδομα δεν εχει καταβληθει σε κανεναν ιατρο μεχρι σημερα. επισης αν δεν τελεσιδικησει η υποθεση αυτο δε φαινεται να αλλαζει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αυτο που εμαθα σημερα ειναι πως το συγκεκριμενο επιδομα δεν εχει καταβληθει σε κανεναν ιατρο μεχρι σημερα. επισης αν δεν τελεσιδικησει η υποθεση αυτο δε φαινεται να αλλαζει.

Πράγματι, υπάρχει ΙΑΤΡΟΣ (ανεξαρτήτως βαθμίδας) που να έχει πάρει το επίδομα? Θα ήταν πολύ χρήσιμο να το ξέρουμε. Θένκς.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η γνώμη μου είναι ότι αυτό το επίδομα δεν θα το πάρει ποτέ κανείς ακόμη και αν η απόφαση του δικαστηρίου είναι θετική.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι νοσοκομειακοί παρασκευαστές-νοσηλευτές μετά από 4 χρόνια πήραν αναδρομικά οικογενειακό επίδομα. Ακόμα και οι συνταξιούχοι.

Οι ειδικευόμενοι εφόσον τελεσιδικήσει η απόφαση γιατί να μην πάρουν το επίδομα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι νοσοκομειακοί παρασκευαστές-νοσηλευτές μετά από 4 χρόνια πήραν αναδρομικά οικογενειακό επίδομα. Ακόμα και οι συνταξιούχοι.

Οι ειδικευόμενοι εφόσον τελεσιδικήσει η απόφαση γιατί να μην πάρουν το επίδομα;

Θα συμφωνήσω και εγώ. Μπορεί να αργήσει να τα δώσει το κράτος, αλλά όσο αργεί τόσο και θα αυξάνεται λογικά αφού θα μπαίνει και ο νόμιμος τόκος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι νοσοκομειακοί παρασκευαστές-νοσηλευτές μετά από 4 χρόνια πήραν αναδρομικά οικογενειακό επίδομα. Ακόμα και οι συνταξιούχοι.

Οι ειδικευόμενοι εφόσον τελεσιδικήσει η απόφαση γιατί να μην πάρουν το επίδομα;

Θα συμφωνήσω και εγώ. Μπορεί να αργήσει να τα δώσει το κράτος, αλλά όσο αργεί τόσο και θα αυξάνεται λογικά αφού θα μπαίνει και ο νόμιμος τόκος.

Πριν μερικές ημέρες ενημέρωσαν τις παρασκευάστριες του εργαστηρίου μας πως μπορούν να περάσουν από το ταμείο για την πληρωμή του επιδόματος που ζητούσαν πριν 4+ χρόνια. Ακόμα και η συνταξιούχος παρασκευάστρια πήρε περίπου 2.500€.

Εύχομαι να μην τα πάρουν οι συνάδελφοι όταν συνταξιοδοτηθούν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

θα το παρουμε πιστευω τοτε που καναμε τα χαρτια μας ειχαν παρει τα λεφτα τους οι συναδελφοι στην πατρα και στον ερυθρο απο οτι θυμαμαι που λεγανε στις συγκεντρωσεις!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πριν μερικές ημέρες ενημέρωσαν τις παρασκευάστριες του εργαστηρίου μας πως μπορούν να περάσουν από το ταμείο για την πληρωμή του επιδόματος που ζητούσαν πριν 4+ χρόνια. Ακόμα και η συνταξιούχος παρασκευάστρια πήρε περίπου 2.500€.

Εύχομαι να μην τα πάρουν οι συνάδελφοι όταν συνταξιοδοτηθούν.

εγω παλι πιστευω οτι αν φτασουμε συνταξη θα χαρουμε πολυ με ενα δωρακι σαν αυτο emcolgate

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.