Jump to content

Μαθήματα 7ου Εξαμήνου


perastikos@

Recommended Posts

Καλημέρα! Μια και τελειώνει η εξεταστική θα ήθελα να ρωτήσω από κάποιον μεγαλύτερο τι παίζει με τα μαθήματα του 7ου εξαμήνου.. Εκτός από Παθολ Β και Χειρ Β που κάτι έχω ακούσει ποιά από τα υπόλοιπα θέλουν διάβασμα, υποχρεωτική παρακολούθηση κτλ.. Να προετοιμαζόμαστε λίγο :) Α και μία ερώτηση στη Βιολογία Α θα δωθούν ασκήσεις όπως στη Βιολογία Β;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Α και μία ερώτηση στη Βιολογία Α θα δωθούν ασκήσεις όπως στη Βιολογία Β;

Θα δωθούν ασκήσεις;;;;;;;; embounce8 Δεν έχω ακούσει τίποτα αλλά άμα γίνει αυτό κρίμα στον κόπο μου που έριξα τόσο διάβασμα emgademis ...Στο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου... :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η συμβουλή μου:

μην τυχόν και δεν παρακολουθήσετε εντατική. Μιλάμε για το καλύτερο μάθημα από τον (σύμφωνα με off-the-record δηλώση του Μπούμπα προ ετών) καλύτερο γιατρό του νοσοκομείου, τον καθηγητή Γεωργόπουλο.

Ο άνθρωπος είναι απλά φανταστικός.

Τα υπόλοιπα μαθήματα δεν αξίζουν εκτός από την ακτινολογια Α. Νευρολογία έχει μερικά υποχρεωτικά και η Ψυχιατρική όπως και η ΧειρΒ' είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να δώσουν πρόοδο.

Συνοπτικά: οπωσδήποτε εντατική και ακτίνες Α'

Για τους πιο επιμελείς: και παθολογία Β'

και για τους ακόμα πιοεπιμελείς: και Χειρουργική Β' και Ψυχιατρική

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Sleepwalker.

Η Εντατική είναι ίσως το πιο χρήσιμο μάθημα , αφού συνδέει τη θεωρητική γνώση με την εφαρμογή της στην κλινική πράξη...Κι επιτέλους , κάποιος διδάσκει σωστά την οξεοβασική!!Ο Γεωργόπουλος είναι πραγματικός δάσκαλος και από άποψη κατάρτισης , αλλά και σε ότι αφορά τη συμπεριφορά του και τη σχέση του με τους φοιτητές.

Η Παθολογία Β αξίζει τον κόπο , όχι τόσο επειδή χρειάζεται παρακολούθηση για να την περάσεις , όσο επειδή είναι πολύ ενδιαφέροντα τα αντικείμενα και όλο και κάτι θα κερδίσεις από την πείρα των διδασκόντων(είναι εξαιρετικές οι διαλέξεις του Κουρούμαλη στο γ/ε,της Μητρούσκα,του Σιαφάκα και της Σχίζα στους πνεύμονες).Μπες και στο δέρμα γιατί η Τόσκ κόβει φάτσες .

Ακτινολογία προσωπικά δεν την παρακολούθησα όλη και δεν είχα πρόβλημα να την περάσω , νομίζω όμως ότι καλό θα ήταν να πας τουλάχστον στις πρώτες διαλέξεις για την α/α θώρακος-τα υπόλοιπα είναι υπέρηχοι,μαγνητικές,αξονικές , κλπ που δεν τα ρωτάνε , την εξέταση ρωτάνε σχεδόνα πάντα μόνο θώρακα).Βρες το βιβλίο του Felson από κανένα παλιότερο(δεν αξίζει να το αγοράσεις , είναι καλύτερα αυτά που θα σας δώσουν) και μάθε το απέξω γιατί είναι απλό,καλογραμμένο , απευθύνεται σε αρχάριους και το ρωτάνε!!!Πήγαινε και στο νοσοκομείο να βλέπεις ακτινογραφίες και ρώτα τοςυ ειδικευόμενους,οι περισσότεροι είναι πολύ εξυπηρετικοί και σου λένε και κολπάκια για την εξέταση!Αν πετύχεις και τον κ.Νεραντζουλάκη , μην τον αφήσεις ανεκμετάλλευτο , ο άνθρωπος είναι θησαυρός!!!

Στη Νευρολογία , πάρε το αναλυτικό πρόγραμμα και δες πότε έχει φροντιστήρια-θεωρητικά αυατά είναι υποχρεωτικά . Εμάς μας είχαν πει ότι για να δώσουμε το μάθημα αρκεί και 1 παρουσία.Είναι ενδιαφέρον ακι θέλει διάβασμα αν ασχοληθείς σοβαρά , αλλά αν θες απλώς να το περάσεις , είναι εύκολο , με πολλαπλής επιλογής και συγκριτική βαθμολόγηση.

Η Χειρουργική Β αποτελείται από την ουρολογία και την ορθοπαιδική.Στην ουρολογία υπάρχουν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις για την πρόοδο , ενώ στην ορθοπαιδική υπάρχει -υποτίθεται-ένα bonus +1 βαθμού σε όσους παρακολουθούν το μάθημα.

Ψυχιατρική μόνο αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο.Αν θέλεις να δώσεις με πρόοδο , θέλει τουλάχιστον 2 παρουσίες.

Οφθαλμολογία μόνο αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο .

Η συμβουλή μου είναι να παρκαολουθήσεις εντατική , την αρχή της ακτινολογίας και παθολογία και να βρεις ύλη , slides και σημειώσεις από παλιότερους να αρχίσεις νωρίς να ασχολείσαι λίγο γιατί το εξάμηνο είναι βαρύ , αλλά με καλό προγραμματισμό και σύστημα μπορείς να το ξεφορτωθείς!

Καλό βράδυ!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.