Jump to content

EURES : Ημέρες Εργασίας στην Αθήνα


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς σας ενημερώνει πως η Υπηρεσία EURES-ΟΑΕΔ διοργανώνει την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008 εκδήλωση με θέμα «EURESALON 2008 » - Ενημέρωση για τις δυνατότητες απασχόλησης σε χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου Η εκδήλωση αφορά την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία σε χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου με σκοπό την εύρεση εργασίας και θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ (Λεωφ. Αμαλίας 8-10 - Σύνταγμα ) και ώρα 10:00πμ -18.30 μμ .

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης ειδικοί σύμβουλοι των Υπηρεσιών Απασχόλησης -EURES των χωρών που συμμετέχουν στο «ΕURESALON 2008», δηλαδή από τη Mεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, θα παρέχουν στο κοινό πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και τις συνθήκες απασχόλησης στις αντίστοιχες χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Διασύνδεσης.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πήγα εκεί. Ήταν μια μικρή αίθουσα με αντιπροσώπους από κάθε χώρα (λίγες χώρες σε σχέση με άλλες χρονιές από ότι μου είπαν).

Είδα Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Γερμανία και Βρετανία. Επίσης υπήρχαν σταντ της co.gr και aiesec.gr, κάτι βέβαια άσχετο με τους ιατρούς.

Πιο ειδικά ζήτησα πληροφορίες για Γερμανία και Βρετανία. Είχαν πιο πολλές πληροφορίες για ειδικευμένους, ενώ για νέους γιατρούς κ ειδικότητα μου έδωσαν ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα, όπου θα μπορέσω να απευθυνθώ για να πάρω τις πληροφορίες που θέλω.

Γενικά πληροφορίες για εργασία στο εξωτερικό μπορείτε να βρείτε στο http://eures.europa.eu Οι πληροφορίες σε αυτό το site ελέγχονται, εάν κάτι δεν έχει τσεκαριστεί θα γράφει κάτι του τύπου «αυτή η θέση εργασίας δεν έχει ελεγχθεί».

Τι άλλο έμαθα: Οι χώρες της Σκανδιναβίας είναι πολύ καλή επιλογή για ειδικότητα, από πολλές απόψεις ίσως η καλύτερη, με πρώτη τη Νορβηγία. Το κακό με τη Νορβηγία είναι πως έχει γραφειοκρατία μιας κ δεν είναι στην Ευρώπη, κ όταν θα πας εκεί είσαι Ξένος. Εάν πας ένα χρόνο Σουηδία, όμως, κ μετά χτυπήσεις Νορβηγία τότε έχεις διαφορετική αντιμετώπιση, καλύτερη.

Η Νορβηγία είναι πολύ όμορφη-εντυπωσιακή, ειδικά η πόλη Bergen με τα φιόρδ της που βλέπει Ατλαντικό.

Η Σουηδία έχει ζωή! Ειδικά στο Γκέτεμποργκ.

Όπου βρείτε δουλειά να πάτε! Κ από εκεί θα βρείτε διεξόδους, θα βρείτε τις ευκαιρίες σας, καθώς θα εντάσσεστε στο σύστημα της χώρας.

Τέλος, να ξέρετε ότι στο greekmeds θα βρείτε πολλά περισσότερα από όσα μάθαμε εκεί σήμερα (το παραδέχτηκε συνάδελφος που παρευρέθηκε στο ξενοδοχείο Αμαλία). Ίσως μόνο οι διευθύνσεις κ τα τηλέφωνα να κάνουν κάποια διαφορά.

:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 years later...

Εκδήλωση ΟΑΕΔ για γιατρούς που επιθυμούν να μεταναστεύσουν

Μία ακόμη εκδήλωση της σειράς "μετανάστευση" διοργανώνει ο ΟΑΕΔ. Αυτή τη φορά για την ενημέρωση Ελλήνων γιατρών και πτυχιούχων της ιατρικής σχολής που επιθυμούν να εργαστούν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Eures και με την Υπηρεσία Eures της Γερμανίας.

Στην Αθήνα η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί την Τρίτη 5 Απριλίου 2011 στο ξενοδοχείο Amalia Hotel (Λεωφ. Αμαλίας 8-10, Αθήνα) και στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27, 4Ος όροφος) από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 15:00 έως τις 18:00 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα παρευρεθούν οι εκπρόσωποι των κλινικών Katholische Kliniken im Kreis Klewe, LVR-Klinik Bedburg-Hau, Eisenmoorbad Bad Schmiedeberg, St. Ansgar-Klinikverbund και Saarland Kliniken Kreuznacher Diakonie της Γερμανίας, που επιθυμούν να προσλάβουν Έλληνες γερμανόφωνους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, καθώς και πτυχιούχους της Ιατρικής που επιθυμούν να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία.

Στην εκδήλωση θα γίνουν παρουσιάσεις των κλινικών και θα υπάρξει δυνατότητα συνεντεύξεων με τους εκπροσώπους τους. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν τα βιογραφικά τους σημειώματα και να επικοινωνήσουν άμεσα με τους εργοδότες. Επιπλέον, ο Σύμβουλος Eures από τη Γερμανία θα τους παράσχει γενικές πληροφορίες για θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στη Γερμανία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Κατερίνα Φλάκα, συντονίστρια του δικτύου Eures του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: gr01ea29@oaed.gr.

http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=69&cm_prdid=13664

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.