Jump to content

Φρένο σε διάταξη που ευνοεί γιατρούς του ΕΣΥ


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Αντισυνταγματική είναι η επαγγελματική αποκατάσταση των γιατρών του ΕΣΥ που χάνουν τη θέση τους από το αρμόδιο δευτεροβάθμιο συμβούλιο επιλογής (κρίσης).

Το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η νομοθετική διάταξη (άρθρο 37 του νόμου 2519/1997, παρ. 15), που αποβλέπει στη σχετική επαγγελματική αποκατάσταση των γιατρών του ΕΣΥ και ειδικότερα στον επαναδιορισμό τους σε θέση ομοιόβαθμη με αυτή που έχασαν, «αποτελεί ευμενές μέτρο που είναι αντίθετο στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας».

Και τούτο, διότι «όσοι γιατροί, πριν από τον διορισμό τους στο ΕΣΥ διατηρούσαν υπηρεσιακή σχέση με άλλο δημόσιο φορέα υγείας (όπως το ΙΚΑ δεν μπορούν να τύχουν της συγκεκριμένης νομοθετικής ευνοϊκής μεταχείρισης».

Επομένως, σύμφωνα με το ΣτΕ «με το κριτήριο αυτό, δηλαδή της προέλευσης από τον κλάδο γιατρών του ΕΣΥ και μόνο, εισάγεται διαφορετική μεταχείριση μεταξύ δύο κατηγοριών γιατρών (ήτοι γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης του ΕΣΥ και γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης άλλου δημόσιου φορέα υγείας, εν προκειμένω του ΙΚΑ) που τελούν υπό τις αυτές ή παρόμοιες συνθήκες ως προς τον τρόπο εργασίας, τα καθήκοντα, την εξέλιξη και τις αποδοχές τους».

Πάντως, το Γ΄ Τμήμα, λόγω της σχετικής αντισυνταγματικότητας που προκύπτει, παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τελική κρίση.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

τασο τι ειδους επαγγελματικη αποκατασταση εννοει το αρθρο?και σε ποιους αναφερεται?οσους ειχαν παραιτηθει απο το εσυ παλαιοτερα?για καντο λιγο λιανα και για μας τους νεους που δε γνωριζουμε το θεμα..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.