Jump to content

Εκτός ΕΣΥ το «Ντυνάν»


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Εξωση... στο υπουργείο Υγείας κάνει το «Ερρίκος Ντυνάν». Ο προέδρος του ιδρύματος, Ανδρέας Μαρτίνης, ζήτησε από τον Δημ. Αβραμόπουλο να αποχωρήσουν από το δεκαμελές δ.σ. του νοσοκομείου οι 4 εκπρόσωποι του υπουργείου, αποδεσμευόμενος από τη συνεργασία του με το ΕΣΥ αλλά και από την επίβλεψη της πολιτείας στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο πρόεδρος του ιδρύματος ζήτησε από τον Δ. Αβραμόπουλο να αποχωρήσουν από το δ.σ. του νοσοκομείου οι 4 εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας.

*Η απόσυρση των εκπροσώπων του υπουργείου σημαίνει πως το «Ερρίκος Ντυνάν» θα επιστρέψει στο παλιό καθεστώς λειτουργίας του (πριν το 2006), οπότε και ήταν ανεξάρτητο και εποπτευόμενο μόνο από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) στον οποίο και ανήκει. Εκ των πραγμάτων, τίθεται πλέον σε διαφορετική βάση και η παραχώρηση των 30 κλινών εντατικής θεραπείας προς ασθενείς που νοσηλεύονται στο ΕΣΥ.

*Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο Αν. Μαρτίνης επιχειρεί με την κίνησή του αυτή να απεγκλωβιστεί πλήρως προκειμένου να μπορέσει κάποια στιγμή να μεταβιβάσει το νοσοκομείο. Αλλωστε, πρόσφατα παραχώρησε το μάνατζμεντ στην εταιρεία Eurohospital συμφερόντων του «Ιατρικού Κέντρου» και της «Euromedica» για ένα έτος με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη τρία χρόνια.

*Η πλευρά Μαρτίνη υποστηρίζει πως η διετής συνεργασία με το υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν επέφερε κανένα όφελος στο ίδρυμα, αλλά ήταν και ζημιογόνος. Ως παράδειγμα φέρνει τα κρεβάτια της εντατικής που χρησιμοποιήθηκαν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και δεν αποπληρώθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα το χρέος προς το νοσοκομείο σήμερα να ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

*Ο αρχικός στόχος της συνεργασίας, όπως ανέφερε στην «Κ.Ε.» ο πρόεδρος του νοσοκομείου, ήταν μεταξύ άλλων:

Ο πρόεδρος Ανδρέας Μαρτίνης.

- Να παραχωρηθεί τμήμα του «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ για κάλυψη αναγκών όπως εφημερίες, κρεβάτια εντατικής κ.λπ.

- Να δίνονται ειδικότητες σε νέους γιατρούς, γεγονός όμως που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους ιατρικούς κύκλους καθώς επρόκειτο για ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

- Να δημιουργηθούν νέα ιδρύματα ή νοσοκομεία ή ακόμη και να γίνεται ανάληψη από κοινού νοσοκομειακών μονάδων με τη μορφή συμπράξεων (ΣΔΙΤ).

*Ο Αν. Μαρτίνης σε μια προσπάθεια να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις αναμένεται εντός των ημερών να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του υπουργείου Οικονομικών για τη διαχείριση των κληροδοτημάτων του ΕΕΣ. Ομως αφήνει και ένα «παράθυρο» συνδιαλλαγής ανοικτό, λέγοντας πως «θα διαγράψω το χρέος από τα κρεβάτια της εντατικής εάν το ελληνικό Δημόσιο συνεχίσει κανονικά τη χρηματοδότηση του ΕΕΣ ύψους 12 εκατ. ευρώ ετησίως και αν διεκπεραιωθούν διάφορες εκκρεμότητες όπως τα κληροδοτήματα που παραμένουν "παγωμένα" στο υπουργείο Οικονομικών».

ΚΥΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14/9/2008

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.