Jump to content

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Γιατρός έβαλε γύψο σε… λάθος πόδι!


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Γύψο σε… λάθος πόδι έβαλε εφημερεύων γιατρός στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου 10 ημέρες, όταν ένα εξάχρονο κοριτσάκι διακομίστηκε με κάκωση στο αριστερό του πόδι. Ωστόσο, ο γιατρός, που φαίνεται ότι βασίστηκε στην… καθοδήγηση της γιαγιάς της μικρούλας, μπερδεύτηκε κι έβαλε το γύψο στο δεξί πόδι, αντί για το σπασμένο αριστερό.

Όπως εξήγησε στη “Μ” ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Κατερίνης Γιάννης Τσούνος, το λάθος έγινε από ειδικευόμενο γιατρό, ο οποίος εφημέρευε δύο συνεχόμενες μέρες.

“Οφείλουμε να ζητήσουμε μία συγγνώμη από την οικογένεια της μικρούλας. Ευτυχώς που το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχε σοβαρές επιπτώσεις στο εξάχρονο κοριτσάκι. Άλλωστε, η αλλαγή του γύψου έγινε άμεσα και το παιδί δεν κινδύνεψε σε καμία περίπτωση”, τόνισε ο κ. Τσούνος.

Παράλληλα, απέδωσε το ατυχές συμβάν στην κόπωση του γιατρού και στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που ταλαιπωρεί τα περιφερειακά νοσοκομεία. Όπως είπε, οι ανάγκες είναι αυξημένες και οι γιατροί, τρεις ειδικοί και τρεις ειδικευόμενοι, είναι αναγκασμένοι να εφημερεύουν κάθε 48 ώρες και να συμπληρώνουν 10 εφημερίες το μήνα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο λάθος γύψος

Το περιστατικό με το λάθος του γιατρού στο νοσοκομείο Κατερίνης δεν αφορά μόνον έναν άνθρωπο, δηλαδή το γιατρό που το έκανε. Αφορά ένα ολόκληρο σύστημα περίθαλψης που, όπως δείχνουν τα συμπτώματα, ασθενεί... βαρέως.

Η παραδοχή της διοίκησης του νοσοκομείου πως το λάθος έγινε εξαιτίας της κόπωσης του γιατρού από τη συνεχή και πολύωρη εργασία εκθέτει την ίδια και όλο το σύστημα λειτουργίας των νοσοκομείων.

O ειδικευόμενος γιατρός είχε ήδη κάνει μια 24ωρη εφημερία και συνέχιζε να εργάζεται. Αιτία οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Oι εργαζόμενοι, γιατροί και νοσηλευτές, καιρό τώρα φωνάζουν πως εξαιτίας των ελλείψεων δημιουργούνται κίνδυνοι για τους ίδιους τους ασθενείς, αλλά κανένας δε φαίνεται να τους λαμβάνει υπόψη...

Ευτυχώς, σε αυτήν την περίπτωση, το λάθος διορθώθηκε εύκολα και χωρίς συνέπειες για την υγεία του παιδιού. Σε άλλες περιπτώσεις όμως μπορεί να αποβεί... μοιραίο.

Στο νοσοκομείο Κατερίνης ο κάθε ειδικευόμενος κάνει 10 εφημερίες το μήνα για να ανταποκριθεί το νοσοκομείο στην καθημερινή 24ωρη εφημερία που κάνουν όλες οι κλινικές, όπως ισχύει για όλα τα νοσοκομεία στην επαρχία. Η Oρθοπεδική Κλινική, όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό, έχει μόλις τρεις ειδικούς γιατρούς, εκ των οποίων ο ένας επικουρικός, καθώς και τρεις ειδικευομένους. O διευθυντής έχει συνταξιοδοτηθεί και η θέση του παραμένει κενή. Oι εργαζόμενοι καλούνται να καλύψουν περιστατικά σε καθημερινή βάση, πολλά από τα οποία οφείλονται σε τροχαία ατυχήματα. Τα ίδια συμβαίνουν και στα άλλα νοσοκομεία.

Τα περιστατικά πρέπει να ξυπνήσουν το υπουργείο Υγείας που χρόνια τώρα τάζει προσλήψεις οι οποίες δε γίνονται ποτέ και εκσυγχρονισμό που κολλάει σε κάποιο γραφειοκρατικό γρανάζι. Είναι ανάγκη πλέον για τη λειτουργία όλου του συστήματος να γίνουν επιτέλους οι προσλήψεις και να καλυφθούν όλα τα κενά, έτσι ώστε οι γιατροί και οι νοσηλευτές να μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους.

Εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ 10/9/2008

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τώρα εάν σας πω ότι αυτό δεν είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα,όπου σε γενική εφημερία βλέπουν 120 και βάλε παιδιά 2 ειδικευόμενοι τι θα πείτε?

Έχει συμβεί 2 φορές σε διάστημα των 10 μηνών που βρίσκομαι εκεί.Το παιδί 5 ετών δε συνεργαζόταν(σύνηθες φαινόμενο),έκλαιγε συνέχεια χωρίς να υποδεικνύει που πονάει περισσότερο,οι γονείς αλλοδαποί μη γνωρίζοντας Ελληνικά και ψιλοχαμένοι(τι σπάνιο για ΤΕΠ δημόσιου Νοσοκομείου!!) και ο ειδικευόμενος παιγμένος απο την κούραση!!

Τώρα κάποιοι ανακάλυψαν την πραγματικότητα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάλι καλά που δεν έβαλαν το γύψο στη γιαγιά απλά επειδή το είπε το κοριτσάκι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κανονικά όλοι οι εφημερεύοντες θα έπρεπε να βάζουν τον γύψο όπου ναναι κ θα σου πω εγώ μετά για πότε αλλάζει το σύστημα.. :splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.