Jump to content

Ειδικότητα στη Δανία


wizard

Recommended Posts

Με περίεργεια διαβάζω πληροφορίες για Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, αλλά καθόλου για Δανία. Ξέρει κάνεις τίποτα για τη χώρα αυτή? (όσον αφορά τις ειδικότητες προφανώς) Τόσο απλησίαστη είναι? Γενικά θεωρείται από τις πιο "ευτυχισμένες" ( :rolleyes: ) χώρες της Ευρώπης. Thnks

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 years later...

Sorry for using english,but my pc sucks... I'd like to ask you how I could issue a certificate of good standing in english that could be directly by the authority that issues the certificate. Do you know any authority in Greece that could serve me?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Five years ago the process was as follows.

First you go to the Medical association you belong to and ask for a certificate of good standing for use within the EU.

You take that to the health authority of the 'nomarxia' that issued you medical licence.

This is the authority that will issue the final certificate of good standing.

BE AWARE: 'Nomarxia' issues one certificate that states that your medical degree is in compliance with EU regulations and one that states that you are in good standing as a professional and no disciplinary action is being taken against you.

You need the SECOND.

PS1: that was the situation 5-6 years ago.

PS2: With Kallikratis things may change since 'nomarxies' are in effect shut down.

Hope I helped.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστώ γμιτς για τις πληροφορίες. Συγκεκριμένα από Δανία μου έχει ζητηθεί να στείλει η ίδια η νομαρχία το πιστοποιητικό αυτό και να είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά. Έχω ρωτήσει σε διάφορες νομαρχίες, αλλά μου λένε πως πρώτον δεν μπορούν να στείλουν επιστολή στο εξωτερικό, δεύτερον δεν μπορούν να το στείλουν στην αρμόδια υπηρεσία στη Δανία παρά μόνο σε μένα καθώς εγώ αιτήθηκα για το εν λόγω έγγραφο κι όχι εκείνοι στην Δανία και τρίτον δεν το μεταφράζουν οι ίδιοι οπότε δεν μπορούν να στείλουν κάποιο έγγραφο που είναι στα αγγλικά. Τι μπορώ να κάνω? emconfused

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επιβεβαιωνω κι εγω οτι αυτη ειναι η διαδικασια που ακολουθειται,απλα να προσθεσω να μην ξεχασεις την σφραγιδα της Χαγης!

Το τονιζω γιατι ακομη δεν μπορω να "χωνεψω" οτι για τα δυο αυτα χαρτια που εχεις στα χερια σου φευγοντας απο την

διευθυνση υγειας,πρεπει να πας το μεν ενα για σφραγιδα της Χαγης στην Νομαρχια καιτο δε αλλο για σφραγιδα της Χαγης

στην Περιφερεια,,,,Το γιατι δεν το ηξεραν ουτε οι ιδιοι οι υπαλληλοι!

Τελωσπαντων,,,πες μας ομως αν θελεις πως λειτουργει το πραγμα στην Δανια.

Καλη συνεχεια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ειδικοτητα Δανια ειναι δυσκολο ως ακατορθωτο, οι θεσεις ειναι καπαρωμενες απο vikarierande underlege που καθονται στην κλινικη ως και 2 χρονια για να ξεκινησουν ειδικοτητα συν τις αλλοις οτι κανουν περιπου 2 χρονια εξασκηση σε κλινικες για την αποκτηση αδειας ασκησεως επαγγελματος αρα εχουν ενα πολυ δυνατο προβαδισμα.Οι περισσοτεροι ομως Δανοι καταφευγουν Σουηδια η Νορβηγια για να βρουν κενη θεση σε νοσοκομειο ωστε να μπορεσουν να ξεκινησουν το δυετες προγραμμα εξασκησης στις κλινικες επειδη στη Δανια ειναι απιστευτα δυσκολο.Απο την αλλη οι Δανοι θεωρουνται οι ''αραβες της Σκανδιναβιας'' τρομερα εθνικιστες καιξενοφοβοι.Η γλωσσα τους ειναι πολυ δυσκολη ωστε ενας ενηλικος να μπορεσει να την μαθει καλα.Η Δανια ειναι μια απο τις χειροτερες χωρες για να ψαξει κανεις την τυχη του εκει για να ξεκινησει ειδικοτητα.Ειχα πολλους Δανους συναδελφους που εκαναν το τριμηνο της ψυχιατρικης και μου διηγηθηκαν οτι ειναι πολυ δυσκολο για ειδικοτητα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Μάθετε Δανέζικα εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα, εξ αποστάσεως, μέσω internet:

http://www.netdansk.eu/en/introduction/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

κάτι καινούργια για ειδικότητα στη Δανία; έχει πάει πρόσφατα κανένας συναδελφος για να μας διαφωτήσει;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ε, για να μην έχουν πάει πολλοί, κάτι σημαίνει...Δεν νομίζω να έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με αυτά που έγραψε ο filpolis το 2010. 45% φορολογία εισοδήματος, 20-30% υψηλότερο κόστος ζωής σε σχέση με τη Σουηδία και πιο σκληρός ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας. Αρα κανένα απτό πλεονέκτημα σε σύγκριση με Γερμανία, Νορβηγία και Σουηδία. Η διαφορά ενδεχομένως στη Δανία είναι ότι ο τομέας της βιοτεχνολογίας και φαρμακοβιομηχανίας ανθεί, καθώς η Novo Nordisk έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία για τον average Joe που θέλει να αρχίσει ειδικότητα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.