Jump to content

Αυστηρότερες ποινές για το ντόπινγκ στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο


H mikrh ollandeza

Recommended Posts

Από in.gr

Αθήνα, 23/08/08

Νέος κανόνες για τα προνόμια των πρωταθλητών βάζει το αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο περιορίζει το δραστικό περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς θα αφορά μόνο στους αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο διορισμός θα γίνεται μόνο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τους αθλητικούς φορείς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το δικαίωμα διορισμού θα ισχύει μετά την απόσυρση του αθλητή από την ενεργό δράση και εφόσον, βεβαίως, δεν έχει κατηγορηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω πρόνοια υπάρχει και στον ισχύοντα νόμο, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί.

Επίσης, στο νομοσχέδιο προβλέπεται η κατάργηση του δικαιώματος απευθείας εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αντικαθίσταται με ένα σύστημα κλιμακωτής μοριοδότησης (από 15% έως 50% ανάλογα με τη διάκριση).

Τέλος, θεσπίζονται κυρώσεις για τις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών σε περίπτωση «ομαδικού ντόπινγκ» (σε επίπεδο εθνικής ομάδας), που φθάνουν μέχρι και στην άρση της κρατικής αναγνώρισης σε περίπτωση υποτροπής.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.