Jump to content

Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


Recommended Posts

Είναι ειδικευόμενος σε μία Χειρουργική Κλινική με 25 δύναμη κρεβατιών. Η κλινική του εφημερεύει κάθε δύο ημέρες. Τα περισσότερα περιστατικά είναι τραυματίες επειδή το νοσοκομείο του είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια τραυματικολογικά κέντρα των Αθηνών. Αυτό δεν του αρέσει ιδιαίτερα επειδή πιστεύει ότι αυτός γεννήθηκε για άλλα μεγαλεία. Για πελάτες με μεγάλη τσέπη και λίγα προβλήματα. Η απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να φτάσει στα μεγαλεία είναι να τελειώσει ειδικότητα σε εύλογο χρόνο και με σωστές γνώσεις. Άρα κάνει υπομονή και περιμένει να έρθει εκείνη η άγια ημέρα που θα πετάξει από το παράθυρο τον βομβητή .Της κλινικής του. Που δεν θα χρειαστεί να απαντάει στα πάσης φύσεως καλέσματα. Μέσα στα άγρια χαράματα. Που δεν θα χρειαστεί να ασχοληθεί με πάσης φύσεως τραύματα και κυρίως .Δεν θα αντιμετωπίζει μέσα στα άγρια χαράματα τους μεθυσμένους .Της εφημερίας. Αυτούς που παράλληλα με την βρωμιά και τους εμετούς τους εκδηλώνουν και ιδιαίτερη επιθετικότητα απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Της εφημερίας. Λατρεύει την καθαριότητα και την τάξη και το αχανές και το μπάχαλο του ΕΣΥ άρχισε να τον κουράζει υπερβολικά. Σφίγγει τα δόντια και μετράει τις ημέρες. Να τελειώσει το βάσανο.

Σε ημέρα μικρής δέσμης εφημερεύει μόνος του. Ο επιμελητής είναι σπίτι του. Ροχαλίζει η βλέπει τηλεόραση. Ίσως και να γλεντάει. Σίγουρα δεν είναι δίπλα του. Είναι on call.Οφείλει να βρεθεί σε απόσταση ασφαλείας από το νοσοκομείο. Να έρθει ανά πάσα ώρα και στιγμή αν θα προκύψει κάποιο πρόβλημα. Στην κλινική.

Ο ειδικευόμενος είχε να αντιμετωπίσει μία πολύ συγκεκριμένη και ουσιαστική αποστολή. Να συνοδεύσει έναν ασθενή σε βαρύτατη κατάσταση. Διασωληνωμένος. Η μεταφορά σε άλλο νοσοκομείο γίνεται πάντα με συνοδεία αναισθησιολόγου και ειδικευόμενου ιατρού από την κλινική όπου ανήκει ο ασθενής. Έτσι πρέπει. Έτσι είναι και σωστό. Η ευθύνη μοιράζεται ανάμεσα στις δύο ειδικότητες.

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη και έπρεπε να γίνει η μεταφορά. Έπρεπε και να το συνοδεύσει. Αλλά ο επιμελητής αρνήθηκε να έρθει στο νοσοκομείο. Δήλωσε ότι του έβγαλε. Κίτρινη κάρτα. Αρνήθηκε να τον αντικαταστήσει για λίγες ώρες, όσο δηλαδή θα απουσίαζε .Από το τηλέφωνο του δήλωσε ότι τον εμπιστεύεται. Ότι είναι καλός ειδικευόμενος. Ότι η κλινική μπορεί να μείνει χωρίς γιατρό για λίγες ώρες. Έτσι δικαιολόγησε ότι δεν ήθελε να χαλάσει .Την ζαχαρένια .Του.

Ο ειδικευόμενος του ζήτησε να του το δώσει. Γραπτώς. Όχι ότι τον εμπιστεύεται αλλά ..Ότι μπορεί να αφήσει την κλινική χωρίς γιατρό.. Ο επιμελητής το ξανασκέφτηκε .Και δεν έδωσε κανένα χαρτί αλλά….άρχισε τις απειλές. Δεν θα ξαναδεί χειρουργείο ο ειδικευόμενος για μήνες .Μέχρι να τελειώσει ειδικότητα. Και άλλα τόσα. Έλπιζε ότι θα τον φοβερίσουνε. Οι απειλές !

Τελικά δεν χρειάστηκε να πάει πουθενά. Ο ειδικευόμενος. Βρέθηκε κρεβάτι σε ΜΕΘ. Στο ίδιο νοσοκομείο. Ο ειδικευόμενος είναι πεπεισμένος ότι είχε πάρει μία σωστή απόφαση. Μία απόφαση που τον τιμάει. Είναι περήφανος που δεν ενέδωσε .Στις απειλές. Έδειξε υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια που δεν έδειξε .Ο επιμελητής.

Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ygeianet.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

επειδη ολοι θα σπευσουν - και σωστα- να αναθεματισουν τον επιμελητη για την (απαραδεκτη) σταση του στο θεμα, να θεσω εγω ενα ερωτημα ; Ποσοι αραγε απο εσας (εμας) οταν με το καλο τελειωσουν την ειδικοτητα και πιασουν( λεμε τωρα) θεση ως επιμελητες σε καποιο νοσοκομειο του ΕΣΥ δεν θα κανουν ακριβως η περιπου το ιδιο ; Θα ειναι (ειμαστε) αραγε ολοι παροντες στην ενεργο εφημερια , τις διακομιδες και (φυσικα) στο πλαι του εκπαιδευομενου ιατρου ;

μηπως ρε παιδια ολοι στην Ελλαδα ζουμε και ισχυει το περιφημο "εκει που ησουν ημουνα και εδω που ειμαι θα ερθεις"

Και τα ιδια θα κανεις, θα προσεθετα εγω... Μηπως για αυτο δε θα αλλαξει ποτε κατι σε αυτη τη χωρα; Γιατι ολοι γινομαστε αυτο που λεγαμε οτι ποτε δε θα γινομασταν;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν κάποτε γίνω επιμελητής του ΕΣΥ(πράγμα αρκετά απίθανο)θα σου απαντήσω.Πάντως,επειδή συμπεριφέρθηκε έτσι ένας επιμελητής,δε σημαίνει πως όλοι κάνουν το ίδιο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.