Jump to content

3 απορίες!!!


smile:)

Recommended Posts

Γεια! θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο εμπειρους 3 άσχετα μεταξύ τους πράγματα που με απασχολούν όμως εξίσου...αν μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει θα του ήμουν ευγνώμων...(μιλάμε πάντα για ιατρική σχολή Κρήτης...)

1) Συνήθως πότε βγαίνει το πρόγραμμα για την εξεταστική του Σεπτέμβρη; Θα αναρτηθεί και στο ιντερνετ στην ιστοσελίδα της σχολής, ετσι;

2) Ξέρει κανείς αν η ύλη στη Φυσιολογία Α είναι η ίδια με το αρχικό πρόγραμμα των διαλέξεων που είχε δωθεί από τον καθηγητή;

3) Ποιές είναι οι προυποθέσεις για να ξεκινήσει κάποιος κλινικές στο 5ο έτος; Πρέπει να έχει περάσει κάποια μαθήματα; Ισχύουν τα όσα αναφέρει ο οδηγός σπουδών; Γιατί ακούω διάφορα και έχω μπερδευτεί...μπορεί κάποιος μεγαλύτεος να με διαφωτισει; Να ξέρω δηλαδή αν πρέπει να αρχίσω να αγχώνομαι από τώρα...

Ευχαριστώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup 1) Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εξεταστικής του Ιουλίου (ναι, βγαίνει και στο ιντερνετ...)

2) Δε νομίζω...έχουν χαθεί μαθήματα...γτ δε ρωτάς κάποιο συμφοιτητή σου ή τον ίδιο τον καθηγητή; (από ότι κατάλαβα είσαι 1ο έτος...)

3) Από τη στιγμή που τα γράφει ο οδηγός σπουδών σημαίνει ότι επισήμως ισχύουν... Άσχετα, λοιπόν, με το αν ο κάθε καθηγητής εφαρμόζει το λεγόμενο "κύκλο" καλό θα ήταν εσύ να είσαι καλυμμένη. Πάντως σίγουρα να είσαι οκ με τις παθολογίες γτ σε αυτή την κλινική είναι που δεν έχουν δεχτεί φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν "κλείσει κύκλο".

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρώτον το πρόγραμμα του Σεπτέμβρη βγαίνει συνήθως 1 μήνα πριν, αλλά να ξέρεις ότι κάθε χρόνο είναι το ίδιο, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αν δηλαδή βρεις το περσινό μπορείς να ξερεις πότε δίνεις τι.

Η ύλη της φυσιολογίας Α' ΣΥΝΗΘΩΣ το Σεπτέμβρη περιλαμβάνει ότι περιέχεται στον οδηγό σπουδών ανεξάρτητα αν έχει διδαχτεί ή όχι την τρέχουσα χρονιά, επειδή το μάθημα το δίνουν και πάρα πολλοί παλιοί. ΣΥΝΗΘΩΣ όμως από τη μη διδαχθείσα ύλη δεν μπαίνουν θέματα.

Για 5ο έτος ισχύει ο κύκλος των χειρουργικών δηλαδή να έχεις 2 από τις 3 χειρουργικές. Η εφαρμογή του σχετικού κύκλου ειναι σχετική.

Δηλαδή αν από τα 23 χρειάζεσαι τα 19 για να κλείσεις κύκλο και έχεις περάσει 17-18 μαθήματα δε θα χεις πρόβλημα. Αν όμως έχεις περάσει 5-6 μαθήματα ε δε θα μπεις. Στο έτος μου μάλιστα 2 άτομα με τέτοιες επιδόσεις ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ την τρίτη ημέρα των κλινικών.

Πάντως κατα την ταπεινήπροσωπική μου γνώμη δε χρειάζεται να αγχώνεσαι γιατί είναι ενα από τα γελοιότερα πράγματα να περάσεις 19/23 και 2/3 = 21 μαθήματα σε 4 χρόνια. 5 μαθήματα το έτος βγαίνει δηλαδή 1.6 μαθήματα ανα εξεταστική.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μερικοι δεν αλλαζουν ρε γαμωτο!

Οσοι εχουν ορεξη και κεφια για μπαχαλεμα να πανε σε αλλη παραλια.Ολα τα ασχετα ποστ εφυγαν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.