Jump to content

Διαιωνίζει το Μεσαίωνα η κυβέρνηση


V for Vendetta

Recommended Posts

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

Διαιωνίζει το Μεσαίωνα

Μέχρι και το Σεπτέμβρη μπορεί να «σβαρνίσει» η κυβέρνηση την αφόρητη κατάσταση των απλήρωτων εφημεριών στα νοσοκομεία, καθώς εξαρτά την πληρωμή τους απ' την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η προοπτική αυτή θα εξαρτηθεί απ' τη σημερινή συνεδρίαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα προσδιορίσει την ημερομηνία συζήτησης, η οποία δεν αποκλείεται να είναι το Σεπτέμβρη, καθώς το καλοκαίρι δε συνεδριάζει η Ολομέλεια.

Ετσι η κυβέρνηση, πατώντας στη συμβιβαστική πρακτική των ηγεσιών της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και αξιοποιώντας το Ελεγκτικό Συνέδριο, προσδοκά στην υπογραφή της κλαδικής σύμβασης, που στην πράξη προωθεί τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Αμέριστη συνδρομή στην κυβερνητική πολιτική προσφέρει η πρακτική της «Αγωνιστικής Ενότητας Γιατρών» (ΣΥΝ), που με κάθε μέσο διεκδικεί την επιλεκτική εφαρμογή κοινοτικών οδηγιών. Ετσι αφού οδήγησε την Ομοσπονδία σε έκτακτο συνέδριο και αρνούμενη να καταδικάσει συνολικά τις κοινοτικές οδηγίες, κατέληξε στην ίδια πρακτική: Τη συγκρότηση νέας διαπραγματευτικής ομάδας για την κλαδική σύμβαση εργασίας.

Πλην όμως και εκεί οι συνοδοιπόροι τους στον ευρωμονόδρομο απογύμνωσαν την ΑΕΓ, καθώς ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚ Γιατρών, για λόγους τακτικής και όχι από διαφωνία στη στρατηγική της διευθέτησης, δεν πήραν μέρος στη νέα διαπραγματευτική ομάδα και την άφησαν με την ΑΣΙ και τη «Νυστέρι - Γένοβα» και τους εκπροσώπους ορισμένων τοπικών ενώσεων με την ηχηρή απουσία της ΕΙΝΑΠ. Δικαιώνεται έτσι η θέση της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών», που απ' την αρχή τάχτηκε κατά της συμμετοχής σε οποιοδήποτε «διάλογο» και υπέρ της διεκδίκησης σταθερού πρωινού ημερήσιου χρόνου εργασίας με πενθήμερο εξάωρο και μια εφημερία τη βδομάδα.

Ριζοσπάστης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.