Jump to content

Αφήνουν τα νησιά... να νοσούν αβοήθητα


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Στα όρια της ανθρώπινης αντοχής φθάνει κάθε καλοκαίρι το προσωπικό των μονάδων Υγείας της νησιωτικής χώρας, το οποίο καλείται να καλύψει επιπλέον τις ανάγκες για φροντίδα υγείας εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που κατακλύζουν τα νησιά. Θέσεις για γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων και νοσηλευτές προκηρύσσονται, αλλά ελλείψει κινήτρων παραμένουν ακάλυπτες. Ετσι τα περισσότερα Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία των νησιών λειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, σε νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και παραϊατρικό προσωπικό αλλά και σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Ακόμη όμως και σε αυτά που είναι εξοπλισμένα με ακτινολογικά μηχανήματα, καρδιογράφους και υπερήχους απουσιάζουν οι ειδικευμένοι γιατροί και οι τεχνικοί. Τη δε έλλειψη τραυματιοφορέων καλούνται να καλύψουν... οι οδηγοί των ασθενοφόρων.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται στη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων των Κυκλάδων, κυρίως των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, εξαιτίας της αλλαγής του ισχύοντος καθεστώτος στον τομέα των υπόχρεων θητείας υπαίθρου γιατρών (αγροτικών).

Η μείωση της θητείας υπαίθρου οδηγεί στην υποχρεωτική λήξη των συμβάσεων των αγροτικών γιατρών, χωρίς ωστόσο το υπουργείο Υγείας να έχει προβλέψει την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων.

Ετσι, οι μονάδες υγείας των νησιών, σε μια χρονική περίοδο που παρουσιάζεται αύξηση της ζήτησης των υπηρεσιών υγείας, βρίσκονται κυριολεκτικά «απογυμνωμένες» από έμψυχο δυναμικό. Το πιο πάνω γεγονός σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις των γιατρών εξαιτίας της μη πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών πέντε μηνών, δημιουργεί διαλυτικές καταστάσεις στις υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων και προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους των νησιών.

Τα Δωδεκάνησα

Προβληματική είναι η κατάσταση και στα Δωδεκάνησα... Το νοσοκομείο της Ρόδου, το μεγαλύτερο του νομού, το τελευταίο διάστημα λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό πως το νοσοκομείο, αν και διαθέτει τον μοναδικό μαγνητικό τομογράφο στο Νότιο Αιγαίο, δεν απασχολεί κατάλληλο γιατρό για να τον χειριστεί, ενώ δεν διαθέτει και φαρμακοποιό.

Η διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει στους εργαζομένους 6.500 ρεπό και 1.700 μέρες κανονικής άδειας. Ελλείψεις προσωπικού παρουσιάζονται σε όλα τα Κέντρα Υγείας (Κέντρο Υγείας Εμπωνα, Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, Κέντρο Υγείας Καρπάθου) και σε όλα τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ολύμπου Καρπάθου ).

Ιδια κατάσταση επικρατεί και στις υπόλοιπες υγειονομικές υποδομές του Ν. Δωδεκανήσου, με τα ζητήματα της τροποποίησης των πεπαλαιωμένων οργανισμών και των ελλείψεων σε προσωπικό να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

ΑΜΟΡΓΟΣ

Από τα εγκαίνια του 2006 περιμένουν το προσωπικό...

Τον Αύγουστο του 2006 ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλος εγκαινίασε το νεόδμητο κτίριο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αμοργού. Το κτίριο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2000-2007.

Σήμερα η υποστελέχωση του ΠΠΙ Αμοργού σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό είναι δραματική. Η προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρού, μαίας, παρασκευαστή και οδηγού ασθενοφόρου δεν έχει ακόμη, τρία χρόνια μετά, ολοκληρωθεί.

Οι Αμοργιανοί αγανακτούν με το παράδοξο φαινόμενο να αναβαθμίζονται οι κτιριακές υποδομές υγείας και την ίδια στιγμή να μειώνεται το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα:

Η θέση του οδηγού ασθενοφόρου παραμένει κενή δύο χρόνια μετά την προκήρυξή της, ενώ και η θητεία του επικουρικού γιατρού έχει λήξει πριν από έξι μήνες και η θέση παραμένει κενή.

Η θέση του γενικού γιατρού ή παθολόγου που προκηρύχθηκε στο τέλος του 2005 δεν έχει μέχρι σήμερα καλυφθεί.

Στο νησί δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός στα δύο από τα τέσσερα ιατρεία, ενώ ο αγροτικός γιατρός που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στην Αιγιάλη, φεύγει σε λίγες μέρες λόγω λήξης τη θητείας του. Η κάλυψη της θέσης του, θα γίνει ύστερα από πάροδο διαστήματος τουλάχιστον 4-5 μηνών, αφού ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της προκήρυξης της θέσης και μέχρι την εγκατάσταση του γιατρού απαιτείται και η τρίμηνη πρακτική του στο Νοσοκομείο της Σύρου.

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

Ενας γιατρός για όλο το νησί

Το μικρό νησάκι, που οι κάτοικοι του βιώνουν έντονα την απομόνωση -ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες- είχε διασφαλίσει τη στελέχωση του Περιφερειακού του Ιατρείου με δύο γιατρούς (ένας με ειδικότητα και ένας αγροτικός) και μία νοσηλεύτρια.

Σήμερα η υγειονομική πραγματικότητα στο νησί έχει αλλάξει πλήρως. Εδώ και δυόμισι χρόνια η νοσηλεύτρια έχει αποχωρήσει και η θέση της παραμένει κενή. Ο αγροτικός γιατρός αποχώρησε και αυτός πρόσφατα και έτσι το νησί καλύπτεται υγειονομικά από ένα μόνο γιατρό. Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, η ζήτηση υπηρεσιών υγείας αυξάνει και το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων μεγαλώνει. Επιπρόσθετα η διοίκηση των μονάδων υγείας έχει μεταφερθεί στον Πειραιά μετά τη κατάργηση της Α ΔΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου.

ΣΙΦΝΟΣ

Κενές δύο θέσεις αγροτικών γιατρών

Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ), ενώ επίκειται η αποχώρηση δύο αγροτικών ιατρών και μολονότι η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου έχει εγκαίρως ειδοποιηθεί, δεν έχει κάνει το παραμικρό για την έγκαιρη κάλυψη των δύο θέσεων.

Το Ιατρείο καλείται να ανταποκριθεί μόνο με δύο ειδικευμένους γιατρούς (παθολόγο και παιδίατρο), αφού οι θέσεις των αγροτικών ιατρών θα παραμείνουν επί μακρόν κενές. Επίσης εκκρεμεί η πρόσληψη ιατρού γεν. ιατρικής, επιμελητή με Α ή Β βαθμό ή παθολόγου, οδοντιάτρου και παρασκευαστή.

Το νησί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και με τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ. Την Πρωτοχρονιά, ένα σοβαρό ατύχημα έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ενός κατοίκου (σοβαρός τραυματισμός κίνδυνο απώλειας τριών δακτύλων). Ο υπεύθυνος γιατρός ειδοποίησε εγκαίρως το ΕΚΑΒ και ζήτησε την αεροδιακομιδή του τραυματία. Η απάντηση που έλαβε όμως ήταν αρνητική, με το αιτιολογικό ότι δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του...

ΣΕΡΙΦΟΣ

Πολυδύναμο ιατρείο με... ένα γιατρό

Στη Σέριφο εδώ και καιρό δοκιμάζεται η αντοχή μιας μικρής νησιωτικής κοινωνίας που αισθάνεται εγκαταλειμμένη στο έλεος των προβλημάτων της. Οι κάτοικοι του νησιού κρατούν ζωντανή στη μνήμη τους την εικόνα των εγκαινίων του νέου σύγχρονου κτιρίου του Πολυδύναμου Περιφερειακού (ΠΠΙ) Ιατρείου που πραγματοποιήθηκαν πριν από δύο χρόνια.

Σήμερα υπηρετεί ένας μόνο αγροτικός γιατρός, ενώ η δεύτερη θέση είναι «μπλοκαρισμένη» από γιατρό που έχει αποσπασθεί σε υγειονομική μονάδα του κέντρου.

Πολλά έκτακτα περιστατικά διακομίζονται στην Αθήνα χωρίς την παραμικρή προετοιμασία. Επιπλέον κίνδυνος δημιουργείται για τη ζωή των διακομιζομένων εξαιτίας των πολύωρων καθυστερήσεων που οφείλονται στην υπολειτουργία του συστήματος αεροδιακομιδών, αλλά και στην επί τρία έτη ακινησία -λόγω βλάβης- του μοναδικού ταχύπλοου σκάφους του Λιμενικού Σώματος που διαθέτει το νησί.

ΚΙΜΩΛΟΣ - ΜΗΛΟΣ

Εξετάσεις... στην Αθήνα

Στο Περιφερειακό Ιατρείο της Κιμώλου έχει ολοκληρωθεί η 3μηνη εκπαίδευση δεύτερου αγροτικού γιατρού, αλλά ενώ από 1η Οκτωβρίου έπρεπε να έχει παρουσιαστεί για να αναλάβει υπηρεσία, αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Στη Μήλο, η έλλειψη πνευμονολόγου έχει ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση των κατοίκων στην Αθήνα για έλεγχο και νοσηλεία. Η ειδικότητα του πνευμονολόγου κρίνεται απαραίτητη, λόγω της έντονης μεταλλευτικής δραστηριότητας που υπάρχει στο νησί και τα εμφανιζόμενα πνευμονολογικά προβλήματα.

ΠΑΡΟΣ

Οκτώ μήνες χωρίς μικροβιολογικό

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό αλλά και σε νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάρου (ΚΥΠ).

Το μικροβιολογικό εργαστήριο παραμένει κλειστό επί οκταμήνου, λόγω νόμιμης αδείας της μοναδικής βιοπαθολόγου ιατρού. Η θέση του επίκουρου ορθοπαιδικού ιατρού δεν έχει μέχρι σήμερα καλυφθεί. Πρόβλημα επίσης δημιουργεί και η λειτουργία παραρτήματος ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πάρου, εξαιτίας του ευνοϊκότερου υπηρεσιακού καθεστώτος που ισχύει για τους εργαζόμενους σ' αυτό σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της ίδιας ειδικότητας (π.χ. οδηγοί), που ανήκουν οργανικά στο ΚΥΠ.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Καλύπτουν τα κενά με 4μηνες συμβάσεις

Ελλείψεις, κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, αντιμετωπίζει και το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης υγειονομικής μονάδας και να παραβιάζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, γεγονός που αντανακλάται αρνητικά και στη λειτουργία των υπόλοιπων υγειονομικών μονάδων των γειτονικών νησιών (π.χ. Περιφερειακό Ιατρείο Θηρασιάς).

Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Υγείας Θήρας από τους 8 αγροτικούς ιατρούς έχει μείνει ένας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των άλλων νησιών απομένουν «ορφανά» από ιατρούς (Θηρασιά, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ανάφη).

Ομοίως έλλειψη υπάρχει στους οδηγούς ασθενοφόρων, όπου αντί των έξι οργανικών θέσεων που προβλέπονται υπηρετούν δύο καθώς και σε νοσηλευτικό προσωπικό, όπου απασχολούνται πέντε αντί οκτώ, εκ των οποίων δυο εγκυμονούσες με συχνές άδειες. Οι έκτακτες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού με 4μηνες συμβάσεις, που γίνονται για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών του θέρους, το 2005 έγιναν τον Αύγουστο και το 2006 τον Σεπτέμβρη...

ΜΑΡΙΝΑ ΖΙΩΖΟΥ

marina@pegasus.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα Δωδεκάνησα

Προβληματική είναι η κατάσταση και στα Δωδεκάνησα... Το νοσοκομείο της Ρόδου, το μεγαλύτερο του νομού, το τελευταίο διάστημα λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό πως το νοσοκομείο, αν και διαθέτει τον μοναδικό μαγνητικό τομογράφο στο Νότιο Αιγαίο, δεν απασχολεί κατάλληλο γιατρό για να τον χειριστεί, ενώ δεν διαθέτει και φαρμακοποιό.

Η διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει στους εργαζομένους 6.500 ρεπό και 1.700 μέρες κανονικής άδειας. Ελλείψεις προσωπικού παρουσιάζονται σε όλα τα Κέντρα Υγείας (Κέντρο Υγείας Εμπωνα, Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, Κέντρο Υγείας Καρπάθου) και σε όλα τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ολύμπου Καρπάθου ).

πολυδυναμο το γενναδι ΔΕΝ ειναι

θα ήθελαν να ειναι

αλλα εφημερευει κανονικα ΧΩΡΙΣ επιμελητη, ΧΩΡΙΣ νοσηλευτη, χωρις καθαριστρια

απλα με ΕΝΑΝ ταλαιπωρο αγροτικο και εναν οδηγο απορριματοφορου (για οδηγο ασθενοφορου)

για να καλυπτει ολη τη νοτια Ρόδο..

να σημειωσω οτι τα 10 χωρια της νοτιου ροδου καλυπτονται τα πρωινα απο 2 αγροτικους και ο ένας ειναι καρφωμένος στο γενναδι

υπολογιστε ποσα χωρια καλύπτει ο δευτερος..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

να σημειωσω οτι τα 10 χωρια της νοτιου ροδου καλυπτονται τα πρωινα απο 2 αγροτικους και ο ένας ειναι καρφωμένος στο γενναδι

υπολογιστε ποσα χωρια καλύπτει ο δευτερος..

ότι ο δεύτερος αγροτικός ιατρός καλύπτει τα υπόλοιπα 9 χωριά το βασίζω στην αφαίρεση που έμαθα στο δημοτικό001shiny[1].gif

το ότι αυτός ο ιατρός είσαι ΕΣΥ δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι (μήπως είσαι ο καρφωμένος στο γεννάδι ΕΣΥ; :P )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 years later...

Στα όρια της ανθρώπινης αντοχής φθάνει κάθε καλοκαίρι το προσωπικό των μονάδων Υγείας της νησιωτικής χώρας, το οποίο καλείται να καλύψει επιπλέον τις ανάγκες για φροντίδα υγείας εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που κατακλύζουν τα νησιά. Θέσεις για γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων και νοσηλευτές προκηρύσσονται, αλλά ελλείψει κινήτρων παραμένουν ακάλυπτες. Ετσι τα περισσότερα Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία των νησιών λειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, σε νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και παραϊατρικό προσωπικό αλλά και σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Ακόμη όμως και σε αυτά που είναι εξοπλισμένα με ακτινολογικά μηχανήματα, καρδιογράφους και υπερήχους απουσιάζουν οι ειδικευμένοι γιατροί και οι τεχνικοί. Τη δε έλλειψη τραυματιοφορέων καλούνται να καλύψουν... οι οδηγοί των ασθενοφόρων.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται στη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων των Κυκλάδων, κυρίως των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, εξαιτίας της αλλαγής του ισχύοντος καθεστώτος στον τομέα των υπόχρεων θητείας υπαίθρου γιατρών (αγροτικών).

ΠΑΡΟΣ

Οκτώ μήνες χωρίς μικροβιολογικό

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό αλλά και σε νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάρου (ΚΥΠ).

Το μικροβιολογικό εργαστήριο παραμένει κλειστό επί οκταμήνου, λόγω νόμιμης αδείας της μοναδικής βιοπαθολόγου ιατρού. Η θέση του επίκουρου ορθοπαιδικού ιατρού δεν έχει μέχρι σήμερα καλυφθεί. Πρόβλημα επίσης δημιουργεί και η λειτουργία παραρτήματος ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πάρου, εξαιτίας του ευνοϊκότερου υπηρεσιακού καθεστώτος που ισχύει για τους εργαζόμενους σ' αυτό σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της ίδιας ειδικότητας (π.χ. οδηγοί), που ανήκουν οργανικά στο ΚΥΠ.

Σαν να μην πέρασε ούτε μία ημέρα.....

Το μπάχαλο του Κέντρου Υγείας Πάρου

Όλοι εδώ στο νησί μας ζούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κατ' ευφημισμό «Κέντρο Υγείας» Πάρου.

Πριν λίγες ημέρες ζήσαμε το τραγελαφικό γεγονός να γίνεται μεταφορά ασθενή στην Πάρο από όχημα του Λιμενικού, καθώς το ΕΚΑΒ δεν είχε βάρδια (!) λόγω έλλειψης προσωπικού. Στη συνέχεια στο e-mail του blog ήρθε ένα μήνυμα το οποίο έγραφε «ότι κατόπιν ενεργειών προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση με κοινές βάρδιες όλων των επειγόντων περιστατικών». Το συγκεκριμένο μήνυμα στο e-mail είχε το λογότυπο του ΕΚΑΒ και το υπέγραφε ( ; ) η διοίκηση!

Πολλοί αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να στέλνεται e-mail από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ από yahoo, δίχως αριθμό πρωτοκόλλου και υπογραφή. Έτσι, στον «Fileleutheros» θεωρήσαμε μαϊμού το e-mail. Στείλαμε απάντηση στον αποστολέα και του ζητήσαμε να μας στείλει με φαξ το πρωτότυπο από το οποίο απαιτούσαμε να έχει αρ. πρωτ. και υπογραφή.

Επειδή, απάντηση δεν λάβαμε ποτέ, θεωρήσαμε ότι το e-mail ήταν «μαϊμού». Με μεγάλη μας έκπληξη μάθαμε στη συνέχεια ότι αυτή η ανακοίνωση ήταν του ΕΚΑΒ!!! Σκεφθήκαμε ότι τέτοια κατάντια που έχει το Κράτος είναι πολύ φυσικό όλα να γίνονται στο πόδι, ακόμα και μία ιστορία που αφορούσε ένα ολόκληρο νησί. Ποια ήταν όμως η λύση που βρήκε το ΕΚΑΒ; Πολύ απλά φόρτωσε βάρδιες τους εργαζόμενους για να βγάλει το πρόγραμμα. Όσο και να φαίνεται περίεργο υπάρχουν εργαζόμενοι με πάνω από 30 βάρδιες τον μήνα!

Πάμε τώρα και στα όσα συμβαίνουν με το ιατρικό προσωπικό που έχουν μείνει τρεις και ο κούκος!

Παιδίατρος δεν υπάρχει. Ορθοπεδικός δεν υπάρχει. Οι μικροβιολόγοι (γιατρός - αιμολήπτρια) πήραν και οι δύο συγχρόνως άδεια και δεκάδες άλλα προβλήματα και ελλείψεις ειδικοτήτων υπάρχουν. Έως και χθες το μεσημέρι (5/1) στο Κέντρο Υγείας Πάρου υπήρχαν 8 ακάλυπτες εφημερίες για τον μήνα Ιανουάριο! Οκτώ μέρες του μηνός Ιανουαρίου είναι ακάλυπτες από γιατρό εφημερίας!

Σημειώνουμε ακόμα ότι οι αγροτικοί γιατροί αρνούνται να εφημερεύσουν δίχως την παρουσία γιατρού με ειδικότητα. Πως θα λυθεί το θέμα; Πολύ απλά. Το Νοσοκομείο Σύρου με φιρμάνι θα βάλει παραπάνω εφημερίες στους γιατρούς ή και πάλι θα ζήσουμε το χιλιοειπωμένο έργο «να εφημερεύσουν οι γιατροί της Αντιπάρου».

Έτσι, θα αφήσουν 1000 ψυχές στην Αντίπαρο δίχως γιατρό (που έτσι και αλλιώς εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα), για να κλείσουν τις τρύπες του Κ.Υ. Πάρου. Τώρα βέβαια στην Αντίπαρο δεν έχουν ούτε όχημα του ΕΚΑΒ, πάρτους και τον γιατρό, να τους αποτελειώσουμε μια και καλή!

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση εν μια νυκτί πέρασε το νομοσχέδιο που κατατάσσει το νοσοκομείο Σύρου και τα Κ.Υ. Μυκόνου, Τήνου, Πάρου, Σαντορίνης, Μήλου, Ίου και Άνδρου από τη Ζώνη Γ' των προβληματικών περιοχών, στη Ζώνη Β' των μονάδων της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το να είσαι δηλαδή ασθενής στην Πάρο είναι το ίδιο με το να είσαι ασθενής στη Λάρισα.

Ε ρε κλοτσιές που θέλετε...

http://fileleutheros.pblogs.gr/2011/01/to-mpahalo-toy-kentroy-ygeias-paroy.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.