Jump to content

[γενικές πληροφορίες] Αλλαγή ειδικότητας


xalia

Recommended Posts

Στην περίπτωση που ένας γιατρός ξεκινήσει ειδικότητα και αποφασίσει να αλλάξει στην πορεία

πχ

γιατί συμμετείχε σε μια κλήρωση ή

είχε παρατήσει απογοητευμένος μια ειδικότητα και ξεκίνησε σύντομα σχετικά μια άλλη

και για όποιον άλλο λόγο μπορεί να υπάρχει

τι γίνεται όσν αφορά το μισθολογικό?

Δε θα πληρωθεί για διάστημα όσο ήταν αυτό που έκανε κατά την προηγούμενη ειδικότητα?

Υπάρχει κάποια κύρωση ή κάποιο εμπόδιο?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν πληρώνεσαι για όσο χρονικό διάστημα έχεις πληρωθεί κατά την πρώτη ειδικότητα. Πχ, αν κάνεις 1 χρόνο κάποια ειδικότητα και αλλάξεις σε άλλη, τελείως διαφορετική από την πρώτη (πχ να μην έχουν κοινό χρόνο παθολογίας ή χειρουργικής) αυτόν τον 1 χρόνο δεν θα πληρωθείς, παρά μόνο τις εφημερίες. Ωστόσο θα πηγαίνεις κανονικά στο νοσοκομείο όπως όλοι, και θα δουλεύεις τζάμπα, πλήν εφημεριών. Αλλη κύρωση δεν έχεις.

Επίσης θα πληρώνεις το ΤΣΑΥ και το ΙΚΑ από την τσέπη σου για το χρονικό διάστημα που δεν θα πληρώνεσαι. Δηλαδή όχι μόνο θα δουλεύεις τζάμπα, μα θα τους πληρώνεις και από πάνω.

Σκέφτεσαι καμία καλύτερη κύρωση;

Πρακτικά μπορείς να "παίξεις" μόνο με ειδικότητες που έχουν κοινό χρόνο Παθολογίας ή Χειρουργικής, διαφορετικά η κατάσταση γίνεται απαγορευτική και όχι μόνο λόγω αναμονών. Δηλαδή, ελπίζω να μην έχεις τη φαεινή ιδέα να ξεκινήσεις πχ Οφθαλμολογία και μετά να το γυρίσεις σε Πνευμονολογία ή κάτι τέτοιο...

Σε ειδικότητες με κοινό χρόνο δεν υπάρχει πρόβλημα, πχ έστω ότι θες Γαστρεντερολογία αρχικά, και αλλάζεις γνώμη και το κάνεις καρδιολογία. Δεν υπάρχει πρόβλημα όσο θα κάνεις τα πρώτα 2 χρόνια της παθολογίας. Αν όμως ολοκληρώσεις την Παθολογία και μετά σαν ειδικό μέρος κάνεις ένα χρόνο Γ/Ε και σου έρθει να αλλάξεις μετά σε καρδιο- , τότε υφίστασαι τη νέα αναμονή και τον ένα χρόνο που δεν θα πληρώνεσαι. Ελπίζω να έγινα σαφής.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με λίγα λόγια δηλαδή...ή σου αναγνωρίζεται το αντίστοιχο κομμάτι αν είναι κοινό στις 2 ειδικότητες ή για όσο χρόνο έκανες στην πρώτη , τότε δε σε πληρώνουν στη 2η πέρα από τις εφημερίες. Σωστά?

Ας το κάνω πιο συγκεκριμένο λοιπόν!

Ξεκινά κάποιος γιατρός ειδικότητα (πχ γενική ιατρική) και μετά περνά στις εξετάσεις στη στοματική και γναθοπροσωπ χειρ.(που δεν έχει και αναμονή)

Για όσο χρόνο ήταν στη γενική ιατρική, δε θα πληρώνεται στη νεα ειδικότητα, σωστα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν είμαι σίγουρη αν ισχύουν αυτά που έγραψα για τη γναθοχειρουργική γιατί είναι ειδική περίπτωση. Να απαντήσει και κάποιος άλλος βρε παιδιά!

emconfused

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

η γναθοχειρουργικη εχει κομματι γενικης χειρουργικής (6 μηνες)

αν εχεις κανει χειρουργικη σαν ειδικευομενος γεν. ιατρικής τοτε το αναγνωριζεις και προχωρας στην καθαρη γναθοχειρουργικη

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Εγω παντως που το ρωτησα μου απαντησαν οτι κανενα κομματι της γενικης ιατρικης δεν αναγνωριζεται για την αποκτηση αλλης ειδικοτητας και οτι υπαρχει παλαιοτερη γνωμοδοτηση γι'αυτό!!!!!!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.