Jump to content

Ελλάδα-Σουηδία 0-2


princess_dimitra

Recommended Posts

(από το contra.gr)

Μια απροσδόκητη -πεντάλεπτη- διακοπή στην αμυντική λειτουργία της Εθνικής προκάλεσε την ήττα με 2-0 από τη Σουηδία. Τα γκολ των Ιμπραΐμοβιτς στο 67' και Χάνσον στο 72' κάνουν πολύ δύσκολη τη διαδρομή των Ελλήνων διεθνών στον Δ' όμιλο. Το ματς του Σαββάτου με τη Ρωσία είναι τελικός.

Με την επιλογή του Αντζα αντί του Αμανατίδη ο Ρεχάγκελ έκανε σαφείς πριν από τη σέντρα τις προθέσεις του σχετικά με την τακτική της Εθνικής. Φιλοδοξούσε (με το 3-6-1) να μην δώσει ούτε εκατοστό ελεύθερου χώρου στους Σουηδούς έτσι ώστε να διασφαλίσει το μηδέν στα μετόπισθεν χωρίς να πολυνοιάζεται (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) για τι θα γίνει στο άλλο μισό του τερέν.

Τα μαν του μαν της πρωταθλήτριας Ευρώπης (Αντζας πάνω στον Λάρσον, Κυργιάκος πάνω στον Ιμπραήμοβιτς) δούλεψαν, σε γενικές γραμμές, αποδοτικά αν και η Σουηδία βρήκε χώρους και μπήκε στην περιοχή. Η αλήθεια είναι όμως ότι η ομάδα του Ρεχάγκελ κινδύνεψε μόνο μία φορά σοβαρά, στη φάση του 33’, όταν η κεφαλιά του Ιμπραήμοβιτς πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημίχρονου, η Εθνική έριχνε το τέμπο, άλλαξε πολλές φορές την μπάλα στο χώρο της άμυνάς της (γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό των Σουηδών φιλάθλων) και βγήκε λίγες φορές μπροστά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ανησύχησε τον Ισακσον. Ο Χαριστέας βρέθηκε μέσα στις φάσεις και απείλησε (στο μέτρο του δυνατού) τον Σουηδό γκολκίπερ, όμως ο Γκέκας, φανερά αποκομμένος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ματαίως περίμενε μία σωστή μεταβίβαση για να κάνει τη ζημιά. Παραλίγο βέβαια αυτή να γίνει από το πολύ δυνατό του Μπασινά στο 44’ αλλά ο Ισακσον αντέδρασε αποτελεσματικά.

Ο Ρεχάγκελ αντιλήφθηκε ότι η ελληνική επίθεση χρειαζόταν περισσότερη ποιότητα γι’ αυτό στο ημίχρονο αποφάσισε να αλλάξει φορ και να ρίξει τη μάχη τον Σαμαρά στη θέση του Γκέκα. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο φορ της Σέλτικ είναι πιο προικισμένος τεχνικά, ικανός να δημιουργήσει μόνος του κινδύνους. Όμως, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στον τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας αφού και πάλι ο προωθημένος βρισκόταν μακριά από τους υπόλοιπους.

Μέσα σε αυτήν την ισορροπία του τρόμου (το 0-0 άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά), το παιχνίδι έφτασε στο 66ο λεπτό και η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ από μία φάση η οποία δεν μύριζε γκολ. Όμως, ο Ιμπραήμοβιτς χρειάστηκε ελάχιστο χώρο και ελάχιστο χρόνο για να κεραυνοβολήσει τον Νικοπολίδη έξω από την περιοχή για το 0-1.

Στον ελληνικό πάγκο σήμανε συναγερμός και η αντίδραση του Ρεχάγκελ ήταν άμεση. Μέσα ο Αμανατίδης, έξω ο Δέλλας αφού πλέον η παρουσία του στην άμυνα ήταν περιττή. Πριν όμως το νέο σχήμα προλάβει να λειτουργήσει και να παράγει παιχνίδι ήρθε το 0-2 (από τον Χάνσον μετά από μπέρδεμα του Κυργιάκου, του Σεϊταρίδη και του Νικοπολίδη) και η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρέθηκε στριμωγμένη στα σχοινιά.

Aπό εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την Εθνική ομάδα. Υπό το βάρος το 0-2 αλλά και με την κούραση να θολώνει το μυαλό, οι διεθνείς δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Σουηδία παρά το γεγονός ότι ανέλαβαν τα ηνία του ματς και είχαν την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους.

Ισως, αν ο Τοροσίδης έκανε το 1-2 στη φάση του 86’ (ο άσος του Ολυμπιακού πλάσαρε από πλάγια θέση πάνω στον Ισακσον) η Εθνική να είχε την ευκαιρία για να διεκδικήσει τον πόντο, αλλά με το αν δεν γράφεται ιστορία. Η Σουηδία, απόλυτα δίκαια, νίκησε 2-0 και έφερε την πρωταθλήτρια Ευρώπης σε δύσκολη, βαθμολογικά, θέση.

Γήπεδο: Βαλς-Ζίντσενχαϊμ, Σάλτσμπουργκ

Διαιτητής: Massimo Busacca

Βοηθοί: Matthias Arnet, Stephane Cuhat

Συνθέσεις

Ελλάδα:

Αντώνης Νικοπολίδης, Βασίλης Τοροσίδης, Παρασκευάς Αντζας, Σωτήρης Κυργιάκος, Τραϊανός Δέλλας (69' Γιάννης Αμανατίδης), Γιούρκας Σεϊταρίδης, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Αγγελος Μπασινάς, Φάνης Γκέκας (46' Γιώργος Σαμαράς), Αγγελος Χαριστέας

Σουηδία:

Αντρέας Ισακσον, Μίκαελ Νίλσον, Ολοφ Μέλμπεργκ, Πέτερ Χάνσον, Νίκλας Αλεξάντερσον (73' Φρέντρικ Στουρ), Ντάνιελ Αντερσον, Κρίστιαν Βίλχελμσον (75' Μάρκους Ρόζενμπεργκ), Αντερς Σβένσον, Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ, Χένρικ Λάρσον, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (70' Γιόχαν Ελμάντερ)

greecesweden_0-2_m.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μα πόσο χαίρομαι απ' την μπάλα που παίξαμε ... :splaaaats:

Με 5-4-1 ουσιαστικά και τον Δέλλα λίμπερο απέναντι στην ομαδάρα της Σουηδίας (πως θα παίξουμε με τους Ισπανούς αλήθεια αν παίζουμε με λίμπερο απέναντι στους Σουηδούς ?) !

Ειληκρινά μου είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να καταλάβω γιατί ο Γερμανός εξακολουθεί να καλεί Δέλλα-Γιαννακόπολο-Γκούμα και δεν πήρε Αβράαμ Παπαδοπουλο-Παπασταθόπουλο και Νίνη.

Αυτό που παίξαμε ήταν ο ορισμός τους αντι-ποδοσφαίρου ή αλλιώς του τσούκου-τσούκου μπολ.

Προσωπικά δεν με πείραζε να χάσω αλλά να κάνεις και 4-5 ευκαιρίες ρε αδερφέ ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν δεν είχαμε παίξει τσούκου-τσούκου μπολ στην Πορτογαλία θα χαμε πέρει τομπούλο αντί του Ευρωπαικού. Κανείς δεν παραπονέθηκε τότε όταν το σηκώσαμε, κανείς δε θα παραπονιόταν υώρα αν νικούσαμε. Δυστυχώς, αυτούς του παίχτες έχουμε κι έτσι παίζουμε. Αν περιμένει κανείς οτι θα πρεπε να παίζουμε σαν τη Βραζιλία επειδή πήραμε το Ευρωπαικό μάλλον είναι γελασμένος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ολο γκρινια!Τσουκου τσουκου κ πριν 4 χρονια αλλα το αποτελεσμα μας αρεσε.ΕΕε ωραια ...αυτους τους παικτες εχουμε,αυτο το παιχνιδι μπορουμε....

Τι να πουν και οι Ιταλοι που τον ηπιανε χθες;;;;Αχαχαχ με το μουντιαλ στην πλατη και τους τοσους ακριβοπληρωμενους παικτες εφαγαν τα 3 τους...κυριολεκτικα!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν δεν είχαμε παίξει τσούκου-τσούκου μπολ στην Πορτογαλία θα χαμε πέρει τομπούλο αντί του Ευρωπαικού.

Κάνεις λάθος γιατί στην πρεμιέρα τότε παίζαμε 4-4-2 και ασκήσαμε αφάνταστη πίεση στην Πορτογαλία (που δεν μπορεί να συγκριθεί από πλευράς ποιότητας με την Σουηδία).

Δυστυχώς ο Γερμανός έχει κολλήματα με συγκεκριμένους παίκτες.

Πας να παίξεις στην κόντρα-επίθεση χωρίς τον Σαλπιγγίδη ? emno

Είδατε τον Γιούρκα σε τι χάλια ήταν ? 4 χρόνια βολοδέρνει με τραυματισμούς σε διάφορες ομάδες το άτομο ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν δεν είχαμε παίξει τσούκου-τσούκου μπολ στην Πορτογαλία θα χαμε πέρει τομπούλο αντί του Ευρωπαικού. Κανείς δεν παραπονέθηκε τότε όταν το σηκώσαμε, κανείς δε θα παραπονιόταν υώρα αν νικούσαμε. Δυστυχώς, αυτούς του παίχτες έχουμε κι έτσι παίζουμε. Αν περιμένει κανείς οτι θα πρεπε να παίζουμε σαν τη Βραζιλία επειδή πήραμε το Ευρωπαικό μάλλον είναι γελασμένος.

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Με το τσούκου τσούκου αποκτήθηκε το κύπελλο του 2004 και δούλεψε το σύστημα γιατί τότε δεν ήξεραν και τον τρόπο παιχνιδιού μας. Τώρα όμως μας έμαθαν και ο τρόπος με τον οποίο παίζει η εθνική μας ,αν έχει μελετηθεί στοιχειωδώς από έναν προπονητή και την ομαδά του, μόνο κίνδυνο δεν αποτελεί. Εξάλλου και στην Πορτογαλία οι νίκες μας ήταν του τύπου 1-0 ή 2-1 δηλ. οριακά για τη νίκη.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει όμως αυτό ακριβώς , ότι δηλ.

αυτούς του παίχτες έχουμε κι έτσι παίζουμε
. Απλά το 2004 ξεπέρασαν τον εαυτό τους . Το αληθινό επίπεδο της εθνικής είναι αυτό που φάνηκε στο παιχνίδι με τη Σουηδία και δεν φταίει κανείς γι' αυτό -ούτε οι παίκτες ούτε ο Ρέχαγκελ. Αυτό μπορούσαν αυτό έκαναν. Δεν μπορούμε λοιπόν να απαιτούμε πλέον σε κάθε διοργάνωση να σηκώνουμε το τιμημένο.

Λογικό η επιτυχία να δημιουργεί προσδοκίες και λαχτάρες, αλλά ας μην παραλογιζόμαστε. Ας μένουμε απλά ρεαλιστές και ας συνειδητοποιήσουμε ότι φέτος ήταν επιτυχία και μόνο που η ομάδα προκρίθηκε στα τελικά του Euro με την μπάλα που παίζει.

Οι Έλληνες βέβαια λατρεύουν να είναι των άκρων -τη μια μέρα να θεοποιούν (βλ. ο Ρεχάγκελ ως θεός του Ολύμπου με τους παίκτες του) και την αμέσως επόμενη να αποκαθηλώνουν (φτάίει ο Ρεχάγκελ, οι παίκτες, ο Θεός, ο καιρός , η κούραση, η φουσκάλα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του Καραγκούνη, κοκ). Αυτά βέβαια πάντα γίνονταν στην Ελλάδα γιατί ν' άλλάξουν τώρα?

Αντί ο κόσμος να είναι περήφανος για την επιτυχία το 2004 παικτών και προπονητή (που τους πήρε από το σημείον μηδέν και τους πήγε στην κορυφή - και σκεφτείτε με ΤΙ πρώτη ύλη! Ασύλληπτη επιτυχία!) κάθονται όλοι και κλαίγονται και γκρινιάζουν που δεν θα το πάρουν και φέτος. Αντί να είναι ευγνώμωνες που έζησαν αυτή την επιτυχία τουλάχιστον στη ζωή τους (που μπορεί να μην ξανάρθει ή να αργήσει πάαααααρα πολύ) κάθονται στη μιζέρια και ψάχνουν να βρουν ποιος και τι έφταιξε. Αυτή η ψύχωση, η εμμονή να κατηγορηθεί κάποιος. Έλεος πια! Ενώ η απάντηση είναι πασιφανής και απλούστατη : δεν έφταιξε κανείς και τίποτα . Οι παίκτες προσπάθησαν και απέδωσαν αυτό που μπορούσαν : το επίπεδο που κατέχουν. Nothing more, nothing less.

Προετοιμασία είχε γίνει, απουσίες και τραυματισμοί άξιοι αναφοράς δεν υπήρχαν, στήριξη υπήρχε, τίποτε δεν έλειψε. Τίποτα δεν πήγε στραβά. όλα κύλησαν φυσιολογικά και αναμενόμενα.Εδώ τόσες ομάδες υπάρχουν με παίκτες τεράστιας κλάσης, που και άψογη τεχνική κατέχουν και εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις έχουν κι όμως αποκλείονται ή δεν καταφέρνουν τα αναμενόμενα. Πώς λοιπόν θα τα καταφέρει η εθνική μας με τους παίκτες που έχει?

Όταν οι παίκτες υπολείπονται σε τεχνική, δεν μπορούν να αλλάξουν σωστά πάσες, να κατεβάσουν την μπάλα, να κοντρολάρουν στοιχειωδώς ή να κάνουν μια σωστή εκτέλεση κόρνερ ή σέντρας δεν φταίει ο προπονητής ή ο παίκτης. Αυτά τα πράγματα θέλουν καιρό για να χτιστούν και είναι αυτά που καθορίζουν το επίπεδο της μπάλας που παίζει ένας παίκτης και μια ομάδα στο σύνολό της. Αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε σε ένα παιχνίδι ούτε σε μερικές προπονήσεις. Απλά ο προπονητής προσπαθεί με το υλικό που έχει να το παρατάξει όσο καλύτερα μπορεί και να βγάλει το 100% των παικτών του. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως , όπως της εθνικής μας, αυτό το 100% είναι πολύ λίγο για να προχωρήσουν....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φοβος υπαρχει! Ποσους αμυντικους θα κατεβασουμε? Ουτε στο ματς με την Τουρκια-οπου απλα θελαμε την ισοπαλια-δεν κατεβασαμε τοσους ξυλοκοπους!

Και αν θες να παιξεις κοντρα επιθεση, βγαζεις το Γκεκα και βαζεις το Σαμαρα? Ελεος βρε Οττο.Θα μας τυφλωσεις με τις ...ομορφιες που κανεις!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Sorry κιόλας βρε bluesky, αλλά είδες πολλούς να παραλληρούν για το τιμημένο?

Κριτική κάνουμε στον αγώνα, τι σημαίνει? Ότι σταματάμε να αγαπάμε την Εθνική ή να έχουμε σεβασμό στον Όττο που έκανε συμφωνία με τον Θεό το 2004? Έλεος..

Απλούστατα, αν έχεις λίγη ιδέα από μπάλα καταλαβαίνεις πως όταν είσαι κάτω με 2 γκολ δεν κάνεις πάσες στο κέντρο για να περάσει η ώρα...

Αν αυτό το θέαμα σε ικανοποίησε, καλώς. Εμένα πάλι όχι και δεν ήθελα καν να το δω!!

Δεν περιμέναμε απαραίτητα την νίκη γιατί παίκτες όπως ο Ίμπρα είναι ικανοί να κάνουν μόνοι τους την διαφορά αλλά τουλάχιστον μια αξιοπρεπή εμφάνιση ρε αδερφέ κι ας έτρωγε άλλα 2.

Το δυναμικό της ομάδας φέτος δεν είναι μόνο ο Δέλλας και ο Χαριστέας.. αυτή είναι η διαφορά και αυτό ακριβώς απογοητεύει στην επιλογή του Όττο.

Συμφωνώ με k0st για Ολλανδία και Ισπανία με τρέλα!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τσαμπα το χασαμε το παιχνιδι, αμα ο Καραγκουνης δεν ηταν τοσο παλιοεγωιστης να δωσει μια πασουλα στον Κατσουρανη σε κεινη την ευκαιρια στο πρωτο ημιχρονο θα ειχαμε προηγηθει και θα τους ειχαμε κερδισει τους φλωροσουηδους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά μα τι απλοϊκή λογική είναι αυτή "Αυτούς έχουμε, τέτοια μπάλα μπορούμε να παίξουμε ..." ?

Αναρωτιέμαι αν η Εθνική μας είναι χειρότερη ποιοτικά απ' την Ελβετία που πραγματοποίησε μια καθ΄όλα αξιοπρεπή εμφάνιση.

Δυστυχώς αυτά ακούγονται από ανθρώπους που πιθανότατα το 2004 μας μιλούσαν για "πορνό", για 0 έως 1 βαθμούς (ισοπαλία στον Όμιλο και πολύ μας είναι).

Δεν πάει έτσι το ποδόσφαιρό μας μπροστά.

Αν η τακτική δούλεψε το 2004 με τις μεγάλες ομάδες αυτό δεν σημαίνει πως έπρεπε να την επεκτείνει επ' αόριστον ή να καλεί τους ίδιους παίκτες.

Η αδυναμία μας στο δημιουργικό παιχνίδι φαίνονταν κάθε φορά που αντιμετωπίζαμε κάποια θεωρητικώς μικρότερη ομάδα και έπρεπε να κάνουμε εμείς παιχνίδι. Θυμηθείτε μόνο Καζακστάν-Μολδαβία (από προκριματικά Μουντιάλ-Euro).

Ούτε ο Ρεχάγκελ έχει το ακαταλόγιστο επειδή το σηκώσαμε το 2004. Άλλο πράγμα να υβρίζεις και άλλο να κάνεις κριτική.

Δηλαδή τι περιμένει για να σταματήσει να καλεί Δέλλα-Γκούμα-Γιαννακόπουλο και να πάρει στην θέση τους Παπασταθόπουλο-Παπαδόπουλο-Νίνη ?

Θυμίζω ότι ο ίδιος άνθρωπος ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ τον Ζαγοράκη να μην σταματήσει το ποδόσφαιρο (ευτυχώς που δεν τον άκουσε ο Τεό για να ξεφτιλιστεί) και χρησιμοποιούσε επί μακρόν Βρύζα παρά το ότι το άτομο είχε καταντήσει αξιοθρήνητα αργός.

Θυμηθείτε επίσης πόσες φορές μας ξελάσπωσε ο Λυμπερόπουλος που ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ να τον καλέσει και αυτόν επί μακρόν.

Εν κατακλειδί λέω αυτό που με στεναχώρησε (όπως και τους περισσότερους).

Δεν ήταν τόσο η ήττα, όσο η αξιοθρήνητη εμφάνιση που συνοδεύτηκε από τις γνωστές αποδοκιμασίες.

Ήταν απλά ΝΤΡΟΠΗ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.