Jump to content

Φ.Ε.Κ. 827,τεύχος Β', 12ης Αυγούστου 1998


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αρ. Φύλλου 827,τεύχος δεύτερο, 12 Αυγούστου 1998

ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ

Αριθ. Α9α/οικ.22731

Τροποποίηση και συμπλήρωση της ΔΥ 13α/οικ. 39931/24,11,1997 (ΦΕΚ 1126/τ.Β΄/97)

Κοινής απόφασης Υπουργών Οικονομικών και Υγείας Πρόνοιας

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

αποφασίζουμε:

1. Οι γιατροί χωρίς ειδικότητα υπόχρεοι για την εκπλήρωση της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου, μετά την επιλογή τους για τοποθέτηση σε Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία διορίζονται με ενιαία απόφαση για τρίμηνη υποχρεωτική εκπαίδευση σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα και για εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου του Ν.Δ. 67/68.

Αρχικά, τοποθετούνται υποχρεωτικά σε τακτικά, παθολογικά, χειρουργικά και καρδιολογικά εξωτερικά ιατρεία και αντίστοιχα ιατρεία επειγόντων περιστατικών Νοσοκομείων αναγνωρισμένων ή μη τμημάτων Νοσοκομείων του Νομού, που υπάγονται τα Περιφερειακά Ιατρεία ή Κέντρα Υγείας, για τρίμηνη εκπαίδευση.

Με την απόφαση, διορισμού – τοποθέτησης τους ορίζεται το Νοσοκομείο ή τα Νοσοκομεία, στα οποία θα εκπαιδευτούν οι υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου γιατροί και τα Περιφερειακά Ιατρεία ή Κέντρα Υγείας που έχουν επιλεγεί για την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, οι οποίοι θα πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία για έναρξη της εκπαίδευσής τους εντός ρητής προθεσμίας δέκα (10) ημερολογιακών ημερών, από της επίδοσης σ’ αυτούς του αντιγράφου της Υπουργικής Απόφασης διορισμού – τοποθέτησής τους.

Οι γιατροί υποχρεούνται να ολοκληρώσουν πλήρως την τρίμηνη υποχρεωτική εκπαίδευσή τους στα Νοσοκομεία που τοποθετούνται.

2. Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης υποχρεωτικής εκπαίδευσής τους, οι γιατροί είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αμείβονται ως ειδικευόμενοι γιατροί και γενικώς διέπονται από τις ισχύουσες για τους ειδικευόμενους διατάξεις.

3. Ο χρόνος δε της εκπαίδευσής τους, προσμετράται ως χρόνος ειδίκευσής τους, για όλες τις αναγνωρισμένες από το Νόμο ειδικότητες και κατά την έναρξη αυτών.

Η επιστημονική Επιτροπή κάθε Νοσοκομείου στο οποίο θα εκπαιδεύονται οι γιατροί θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο , παρακολούθηση, συντονισμό της εκπαίδευσης τους και τη χορήγηση στους ενδιαφερόμενους πιστοποιητικό ευδόκιμης άσκησης.

4. Μετά την ολοκλήρωση της τρίμηνης εκπαίδευσης οι γιατροί υποχρεούνται όπως την επομένη εργάσιμη ημέρα προσέλθουν και αναλάβουν υπηρεσία στις έδρες των Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας που επιλέγησαν για την εκπλήρωση της προβλεπόμενης από το Ν.Δ. ενιαίας υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου και εφόσον αυτές είναι κενές.

5. Γιατροί οι οποίοι διορίζονται – τοποθετούνται κατά τα ανωτέρω και δεν αποδέχονται ή διακόπτουν την τρίμηνη υποχρεωτική εκπαίδευση ή τη δωδεκάμηνη υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, με τροποποίηση της σχετικής απόφασης διορίζονται ή τοποθετούνται εκ νέου για εκπλήρωση ή συνέχιση των σχετικών υποχρεώσεών τους σε κενά Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας τα οποία κρίνει η Υπηρεσία ότι πρέπει να καλυφθούν και κατ’ επέκταση στα οικεία Νοσοκομεία που υπάγονται διοικητικά.

6. Τα αρμόδια Νοσοκομεία οφείλουν χωρίς καθυστέρηση να μας γνωρίζουν εγγράφως την ακριβή ημερομηνία υποβολής αίτησης μη αποδοχής ή παραίτησης αυτών από τις θέσεις που επέλεξαν.

7. Η τρίμηνη υποχρεωτική εκπαίδευση δεν ισχύει για τους γιατρούς που έχουν ασκηθεί πέρα των (3) τριών μηνών για λήψη οποιασδήποτε αναγνωρισμένης από το Νόμο ως κύριας ιατρικής ειδικότητας σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Εσωτερικού ή του Εξωτερικού.

Επίσης, δεν ισχύει για τους οπλίτες γιατρούς που διατίθενται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κάλυψη κενών Περιφερειακών Ιατρείων και για τους γιατρούς που τοποθετούνται με θητεία – μη υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου.

Γιατροί που έχουν τοποθετηθεί σε κενές θέσεις Π.Ι. και Κ.Υ. πριν την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της παρ.4 του άρθρου 26 του Ν.2519/97 (ΦΕΚ 165/τ.Α’/97) και της σχετικής ΔΥ 13α/οικ. 39931/24.11.97 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1126/τ. Β’/97) και στη συνέχεια παραιτηθούν χωρίς να έχουν εκπληρώσει την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου του Ν.Δ. 67/68, υποχρεούνται κατά την διεκδίκηση νέων θέσεων σε Π.Ι. και Κ.Υ. σε τρίμηνη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Η δαπάνη που προκαλείται από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν δύναται να καθοριστεί και θα βαρύνει τις πιστώσεις των προϋπολογισμών των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, επισημαίνοντας ότι ο χρόνος της τρίμηνης εκπαίδευσης αναγνωρίζεται ως χρόνος ειδίκευσης οποιασδήποτε αναγνωρισμένης από το Νόμο ως κύριας ιατρικής ειδικότητας και ως εκ τούτου θα μειώσει το συνολικό χρόνο άσκησης των γιατρών στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα για την απόκτηση του τίτλου ιατρικής ειδικότητας και της αντίστοιχης δαπάνης.

8. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσης.

Αθήνα, 16 Ιουλίου 1998

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Ν.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝ.ΓΕΙΤΟΝΑΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.