Jump to content

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ


V for Vendetta

Recommended Posts

Μαζικές προσλήψεις σε όλες τις μονάδες Υγείας - Πρόνοιας μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών. Γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με κατώτερο βασικό μισθό 1.700 ευρώ.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση μερικής απασχόλησης, (STAGE, επικουρικοί κλπ.) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ολοι οι σημερινοί αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, καθώς και οι άλλοι επαγγελματίες Υγείας, μπορούν να απορροφηθούν από το αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας.

Αναβάθμιση των νοσοκομείων με αύξηση των θέσεων για όλες τις ειδικότητες, ιδιαίτερα αυτών που σήμερα υπάρχει έλλειψη (γενικής ιατρικής, ιατρικής της εργασίας, κοινωνικής ιατρικής κλπ.). Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής υγειονομικής μονάδας από το φοιτητή/τρια στο τελευταίο έτος των σπουδών τους και θα μπορέσουν να απορροφηθούν όλοι οι νέοι ειδικευόμενοι γιατροί.

Ο χρόνος αναμονής των γιατρών για ειδικότητα να υπολογίζεται σαν συντάξιμος χρόνος, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και να δίνεται επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, για όσο διαρκεί η ανεργία τους.

Οχι στη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο με μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς.

Αναγνώριση των χώρων Υγείας ως ανθυγιεινών.

Σύνταξη στα 55 χρόνια οι άντρες και στα 50 οι γυναίκες.

Αντιπαλεύουμε το «φακελάκι», κάθε φαινόμενο διαφθοράς και χρηματισμού.

Καμία απόλυση εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας. Να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ενιαία Ανώτατη Νοσηλευτική Εκπαίδευση.

Δωρεάν - δημόσια εκπαίδευση και συνεχής επιμόρφωση των υγειονομικών.

Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά.

Η υποχρέωση του κράτους, για άμεση επαγγελματική εξασφάλιση των επιστημόνων Υγείας, πρέπει να συνδυάζεται με την υποχρεωτική θητεία για ένα διάστημα στις περιφερειακές - ακριτικές μονάδες υγείας. Η υποχρεωτική θητεία υπαίθρου (το σημερινό αγροτικό) για τους νέους γιατρούς πρέπει να εκπληρώνεται με την ευθύνη ειδικευμένου γιατρού, χωρίς ο νέος γιατρός να έχει αποκλειστική ευθύνη για ομάδα του πληθυσμού

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάλι μαλακίες ακούμε απο την αριστερά! Πως να τους παρει κανείς σοβαρά! Έχουν ξεφύγει τούτοι αν νομίζουν ότι έτσι κάνουν αντιπολίτευση! Πρεπει να μπουν ομαδικά στα νευροληπτικα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ, βλέπεις βεντετάκο μου δεν σχολιάζω, για να μην με ξαναπείς εγκάθετο.

Μόνο γράφε και την πηγή απ' όπου αντιγράφεις τα κείμενα. Δεν γνωρίζουν όλοι πως όλα σου τα post είναι από τον Ριζοαπάστη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο χρόνος αναμονής των γιατρών για ειδικότητα να υπολογίζεται σαν συντάξιμος χρόνος, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και να δίνεται επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, για όσο διαρκεί η ανεργία τους.

Σ'αυτό, τουλάχιστον, συμφωνώ, και ειδικότερα στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη, που δεν είναι και μέτρο τόσο δύσκολα εφαρμόσιμο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Το πλαίσιο πάλης

Το ΠΑΜΕ καλεί σε οργάνωση της πάλης και ταξική συσπείρωση για:

Αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα που θα στηρίζεται στα Κέντρα Υγείας, τα οποία θα είναι πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα, θα οργανώνουν την πρόληψη και θα παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης της Υγείας, θα είναι συνδεδεμένα με τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, την οικογένεια. Και θα παρέχουν ειδική φροντίδα στους χρόνια πάσχοντες, στις οικογένειες των μεταναστών, στις μητέρες, στα παιδιά.

Νοσοκομεία και ειδικά κέντρα πλήρως στελεχωμένα με γιατρούς πλήρως - αποκλειστικής απασχόλησης και νοσηλευτές πλήρους - σταθερής εργασίας, με μειωμένο εργάσιμο χρόνο (6ωρο - 5ήμερο, 30ωρο) και μια εφημερία την εβδομάδα, χωρίς διευθέτηση που προβλέπει η σχετική κοινοτική οδηγία. Με κατώτερο μισθό 1.700 ευρώ για τον ειδικευόμενο και ουσιαστική αύξηση των μισθών για όλους. Με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Νεογνών, Αποκατάστασης, τεχνητού νεφρού.Σύγχρονο σύστημα άμεσης, επείγουσας βοήθειας (ΕΚΑΒ), συνδεδεμένο με τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία.

Αμεση κάλυψη των κενών θέσεων στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων, μονιμοποίηση των εκτάκτων, των συμβασιούχων.

Σύγχρονο τεχνολογικό ιατρικό εξοπλισμό.

Αμεση απόσυρση της εγκυκλίου του ΙΚΑ που περιορίζει την εξέταση των ασθενών μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Απόσυρση της εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας που θέτει υπό διωγμό τους μετανάστες οι οποίοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία και δεν έχουν τα χαρτιά της νομιμοποίησης.

Ουσιαστικά μέτρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων. Συγκρότηση κρατικού σώματος γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας, πλήρως στελεχωμένου με το ανάλογο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό (γιατροί και μηχανικοί εργασίας, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, επιθεωρητές κλπ.), που θα λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας κάθε περιοχής.

Κατάργηση των Εξωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας Πρόληψης (ΕΞΥΠΠ) του επαγγελματικού κινδύνου.

Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου με την καταβολή εργοδοτικής εισφοράς, στα πλαίσια του δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης».

Ριζοσπάστης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ok, it's very obvious why the USSR collapsed....

Το "διαίρει και βασίλευε" το ξέρεις...? :D

V for Vendetta.. χμ.. πρέπει να φταίει το πυρηνικό εργοστάσιο... ε? :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί τον αποπαίρνετε έτσι; Κάποιος δεν πρέπει να πει επιτέλους ποια θα ήταν η ιδανική κατάσταση;! Το αν μπορούν όλα να εφαρμοστούν χωράει συζήτηση αλλά κάποια από αυτά είναι προφανώς σωστά και εφαρμόσιμα! :)

Άλλα είμαστε πια τόσο μίζεροι επειδή μας δίνουν τόσα λίγα και μας ζητούν τόσα πολλά...κρίμα emno:splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Evanescent_doctor,

δεν έχεις καταλάβει ότι οι ίδιοι οι γιατροί ΔΕΝ θέλουν? Εδώ δεν ενδιαφέρονται να παίρνουν τα σωστά ένσημα πφ!

Τεσπα, όλοι θέλουν αυτά που λέει ο φίλος V for Vendetta, αλλά εάν δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κερδίσουν (αν με καταλαβαίνεις...)

εεεε οπότε το διακωμωδούμε λιγουλάαακι :D

moto_poreia__0_.jpg

άσχετο, αλλά μάρεσε :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.