Jump to content

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας


Recommended Posts

Πήγα χθες στην συναυλία του Μαχαιρίτσα για τα 20 χρόνια solo καριέρας (μετά τους Τερμίτες). Έχει άλλη μία συναυλία απόψε στο Θέατρο Λυκαβηττού και το συστήνω ανεπιφύλακτα, ήταν απλά τέλεια. Χθες είχε μαζί του Παπακωνσταντίνου, Νταλάρα, Θ. Μικρούτσικο, Μπάμπη Στόκα :wub:, Σταρόβα, Μπουλά, Μιντζέλο στην κιθάρα, Κίτρινα Ποδήλατα, Ευσταθία και φυσικά Διονύση Τσακνή (είναι σαν το αλατοπίπερο...πάντα μαζί :P).

Σήμερα νομίζω θα έχει Σαββόπουλο και Πλιάτσικα και διάφορους άλλους.

Είπε σχεδόν όλα τα τραγούδια του, νταξ οι συναυλίες στο Λυκαβηττό είναι μαγεία, πάρα πολύ κόσμο, το μόνο που δεν είπαν ήταν το μαχαίρι με Παπακωνσταντίνου και Μικρούτσικο, την βασίλισσα της σιωπής...αλλά ήταν πολύ όμορφα. Πάτε σχετικά νωρίς (εμείς πήγαμε 9 μόλις αρχιζε και κάτσαμε σε σκαλάκια αλλά νταξ να πας και από τις 7 στο λιοπύρι για να βρεις θέση...δεεεν λέει), επιτρέπουν μόνο σε ταξί να ανέβουν...και τα κορίτσια βάλτε αθλητικό. Είχε βάλει μια κοπελίτσα μπροστά μας όσο ανεβαίναμε ένα ψηλό παπούτσι, η καρδιά μου σκιζόταν όσο την έβλεπα. Μου έφυγε και η γλώσσα να ανεβαίνω σε 10 λεπτά από την Ιπποκράτους στο θέατρο...γι αυτό πάτε πιο νωρίς :P

Αν σας αρέσει αυτό το είδος της μουσικής...τέλεια ευκαιρία.

μάτια δίχως λογική

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνώ απόλυτα, η συναυλία ήταν πολύ καλή και θα ήταν καλύτερη αν ο Μαχαιρίτσας δε μίλαγε και τόσο πολύ....Έκανε καποιου είδους απολογισμό; Τί να πω, αυτό το κομμάτι με τα σχόλια το βρήκα λίγο ανούσιο- ίσως γιατί δεν έλεγε και κάτι ουσιαστικό. Πάρα πολύ καλοί όλοι κι ο αγαπημένος μου Βαγγέλης Γερμανός- ο Νταλάρας έχει ακόμη μετά τόσα χρονια την ίδια θεική φωνή....Είπε τη Σκόνη που την ακουγα πιτσιρίκα κι έλιωνα....

Υ.Γ. Τη βασίλισσα της σιωπής νομίζω ότι την είπαν....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

και να συμφωνησω κι εγω οτι η χθεσινη συναυλια ηταν υπεροχη!! :)

παρας πολυς κοσμος-οχι μονο ολα τα καθισματα γεματα αλλα και πολυς κοσμος κατω , ορθιος , και οχι μονο η κλασικη πιτσιρικαρια στις επαλξεις , να χοροπηδανε και να χτυπιουνται , ευτυχως με προσχημα το κρυο βρεθηκαμε αναμεσα στους χτυπιαρηδες και ετσι χοροπηδησαμε κι εμεις καπως!! θεατες καθε ηλικιας-εικοσαρηδες , τριανταρηδες που αναπολουσαν τα φοιτητοτραγουδα τους , σαρανταρηδες και πενηνταρηδες που τραγουδουσαν με ολο το παθος τους!!

οντως αν θελετε να καθισετε καπου κεντρικα σημερα, πηγαινετε αρκετα νωρις-εμεις ημασταν εκει απο τις 8 οι πρωτοι μηπως και καταφερουμε να καθησουμε ολοι μαζι παρεα χωρις να μαλωσουμε για το ποσες καρεκλες κραταμε , προσωπικα μπηκα στις 8.30 περιμενοντας τους ¨τελευταιους των Μοικανων¨ :P και αυτο που αντικρυσα ηταν εναν ηδη γεματο φουλ Λυκαβηττο!! επισης το παρκινκ επανω , απο τις 8 φρακαρει και οι αστυνομικοι κλεινουν απο κατω την εισοδο , οποτε αν τεμπελιαζετε να ανηφορησετε , ανεβειτε νωρις! μαζι σας απαραιτητα πουλοβερ-τα θερινα μπουφανακια εμας δε μας εσωσαν .

για την ατμοσφαιρα τι να πρωτοπει κανεις .το ιδιο αισθημα παντα σε συναυλια τραγουδιστη που αγαπησες στα πιο ανεμελα χρονια σου. συγκινηση , αφιερωσεις , να ταρακουνηθουμε και λιγο, να πορωθουμε , να φωναξουμε με την πιο δυνατη μας φωνη , να κρατηθουμε αγκαλια και να ξαναθυμηθουμε αναμνησεις με τους φιλους μας.

αγαπημενη μου στιγμη η εμφανιση του Βασιλη , αυτον τον ανθρωπο τον αγαπαω για διαιτερους προσωπικους λογους , και οχι επειδη ειμαι αρρωστη μαζι του , νομιζω οτι δεχτηκε το πιο θερμο , το πιο δυνατο , το πιο παθιασμενο χειροκροτημα , εχτες γεμισε τον χωρο με την βαθια και ροκ μαζι φωνη του , παρεα με τον Λαυρεντη και τον αρχοντα Μικρουτσικο , μαγικες στιγμες.

και δευτερη αγαπημενη μου στιγμη , η εμφανιση του Θηβαιου , αυτος ο ανθρωπος κατ εμε ειναι ο πιο ερωτικος τραγουδιστης , οχι φυσικα στυλ Πλουταρχοπαριακο , αλλα του ερωτα στην πιο εξιδανικευμενη μορφη , της αγαπης οπως αυτη ζει σε μυαλα ¨τρελων ¨, ερωτας ανοθευτος απο δευτερες σκεψεις , και η φωνη του απο τις πιο ταξιδιαρικες στο μεσα μας , λες και βγαινει απο υπογειο κοσμο , μυστηριακη φωνη ,μου φερνει παντα στο μυαλο εικονα απο φαρο σε θαλασσα-μοναξια και περηφανια , απεραντο γαλαζιο και φως μαζι, γλυκοπικρη αισθηση αλλα βαθια ειλικρινης .

προσωπικα μου αρεσε πολυ το μπλα μπλα του Μαχαιριτσα , ας μην ξεχναμε οτι για αυτους ειναι η ωρα που παιρνουν τις ανασες τους , πειραζε ολους τους φιλους του, εκανε και την αυτοκριτικη του λεγοντας γιατι διαλυθηκαν οι Τερμιτες ,ευχαριστησε με την ιδια θερμη οχι μονο τους πρωτοκλασατους Βασιλη και Νταλαρα αλλα και τα Κιτρινα Ποδηλατα , την Ευσταθια . και μιας και λεω για τα Κιτρινα Ποδηλατα , πρωτη φορα τους ειδα live και δε μπορω να μην σχολιασω για το ποσο ενεργεια εχουν πανω στην σκηνη !! πραγματικα μπορουν να ξεσηκωσουν με την ζωντανια και το κεφι τους!!

παιδια μια πραγματικα πολυ δυνατη συναυλια -τρεις ωρες φουλ -προσωπικα ηταν σα να ξαναζω πολλες αγαπημενες μου στιγμες , καποιοι ανθρωποι , επειδη ακριβως τους εχουμε συνδεσει με ¨θεματα¨ μας ηλικιακα και νοοτροπιακα ιδανικα , ειναι σαν σημεια αναφορας σε αυτες τις στιγμες , οσα χρονια κι αν περασουν.

τοσα χρονια ...μιαν ανασα.. emrose

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.