Jump to content

Ευγονική και θεραπείες, οι δυό όψεις!


Basiliki

Recommended Posts

Couple win legal battle for designer baby to give son life-saving treatment

Source: Financial Times

Date: 4/9/2003

The Court of Appeal has made a decision that will allow a couple to create a designer baby in an attempt to save the life of their four-year old son. The boy is suffering from a potentially fatal blood disorder, and his parents have won the right to use 'tissue typing' during IVF to select an embryo with compatible tissue. Blood from the new baby's umbilical cord could then be used to help the sick sibling, without affecting the new baby. The High Court had imposed a legal ban on the use of tissue-tying, and the couple are delighted that it has now been overruled so that their son can be saved. The British Medical Association has also welcomed the decision.

Εσείς τί γνώμη έχετε; Σε τέτοια θέματα γίνεται να είμαστε απόλυτοι...;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνήθως, σε πολυάριθμες συζητήσεις μου με φίλους εκτός και εντός ιατρικής, είμαι υπέρ της χρήσεις του γενετικού υλικού προς ώφελος της υγείας. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη παράδειγμα θα είμαι λίγο πιο... σκεπτικιστής. Αυτό που δε μου κολλάει καλά είναι οτι εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε με παρέμβαση στο γενετικό υλικό ενός "προς γέννηση ανθρώπου" (μπλιάχ! Σαν "προς πώληση σφαχτού" ακούστηκε!) για να βελτιωθεί η μελλοντική του ζωή από πιθανές αθένειες. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κατασκευή ενός ανθρώπινου πλάσματος για να σωθεί ένας άλλος άνθρωπος. Δηλαδή, όταν μεγαλώσει το παιδί, τι θα του πούνε; "Ξέρεις, ο μόνος λόγος που σε δημιουργήσαμε ήταν για να σώσουμε τον αδερφό σου. Οχι, δεν το κάναμε γιατί θέλαμε να σε φέρουμε στον κόσμο και να σε μεγαλώσουμε και να σε αγαπήσουμε. Ίσως στην πορέια έγινε έτσι. Αλλά σε φέραμε στον κόσμο για να χρησιμοποιήσουμε κάτι από το σώμα σου".

Εμένα προσωπικά αυτό μου χτυπάει λίγο άσχημα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υ.Γ. Και όχι, σε τέτοια θέματα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι... Δεν μπορούμε να βγάζουμε απόλυτες αποφάσεις με βάση την επιστημονική αντίληψη ή τη βιοηθική. Πρέπει να υπάρχει συγκερασμός των δύο ειδικά για κάθε περίπτωση. Αλλιώς η επιστήμη, αλλά και η υπερβολική ηθική και ηθικολογία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την κοινωνία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.