Jump to content

Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης


suxnouria

Recommended Posts

πολλα ακουγονται τωρα τελευταια σχετικα με το αν θα πρεπει το συμφωνο ελευθερης συμβιωσης να περιλαμβανει τους ομοφυλοφιλους...

κατι τετοιο θα ανοιξει το δρομο για γαμους μεταξυ ομοφυλοφιλων κ υιοθεσια παιδιων απο αυτους

βαρεθηκα να βλεπω στην tv τον ανθιμο (μητροπολιτη θεσσαλονικης) να λεει οτι ολοι ειμαστε μεσα στην πορνεια κ οτι οι ομοφυλοφιλοι ειναι αμαρτωλοι κ ανωμαλοι

απο την αλλη την εκπροσωπο των λεσβιων ελλαδας να ειναι πρωτη μουρη σε ολα τα καναλια

θα ηθελα τη γνωμη των μελων του gm

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νέες δηλώσεις Άνθιμου για το σύμφωνο ελεύθερης διαβίωσης

Σκληρή γλώσσα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, προκαλώντας για ακόμη μια φορά αίσθηση. Ο σεβασμιώτατος από άμβωνος, σήμερα το πρωί, τόνισε ότι ο νόμος είναι επαίσχυντος, και αν επεκταθεί στα ζευγάρια ιδίου φύλου τότε θα βρεθούμε έξω από τη φύση μας και θα γίνουμε χειρότεροι από ζώα. Αναφερόμενος στον πολιτικό γάμο, ο κ. Άνθιμος κάλεσε τα ζευγάρια που έχουν τελέσει τέτοιο γάμο να επιστρέψουν στην Εκκλησία και να κάνουν θρησκευτικό γάμο. Μάλιστα είπε ότι θα εισηγηθεί τα ζευγάρια αυτά να μην πληρώσουν χρήματα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στη Κολαση θα ψηνεστε ασωτοι που εχετε ολο το μυαλο σας στα σέξια...

Φτου σας! Καλα σας τα λενε οι Πεφωτισμενοι Διδασκαλοι. Θελετε να καταστρεψετε τον Ελληνισμο και την Ορθοδοξια μας, νομιμοποιοντας τις ανωμαλιες, τους λουληδες και τις τζιβιτζιλουδες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα σχολια του Ανθιμου θα επρεπε να μπαινουν κατεθειαν στο τοπικ ΑΝΕΚΔΟΤΑ.

Θα του στειλω να δει την ταινια Life of Brian.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 years later...

αντε στη γωνιτσα της η Εκκλησια.......

 

Απάντηση Παρασκευόπουλου στον Ιερώνυμο για σύμφωνο συμβίωσης

 

«Η Πολιτεία οφείλει να σέβεται την επιλογή των ανθρώπων, πιστών ή όχι, να διαμορφώνουν και άλλες μορφές σχέσεων αγάπης και συνύπαρξης, πέραν του γάμου, παρέχοντας ένα πλαίσιο νομικών εγγυήσεων που θα διασφαλίζει την προστασία των ευάλωτων μερών και θα συμβάλλει σε μια αρμονική κοινωνική συμβίωση».Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε επιστολή του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με θέμα το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, που αναγνωρίζει καθεστώς οικογένειας σε ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια και προβλέπει κληρονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα παρόμοια με αυτά του γάμου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...
  • 5 months later...

Όλοι οι συντηρητικοί - θρησκόληπτοι :

1. κατάπιανε τη θέσπιση του πολιτικού γάμου

2. κατάπιανε το δικαίωμα στο διαζύγιο και την αποποινικοποίηση της μοιχείας

3. κατάπιανε την πολιτική ονοματοδοσία

4. κατάπιανε τον πολιτικό όρκο

5. κατάπιανε τη διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες 

6. κατάπιανε το σύμφωνο διαβίωσης για τους ετεροφυλόφιλους.

Δεν χώραει το στομαχάκι τους και το σύμφωνο διαβίωσης για τους ομοφυλόφιλους ???  να τους φέρω μια σόδα.

 

 

 

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν έχω δει προσωπικά κάποια προοπτική ή αναδρομική μελέτη που να τεκμηριώνει τον παραπάνω ισχυρισμό. Εάν έχεις κάποια βιβλιογραφική αναφορά μοιράσου τη. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι αρκετό το ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον, αλλά πρέπει να υπάρχουν αντίστοιχες παραστάσεις. Δηλαδή, άντρας+ άντρας = παιδί ή γυναίκα + γυναίκα= παιδί σε ένα μικρό παιδικό μυαλό ή σε μία φρέσκια αλλά «αχαλίνωτη» εφηβική προσωπικότητα; Πιστεύεις, ότι δίνονται ίσες ευκαιρίες στο πεδίο της σεξουαλικότητας; Επιπλέον, δεν μας έχει απαντήσει κανένας εάν τα ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά , αναπτύσσουν μια τυπική κοινωνική ζωή ή θα είναι από δικιά τους επιλογή (ή όχι), σε μία κλειστή κοινότητα και πως αυτό θα επηρέαζε την σεξουαλικότητα του παιδιού.

Εγώ καλοπροαίρετα έθεσα αυτούς τους δικούς μου προβληματισμούς , για τους οποίους δεν βρήκα όσο και αν προσπάθησα, απάντηση. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όσο για τα υπόλοιπα να σου απαντήσω στα γρήγορα :

α) δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης  

β) δικαίωμα τους επίσης είτε με εξωσωματική γονιμοποίηση οι γυναίκες είτε με παρένθετη μητέρα οι άντρες να αποκτούν παιδιά. αυτά τα δυο είναι αυτονόητα είτε υπάρχουν είτε όχι μελέτες.

γ) για την υιοθεσία καθόσον το κράτος-πολιτεία επιλέγει τα κριτήρια που θα επιλέγονται οι ανάδοχοι γονείς (ομοφυλόφιλοι, μονογενεϊκές, ηλικία αναδόχου, οικονομική κατάσταση (?) κτλ) προφανώς και αποτελεί θέμα για συζήτηση.

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στην ιστορία της επιστήμης δεν υπάρχουν αυτονόητα. Αυτονόητα πράγματα υπάρχουν μόνο στην θρησκεία και στις δεισιδαιμονίες που οδηγούν στον μεσαίωνα και στον σκοταδισμό. Στην επιστήμη όλα τεκμηριώνονται με το πείραμα , την παρατήρηση και ειδικότερα στην ιατρική , με την μεθοδολογία της επιδημιολογικής έρευνας. Προσωπικά , και το τονίζω αυτό, δεν έχω δει καμία προοπτική ή αναδρομική μελέτη του που να τεκμηριώνει οτι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του παιδιού δεν θα επηρεαστεί από την εμφανή (και όχι κρυφή) σεξουαλική προτίμηση του γονιού. Τί θα πει ομοφυλόφιλος πατέρας στο αγόρι του για τις γυναίκες όταν αυτός την βρίσκει με τους άντρες. Τί θα σκέφτεται ένα μικρό παιδάκι μέσα σε μία ομάδα, αποκλεισμένων από την υπόλοιπη κοινωνία, ομόφυλων γονέων.

Όλα αυτά θα απαντηθούν μόνο μέσα από το κλασσικό πείραμα. Η διαφορά με τα υπόλοιπα πειράματα είναι οτι το παιδί ως υποκείμενο παρατήρησης δεν θα έχει το δικαίωμα της επιλογής και αυτό από μόνο του το καθιστά ανήθικο και καταδικαστέο. Μου θυμίζει τα πειράματα του Μέγκελε στα παιδιά , τα οποία λόγω της αδύναμης φύσης τους ήταν υποχρεωμένα να υπομένουν την περιέργεια του οποιουδήποτε καλοπροαίρετου επιστήμονα.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όλα αυτά που αναφέρεις έχουν «χρησιμότητα» ΜΟΝΟ στην (γ) περίπτωση που ανέφερα.

Οι δυο πρώτες αφορούν δικαιώματα και τα δικαιώματα συγγνώμη, αλλά είναι αυτονόητα και  έκτος πειραμάτων, μελετών, δημοψηφισμάτων και διαβουλεύσεων.

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν κατάλαβα καλά λοιπόν, προκειμένου να διασφαλιστούν δικαιώματα ενηλίκων, αδιαφορούμε πλήρως για τα δικαιώματα ενός παιδιού. Είσαι παιδίατρος;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

οπότε δεν κατάλαβες μάλλον......

α) το σύμφωνο διαβίωσης είναι δικαίωμα και των ομοφυλόφιλων. αυτό προφανώς δεν επηρεάζει τα δικαιώματα κάποιου παιδιού.

β) οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να κυοφορήσει ή να διακόψει μια κυοφορία (είτε ομο- είτε ετεροφυλόφιλος)

Διαφωνείς σε κάτι από τα δυο; Ακόμα κι αν διαφωνείς βεβαία δεν ενδιαφέρει ούτε έμενα ούτε το κράτος.

Στα δικαιώματα δεν κάνουμε δημοψήφισμα, καθότι έχουμε συνταγματική δημοκρατία, όχι δημοκρατία σκέτο. 

Κάτι που είχε ξεχάσει ο  Χριστόδουλος όταν το 2001 μάζευε υπογραφές ......

 

 

 

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μην κρύβεις τις παγίδες και απροσανατολίζεις την συζήτηση..... Δεν αναφερόμαστε στο εάν έχει δικαίωμα ένας ομοφυλόφιλος να έχει παιδί ούτε για το δικαίωμα της αναγνωρισμένης συμβίωση. Το παιδί δεν είναι αντικείμενο σαν το τσαντάκι, οπότε αδιαφορούμε για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από τις επιλογές μας. Μιλάμε για το κατά πόσο η ενηλικίωση ενός παιδιού μέσα σε ένα ομόφυλο ζευγάρι , θα επηρεάσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός παιδιού ή όχι .....

Δεν απαντά κανένας σε αυτό, τεκμηριωμένα, με βάση την μεθοδολογία της έρευνας και επιστήμης. Δίνουμε έμφαση στον ενήλικα και όχι στα δικαιώματα ενός παιδιού. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αποπροσανατολίζω τη συζήτηση σε ένα φόρουμ που έχει τίτλο «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης» ????

Τόση ώρα σε τι αναφέρομαι δηλαδή ??????

 

 

 

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.