Jump to content

Αγώνας δρόμου για τη λειτουργεία του «Αττικόν»


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Ο …αγώνας δρόμου στον οποίο επιδίδεται τους τελευταίους μήνες το υπουργείο Υγείας για να θέσει σε πλήρη λειτουργία το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν», σύμφωνα με τους αρμόδιους, πλησιάζει στο τέρμα του.

Επτά νέες κλινικές «άνοιξαν» μέσα στο 2007, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κλινικών που λειτουργούν σε 27, ενώ το τρέχον έτος η …διαδρομή συνεχίζεται με τη λειτουργία της Β’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής στο «Αττικόν» από τον επόμενο μήνα -η λειτουργία της, μάλιστα, αναμένεται να αποσυμφορήσει αρκετά το «φορτωμένο» πρόγραμμα των εφημεριών των ψυχιατρικών κλινικών της Αττικής.

Σε ό,τι αφορά τις κλίνες, πλέον έχουν αναπτυχθεί 625 από τις 735 που διαθέτει το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τη διοίκηση, το προηγούμενο έτος το ποσοστό ανάπτυξης των κλινών έφθασε το 85%, δρομολογώντας έτσι μια πιο ουσιαστική πορεία του νοσοκομείου μέσα στο σύστημα δημόσιας υγείας. Αναφέρεται μάλιστα ενδεικτικά ότι αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης επέτρεψε και την πραγματική ένταξη του νοσοκομείου στο σύστημα εφημεριών.

Από την πλευρά τους, ωστόσο, εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν ότι η περιβόητη ένταξη του «Αττικόν» στο σύστημα εφημεριών δεν αφορά παρά μόνον μερικές ώρες επιπλέον λειτουργίας του νοσοκομείου δύο φορές την εβδομάδα, και πάντοτε με την …αγαστή συνεργασία ενός έτερου μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος, του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι προϋπόθεση για να πραγματοποιηθούν οι εφημερίες αυτές είναι οι εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού από κλινική σε κλινική και από τμήμα σε τμήμα.

Τις ελλείψεις σε προσωπικό, ιδίως ως προς το, νευραλγικό για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, κομμάτι του νοσηλευτικού προσωπικού, παραδέχεται και ο διοικητής κ. Σπύρος Αποστολόπουλος. «Πράγματι, υπάρχουν ακόμη ελλείψεις. Αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Αξιοποιούμε τα προγράμματα Stage και προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά» λέει.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μεγάλη πληγή για τη στελέχωση του νοσοκομείου αποτελούν οι «διαρροές» του προσωπικού. Αναφέρουν χαρακτηριστικά, ότι από το σύνολο των 611 νοσηλευτών, τουλάχιστον οι 100 βρίσκονται παγίως εκτός νοσοκομείου, καθώς κάνουν χρήση αδειών εκπαιδευτικών, λοχείας, για οικογενειακούς λόγους κοκ. Δεν είναι τυχαίο, λένε χαρακτηριστικά, ότι στο νοσοκομείο, που προβλήθηκε όσο κανένα άλλο, διεκδικώντας τίτλους όπως «ναυαρχίδα του ΕΣΥ», «στολίδι της Δυτικής Αττικής», «πανεπιστημιακό κόσμημα», οι αποκλειστικές -και ακριβοπληρωμένες- νοσοκόμες τείνουν να είναι περισσότερες από το μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό…

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.