Jump to content

Καταργείται η G14


kostask19

Recommended Posts

Μια ιστορική συμφωνία υπεγράφη στην Ζυρίχη, ανάμεσα στην ΦΙΦΑ, την ΟΥΕΦΑ και εκπροσώπους κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Η G14 καταργείται και στις 21 Ιανουαρίου η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα προτείνει την δημιουργία ενός νέου σώματος, που θα απαριθμεί περισσότερους από 100 συλλόγους στην γηραιά ήπειρο και θα έχει 53 αντιπροσώπους, έναν για κάθε χώρα-μέλος της UEFA. Στην συνεδρίαση μετείχε και η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, καθώς εκπροσωπήθηκε από τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ κ. Πέτρος Κόκκαλης και τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων κ. Θεόδωρο Γιαννίκο. Οι ομάδες που έκπροσωπήθηκαν στην Ελβετία ήταν: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Τσέλσι, Μπάγερν Μονάχου, Λιόν, Πόρτο, Αγιαξ, Ρέιντζερς.

Η ανακοίνωση που ακολούθησε μετά την συνάντηση των «ισχυρών» του ποδοσφαίρου:

«Αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ των συνομοσπονδιών και των συλλόγων. Η ανάπτυξη αποτελεί βασικό άξονα της αθλητικής και πολιτικής φιλοσοφίας του Γιόσεφ Μπλάτερ και του Μισέλ Πλατινί, των οποίων επιθυμία είναι τα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν, να επιλύονται μέσα στην ποδοσφαιρική οικογένεια. Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ασπάζονται τη συγκεκριμένη φιλοσοφία».

Ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Σεπ Μπλάτερ, δήλωσε για το θέμα: «Σήμερα συνέβη κάτι πολύ σημαντικό. Οι σύλλογοι, οι οποίοι αποτελούν βασικές κυψέλες του αθλήματός μας, πρόκειται να γίνουν μέλη της οργανωτικής πυραμίδας του ποδοσφαίρου. Η σημερινή συμφωνία δίνει μεγάλη ώθηση στο ποδόσφαιρο. Οι σύλλογοι θα έχουν πλέον πρόσβαση στις αποφάσεις που αφορούν το άθλημα».

Ενώ ο ομόλογος του στην ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, τόνισε: «Τα αιτήματα των συλλόγων είχαν βάση. Η σημερινή συμφωνία δεν αποτελεί πολιτικό βήμα, αλλά λογική εξέλιξη».

Από την πλευρά των ομάδων, μίλησε για το θέμα ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα: «Η φιλία κι η εμπιστοσύνη είναι βασικές αρχές στο παιχνίδι μας. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο της FIFA, που έκανε πραγματικότητα όλα όσα είχε υποσχεθεί, όταν εξελέγη. Ηταν ένας θρίαμβος για όλους».

Οι ομάδες της G14:

Ολλανδία: Αγιαξ, Αϊντχόφεν

Ιταλία: Γιουβέντους, Ιντερ, Μίλαν

Αγγλία: Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ

Γαλλία: Μαρσέιγ, Λιόν, Παρί Σεν Ζερμέν

Γερμανία: Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουν, Λεβερκούζεν

Ισπανία: Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Ρεάλ Μαδρίτης

Πορτογαλία: Πόρτο

http://www.sport-fm.gr/article.jsp?id=115762

μα καλά τόλμησαν να μην καλέσουν τους "ευρωπαίους";

κατάντια

παράγκα και στην ευρώπη ρε γαμώτο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.