Jump to content

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ εργασίες για ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά... παραγγελία


DimitrisPap

Recommended Posts

Από http://www.alfavita.gr/typos/typos1851.htm

«Αναλαμβάνω πτυχιακές.

Τιμές συζητήσιμες!», γράφουν τουλάχιστον τέσσερις αγγελίες στο Ιντερνετ -η μία μάλιστα δημοσιεύεται και σε ιστοσελίδα για άτομα με αναπηρία.

Η...

«βιομηχανία» παραγωγής εργασιών «εξυπηρετεί» φοιτητές από όλες τις σχολές της Ελλάδας, κοστολογεί τις 100 σελίδες με 800 ευρώ και υπόσχεται τελικό βαθμό: «από επτά και πάνω»! Oι σελίδες, τα κεφάλαια, ο χρόνος παράδοσης και φυσικά το θέμα της εργασίας (οικονομικές αναλύσεις, δείγματα και επιστημονικές μετρήσεις ανεβάζουν τη δυσκολία και την... τιμή) διαμορφώνουν το κόστος των πτυχιακών.

Στο τέλος ο φοιτητής παίρνει την εργασία σε ψηφιακή (CD), αλλά και σε έντυπη μορφή.

Πληρωμή σε δόσεις O «Α» επικοινώνησε με άτομο που είχε βάλει αγγελία στο Ιντερνετ.

Ζητούσε για μια εργασία 50 σελίδων 600 ευρώ, ενώ για 100 σελίδες 700- 800 ευρώ.

«Η διαδικασία είναι απλή: φτιάχνω το πρώτο κεφάλαιο, το βλέπεις, το δίνεις στον καθηγητή και το διορθώνει.

Το ίδιο γίνεται και με τα επόμενα κομμάτια της εργασίας.

Προχωράμε βήμα - βήμα και δεν αναγράφεται πουθενά το όνομά μου.

Η καταβολή των χρημάτων θα γίνει σε τρεις ισόποσες δόσεις», είπε.

Αν και ο ίδιος ζει στον Πειραιά και δηλώνει απόφοιτος του ΤΕΙ Βιβλιοθηκονομίας, μπορεί να αναλάβει την πτυχιακή φοιτητή Ιατρικής ή Φιλολογίας, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και το...

Καστελόριζο.

«Θα έχουμε συνεχή επικοινωνία.

Η απόσταση δεν παίζει ρόλο.

Γι αυτό υπάρχουν τα e-mail», τόνισε.

Το κόστος για το...

10 Κίνδυνος να καταλάβει ο καθηγητής την απάτη δεν υπάρχει, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

«Δε δίνω ίδιες εργασίες στους πελάτες μου.

Αυτό δε θα ήταν έντιμο εκ μέρους μου.

Κάθε εργασία είναι πρωτότυπη.

Με τη βοήθειά μου εξασφαλίζεις σίγουρα βαθμό από επτά και πάνω», είπε.

Oταν όμως τον ρωτήσαμε αν το «10» θα μας κόστιζε κάτι...

παραπάνω, απάντησε ότι: «Oι τιμές δεν καθορίζονται από το βαθμό.

Εξαρτάται άλλωστε σε τι επιτροπή καθηγητών θα πέσεις.

Αν πάρεις 10 όμως και αισθάνεσαι την ανάγκη να με ευχαριστήσεις, είναι δική σου επιλογή αν θα στείλεις κάτι παραπάνω».

Εκτός από τις αγγελίες όμως, στο διαδίκτυο λειτουργεί ειδική ιστοσελίδα στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να παραγγείλει την πτυχιακή που θέλει on-line! Σε έναν άλλο φοιτητικό κόμβο προσφέρονται δωρεάν δεκάδες παλιότερες πτυχιακές εργασίες για σχολές από την Ιατρική και την Πληροφορική μέχρι και τη Γερμανική Φιλολογία.

Ενώ σε διαδικτυακά δωμάτια συζήτησης (chatrooms) κατά καιρούς εμφανίζονται καταχωρήσεις από φοιτητές που ζητούν βοήθεια στην πτυχιακή τους ή αναλαμβάνουν δακτυλογραφήσεις εργασιών κοστολογώντας με 0,30 ευρώ τη σελίδα.

5.000 ευρώ η μακέτα

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι φοιτητές ζητούν τη...συνδρομή επαγγελματιών.

«Αρκετές φορές, όταν έρχεται η ώρα της παρουσίασης των εργασιών κάποιες μακέτες είναι τόσο άψογες που φαίνεται ότι ο φοιτητής τις αγόρασε από κάποιο τεχνικό γραφείο.

Δυστυχώς κάποιοι θέλουν να εντυπωσιάσουν, αντί να προσπαθήσουν μόνοι τους και να μάθουν», αναφέρει ο πρόεδρος στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ, Νίκος Καλογήρου.

Κανονικά, τα τεχνικά γραφεία πωλούν τις μακέτες παρουσίασης σε αρχιτέκτονες μέχρι και προς 5.000 ευρώ.

Δεν είναι γνωστό πάντως αν στους φοιτητές γίνονται εκπτώσεις...

Αφαίρεση πτυχίου! Oι πτυχιακές σε κάποιες πανεπιστημιακές σχολές είναι υποχρεωτικές και θεωρούνται η πρώτη επιστημονική δουλειά του φοιτητή.

Συνήθως έχουν αυξημένη βαρύτητα για την τελική βαθμολογία και σε ορισμένα τμήματα μετρούν σα να δίνει ο φοιτητής εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα.

Εφόσον αποδειχτεί ότι η διπλωματική έχει γραφεί από κάποιον τρίτο, ο φοιτητής κινδυνεύει με αφαίρεση του τίτλου σπουδών.

«Oι καθηγητές πηγαίνουν το θέμα στη γενική συνέλευση της σχολής και από εκεί αυτό καταλήγει στη Σύγκλητο, η οποία λαμβάνει την τελική απόφαση», δηλώνει ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Ανέστης Φιλιππίδης.

Πριν από τέσσερις μήνες, όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Αστέριος Δεληγιάννης, η Σύγκλητος του ΑΠΘ αφαίρεσε το διδακτορικό ενός ιατρού, όταν διαπιστώθηκε ότι αποτελούσε προϊόν λογοκλοπής.

Και από agorapolisies.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Διάφορα Μαθήματα

Ιατρικής σχολής και επιστημών υγείας διπλωματικές εργασίες και ιδιαίτερα μαθήματα αναλαμβάνονται από ιατρό με μεγάλο συγγραφικό έργο και διδακτική εμπειρία.

Τιμή: € συζητήσιμη

Τηλέφωνο: 697ΧΧΧΧΧ

Πόλη: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το έχετε ξανακούσει; Είναι σύνηθες φαινόμενο;Τόσο ψηλά πάνε οι ''ταρίφες'' όσο λέει στο άρθρο (600 ευρώ για 50 σελίδες;;;;;);

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν τα έχω ψάξει και δεν ξέρω από τιμές, αλλά πάντως θυμάμαι γύρω στο 94 που ήμουνα φοιτήτρια και είχε βγει βρώμα για έναν επιμελητή πως επρόκειτο να "αγοράσει" διδακτορικό με 1 εκατομμύριο (σαν να λέμε 3000 ευρώ).

Θέλω να πω ότι μάλλον πάντα γίνονταν αυτά, αλλά τώρα με το ίντερνετ μάλλον εξαπλώθηκαν και ίσως και να έπεσαν κιόλας οι τιμές...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δυστυχώς είναι παλιό το φαινόμενο.Το 1998 γνώρισα ένα ζευγάρι πολιτικών μηχανικών.Μου έκανε εντύπωση ότι είχαν άφθονο ελεύθερο χρόνο.Το ότι αγόραζαν τις εργασίες τους ήταν φανερό.Αυτό που μου κακοφάνηκε είναι ότι μιλούσαν απαξιωτικά, για όποιον έκανε τις εργασίες μόνος του. "Κορόιδα" emno τους ονόμαζαν,ενώ αυτοί,σύμφωνα με αυτούς, ήταν οι έξυπνοι :wacko: . embaaa

Τα χρόνια πέρασαν...Κανένας από τους δύο δεν άνοιξε γραφείο,διότι φοβούνται να κάνουν κάτι μόνοι τους.Και οι δύο δουλεύουν υπάλληλοι σε άλλον πολιτικό μηχανικό.Απλά επειδή έχουν πολλές γνωριμίες και ξέρουν αρκετό κόσμο,του κουβαλάν πελάτες.Και καλά συνεργάζονται,όμως ποτέ δεν σήκωσαν μόνοι τους,ούτε αποθήκη. emcolgate

Αντίθετα μία άλλη γνωστή μου πολιτικός μηχανικός που έκανε τις εργασίες της μόνη της,είναι 34 ετών και σηκώνει πολυκατοικίες.Κάποιο διάστημα είχε πάρει και δημόσιο έργο που όταν το τελείωσε εισέπραξε αμέτρητα συγχαρητήρια.

Όλα κάποτε πληρώνονται και για όλα όσα κουραστήκαμε κάποτε αμοιβόμαστε!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όλα κάποτε πληρώνονται και για όλα όσα κουραστήκαμε κάποτε αμοιβόμαστε!

Ομορφη-θετικη-ρομαντικη αποψη...αληθευει αραγε?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όλα κάποτε πληρώνονται και για όλα όσα κουραστήκαμε κάποτε αμοιβόμαστε!

Ομορφη-θετικη-ρομαντικη αποψη...αληθευει αραγε?

Θέλω να πιστεύω πως ναι.Αν χαθεί ακόμα και η ελπίδα,θα είμαστε ελεύθεροι από το να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα μας,όμως χωρίς όνειρα...απλά θα υπάρχουμε.Δεν θα "ζούμε" :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τι να πω???είμαι της άποψης ότι καλύτερα κάποιος να την δουλεύει μόνος του την πτυχιακή και γενικά τις εργασίες του!!Ξέρω άτομα που την έκαναν μόνοι τους την πτυχιακή και πήραν 10 και άλλους που την έδωσαν έξω και πήραν..6,5!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Τι να σας πω παιδιά ,κάποιοι δεν προλαβαίνουνε να τις κάνουνε επειδή έχουνε υποχρεώσεις ή δεν αντέχουνε να ταλαιπωρούντε άλλο..Εμένα ο φίλος πήρε εργασία από το www.e-papers.gr και του πήγαν όλα μια χαρά.Πάντως απλά help δίνουνε όλες αυτές οι εταιρίες,το καλύτερο είναι και να την πάρεις θα πρέπει να την διαβάσεις και όχι να την δώσεις ξερά.Άμα βέβαια έχεις υπομονή και αντέχεις καλύτερα να την κάνεις μόνος σου καθώς όλες αυτές οι εταιρίες σε γδίνουνε..Άμα ζητάνε λίγα πάντως απόσο ξέρω σου πασάρουνε έτοιμες εργασίες..οπότε ή τα σκας ή διάβασμα! emconfused

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 8 years later...

Καλησπέρα, αν και παλιό το θέμα θα ήθελα να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία. Όταν εγώ πήρα πτυχίο δούλευα ταυτόχρονα σε ένα καφέ και τις Κυριακές σε μια ταβέρνα ενός φίλου για να τα βγάλω πέρα με τα έξοδά μου. Το ότι δεν είχα χρόνο να ολοκληρώσω την πτυχιακή μου λόγω δουλειάς μου στοίχισε μία ολόκληρη χρονιά. Δεν είμαι κατά των εργασιών αλλά και οι καθηγητές πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν φοιτητές-εργαζόμενοι που τους είναι δύσκολο να γράψουν μία εργασία 50-60 σελίδων μέσα σε ένα τόσο πιεσμένο χρονικό περιθώριο. 

Σήμερα βασικά έχουν μπει και αυτοί στο κόλπο και άρχισαν να βγάζουν μίζες από εργασίες γραμμένες από τους δικούς τους ανθρώπους ή ακόμα και από τους ίδιους. Η αδερφή της δικιάς μου πρόσφατα χρησιμοποίησε ένα site που λέγετε iziPen όπου συνομιλεί με διαφόρους συγγραφείς ή όπως τους αποκαλούν 'writers' όπου βρίσκει τον κατάλληλο για τη συγγραφή μιας εργασίας από το 0 γραμμένη και πιο φτηνά από τα φροντιστήρια. Τώρα θα μου πεις και πως δεν φοβάται μην την πιάσουν... Πάντως μια χαρά τα πέρασε δυο μαθήματα και κανένας δεν της είπε τίποτα μέχρι τώρα. Εδώ που φτάσαμε, μέχρι και τα πανεπιστήμια έχουν γίνει επιχειρήσεις! Έχεις λεφτά, θα αγοράσεις όλες τις εργασίες σου και θα περάσεις χωρίς να μάθεις τίποτα.. Δεν έχεις λεφτά, θα μάθεις τα πάντα αλλά δεν θα έχεις χρόνο να περάσεις την τάξη γιατί απλά αυτό είναι το σύστημα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.