Jump to content

Τροπολογία-παράθυρο Αβραμόπουλου για τους επι&#954


palaiologos

Recommended Posts

Τι σας έχω τι σας έχω..

Ο Αβραμόπουλος πάλι ξαναχτυπά.Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή (για κύρωση σύμβασης δημιουργίαW παιδογκολογικού νοσοκομείου στο πάρκινγκ του Χωρεμείου στο Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-χορηγεία του ιδρύματος Ελπίδα-Μαριάννα Βαρδινογιάννη+σύμβασης με Ερυρό Σταυρό MARFIN) πρόσθεσε στο τέλος τροπολογία-φωτογραφική διάταξη. Ξαναδίνει τη δυνατότητα οι επικουρικοί να πρωτο διορίζονται στην Αθήνα, ενώ πριν λίγο καιρό την είχε καταργήσει διότι -λέει- ήταν απαράδεκτη!

Ως γνωστόν με το νόμο 3580/2007 για να διοριστείς Αθήνα -Θεσσαλονίκη έπρεπε να κάνεις τουλάχιστον 1 έτος επικουρικό σε νοσοκομείο επαρχίας.Επίσης η θητεία στην Αθήνα-Θεσσαλονίκη δε μετράει ως προυπηρεσία σε κρίσεις για μόνιμη θέση.Έδινε βέβαια το παράθυρο 6μηνες απόσπασης σε νοσοκομείο Αθήνας...

Τώρα με τροπολογία επιτρέπεται σε ειδικά τμήματα που καθορίζονται από το Κ.Ε.Σ.Υ.ο επικουρικός να διορίζεται Αθήνα!!Εξαρχής και χωρίς θητεία στην επαρχία.Με μόνο μια υπουργική απόφαση!Σημειώστε ότι από 01/01/2007 μέχρι το τέλος του Οκτώβρη του 2007, διορίσθηκαν 1.240 επικουρικοί, εκ των οποίων οι 287 στην Αττική.

Θαυμάστε...Τροπολογία Αβραμόπουλου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παρακολουθώντας απόψε το βράδυ το βουλοκάναλο (ναι, είμαι τόσο καμένος ), διαπίστωσα ότι σύσσωμοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης διαμαρτύρονταν γιατί στο εν λόγω νομοσχέδιο είχαν προσαρτηθεί 16!!!! τροπολογίες. Μετά από τις έντονες αντιδράσεις παρέμειναν μόνο 7.

Μία εξ αυτών ήταν από το Γιαννόπουλο και πρέπει να αναφέρει ότι οι αγροτικοί που είναι αποσπασμένοι σε νοσοκομεία μπορούν να αναγνωρίσουν το σύνολο του χρονικού διαστήματος για το οποίο έχουν αποσπαστεί στο νοσοκομείο.

Προσοχή!! Επειδή αυτές οι τροπολογίες δεν αναφέρονται στο σχετικό site του Κοινοβουλίου (μερικοί βουλευτές διαμαρτύρονταν ότι δεν πρόλαβαν καν να τις διαβάσουν), αναφέρω την τροπολογία και ποιος την κατέθεσε με κάθε επιφύλαξη.

Παρακαλώ συνάδελφοι με καλύτερη πληροφόρηση να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω

Υ.Γ Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με τις τροπολογίες. Λυσάξτε για αποσπάσεις!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι προσφιλής τακτική να προσθέτουν σε κατά τα φαινόμενα αθώα νομοσχέδια τροπολογίες(θυμάστε την τροπολογία Πάχτα για το Πόρτο Καρράς?) που έχουν στόχο να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα.Αυτά ήταν τα νομοσχέδια που θα πέρναγε ο Αβραμό για τους ιατρούς?Να πριστεθεί οτι υπάρχει Τροπολογία με την οποία επιτρέπεται να έχεις ιατρείο στο σπίτι σου!!!Θεέ και Κύριε!!Πάντως τώρα το παράκανε.Είπαμε να μας κοροιδεύει αλλά όχι και με τόσο χυδάιο τρόπο.Πρέπει να απαιτηθεί η απόσυρση όλων αυτών των Ντροπολογιών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μία εξ αυτών ήταν από το Γιαννόπουλο και πρέπει να αναφέρει ότι οι αγροτικοί που είναι αποσπασμένοι σε νοσοκομεία μπορούν να αναγνωρίσουν το σύνολο του χρονικού διαστήματος για το οποίο έχουν αποσπαστεί στο νοσοκομείο.

Μάλλον βιάζεται ν'αποκαταστήσει το γιο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τον ανηψιό μάλλον.Θυμάστε ότο ο ανιψιός του έκανε αγροτικό στην Τρίπολη,υπαγόμενος στο Κ.Υ.Άστρους και είχε Π.Ι.και είχε πάρεια πόσπαση στο Παναρκαδικό!Είχε γίνει σάλος διότι το αγροτικό του δεν είχε προκυρηχτεί,η δικαιολογία του υπουργείου ήταν ότι είχε παραπέσει το φαξ και το είχαν βγάλει και οι εφημερίδες!!Αλλά ο κομμάντο απτόητος!

Τώρα είναι βέβαιο ότι το βγάζει για τον ανιψιό!

ΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΝΕΙΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ?ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΟΒΑΡΗ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ?Συνεζίστε να κουβεντιάζετε για τα emo...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η μόνη λύση email σε εφημερίδες και πολιτικά πρόσωπα. Μην περιμένεις τίποτα από συλλόγους και παρατάξεις.

Χρησιμοποίησέ τους. Είναι το μόνο πράγμα για το οποίο είναι χρήσιμοι. :splats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παντως παρα το νομο 3580/2007(του καλοκαιριου) εχουν διοριστει ατομα στην Αθηνα μετα το Νοεμβριο 2007 χωρις τον οριζομενο 1 χρονο της επαρχιας!!Σαν να μην υπηρξε ο νομος!!Ανανεωση θητειας επικουρικου στην Αθηνα!!Πολλοι εμιλησαν επικριτικα αλλα περαιτερω τιποτε...Να χαρω εγω νομους για διαφανεια!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από marianeurodiab:

Διαβάζοντας την άποψή σου, γύρω από συλλόγους και συναφή, ήθελα να σε ρωτήσω γιατί δεν αξίζει να κάνουμε 1 σύλλογο ανιδείκευτων ανεξάρτητων γιατρών και να προσπαθήσουμε να ακουστούμε προς κανάλια και ΜΜΕ? Εγώ, μαζί με 1 φίλη μου, έχουμε συντάξει και 1 υπόμνημα προς τον ΙΣΑ... Αν μαζέψουμε υπογραφές, όλο και κάτι μπορεί να γίνει...

Δως μου λίγο τα φώτα σου ως παλιός.

Αν θες, σου στέλνω και το υπόμνημα να το διαβάσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τελικά υπερψηφίστηκε η τροπολογία που επιτρέπει στους επικουρικούς να έρθουν Αθήνα..Μετά από υπουργική απόφαση αιτιολογημένη και απόφαση του Κ.Ε.Σ.Υ.

Έχει να γίνει ΧΑΜΟΣ!Σελίδα 7 από τις 9,άρθρο 6 παράγραφος 4!Ψηφισθείσα Ντροπολογία

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Έλα έλα…..

πάει το γιατρουδάκι…….

Κύριε Υπουργέ Υγείας. Το φτωχό μίζερο και καταϊδρωμένο ΕΣΥ καταρρέει. Αλλά πριν να προλάβει το πλοίο να βυθιστεί, θα πέσει στη θάλασσα το πλήρωμα όχι από λιγοψυχιά αλλά από κούραση…

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Αν είσαι ένα μικρό ελληνικό γιατρουδάκι πρέπει να πας 6 χρόνια στο πανεπιστήμιο, ένα χρόνο αγροτικό, ένα χρόνο στρατό 5-6 χρόνια ειδικότητας 3-4 χρόνια αναμονής ανάμεσα σε πρώτο κομμάτι ειδικότητας, δεύτερο κομμάτι ειδικότητας αγροτικό, κ.λ.π Φτάνεις στα 35 περίπου να ψάχνεις δουλειά. Ας πούμε λοιπόν ότι ανήκεις στην κατηγορία του γιατρού που θέλει μια επαγγελματική σταθερότητα με αντίποδα το μισθό ενός δημόσιου υπαλλήλου. Ή πάλι του ιδεολόγου που θέλει να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας όπως κάποια ρομαντική παιδίατρος που αποφάσισε να αφήσει ένα επιτυχημένο ιδιωτικό ιατρείο, προκειμένου να βοηθήσει σαν διευθύντρια την Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Ρεθύμνου και τώρα βρέθηκε να εφημερεύει στα επείγοντα γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Ας πούμε λοιπόν ότι το αποφασισμένο γιατρουδάκι συνεχίζει επιμένοντας ΕΣΥ. Η πρώτη άμεση λύση είναι να πάει κάπου σαν επικουρικός γιατρός. Ε! και αυτό τι πειράζει θα μου πείτε. Να μια λύση που σκέφτηκε ο Υπουργός Υγείας για να γίνει πιο ευέλικτο το σύστημα. Έμεινε μια θέση κενή; Μέχρι να πληρωθεί αντικαθίσταται με γρήγορες διαδικασίες από κάποιον άλλο γιατρό που κάνει με το Νοσοκομείο μια σύμβαση ορισμένου χρόνου. Μια χαρά ως εδώ. Όμως τι συμβαίνει στην πράξη;

Από τη στιγμή που θα προκηρυχθεί μια θέση μέχρι να πληρωθεί περνάνε κατά μέσο όρο 2-3 χρόνια. Γιατί; Έλα μου ντε!!! Η γραφειοκρατία του συστήματος, λέει οι Υπουργός Υγείας (λες και το σύστημα με ένα σχιζοφρενικό τρόπο πότε αντιπροσωπεύεται από τον ίδιο και πότε αποτελεί μια αυθυπόστατη οντότητα που σέρνεται με δικούς του ρυθμούς και κανόνες). Η επίσης, αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά, ή τώρα αυτό θα αλλάξει, ή ας πούμε κάτι σημαντικό….θα γίνει το μεταμοσχευτικό κέντρο που θα φέρει το ΤΖΑΚΥ στην Ελλάδα, γιατί ο Έλληνας τον θέλει τον καλό του το γιατρό. Γιατί να τον χαίρονται οι ξένοι; Οπότε πρακτικά το επικουρικό γιατρουδάκι βρίσκεται να καλύπτει μόνιμες ανάγκες και να μπαλώνει το σύστημα, σε ένα καθεστώς προσωπικής ομηρίας χωρίς καμιά εξασφάλιση.

Αφού λοιπόν το γιατρουδάκι μας κάνει 2-3 χρόνια επικουρικό σε διάφορα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, θα βάλει τα χαρτιά του σε μία προκήρυξη θέσης. Αν τώρα θέλει να μείνει σε μια μεγάλη πόλη τύπου Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, τα πράγματα είναι λίγο δυσκολότερα. Θα πρέπει να έχει και κανένα διδακτορικό, μεταπτυχιακό πρωτότυπες εργασίες κ.λ.π., προσόντα που όπως γνωρίζουμε δεν απαιτούν παρά μερικά ακόμα χρόνια, άμισθη δουλειά και ενός βαθμού στρες των στεφανιαίων.

Τέλος πάντων ας πούμε πως τα άστρα είναι ευνοϊκά, σπρώξει και τα πράγματα κανένας τοπικός βουλευτής και οδηγηθεί στην ευτυχή συγκυρία του πολυπόθητου διορισμού. Στα 40 του περίπου αρχίζει τη λαμπρή καριέρα του κάνοντας 10 εφημερίες το μήνα. Ταυτόχρονα πρέπει να έχει να παρουσιάσει εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο γιατί θα βαθμολογηθεί και θα ξανακριθεί. Μάλιστα!!! Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους αναίτια και αιφνίδια αφαιρέθηκε το δικαίωμα της μονιμότητας και του αμετάθετου, για το οποίο πάλεψαν εργαζόμενοι στο παρελθόν και κέρδισαν μετά από αγώνες. Και τι έγινε θα μου πείτε; Δεν είναι σωστό να κρίνεται κανείς για το έργο του και να απομακρύνεται εφόσον δε δουλεύει; Εάν δεν έχει επιστημονικό έργο; Δεν πρέπει πάντα ένας γιατρός να ενημερώνεται για τις νέες εξελίξεις; Ε! τώρα αφού τα ξέρουμε, οι γιατροί όλο συνέδρια πάνε και το συνδυάζουν με δωρεάν πανάκριβες διακοπές.

Ας δεχτούμε ότι ο ταλαίπωρος γιατρουδάκος μας βρίσκει το χρόνο. Έχει τη δυνατότητα να πληρώσει: Φυσικά και όχι…Θεωρούμε λοιπόν δεδομένο ότι το σοβαρό έργο της συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης των γιατρών είναι ευθύνη των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες καλύπτουν αυτά τα έξοδα και ο τρόπος για να το επιτύχει κάποιος αυτό είναι μέσω προσωπικής «διευθέτησης»…Είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος νε εκπαιδεύεται και να ενημερώνεται ένας γιατρός κύριε Υπουργέ; Τι γίνεται αν κάποιος δεν θέλει να μπει στο παιχνίδι της συναλλαγής;

Πως μεταφράζονται όλα αυτό στην ελληνική πραγματικότητα; Ότι σε άλλα 5 χρόνια θα ξανακριθείς, αν δεν βρεθεί κάποιος καλύτερος θα ξαναπάρεις τη θέση σου και σε άλλα 2,5, δηλαδή κοντά στα 50 μπορεί να πεισθεί το ελληνικό δημόσιο ότι είσαι ικανός να μονιμοποιηθείς.

Τα θετικά του συστήματος α) δεν βαριέσαι ποτέ, αλλάζεις πολλές πόλεις και νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της αέναης αναζήτησης εργασίας β) δοκιμάζονται οι σχέσεις σου. Θα αντέξουν την απόσταση; Γ) μένεις κατά διαστήματα άνεργος και ξεκουράζεσαι δ) Βοηθάς το ασφαλιστικό. Όταν μονιμοποιηθείς στα 50 θα θέλεις σύνταξη στα 60; Μη γινόμαστε παράλογοι!!!! Ε) είσαι πολλές ώρες-μέρες στο Νοσοκομείο (δωρεάν φαγητό και ύπνος) και έτσι δεν ξοδεύεις. Να πως σε φτάνουν τα λεφτά του μισθού!!! Στ) Μαθαίνεις να δουλεύεις ανιδιοτελώς. Μην ξεχνάμε πως είναι «λειτούργημα» και όχι επάγγελμα

Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία του γιατρού που θέλει να χρησιμοποιήσει το σύστημα υγείας για να κάνει το μαγαζάκι του μέσα στο ΕΣΥ παίρνοντας φακελάκια ή ακόμα εάν απλώς είσαι κάποιος που θέλει να περάσει «χαλαρά» δουλεύοντας από λίγο έως καθόλου, το ευέλικτο ΕΣΥ σου προσφέρει και αυτή τη δυνατότητα. Όσο πιο άσχημα κάνεις τη δουλειά σου στο ΕΣΥ τόσο πιο λίγα σε βάζουν να κάνεις

Λοιπόν γι αυτό το ΕΣΥ θέλουμε να παλέψουμε θα μου πείτε; Το ΕΣΥ της μίζας του χρηματισμού της ταλαιπωρίας και της μιζέριας; Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η κατάντια το ΕΣΥ είναι πολιτικά κατευθυνόμενη και επιθυμητή. Οι κωλυσιεργίες και οι απίστευτες αναμονές εξασφαλίζουν χρήματα στην κυβέρνηση. Οι άδειες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών είναι χρήματα. Ακόμα και το φακελάκι συμφέρει την κυβέρνηση. Δεν της στοιχίζει τίποτα, οι γιατροί δεν ζητούν μεγαλύτερους μισθούς γιατροί βγάζουν μαύρα λεφτά, τα ταμεία δεν χρεώνονται. Και ποιος πληρώνει; Ας το καταλάβουμε πλέον. Η δωρεάν Υγεία δεν ανήκει στις προτεραιότητες ούτε αυτής ούτε της προηγούμενης κυβέρνησης. Ανήκει όμως στις δικές μας.

Εμείς που θέλουμε να πιστεύουμε ότι ανήκουμε στην κατηγορία των γιατρών που δεν δουλεύουμε για χόμπι, που την ιατρική τη διαλέξαμε γιατί αγαπάμε τον άνθρωπο, τον κάθε έναν με βιβλιάριο του ΟΓΑ που αφήνεται στα χέρια μας και μας εμπιστεύεται να τον θεραπεύσουμε και να τον ανακουφίσουμε, που πιστεύουμε ακόμα στην «αναχρονιστική» ιδέα της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους, καταρρέουμε από την κούραση. Όλες οι κλινικές του Γ.Ν.Ρεθύμνου δουλεύουν με οριακό ανθρώπινο δυναμικό. Οι υπηρεσίες υγείας υποβαθμίζονται, ο κόσμος ταλαιπωρείται, το προσωπικό βρίσκεται σε μια μόνιμη γκρίνια και μιζέρια.

Εξαντλημένοι γιατροί και τώρα επιπλέον και απλήρωτοι. Εφόσον η φιλοτιμία και το λειτούργημα του γιατρού δεν μας επιτρέπει να κλείσουμε τα Νοσοκομεία, τα χέρια μας είναι άδεια. Δεν έχουμε τρόπο να πιέσουμε. Βοηθήστε μας. Μη μας κατηγορείτε για τα προβλήματα των Νοσοκομείων και αγωνιστείτε μαζί μας.

Κύριε υπουργέ το ΕΣΥ καταρρέει. Όχι ότι δεν το ξέρεις ή δεν το επιδιώκεις, αλλά τουλάχιστον μη μας το χρεώνεις……

ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ , Παθολόγος Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup

emrockon

Η Υγεία πάει για ιδιωτικοποίηση.Αυτό σημαίνει πως,σε κάποια χρόνια,εμείς θα δουλεύουμε σε ιδιωτικά νοσοκομεία για ένα κομμάτι ψωμί και ο κόσμος θα πεθαίνει, γιατί δε θα έχει τα απαραίτητα χρήματα για περίθαλψη.Κατά τα άλλα,ο Αβραμόπουλος συνεχίζει το παραμύθι με τις προσλήψεις των 4500 γιατρών.Το πρόβλημα είναι πως ο κόσμος τον πιστεύει...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συγχαρητηρια για το κειμενο.

Διαβασε κανεις σημερα 1ο θεμα για καποιο νομοσχεδιο σχετικα με ιδιωτες γιατρους κι ΕΣΥ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup

emrockon

Η Υγεία πάει για ιδιωτικοποίηση.Αυτό σημαίνει πως,σε κάποια χρόνια,εμείς θα δουλεύουμε σε ιδιωτικά νοσοκομεία για ένα κομμάτι ψωμί και ο κόσμος θα πεθαίνει, γιατί δε θα έχει τα απαραίτητα χρήματα για περίθαλψη.Κατά τα άλλα,ο Αβραμόπουλος συνεχίζει το παραμύθι με τις προσλήψεις των 4500 γιατρών.Το πρόβλημα είναι πως ο κόσμος τον πιστεύει...

Ηδη υπαρχει ιδιωτικη υγεια.

Ηδη υπαρχει κοσμος που πεθαινει γιατι δεν εχει χρηματα η αρκετα χρηματα να αγορασει υπηρεσιες που το ΕΣΥ δεν του παρεχει.

Αν εννοεις οτι το ΕΣΥ παει για ιδιωτικοποιηση, υπο προυποθεσεις αυτο δεν ειναι κακο.

Εκτος αν πιστευεις οτι:

1. παρεχει υπηρεσιες επιπεδου

2. ειναι πραγματικα ενα δωρεαν συστημα υγειας

Αν τα πιστευεις αυτα, τελος διαλογου.

Επειδη τα παραπανω δεν ισχυουν, κατα τη γνωμη μου το ΕΣΥ καλο θα ηταν να περιοριστει σε ενα πιο αξιοπιστο συστημα που θα παρεχει καλυτερες και δωρεαν υπηρεσιες στους πραγματικα απορους.

Οσοι εχουν εισοδηματα, θα ηταν προτιμοτερο να ενθαρρυνθουν με οικονομικα και αλλα κινητρα να αποκτησουν ιδιωτικη ασφαλιση.

Το προβλημα βεβαια ειναι πως αυτο θα κοστιζει, τι στιγμη που ολοι πιστευουν πως με το ισχυον συστημα υπαρχει δωρεαν υγεια. Το οτι αυτο ειναι παραμυθι το διαπιστωνει κανεις οταν κοιταξει τα τις ετησιες ιδιωτικες δαπανες για υπηρεσιες υγειας: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../02/2008_258691

Στην Ελλαδα ισχυει το οξυμωρο ολοι να θεωρουν οτι η υγεια και η παιδεια ειναι 'δημοσια αγαθα' τη στιγμη που ξοδευουν τεραστια ποσα σε ιδιωτικα νοσοκομεια, εξετασεις και φροντιστηρια. Με το που τολμησει κανεις να μιλησει για ιδιωτικη ασφαλιση και ιδιωτικα ΑΕΙ, ολοι βγαινουν στους δρομους.

Οσο για την εργασια σε ιδιωτικα νοσοκομεια, δεν καταλαβαινω γιατι σημαινει οτι οι γιατροι θα παιρνουν 'ενα κομματι ψωμι'. Αυτο ειναι ζητημα ατομικης διαπραγματευσης, αξιολογησης, ανταγωνισμου και αξιοκρατιας. Αν αυτες οι εννοιες ειναι αγνωστες στην Ελλαδα η αντιμετωπιζονται σαν αμαρτιες, αυτο ειναι προβλημα της χωρας.

Εδω ακομα και ο νεος Μεσσιας Τσιπρας 'δεν πιστευει στην ανταγωνιστικοτητα' (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=882672).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οσο για την εργασια σε ιδιωτικα νοσοκομεια, δεν καταλαβαινω γιατι σημαινει οτι οι γιατροι θα παιρνουν 'ενα κομματι ψωμι'. Αυτο ειναι ζητημα ατομικης διαπραγματευσης, αξιολογησης, ανταγωνισμου και αξιοκρατιας. Αν αυτες οι εννοιες ειναι αγνωστες στην Ελλαδα η αντιμετωπιζονται σαν αμαρτιες, αυτο ειναι προβλημα της χωρας.

Εδω ακομα και ο νεος Μεσσιας Τσιπρας 'δεν πιστευει στην ανταγωνιστικοτητα' (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=882672).

Διαφωνώ μαζί σου. emno

Το επάγγελμα του γιατρού, δυστυχώς, δεν είναι από τα επαγγέλματα στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα το «ο καλός θα αποδείξει τον εαυτό του στην πράξη»

Αυτός είναι και ο λόγος που οι χώρες που σέβονται τον εαυτό τους θέτουν αυστηρά κριτήρια για το ποιός θα αποκτήσει τελικά την άδεια εξασκήσεως...

Εξηγούμαι:

Ο καλός χειρουργός από τον άσχετο θα φανεί σε μία πολύ δύσκολη επέμβαση. Το ίδιο και ο καλός παθολόγος και παιδίατρος. Θα φανούν στα δύσκολα περιστατικά.

Όμως η δουλειά μας αποτελείται συνήθως από τα εύκολα. Γίνεται μία ρουτίνα 10-20 επεμβάσεων ή διαγνώσεων με τις οποίες ασχολούμαστε το 95% του χρόνου μας.

Η αξία μας είναι ζήτημα αν φαίνεται σε ένα 5% του ότι κάνουμε. :rolleyes:

Το ιδιωτικό νοσοκομείο λοιπόν το συμφέρει να στελεχώσει την πλειοψηφία των θέσεων του με όποιον γιατρουδάκο έχει νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά, παρά να ασχολείται με ατομικές διαπραγματεύσεις.

Και όταν η προσφορά σε απεγνωσμένους γιατρούς είναι πληθώρα, τότε μπορεί και να κάνει και κάποια αξιολόγηση στις προσλήψεις για να παρουσιάσει προς τα έξω μια επίφαση ανταγωνισμού και αξιοκρατίας. <_<

Και ειδικά το Ελληνικό ιδιωτικό νοσοκομείο, που δεν ελέγχεται από πουθενά (που είσαι JACHO να μας δεις), θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους του.

Ένα καλό marketing department που θα συμμαζεύει και θα μαγειρεύει τα στατιστικά και τα αναπόφευκτα λάθη, στοιχίζει σίγουρα φθηνότερα από τους καλούς γιατρούς που έχεις εσύ κατά νου σου. :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οσο για την εργασια σε ιδιωτικα νοσοκομεια, δεν καταλαβαινω γιατι σημαινει οτι οι γιατροι θα παιρνουν 'ενα κομματι ψωμι'. Αυτο ειναι ζητημα ατομικης διαπραγματευσης, αξιολογησης, ανταγωνισμου και αξιοκρατιας. Αν αυτες οι εννοιες ειναι αγνωστες στην Ελλαδα η αντιμετωπιζονται σαν αμαρτιες, αυτο ειναι προβλημα της χωρας.

Εδω ακομα και ο νεος Μεσσιας Τσιπρας 'δεν πιστευει στην ανταγωνιστικοτητα' (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=882672).

Διαφωνώ μαζί σου. emno

Το επάγγελμα του γιατρού, δυστυχώς, δεν είναι από τα επαγγέλματα στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα το «ο καλός θα αποδείξει τον εαυτό του στην πράξη»

Αυτός είναι και ο λόγος που οι χώρες που σέβονται τον εαυτό τους θέτουν αυστηρά κριτήρια για το ποιός θα αποκτήσει τελικά την άδεια εξασκήσεως...

Εξηγούμαι:

Ο καλός χειρουργός από τον άσχετο θα φανεί σε μία πολύ δύσκολη επέμβαση. Το ίδιο και ο καλός παθολόγος και παιδίατρος. Θα φανούν στα δύσκολα περιστατικά.

Όμως η δουλειά μας αποτελείται συνήθως από τα εύκολα. Γίνεται μία ρουτίνα 10-20 επεμβάσεων ή διαγνώσεων με τις οποίες ασχολούμαστε το 95% του χρόνου μας.

Η αξία μας είναι ζήτημα αν φαίνεται σε ένα 5% του ότι κάνουμε. :rolleyes:

Το ιδιωτικό νοσοκομείο λοιπόν το συμφέρει να στελεχώσει την πλειοψηφία των θέσεων του με όποιον γιατρουδάκο έχει νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά, παρά να ασχολείται με ατομικές διαπραγματεύσεις.

Και όταν η προσφορά σε απεγνωσμένους γιατρούς είναι πληθώρα, τότε μπορεί και να κάνει και κάποια αξιολόγηση στις προσλήψεις για να παρουσιάσει προς τα έξω μια επίφαση ανταγωνισμού και αξιοκρατίας. <_<

Και ειδικά το Ελληνικό ιδιωτικό νοσοκομείο, που δεν ελέγχεται από πουθενά (που είσαι JACHO να μας δεις), θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους του.

Ένα καλό marketing department που θα συμμαζεύει και θα μαγειρεύει τα στατιστικά και τα αναπόφευκτα λάθη, στοιχίζει σίγουρα φθηνότερα από τους καλούς γιατρούς που έχεις εσύ κατά νου σου. :P

Για να μην δημιουργουνται παρεξηγησεις, οσα προτεινα στο προηγουμενο post ειναι ουτοπικα παραληρηματα για χαρην συζητησης. Ουτε σε 10,000 χρονια δεν υπαρχει περιπτωση να συζητηθουν, ποσο μαλλον να εφαρμοστουν. Οι διαπιστωσεις βεβαιως, ισχυουν.

@ usmeds

Συμφωνω με οσα γραφεις στις πρωτες 2 παραγραφους.

Διαφωνω οτι συμφερει τα ιδιωτικα νοσοκομεια να προσλαμβανουν οποιον εχει αδεια χωρις αλλη αξιολογηση, οπως δηλ. στο ΕΣΥ. Αν δεχτουμε οτι λειτουργουν ανταγωνιστικα και τα κερδη τους ειναι συναρτηση των αποτελεσματων τους, τα συμφερει να προσλαμβανουν τους ικανους.

Οταν λεω 'ανταγωνιστικα' δεν εννοω χωρις κανεναν ελεγχο. Θεωρητικα θα υπηρχε καποιος φορεας/συστημα (στυλ JCAHO, NSQIP) να ελεγχει αντικειμενικα τα αποτελεσματα δημοσιων η ιδιωτικων νοσοκομειων και να μην αφηνει περιθωρια σε marketing depts. να ψευδονται. Απο την αλλη, αυτο θα αποτελουσε αξιολογηση και αυτο δεν θα το δεχοταν ποτε κανεις.

Αντι αυτου προτιμαμε να γκρινιαζουμε και να υποκρινομαστε, περιμενοντας τη σωτηρια απο το ανυπαρκτο ελληνικο κρατος, που πρωτο παρανομει και εκμεταλλευεται:

1. Οι μεν γιατροι για τις συνθηκες εργασιας στο ΕΣΥ απο το επιπεδο του αγροτικου μεχρι τους επιμελητες. Προτιμουν να συνδικαλιζονται και να ασχολουνται με ΦΕΚ, τροπολογιες, νομους και παραθυρακια για να συντηρησουν ενα αθλιο ΕΣΥ μηπως τους κατσει καμια θεση και αποκατασταθουν για βιου.

2. Οι δε 'ασφαλισμενοι' φωναζουν για το ξεπουλημα και τα χαλια της δημοσιας υγειας, την ιδια στιγμη που προτιμουν να αγοραζουν ΙΧ με 152 δοσεις παρα ιδιωτικη ασφαλεια.

Τελικα ο καθενας παιρνει αυτο που του αξιζει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Διαφωνώ μαζί σου. emno

Το επάγγελμα του γιατρού, δυστυχώς, δεν είναι από τα επαγγέλματα στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα το «ο καλός θα αποδείξει τον εαυτό του στην πράξη»

Αυτός είναι και ο λόγος που οι χώρες που σέβονται τον εαυτό τους θέτουν αυστηρά κριτήρια για το ποιός θα αποκτήσει τελικά την άδεια εξασκήσεως...

Εξηγούμαι:

Ο καλός χειρουργός από τον άσχετο θα φανεί σε μία πολύ δύσκολη επέμβαση. Το ίδιο και ο καλός παθολόγος και παιδίατρος. Θα φανούν στα δύσκολα περιστατικά.

Όμως η δουλειά μας αποτελείται συνήθως από τα εύκολα. Γίνεται μία ρουτίνα 10-20 επεμβάσεων ή διαγνώσεων με τις οποίες ασχολούμαστε το 95% του χρόνου μας.

Η αξία μας είναι ζήτημα αν φαίνεται σε ένα 5% του ότι κάνουμε. :rolleyes:

Το ιδιωτικό νοσοκομείο λοιπόν το συμφέρει να στελεχώσει την πλειοψηφία των θέσεων του με όποιον γιατρουδάκο έχει νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά, παρά να ασχολείται με ατομικές διαπραγματεύσεις.

Και όταν η προσφορά σε απεγνωσμένους γιατρούς είναι πληθώρα, τότε μπορεί και να κάνει και κάποια αξιολόγηση στις προσλήψεις για να παρουσιάσει προς τα έξω μια επίφαση ανταγωνισμού και αξιοκρατίας. <_<

Το συγκεκριμένο ποστ είναι ένα απ' τα πιο μεστά που έχω διαβάσει ποτέ στο greekmeds.

Προφανώς "μιλάει" η κλινική εμπειρία του ανθρώπου και αυτή είναι πολύτιμη.

Τώρα για το γνωστό θέμα των πιστοποιήσεων (και όχι μόνο στον χώρο της Ιατρικής) αυτό πονάει πολύ σε μια χώρα στην οποία ισχύει το "ότι δηλώσεις είσαι"...

Σε μια χώρα στην οποία ο πρωθυπουργός δηλώνει μεταπτυχιακά απ' το Tufts και ομιλεί την Αγγλική χειρότερα και από Άραβα και έχει για σύζηγό του την κ.Παζαϊτη με την γνωστή "λαμπρή" πορεία.

Είναι θλιβερό αλλά όταν το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι από που να ξεκινήσεις προσπάθεια ν' αλλάξουν τα πράγματα ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Διαφωνω οτι συμφερει τα ιδιωτικα νοσοκομεια να προσλαμβανουν οποιον εχει αδεια χωρις αλλη αξιολογηση, οπως δηλ. στο ΕΣΥ. Αν δεχτουμε οτι λειτουργουν ανταγωνιστικα και τα κερδη τους ειναι συναρτηση των αποτελεσματων τους, τα συμφερει να προσλαμβανουν τους ικανους.

Οταν λεω 'ανταγωνιστικα' δεν εννοω χωρις κανεναν ελεγχο. Θεωρητικα θα υπηρχε καποιος φορεας/συστημα (στυλ JCAHO, NSQIP) να ελεγχει αντικειμενικα τα αποτελεσματα δημοσιων η ιδιωτικων νοσοκομειων και να μην αφηνει περιθωρια σε marketing depts. να ψευδονται. Απο την αλλη, αυτο θα αποτελουσε αξιολογηση και αυτο δεν θα το δεχοταν ποτε κανεις.

Μάλλον συμφωνούμε σε όλα τελικά. :lol:

Το ιδιωτικό νοσοκομείο σε ένα πολιτισμένο κράτος αναγκάζεται να προσλάβει τους ικανούς διότι αλλιώς ο εκάστοτε ελεγκτικός οργανισμός θα τους το κλείσει το μαγαζί.

Κλειστό μαγαζί ίσον κέρδος μηδέν. :rolleyes:

Στην Ελλάδα όμως, δυστυχώς, δεν υπάρχει (και ούτε προβλέπεται να υπάρξει για αρκετά χρόνια ακόμα) αξιόπιστος ελεγκτικός οργανισμός.

Συνεπώς συμφωνούμε πως, για την Ελλάδα, τα όποια οφέλη ενός ιδιωτικού συστήματος υγείας ανήκουν στην σφαίρα της «ουτοπίας» emno

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνεπώς συμφωνούμε πως, για την Ελλάδα, τα όποια οφέλη ενός ιδιωτικού συστήματος υγείας ανήκουν στην σφαίρα της «ουτοπίας» emno

ααα.....

ναι αλλά σε βάθος χρόνου??

ο καπιταλισμός και το σύστημα των ιδιωτικών επιχειρήσεων δε στηρίζεται σε αυτο "το βάθος χρόνου" για να αυτοεκπληρωθεί, αλλως ειπείν να βελτιώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών?

θέλω να πω,για ποιό λόγο στην αμερική αναπτυχθηκαν τελικά φορείς όπως οι JCAHO, NSQIP που αναφέρατε, ενώ αποκλείεται να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στην ελλάδα...σε βάθος χρόνου?

κι αν τελικά ισχύουν αυτα που λέτε. τότε οι αναφερόμενοι ως "ικανοί γιατροί" τί θα κάνουν , θα φύγουν από την ελλάδα,όλοι τους? (fuite des cerveaux!)

κι αν γίνει κάτι τέτοιο τότε η εκπαίδευση των φοιτητών θα εξαρτάται τελικά από μέτριους!(οχι οτι δεν ισχυει κατι τετοιο τωρα,αλλα στη δική σας περίπτωση αυτο θα γενικευθει...δε θα υπαρχουν οι λαμπρες εξαιρεσεις)

με αποτελεσμα...μπλα μπλα μπλα να φτασουμε στο σημειο μηδεν,η γιαννακου να παθαινει εμφραγματα απανωτα και οι γιατροι να σηκωνουν τα χερια ψηλα και να κανουν παρακλησεις στη θεα υγεια...

ε και τοτε θα γίνει η επανασταση και θα ερθει ξανα ο σοσιαλισμος :P:P:P:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.