Jump to content

ποιος το τραγουδαει????


glafki

Recommended Posts

Ακουσα μια καινουρια εκτελεση του "βροχη και σημερα" με αγγλικους στιχους ( τραγουδαει μια κοπελα) και ελληνικους (τραγουδαει η γαλανη)

μπορει κανεις να με διαφωτισει σχετικως(σε ποιο cd ειναι κτλ)??

thanx!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

κάθομαι στο δωματιάκι,  με το ραδιόφωνο  συντονισμένο στο Μελωδία...

όπως συνήθως κάνω, προσοχή στα λόγια του εκφωνητή και στους στίχους δεν δίνω, 

αφήνω τη μελωδία  να ρεει στο χώρο....και να σου! ξαφνικά συλλαμβάνει τ'αυτί μου μεσα σε

ένα αγγλόφωνο τραγούδι   με σύγχρονη ενορχήστρωση  τη φωνή της Γαλάνη να ερμηνεύει

το ρεφρεν!...πετάχτηκα!....λες να είναι   αυτό που αναζητά η Γλαυκη;;;..

..γμτ!δεν άκουσα τα εισαγωγικά σχολια του εκφωνητή...κάτι για

guts ανέφερε....για να μην τα πολυλογώ (αν και μ'αρεσουν οι μεγάλες εισαγωγες μπροστα

σε αγωνίες άλλων...χιχιχιχ...) έψαξα στο διαδικτυο με εφόδιο αυτό το που ψιλοάκουσα guts/gas???

και τελικά κατέληξα  στα εξής....

Yπάρχει περίπτωση  να εννοείς αυτό;;;;;

(αν ο τιτλος που αναζήτησες ειναι άλλος ....και

δεν τραγουδάει γυναίκα....έχουν ψιλή φωνή, όμως....)

εεε,τα παραθέτω για τη μικρή πιθανότητα να εννοείς αυτό....χιχιχι....

---- >

Διασκευή του "Μη Μου Μιλάς Γι’ Αγάπη"  του Γ. Σπανού

με νέα προσέγγιση και νέο τίτλο -Gas- που

(ξανα) χρωματίζει με τη μοναδική φωνή της, η Δήμητρα Γαλάνη

απο το συγκρότημα Matisse

GAS

she hangs about her garden

she's chatting with the flies

avidly reads the classics

she never ever sighs

a cigarette is always

extension of her time

gives her a new lease of life

to find the perfect rhyme

she now enters the bedroom

unmakes the bed, lies down

studies Sylvia Sexton

and tightens her night gown

there is a curse around her

she explains to her gas fire

that feminist production

was not to take her higher

the gas stove in the kitchen

warms up her lettered past

of fantasies

of lovers

that rose and baked fast

matisse_1.jpg

«Στον Αέρα»

Μετά από καιρό και με το “Call Me Call Me” να μεσουρανεί στα ραδιόφωνα, οι Matisse θα βρεθούν και πάλι επί σκηνής! Η Μουσική Σκηνή «Στον Αέρα» στη κεντρική πλατεία της Πετρούπολης θα υποδεχθεί τους Matisse μετά από αρκετό καιρό την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου!

Φυσικά όλα τα τραγούδια του Toys Up άλμπουμ τους αλλά και αγαπημένα παλιότερα κομμάτια τους θα αποτελέσουν το σετ των Matisse. Η μπάντα σχεδιάζει τον Δεκέμβριο να ξαναβγεί σε περιοδεία με το δεύτερο σκέλος της Toys Up Tour.

Μαζί τους επί σκηνής, οι Προφίλ, ένα ελληνόφωνο σχήμα με πολλές και διαφορετικές επιρροές και οι Gad, το electro/rock σχήμα που μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, “System may Fall” και το οποίο αποτελεί μεγάλη ελπίδα για το μέλλον της Ελληνικής σκηνής.

Matisse

Οι Matisse δημιουργήθηκαν μια βροχερή βραδιά του Ιανουαρίου του 1999 στην Αθήνα. Με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για την εναλλακτική βρετανική και αμερικανική σκηνή άρχισαν να γράφουν τα πρώτα τους κομμάτια και να κάνουν τα πρώτα τους live. Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή ήξεραν τις αντίξοες συνθήκες της εποχής για αυτό το είδος στη χώρα μας. Δεν πτοήθηκαν και η αγάπη τους για αυτό που λέμε “indie” τους ώθησε να ξεκινήσουν! Οι ζωντανές εμφανίσεις τους συνεχίστηκαν δυναμικά σε χώρους όπως το An Club, το Club Decadence, το Mad Club, το Καφεθέατρο, το Ρόδον, το Φεστιβάλ Πάτρας, το Corto Maltese κ.α. ενώ την ίδια πρώτη περίοδο είχαν ανοίξει τις συναυλίες των Drugstore, Reamonn, Frank & Walters, Puressence, Shed 7 και Raining Pleasure.

Σύντομα ήλθε το buzz στον Τύπο και λίγο μετά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα: η υπογραφή στη Sony (σήμερα Sony/BMG) Τον χειμώνα του 2002 άρχισαν να ηχογραφούν τα πρώτα τους κομμάτια. Το αποτέλεσμα ήταν το ep ‘4’ που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2003 από την Sony Music και απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Το καλοκαίρι του 2005 οι Matisse ήταν το group που άνοιξε την πρώτη μέρα του Rockwave Festival για τους Garbage και τον Marilyn Manson, σε μία από τις καλύτερες συναυλίες εκείνου του καλοκαιριού. Την ίδια χρονιά, λίγο πριν το Rockwave και μετά από 9 μήνες ηχογραφήσεων οι Matisse κυκλοφόρησαν τον ντεμπούτο δίσκο τους, Cheap As Art, με έναν καινούργιο, εντελώς προσωπικό ήχο και δυνατούς, άμεσους στίχους.

Από τις καθηλωτικές πρώτες νότες του Call Me Call Me, που ανοίγει το Toys Up, μέχρι τη ρομαντική διάθεση του Tel Aviv (Hill Of Springs) που το ολοκληρώνει, οι Μatisse κάνουν το πρώτο βήμα προς ένα νέο γι’ αυτούς ήχο, που συνδυάζει αρμονικά φωτεινές μελωδίες με σκοτεινούς, διαισθητικούς στίχους. Οι στίχοι τους είναι και σε αυτό το album το δυνατό τους σημείο αφού κινούνται με ευκολία ανάμεσα σε… αεροπορικά δυστυχήματα και αγνωστικιστικές ανησυχίες, εσωστρεφείς αντιδράσεις και clean cut love songs.Το Toys Up, όμως, περιλαμβάνει και δύο διασκευές : μια ιδιαίτερη εκτέλεση του She Bop, της κλασσικής επιτυχίας της Cindy Lauper, αλλά και μια πλήρη ανακατασκευή του ‘Μη Μου Μιλάς Γι’ Αγάπη’ του Γ. Σπανού με νέα προσέγγιση και νέο τίτλο -Gas- που (ξανα) χρωματίζει με τη μοναδική φωνή της, η Δήμητρα Γαλάνη.

Τον χειμώνα του 2007-2008 οι Matisse θα εξορμήσουν σε μια μεγάλη περιοδεία σε κλειστούς συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας αλλά και θα δοθούν και οι πρώτες συναυλίες τους εκτός Ελλάδος (Ιταλία-Αγγλία).

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

‘Στον Αέρα’ στη κεντρική πλατεία της Πετρούπολης

Έναρξη: 22.00

Είσοδος: 10 ευρώ

------------------------------

Ασχημα μαντάτα για τη μουσική σκηνή 'Στον Αέρα'. Ακυρώνεται η συναυλία των Matisse, Gad και Προφίλ λόγω... 'ιδιοκτησιακού προβλήματος'.

Ακολουθεί επίσημη ανακοίνωση των συγκροτημάτων:

«Η προγραμματισμένη συναυλία των Matisse, Gad και Προφίλ για τη Παρασκευή 9 Νοέμβρη ακυρώνεται. Η Μουσική Σκηνή Στον Αέρα αντιμετωπίζει πρόβλημα ιδιοκτησιακό και δεν μπορεί να φιλοξενήσει τη συναυλία.

Λυπούμαστε για την ακύρωση και ευχόμαστε να λυθεί το πρόβλημα στον αγαπητό χώρο μιας και σίγουρα δεν θα θέλαμε να δούμε ακόμα ένα "σκυλάδικο" στα δυτικά προάστια της Αθήνας.»

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

arrow%20up.gif

αυτή τη στιγμή το ακούω στο ραδιόφωνο,στο Μελωδία...

ισχύουν τα παραπάνω...είναι διασκευή από τους Matisse

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μια που το ανοιξες το θεμα:

Gad

Πίσω από το όνομα – τίτλος, Gad, βρίσκεται ο Ηρακλής Αναστασιάδης, το ½ των Atria, και επί χρόνια μουσικός, συνθέτης και dj και ο Κώστας Αντωνιάδης, τραγουδιστής του rock σχήματος, Narrow Paths. Ως Gad, ο Ηρακλής συνθέτει electro tunes και κάνει instrumental πειράματα ενώ ο Κώστας τραγουδά με ένα μοναδικό, για Έλληνα, τρόπο και στιχουργεί.

Τη δεκαετία του ‘80 ο Ηρακλής ήταν μέλος των Alive She Died και λίγο μετά των Trespass με τους οποίους κυκλοφόρησε ένα album. Στα 90ς, μετά τη διάλυση του γκρουπ, εμφανίστηκε ως dj σε πολλά και γνωστά club και ήταν ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Eye Rave”, τη πρώτη που αγκάλιασε το Βρετανικό indie rock από το 1990 έως το 1995. Από το 1995 ως το 1998 διατηρούσε ο δικό του club, το γνωστό «Άκουσμα», αργότερα «Positive». Το 2000 έφτιαξε μαζί με τη τραγουδίστρια των Trespass, Δάφνη Γερογιάννη, τους Atria με τους οποίους έχει κυκλοφορήσει ένα album και δύο EP ως το 2004. Συνέχισε τα dj sets σε Αθήνα και Κυκλάδες (πολλοί δεν έχουν ξεχάσει τα πρώτα after της Μήλου στο Σαρακίνικο…) και τα τελευταία χρόνια όταν δεν εμφανιζόταν σε συναυλίες με τους Atria, έκανε guest djing σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τo καλοκαίρι του 2005 ξεκινούν τα dj sets ως Gad, παράλληλα με τη κυκλοφορία του πρώτου κομματιού τους, “What Hides In There” μέσω της συλλογής “Greek Electro 02”.

Οι Gad ετοίμασαν τα τραγούδια του πρώτου τους άλμπουμ τη περίοδο άνοιξη 2005 – καλοκαίρι 2006 στα οποία ξεχωρίζει η εκπληκτική και εντελώς «Βρετανική» φωνή του. Το πρώτο album των Gad κυκλοφορεί στις 12 Νοεμβρίου του 2007 με τον τίτλο “System May Fall”. Οι Gad σε αυτό το ντεμπούτο θα παρουσιάσουν μερικά εξαιρετικά, συνθετικώς, κομμάτια. Τραγούδια που θα αγαπηθούν από τα ραδιόφωνα, τραγούδια που είναι γεμάτα μελωδία και χίλιες επιρροές από τα 90ς και το σήμερα αλλά και τραγούδια που έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν ένα ήχο- trademark! Στο “System May Fall” οι Gad συνεργάζονται με τη Διόνη, τη τραγουδίστρια των Astyplaz, στο “Don’t Forget To Live Before You Die” αλλά και τη Αποστολίνα, τραγουδίστρια των Άμμος, στο “Leslie”. Ακόμα, τα φωνητικά και το e-cello στο “No One Knows Your Name” έκανε η νεαρή Ελβετίδα Debora E.C Zeier. Τέλος, φωνητικά στο “Safe” έχει κάνει ο Nomik , ex-Universal Trilogy.

Το άλμπουμ ετοιμάζεται για κυκλοφορία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες το χειμώνα. Η πρώτη live παρουσία του σχήματος έγινε νωρίς κιόλας, στο Club 22 στο πλαίσιο του Greek Electro Festival 3 το Φεβρουάριο του 2006 με μεγάλη επιτυχία ενώ οι συναυλίες των Gad για τη προώθηση του “System May Fall” συνεχίστηκαν όλο αυτό το διάστημα. Το γκρουπ εμφανίστηκε στη Coca Cola stage της Ημέρας της Μουσικής 2007 και στο Earthdance Festival 07 ενώ πήρε μέρος και στο διαγωνισμό Soundwave της CocaCola στο πλαίσιο του οποίου έπαιξε στην Αθήνα ενώ ήλθε στη πρώτη τριάδα των τελικών αποτελεσμάτων! Οι Gad ετοιμάζονται για την πρώτη πανελλαδική περιοδεία τους το χειμώνα του 2007 για τη προώθηση της κυκλοφορίας του System May Fall.

Προφίλ

Το γκρουπ έλαβε τη σημερινή του μορφή το 2006 ενώ υπάρχει στον Live χώρο της πόλης από τις αρχές της δεκαετίας. Ο πρώτος του δίσκος, «Καλημέρα τυχερέ Άνθρωπε» σε δική τους παραγωγή κυκλοφόρησε πρόσφατα. Οι επιρροές τους είναι ευρύτατες και χάνονται στα όρια του ανεξάρτητου αλλά και του φολκ με ότι συναντάται στο ενδιάμεσο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.