Jump to content

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας 2007 Α.Μ.Ε.Α


Λουκρητία

Recommended Posts

Επειδή κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται....

Τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τοξοβολίας Α.Μ.Ε.Α, που διεξήχθη στην πόλη Cheongju της Ν. Κορέας από 01 μέχρι 10 Οκτωβρίου, κατέκτησε η πρωταθλητριά μας Άννα Τζίκα και φυσικά, πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους Παραολυμπακούς του Πεκίνου.

Η Άννα, που αγωνίζεται στην κατηγορία standing (περιλαμβάνει κυρίως αθλητές με ακρωτηριασμό ενός κάτω άκρου), έφτασε στον τελικό μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα με σερί νίκες. Κανείς δεν την έπιανε την Άννα!!!!

Ο τελικός διεξήχθη μια μέρα μετά τους ημιτελικούς και παρόλο που η κούραση και το άγχος έκαναν την πρωταθλητριά μας να χάσει την πρώτη θέση, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης παραμένει μια μεγάλη επιτυχία, αφού μιλάμε για παγκόσμιο πρωτάθλημα, με συμμετοχή πάνω από 40 χωρών, και συγχρόνως προ-παραολυμπιακό τουρνουά.

Εκείνο που με θλίβει, είναι οτι η επιτυχία αυτή δεν ανακοινώθηκε πουθενά στην χώρα μας, σε αντίθεση με το εξωτερικό. Αν μιλούσαμε για αρτιμελή αθλητή, η είδηση θα ήταν πρώτη σε όλα τα κανάλια. Ως που θα φτάσει πια αυτή η αδιαφορία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες;

Η Άννα επι το έργον...

Η Άννα μετά την απονομή:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...

Στην Ελλάδα οι Special Olympics 2011

Yπεγράφη κατά τη διάρκεια τελετής που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής μνημόνιο ανάληψης των Αγώνων Special Olympics του 2011 από την Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

’’Οι Αγώνες των Special Olympics μας υπενθυμίζουν ότι ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο για το σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ως μοχλός για τη διασφάλιση της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, σε μια κοινωνία ισότιμης συμμετοχής και δημιουργίας, όπου όλοι αναπτύσσονται με τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια δικαιώματα", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του και πρόσθεσε: "Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους τους Έλληνες, ότι το 2011 η πατρίδα μας θα φιλοξενήσει τους Special Olympics, καθώς είναι ένα γεγονός που καταδεικνύει τη δύναμη του αθλητισμού να ενώνει τους ανθρώπους, πέρα από σωματικές, διανοητικές και φυλετικές διακρίσεις".

Το 2011 η Ελλάδα θα φιλοξενήσει 7.500 αθλητές, οι οποίοι θα μετάσχουν στη διοργάνωση. Από τη γενέτειρα του Ολυμπισμού, την Ελλάδα, το μήνυμα για τη φιλοσοφία των Special Olympics θα είναι ισχυρό. Στόχος δεν είναι τα ρεκόρ αλλά το θάρρος, το δικαίωμα όλων στη χαρά, η συμμετοχή, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, πρωτογενείς αξίες του Ολυμπισμού.

ΑΠΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.