Jump to content

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Management Μονάδων Yγείας


Clemence

Recommended Posts

Τι είναι το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Management Μονάδων Yγείας;

Είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα του γαλλικού δημόσιου πανεπιστημίου Conservatoire National des Arts et Metiers -CNAM, που πραγματοποιείται με επιτυχία στο Παρίσι και αφορά την διαχείριση και την διοίκηση των οργανισμών υγείας. Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ αποκλειστικός συνεργάτης του CNAM στη χώρα μας ,το προσάρμοσε στα ελληνικά δεδομένα και το προσφέρει σε μορφή συμβατή με το ωράριο των εργαζομένων.

Ποιος είναι ο τίτλος σπουδών;

Όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία τις γραπτές εξετάσεις και τις εργασίες των έξι αυτοτελών ενοτήτων, αποκτούν τον μεταπτυχιακό τίτλο:

Magister– Gestion des Etablissements de Sante. Κάντε κλικ εδώ και δείτε την περιγραφή στο Γαλλικό web site.

Ο τίτλος σπουδών απονέμεται από το πανεπιστήμιο CΝΑΜ Paris, είναι ισότιμος των DESS και είναι ο ίδιος με αυτόν που απονέμεται στους γάλλους αποφοίτους, υποχρεωτικός όρος για την αναγνώριση των πτυχίων, σύμφωνα με τους όρους της Κοινοτικής Οδηγίας περί αναγνωρίσεως τίτλων σπουδών (άρθρο 50) που ψηφίστηκε στις 11/05/2005 (όχι validation ελληνικού προγράμματος).

Σε τι ανάγκες απαντά το πρόγραμμα;

Οι μονάδες υγείας λειτουργούν σε ένα περιβάλλον όπου οι επιστημονικές, κοινωνικές, οικονομικές αλλαγές, αλλά και το μεταβαλλόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο απαιτούν εγρήγορση και συνεχείς προσαρμογές. Παράλληλα ο ανταγωνισμός των ιδιωτικών μονάδων αλλά και οι περιορισμένοι πόροι του δημοσίου καθιστούν την αποτελεσματικότητα επιτακτική.

Οι πρωταγωνιστές του συστήματος της υγείας χρειάζονται επιπλέον δεξιότητες, καθώς η οικονομία και η διοίκηση αποτελούν πλέον το καθημερινό τους περιβάλλον.

Το πρόγραμμα προετοιμάζει τα στελέχη για να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις αυτών των περίπλοκων οργανισμών και να διακριθούν στον δυναμικό και ανερχόμενο κλάδο της υγείας.

Ποιοι είναι οι φοιτητές μας;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα με 4 χρόνια ακαδημαϊκών σπουδών και 3 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας ή με 5 χρόνια σπουδών και μικρότερη εμπειρία.

Απόφοιτοι ιατρικής, οικονομίας, πληροφορικής, νοσηλευτικής και άλλων σχολών που ζητούν τα εφόδια για να καλύψουν τις υψηλότερες διευθυντικές θέσεις στο health management και στελέχη από άλλους χώρους που φιλοδοξούν να σταδιοδρομήσουν στον ευρύτερο χώρο της υγείας.

Ποιοι είναι οι καθηγητές μας;

Το πρόγραμμα διδάσκεται εξολοκλήρου στα Ελληνικά από καταξιωμένα διευθυντικά στελέχη του χώρου της υγείας με μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτική εμπειρία και ακαδημαϊκούς. Άνθρωποι με κέφι και μεράκι να μεταδώσουν τη θεωρητική αλλά και την επαγγελματική τους γνώση στους αυριανούς τους συναδέλφους.

Διάρκεια:

Το πρόγραμμα αρχίζει τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται σε ενάμισι ακαδημαϊκό έτος. Τα μαθήματα διαρκούν 380 ώρες και πραγματοποιούνται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κριτήρια επιλογής:

Κάθε χρόνο υλοποιείται μόνο ένα τμήμα και η επιλογή των φοιτητών γίνεται με βάση:

Τον προσωπικό φάκελο του υποψηφίου, που πρέπει να περιλαμβάνει τίτλους σπουδών και βεβαιώσεις εργασιακής εμπειρίας

την προσωπική συνέντευξη

και την σύνθεση του τμήματος ώστε να διασφαλίζεται η αντιπροσωπευτικότητα από πλευράς σπουδών και επαγγελματικής εμπειρίας

Αίτηση εγγραφής :

Για να εκτυπώσετε την αίτηση εγγραφής κάντε κλικ εδώ (αρχείο PDF).

http://www.cnam.gr/html/management.php

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τσάμπε είναι?

Κόστος:

Τα δίδακτρα για τις νέες εγγραφές ανέρχονται σε 8.500 € για σταδιακή πληρωμή και σε 7.500 € για εφάπαξ πληρωμή. Τα δίδακτρα καλύπτουν το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτικού υλικού

Το πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτηθεί με πάρα πολύ ευνοϊκούς όρους, με περίοδο χάριτος μέχρι και 5 έτη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τσάμπε είναι?

Κόστος:

Τα δίδακτρα για τις νέες εγγραφές ανέρχονται σε 8.500 € για σταδιακή πληρωμή και σε 7.500 € για εφάπαξ πληρωμή. Τα δίδακτρα καλύπτουν το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτικού υλικού

Το πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτηθεί με πάρα πολύ ευνοϊκούς όρους, με περίοδο χάριτος μέχρι και 5 έτη.

Μπορείς να το κάνεις και αλλού φθηνότερα,καλό είναι μια έρευνα αγοράς πρώτα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για πές αν γίνεται. Προφανώς με 8500 ευρώ πάς στο εξωτερικό για 6 μήνες και κάνεις τα κέρατα σου :-)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για πές αν γίνεται. Προφανώς με 8500 ευρώ πάς στο εξωτερικό για 6 μήνες και κάνεις τα κέρατα σου :-)

Για το πανεπιστήμιο Μακεδονίας :

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ -ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Το κόστος φοίτησης στο Δ.Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι €1.500 το εξάμηνο, δηλαδή το συνολικό κόστος ανέρχεται στα €6.000. Η καταβολή των διδάκτρων κάθε εξαμήνου γίνεται σε δύο δόσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Υποτροφίες (δεν ισχύει για το Δ.Π.Μ.Σ. για Στελέχη Επιχειρήσεων)

Παρέχονται υποτροφίες με 100%, 50% και 25% απαλλαγή από την καταβολή των διδάκτρων. Ο αριθμός των υποτροφιών είναι ίσος με το 15% των μεταπτυχιακών φοιτητών που γίνονται δεκτοί.

Χορήγηση Δανείων σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει εγκρίνει από το 1996 τη χρηματοδότηση από το Τραπεζικό Σύστημα των δαπανών για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (Master) ή διδακτορικού διπλώματος (PhD) από Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Η φύση του δανείου είναι μακροχρόνια (15ετές) με περίοδο χάριτος και επιδοτούμενο επιτόκιο. Οι δικαιούχοι χρηματοδότησης είναι Έλληνες υπήκοοι, πτυχιούχοι, ηλικίας κάτω των 45 ετών, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακά προγράμματα (Master ή PhD.) Ελληνικών Πανεπιστημίων αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Παιδείας. Η διάρκεια χρηματοδότησης είναι ανάλογα με τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών, δηλαδή μέχρι δύο (2) χρόνια για το δίπλωμα ειδίκευσης και μέχρι τρία (3) χρόνια για το διδακτορικό δίπλωμα. Το ανώτατο ύψος χρηματοδότησης είναι ανάλογα με τα χρόνια προγράμματος σπουδών, δηλαδή μέχρι €5.870 για δίπλωμα ειδίκευσης και μέχρι

€8.804 για το διδακτορικό δίπλωμα, με ανώτερο ύψος χρηματοδότησης ανά έτος σπουδών €3.000, που περιλαμβάνει δανειοδότηση για την κάλυψη δαπανών για δίδακτρα, βιβλία, εκπαιδευτικό υλικό και έξοδα διαβίωσης. Το ανώτατο ύψος χρηματοδότησης για την αγορά βιβλίων, εκπαιδευτικού υλικού και για δαπάνες διαβίωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα €1.760 ετησίως. Η πληρωμή των διδάκτρων γίνεται απ’ ευθείας από τη χρηματοδοτούσα Τράπεζα στο αντίστοιχο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα έναντι επίσημων αποδείξεων που εκδίδει το Πανεπιστήμιο. Οι λεπτομέρειες για τη χορήγηση του δανείου καθορίζονται από τα πιστωτικά ιδρύματα

--------------------------------------------------------------------------------

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης

Τ.Ε. Ι. Πειραιώς

Το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία - σύμπραξη με το Τ.Ε.Ι. Πειραιώς, προσκαλούν υποψηφίους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Διοίκηση της Υγείας" (Master of Science in Health Management).

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση της Υγείας είναι η παροχή εκπαίδευσης σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, έτσι ώστε να καταστούν ικανοί να δραστηριοποιηθούν στα πλαίσια δράσεων που ορίζει Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Στους βασικούς σκοπούς του περιλαμβάνεται και η κάλυψη αναγκών σε θέματα αποτελεσματικής διοίκησης των οργανισμών Υγείας, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, πτυχιούχοι Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επιστημών Υγείας (ή άλλων συναφών Τμημάτων) Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας (4εξάμηνα) και τα μαθήματα αρχίζουν τον Οκτώβριο του 2007.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 22.06.2007 έως 20.07.2007 στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. Συνημμένα θα πρέπει να προσκομίσουν, πέραν της αίτησης, η οποία παρέχεται στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. και στο παρόν website, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα (όπως στο υπόδειγμα)

Επίσημο αντίγραφο πτυχίου / διπλώματος

Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων)

Δύο συστατικές επιστολές (όπως στο υπόδειγμα, σφραγισμένες σε φάκελο)

Αποδεικτικό γνώσης ξένης γλώσσας κατά προτίμηση Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής (επικυρωμένο από Κ.Ε.Π., Α.Τ. ή δικηγόρο)

Αποδεικτικό γνώσης της Ελληνικής Γλώσσας από τους αλλοδαπούς, που αποδεικνύεται από πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ελληνικού Πανεπιστημίου ή Απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ για υποψηφίους που έχουν τίτλους σπουδών από Τριτοβάθμια Ιδρύματα της αλλοδαπής

Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν)

Ερευνητικές δραστηριότητες, επιστημονικές δημοσιεύσεις, διακρίσεις (εάν υπάρχουν)

Επιπρόσθετα προσόντα (ειδικά σεμινάρια, μαθήματα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, μελέτες, μεταπτυχιακοί τίτλοι, πτυχία συμπληρωματικής εκπαίδευσης κλπ.)

Δύο έγχρωμες φωτογραφίες

Απόδειξη κατάθεσης 100,00 Ευρώ για το Δικαίωμα Υποβολής δικαιολογητικών (Αριθμός Λογαριασμού Αγροτικής Τραπέζης: 389.03.002010.95 με αιτιολογία "00894" και αναγραφή του ονόματός σας).

Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής τελούν υπό την έγκριση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του εποπτεύοντος Υπουργείου.

Οι υποψήφιοι, εφόσον πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη. Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων. Τα μαθήματα θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, μεταξύ 18.00 και 21.00, και Σάββατο 09.00 - 15.00*.

Η συμπληρωμένη αίτηση και τα σχετικά επίσημα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην γραματεία του Π.Μ.Σ. στην παρακάτω διεύθυνση, αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή:

ΤΕΙ Πειραιώς, Γραμματεία Π.Μ.Σ. "Διοίκηση της Υγείας"

Θηβών 250 & Π. Ράλλη

12244 Αιγάλεω

Κτίριο Δ', 2ος όροφος, Γραφείο 304

Τηλ. : 210 5381269 (Καθημερινά 09.00-15.00)

Fax : 210 5697511

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 months later...

καλησπερα!!!

τελειωνω κοινωνιολογια παντειου και ηθελα να σας ρωτησω αν μπορω να κανω μεταπτυχιακο στη δοιηκηση μοναδων υγειας και που στην ελλαδα.επισης αν μπορειτε να μου πειτε αν εχει απορροφηση στην ελλαδα ενα τετοιο μαστερ.

ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλησπερα!!!

τελειωνω κοινωνιολογια παντειου και ηθελα να σας ρωτησω αν μπορω να κανω μεταπτυχιακο στη δοιηκηση μοναδων υγειας και που στην ελλαδα.επισης αν μπορειτε να μου πειτε αν εχει απορροφηση στην ελλαδα ενα τετοιο μαστερ.

ευχαριστω εκ των προτερων

Να στο θέσω ως εξής: έχεις θείο σε κλινική ή κυβερνητικό στέλεχος; (μπάρμπα στην Κορώνη το λέγανε παλιά). Αν ναι, θα έχεις εξαίρετη απορρόφηση....Διαφορετικά, το σύστημα θα σε απορροφήσει!

emcolgate

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.