Jump to content

Ενημερωτικό Πρόγραμμα για τις Ηλεκτρομαγνητικές Ακτινοβολίες


Recommended Posts

Το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (Κ.Ε.Π.Α..) του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας σας καλούν στην Ημερίδα με θέμα:

Σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και Δημόσια Υγεία

Ενημερωτικό Πρόγραμμα για τις Ηλεκτρομαγνητικές Ακτινοβολίες, «ΕΝΗΓΜΑ»

που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Ιουλίου 2007 και ώρα 09.30

στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας

Δήλου 1 , στο Γουδί

Συνοπτικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης

09.00-09.30 Προσέλευση, Εγγραφές

09.30-09.40 Καλωσόρισμα

Συντονισμός συζήτησης: Ελένη Πετρίδου

09.40-10.00 Εφαρμογές της Κινητής Τηλεφωνίας στην Ιατρική

Ευάγγελος Γεωργίου, Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής

10.00-10.20 Αλήθειες και πλάνες στις γνώσεις των ιατρών για τις επιδράσεις της κινητής τηλεφωνίας στην υγεία

Ελένη Πετρίδου, Καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής

10.20-10.40 Μελλοντικές Δυνατότητες στις εφαρμογές της Κινητής Τηλεφωνίας στην εκπαίδευση των Υγειονομικών

Δημήτρης Κουτσούρης, Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

10.40-11.00 Ενημερωτικό Πρόγραμμα για τις Ηλεκτρομαγνητικές Ακτινοβολίες,

«ΕΝΗΓΜΑ»: Παρουσίαση και Προκαταρκτικά αποτελέσματα

Άγης Τερζίδης, Παιδίατρος – Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου

Υγιεινής και Επιδημιολογίας

11.00-11.30 Συζήτηση

Περισσότερες πληροφορίες για το Ενημερωτικό Πρόγραμμα για τις Ηλεκτρομαγνητικές Ακτινοβολίες ΕΝΗΓΜΑ θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο, όπου παρουσιάζεται το προφίλ του Προγράμματος.

Επικοινωνία:

κ. Παναγιώτης Κλάππας, τηλ. 210-7462253, fax: 210-7462105, mail: pklappas@med.uoa.gr

----------------------

Πρόγραμμα «ΕΝΗΓΜΑ»

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, έχουν δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο στο οποίο πολλά είναι τα ερωτήματα και αδιευκρίνιστες οι επιδράσεις των νέων μέσων επικοινωνίας. Με δεδομένο ότι από παλαιότερα υπάρχει ένα σημαντικό έλλειμμα στον τομέα της ενημέρωσης σε θέματα Δημόσιας Υγείας, κρίνεται απαραίτητος ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων / ενεργειών ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ενημερωτικό Πρόγραμμα για τις Ηλεκτρομαγνητικές Ακτινοβολίες «ΕΝΗΓΜΑ» έχει σκοπό τη δημιουργία ενός κέντρου τεκμηρίωσης και παροχής πληροφοριών για εξειδικευμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι χάρη στην άμεση ή έμμεση σχέση τους με το ευρύ κοινό, συμβουλεύουν και διαμορφώνουν απόψεις στον τομέα της δημόσιας υγείας και πρόληψης.

Το Ενημερωτικό Πρόγραμμα για τις Ηλεκτρομαγνητικές Ακτινοβολίες, «ΕΝΗΓΜΑ», υλοποιείται από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς προγραμμάτων που υλοποιούνται υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Καθηγήτριας Προληπτικής Ιατρικής και Επιδημιολογίας, κας Ελένης Πετρίδου.

Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενημερωτικής ιστοσελίδας www.enigma-program.gr, έντυπου υλικού και τη διεξαγωγή ερευνών για την καταγραφή θέσεων και απόψεων συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού.

Η πρώτη έρευνα που παρουσιάζεται, αφορά στην καταγραφή της γνώμης των ιατρών της Αττικής σχετικά με την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της κινητής τηλεφωνίας. Από την έρευνα αυτή προκύπτει έλλειψη ενημέρωσης, αλλά και σύγχυση γύρω από το θέμα αυτό, ενώ θα ακολουθήσουν προσεχώς και άλλες έρευνες στους ιατρούς όλης της χώρας, καθώς και σε άλλες ομάδες πληθυσμού.

Παράλληλα, ο χρήστης του δικτυακού τόπου www.enigma-program.gr θα μπορεί από τις 10 Ιουλίου να βρει πληροφορίες σχετικά με:

>Την τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας

>Βιβλιογραφικές πηγές για τα συμπεράσματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων έγκριτων επιστημονικών φορέων, καθώς και αποτελέσματα σχετικών δημοσιευμένων επιστημονικών ερευνών

Έρευνες αντίληψης για το επίπεδο ενημέρωσης του κοινού και ειδικών ομάδων κοινού για θέματα κινητής τηλεφωνίας και υγείας

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.