Jump to content

Καταδίκη δύο αποφοίτων του ΑΠΘ που «πείραζαν» τις βαθμολογίες τους


optic

Recommended Posts

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε δύο αποφοίτους της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι πήραν πτυχία, αλλοιώνοντας τις βαθμολογίες τους σε σειρά μαθημάτων.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που κάθισαν στο εδώλιο για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, εισήλθαν το 1992 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως αθλητές και αποφοίτησαν κατά περίπτωση το Φεβρουάριο του 2000 και το Δεκέμβριο του 2001.

Έπειτα από καταγγελία που έγινε το 2003, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο Τμήμα της Ιατρικής και, όπως διαπιστώθηκε, οι δύο απόφοιτοι περνούσαν μαθήματα, χωρίς να προσέρχονται στις εξετάσεις. Σε άλλες περιπτώσεις δε, διαπιστώθηκε ότι έπαιρναν βαθμούς προβιβασμού σε μαθήματα, στα οποία είχαν «κοπεί».

Οι δύο κατηγορούμενοι -εκ των οποίων μόνο ο ένας παρέστη στο δικαστήριο, ενώ ο άλλος εκπροσωπήθηκε διά πληρεξούσιου δικηγόρου- αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Και το πρωτόδικο δικαστήριο τους είχε επιβάλει την ίδια ποινή.

www.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εσύ τί πρόβλημα έχεις? 100 θρέντ έχουν ανοιχτεί γι'αυτό το θέμα. Μήπως να λέγαμε για τα 1000+ πλαστά πτυχία εξωτερικού?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.