Jump to content

Φροντιδα σκυλου.....


Recommended Posts

συντομα θα παρω κοντα μου ενα κοκερακι...μια γλυκα...2 μηνων Καμια συμβουλη ρε παιδια...? ειμαι παντελως ασχετη με σκυλια....! emsos

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καιρός ήταν να πούμε και για τα σκυλιά!

Έχεις αυλή?

Τα εμβόλιά του κοίτα πότε πρέπει να γίνουν. Χρεία κτηνιάτρου.

Φαΐ να δεις από που θα παίρνεις (ξηρά τροφή).

Αν δεν έχεις αυλή, θα πρέπει να το μάθεις να κάνει τα κακά του σε ένα σημείο.

( Marron, περίργο όνομα! Μου θυμίζει τον Σόρον στο lord of the drinks )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπον... έχω ένα κοκκερ εδω και 10 χρονια...

Πριν ξεκινησω με τα τησ φροντιδας του, να σε προειδοποιησω οτι θα το λατρεψεις οσο δε φανταζεσαι!

Καταρχας τωρα που ειναι μικρο θελει μαγειρεμα καθημερινο, δεν κανει ξηρα τροφη και κονσερβες. Εγω της μαγειρευα κρεας με λαχανικα (στηθος κοτοπουλο/γαλοπουλα ή καλοβρασμενο μοσχαρακι/χοιρινο με κολοκυθια, καροτα κλπ) τα οποια και τσακιζε συνεχως. Δε θυμαμαι ποσες φορες πρεπει να τρωει την ημερα, αυτο θα στο πει και ο κτηνιατρος. Της εδινα και γαλατακι το πρωι, καθως και κατι βιταμινες-λιχουδιες που της αρεσαν (νομιζω πως ηταν Ασβεστιο-D3). Μετα απο καποια ηλικια, σταδιακα θα αρχισεις να του προσθετεις αυτο που σκοπευεις να του δινεις μονιμα, μεσα στο μαγειρευμενο. Λιγο στην αρχη και καθε μερα πεσισσοτερο, μεχρι που να του δινεις μοναχα αυτο. Το καθαρο και φρεσκο νερο θα πρεπει να ειναι παντα διπλα στο φαγητο ολο το 24ωρο. Για τα κοκκερ υπαρχουν καποια ειδικα μπωλ που ειναι στενα και ψηλα ωστε να μη βουτανε οι αφταρες τους μεσα στο φαΐ και γινονται χαλια. Καλο θα ηταν να τα ψαξεις.

Τα εμβολια θα τα αναλαβει ο γιατρος, μαζι με το τσιπακι που θα πρεπει να της βαλετε γιατι αν τυχον τη χασετε, μετα κλαφτα!

Λιγες μερες μετα την αφιξη του και αφου εχει χαλαρωσει, καλο ειναι να του φορεσεις το κολαρακι του ωστε να το συνηθισει τωρα που θα ειναι μικρο.

Η διαπαιδαγωγηση ειναι το πιο δυσκολο και ενδιαφερον κομματι. Στην αρχη θα φοβαται και θα του παρει καποιο χρονο να μαθει το νεο του σπιτι και να χαλαρωσει. Αν το παρετε απο τη μαμα του, τη νυχτα που θα φοβαται πολυ και θα κλαιει συνεχως, υπαρχει το γνωστο κολπακι με το ρολοϊ. Του το βαζεις εκει που θελεις να κοιμηθει και "ακουει" τη καρδια της μαμας του, πραγμα του καποια τα ηρεμει. Στρωσε εφημεριδες σε μια γωνια για να μαθει αρχικα εκει να τα κανει μιας που μεχρι να ολοκληρωσει καποιους εμβολιασμους απαγορευεται να βγαινει εξω και οδηγα το εκει οταν... σαν κανει το σπιτι λιμνη! Κατουρανε συνεχως! Θελει υπομονη... το οδηγεις στην εφημεριδα αφου του φωναξεις λιγο και του λες μπραβο και το επιβραβευεις με πολλα πολλα χαδια και γλυκια φωνη οταν τα κανει στην εφημεριδα. Ειναι σημαντικο να καθαριζεις καλα το πατωμα οπου στα εχει κανει διοτι αν μεινει μυρωδια, θα ξαναπαει εκει να τα κανει. Καλη λυση ειναι το σφουγγαρισμα με χλωρινη, που καθαριζει και απολυμαινει, μιας που καλο ειναι να μη μπαινουν διαφορα απο εξω το πρωτο καιρο που ειναι ανεμβολιαστο και δεν εχει επαρκες ανοσοποιητικο. Προσοχη με τη σφουγγαριστρα! Κατα πασα πιθανοτητα θα της ορμηξει και θα αρχισει τα παιχνιδια και τα δαγκωματα! Ειναι απο τα πιο αγαπημενα τους παιχνιδια! Δε θελεις να φαει χλωριο! Η εκμαθηση για να τα κανει εξω στη βολτα ερχεται μετα. Επισης μεγιστη προσοχη σε οτι επικινδυνο μπορει να δαγκωσει (καλωδια στο πατωμα, μπουκαλια με χημικα, σφουγγαρια που μπορει να το πνιξουν κτλ). Τα σκυλια οταν ειναι μικρα θελουν να εξερευνησουν τα παντα και ο μονος τροπος που εχουν ειναι το δαγκωμα-τραβηγμα-σκισιμο-κοψιμο. οπως και το παιχνιδι τους ειναι αυτο, οποτε προετοιμασου οτι για ενα χρονο περιπου θα κυκλοφορεις με σημαδεμμενα χερια απο τα δαγκωματα του!

Καλτσες-παπουτσια-παντοφλες ειναι all time classic. Δεν εχω συναντησει σκυλο που να μην ηταν ερωτευμενος μαζι τους σε μικρη ηλικια... σε μερικους μενει κιολας σαν ενεκπληρωτος ερωτας για πολλα χρονια. Επειδη στην αρχη που θαναι μικρο, γλυκο και απιιιιιιιιιιστευτα ενεργητικο και παιχνιδιαρικο δεν εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα να ελπιζεις οτι το μαλωμα σου θα εχει αποτελεσμα, καλο ειναι να κρατας χαρακτηρα μαλωνοντας το αλλα με επιοικεια γιατι στο τελος θα σου σπασει τα νευρα. Με το να το μαλωνεις λιγο προλειανεις το εδαφος ωστε οταν μεγαλωσει και του απαγορευσεις αυτα τα προγματα να μη του πεσει ο ουρανος στο κεφαλι... θα πρεπει να ξερει οτι αυτα που κανει ειναι ανεπιτρεπτα και οτι γινονται με την ανοχη σου ως σκανταλιες και μετα τερμα. Θα πρεπει να μπορεις να του επιβαλλεσαι, φυσικα χωρις ξυλο... ΟΚ, καποιες φορες θα σε βγαλει εκτος εαυτου και θα του δωσεις 2-3 ξυλιτσες στο κωλαρακι, αλλα ποτε μου δε χρειαστηκαν πραγματικα με κανενα σκυλο. Καταλαβαινουν τα παντα και εχουν επιγνωση του τι κανουν. Απλως πρεπει να μαθουν ποια ειναι τα ορια και να μαθουν οτι δε μπορουν να κανουν ο,τι θελουν, οπως επισης οτι εσυ εισαι πιο πανω απο αυτο και να σε σεβεται χωρις να σε φοβαται. Αρα λοιπον, μαλωμα και επιβραβευση.

Αυτα σε πρωτη φαση... ελπιζω να μη σε τρομοκρατησα... Ηπρωτη αυτη φαση ειναι λιγααακι δυσκολη αλλα εχει τα καλα της! Θα κανει τοσες πολλες χαζομαρες και αστειωτητες που θα σε κανει να το λατρεωεις απο τη πρωτη κιολας μερα! Αν εχεις καποια απορια παραπανω πες μου. Γενικοτερα ειναι ακριβως σαν να εχεις ενα μωρο σπιτι.... Και μεγαλη προσοχη στα επικινδυνα!

PS Στο Merck Veterinary Manual http://www.merckvetmanual.com/mvm/index.jsp θα μπορεις να λυνεις καποιες βασικες σου αποριες πριν προσφυγεις στον γιατρο του. Στη κτηνιατρικη αυτη παθολογια θα βρεις εγκυρες πληροφοριες για τη διατροφη, τους εμβολιασμους και τα διαφορα νοσηματα.

Σημαντικη επισης ειναι και η επιλογη του κτηνιατρου. Καλο θα ειναι να κανεις μια ερευνα πρωτα και να ρωτησεις προτου επιλεξεις τον γιατρο του.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup η αληθεια ειναι πως με πανικοβαλες λιγααααακι..... :blink: ... αλλα ευχαριστω για τις συμβουλες... θα σε ρωτησω οτι αποριες εχω! B)
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σκοπος μου ηταν να σου επιστησω τη προσοχη σε ολα τα πιθανα προβληματα που μπορει καποια στιγμη να συναντησεις... Φυσικα και δε θα τα αντιμετωπισεις ολα και ποσο μαλλον ταυτοχρονα... Ειναι γεγονος οτι ειναι ευθυνη η συμβιωση με ενα σκυλο, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι κατι δυσκολο. Απλως θελει τροπο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θέλουν θυσίες τα ζώα. Από τη στιγμή που ανέλαβες αυτή την ευθύνη, πρέπει να την κάνεις με το σωστό τρόπο.

Γι'αυτό ένα κατοικίδιο ζωάκι είναι η καλύτερη εκπαίδευση για ένα παιδάκι κ πολύ ευχάριστη. Μαθαίνει να είναι υπεύθυνο κ να αγαπάει τα πράγματα του

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αχαχαχ κοκερακι!!!Εχουν και γαμω τα γελια!!!Ειχα κρατησει ενα κουταβι για μερικες μερες.....ενα βραδυ το'χασα...ειχε χωθει σε μια μποτα!Τρελο παιχνιδι με τη σφουγγαριστρα!

Τα αυτια τους δε γλιτωνουν με τπτ....!

english cocker spaniel ή αμερικανικο;

Κοινωνικοτατα ,ειναι τα καταλληλα σκυλια οταν υπαρχουν παιδια ..οπως κ τα λαμπραντορ,κολλει,beagle κτλ

Ο προ πιστευω οτι τα ειπε ολα....ειναι η καταλληλη εποχη για σκυλια γιατι το σπιτι δεν εχει μοκετες....αρα εχεις μονο σφουγγαρισμα.

Οσον αφορα το φαγητο....ΟΧΙ γλυκα....καθολου ζαχαρες!Εμεις ειχαμε μαθει στα σκυλια μας να τρωνε τα παντα....κι ετσι ο,τι εμενε απο το φαγητο πηγαινε εκει.Ο τελευταιος μας εφτασε 17 χρονων και ηταν αλανιαρης!

Μη ξεχνας να του βαζεις την αμπουλα για τα παρασιτα κτλ...θα σου πει ο γιατρος απο ποτε πρεπει να ξεκινησεις.Δυστυχως πολλα σκυλια πεθαινουν απο καλαζαρ,εχει φοβερη εξαρση ειδικα στην Αθηνα :( ....μη το σκεφτομαι....

Σε ζηλευω nerdanel.Aξιζουν ολη τη φροντιδα και ολο το χρονο που θα του αφιερωσεις.Θα εχεις παντα ενα αρσενικο που θα σε αγαπαει....διποδο αρσενικο θα δυσκολευτει απο εδω και στο εξης να μπαινει στο σπιτι.....Θα με θυμηθεις :D

Περιμενω φωτογραφια με το κουτσουνι!!!!Και οτι αλλο χρειαζεσαι ρωτα μας.....

ΥΓ.Χθες ειδα το ασχημοτερο σκυλο του κοσμου..... ριξτε μια ματια.....World's Ugliest Dog Competition

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

pro

ο γιατρος ειπε πως μπορουμε να τον ταιζουμε ο,τι εμεις θελουμε... απο μαγειρεμενα ως ξηρα τροφη--και αυτα τρωει προς το παρον.... καμια φορα μαγειρεμενα και κιμα... καλα παθαινει ενα ντελιριο με τον κιμα! :P

Εξω επισης μπορει να βγαινει ειπε ο γιατρος, αλλα οχι σε παρκα και σε μερη με χωμα... εκανε το πρωτο του εμβολιο ηδη.

Ειναι αρκετα κατουρλιαρης... και πειναλας... και παιχνιδιαρης... να δουμε πως και ποτε θα τον μαθουμε να κατουραει εξω... αλλα ειναι πολυ καλοβολο... και γενικα χαιδευεται σ' ολους και ειναι ησυχος...

ο,τι αλλο απο συμβουλες πεις δεκτες με ορθανοιχτα αυτια!

ευχαριστω!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΥΓ.Χθες ειδα το ασχημοτερο σκυλο του κοσμου..... ριξτε μια ματια.....World's Ugliest Dog Competition

1ον. Ποιος ανεβασε τη φωτο μου στο ιντερνετ χωρις την αδεια μου :angry: ??

2ον. Ε,οχι και πανασχημος emangry2 !!

wallpaper2nc7.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

επισης σημερα του πηρα λουρακι και ειπαμε να βγει την παρθενικη του βολτα... αλλα ο μουργος δεν το κουνουσε ρουπι! στην αγκαλια μου ηταν ολη την ωρα και οποτε τον αφηνα κατω να περπατησει ξαπλωνε... ειναι νορμαλ αυτο???? :blink:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αχαχα....ειναι μωρο ακομα.

Βασικα αυτο που θα σε συμβουλευα ειναι να μη μαθει να δεχεται φαγητο απο ξενους και γενικοτερα να μη τρωει ο,τι βρισκει εξω πχ μπισκοτο,πατατακια καμια πεταγμενη τυροπιτα κτλ.....βαζουν συνεχεια και παντου φολες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το είδα μόλις σε άλλο φόρουμ και σκέφτηκα αμέσως την νεοφώτιστη nerdanel :)

Να τοποθετηθεί ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ στην πόρτα του ψυγείου – στο ύψος της μύτης. Αγαπητά σκυλιά και γάτες,

Τα πιάτα με το αποτύπωμα πατούσας ζώου είναι δικά σας και περιέχουν το φαγητό σας. Τα άλλα πιάτα είναι δικά μου και περιέχουν το δικό μου φαγητό. Παρακαλώ σημειώστε, ότι με το να τοποθετήσετε το αποτύπωμα της πατούσας σας μέσα στο πιάτο μου ή στο φαγητό μου δεν αποκτάτε το δικαίωμα να το θεωρείτε δικό σας φαγητό ή πιάτο, ούτε το βρίσκω στο ελάχιστο αισθητικά ευχάριστο.

Το κλιμακοστάσιο δεν σχεδιάστηκε από τη NASCAR και δεν πρόκειται για πίστα αγώνων. Κι ο στόχος δεν είναι να φτάσετε πρώτοι κάτω. Το να μου βάλετε τρικλοποδιά δεν βοηθά, επειδή πέφτω γρηγορότερα απ’ ό,τι μπορείτε να τρέξετε.

Δεν μπορώ να αγοράσω τίποτα μεγαλύτερο από ένα υπέρδιπλο κρεβάτι. Λυπάμαι πολύ για αυτό. Μη νομίζετε ότι θα συνεχίσω να κοιμάμαι στον καναπέ για να εξασφαλίσω την άνεσή σας. Τα σκυλιά και οι γάτες μπορούν, ξέρετε, να κουλουριαστούν σαν μία μπάλα όταν κοιμούνται. Δεν είναι απαραίτητο να κοιμόσαστε κάθετα ο ένας στον άλλο, τεντωμένοι όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερη έκταση. Επίσης, ξέρω ότι το να έχετε τεντωμένες τις ουρές σας από τη μία και τις γλώσσες σας κρεμασμένες έξω από την άλλη πλευρά για να πιάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο δεν είναι παρά σαρκασμός.

Για τελευταία φορά, δεν υπάρχει μυστική έξοδος από το λουτρό. Εάν από κάποιο θαύμα προλάβω να φτάσω εκεί πριν από εσάς και κατορθώσω να κλείσω την πόρτα, δεν είναι απαραίτητο να γρατζουνάτε, να κλαψουρίζετε, να νιαουρίζετε και να προσπαθείτε να γυρίσετε το πόμολο ή να βάλετε το πόδι σας κάτω από την πόρτα για να την ανοίξετε. Έτσι κι αλλιώς, πρέπει να βγω μέσα από την ίδια πόρτα που μπήκα. Ακόμα, χρησιμοποιώ το λουτρό εδώ και χρόνια - η παρουσία κυνών ή αιλουροειδών δεν απαιτείται.

Η σωστή σειρά είναι πρώτα να με φιλήσετε και μετά να πάτε να μυρίσετε τον ποπό κάποιας άλλης γάτου ή σκύλου. Όσο κι αν το τονίσω, δεν θα ‘ναι αρκετό.

Για να σας καθησυχάσω, αγαπητά μου κατοικίδια, έχω τοποθετήσει το ακόλουθο μήνυμα στην μπροστινή μας πόρτα:

Σε όσους δεν είναι ιδιοκτήτες κατοικίδιων, μας επισκέπτονται κ συνηθίζουν να παραπονούνται για τα κατοικίδιά μας:

1. Αυτά ζουν εδώ. Εσείς όχι.

2. Εάν δεν θέλετε τρίχες στα ρούχα σας, μείνετε μακριά από τα έπιπλα. (Γι’ αυτό τα αποκαλούν "fur"niture.)

3. Συμπαθώ τα κατοικίδιά μου πολύ περισσότερο απ’ ό,τι τους περισσότερους ανθρώπους.

4. Για σας, είναι ένα ζώο. Για μένα, είναι ένας υιοθετημένος γιος/κόρη, που είναι κοντός, τριχωτός, περπατά με τα τέσσερα και δεν μιλά καθαρά.

Θυμηθείτε: Τα σκυλιά και οι γάτες είναι καλύτερα από τα παιδιά επειδή:

1. Τρώνε λιγότερο.

2. Δεν ζητάνε χρήματα όλη την ώρα.

3. Εκπαιδεύονται ευκολότερα.

4. Κανονικά, έρχονται όταν τα καλούμε.

5. Ποτέ δεν ζητάνε να οδηγήσουν το αυτοκίνητό μας.

6. Δεν κάνουν παρέα με ναρκομανείς φίλους.

7. Δεν καπνίζουν ούτε πίνουν.

8. Δεν χρειάζεται ν’ αγοράζουν τα πιο μοδάτα ρούχα.

9. Δεν ζητούν να φορέσουν τα ρούχα σας.

10. Δεν χρειάζονται ένα φανταστικομμύριο δολάρια για το κολέγιο, και...

11. Εάν μείνουν έγκυοι, μπορείτε να πωλήσετε τα παιδιά τους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Insomnia ολε!

οι ψυλλοι κολλανε απο τα σκυλακια σε ανθρωπους?????

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

PS Στο Merck Veterinary Manual http://www.merckvetmanual.com/mvm/index.jsp θα μπορεις να λυνεις καποιες βασικες σου αποριες πριν προσφυγεις στον γιατρο του. Στη κτηνιατρικη αυτη παθολογια θα βρεις εγκυρες πληροφοριες για τη διατροφη, τους εμβολιασμους και τα
Σόρρυ, αλλά αυτό το λινκ είναι χρήσιμο μόνο αν είσαι κτηνίατρος! Μήπως έχεις υπόψιν σου κάποιο σάιτ με τις βασικές πληροφορίες για φροντίδα/ασθένειες ειδικά για σκύλους; Και ει δυνατόν στα ελληνικά :P
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

οι ψυλλοι κολλανε απο τα σκυλακια σε ανθρωπους?????

Οι ψύλλοι δεν κολλάνε, επειδή δεν μένουν πάνω στα ζώα ή στους ανθρώπους, αλλά μόνο σιτίζονται από το αίμα τους. Έτσι παρόλο που μπορείς να τους βρεις στο τρίχωμα τους, θα πρέπει να καθαρίσεις όλα τα χαλιά του σπιτιού για να τους ξεφορτωθείς.

Πρόσεχε επίσης και τα χόρτα, γιατί είναι ένα ακόμη αγαπημένο μέρος που φωλιάζουν οι ψύλλοι.

Για κάποιες πληροφορίες για pet μπορείς να κατεβάσεις το παρακάτω βιβλίο από το gigapedia.org, σελίδα 9, στο τμήμα medical and health

post-2486-1184191386.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...
Περιμενω φωτογραφια με το κουτσουνι!!!!Και οτι αλλο χρειαζεσαι ρωτα μας.....

να το το μωρακι μου... δεν ειναι γλυκα?? :)

post-1771-1186146142.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Περιμενω φωτογραφια με το κουτσουνι!!!!Και οτι αλλο χρειαζεσαι ρωτα μας.....

να το το μωρακι μου... δεν ειναι γλυκα?? :)

Πωπω τι κουκλί είναι αυτό!!!! Απίστευτη γλύκα! Πώς το λες??

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

μου το εστειλαν με μαιλ

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

εβδομάδα Σήμερα είμαι ηλικίας μιας εβδομάδας. Τι χαρά να είμαι μέρος αυτού του Κόσμου!

1 μηνός Η μαμά μου με φροντίζει πάρα πολύ καλά. Είναι μια εξαιρετική μητέρα.

2 μηνών Σήμερα με χώρισαν από τη μητέρα μας. Ήταν πολύ ανήσυχη και με τα μάτια της με χαιρετούσε.Ελπίζω η νέα «ανθρώπινη» οικογένειά μου να με φροντίζει το ίδιο καλά με τη μαμά μου.

4 μηνών Έχω μεγαλώσει πολύ γρήγορα, τα πάντα τραβάνε την προσοχή μου. Υπάρχουν μερικά παιδιά στο σπίτι που μου είναι σαν «μικρά αδερφάκια». Παίζουμε πολύ, τραβάνε την ουρά μου κι εγώ τους δίνω μικρές ψεύτικες δαγκωνιές για πλάκα.

5 μηνών Σήμερα μου φωνάξανε. Η κυρία μου ήταν πολύ αναστατωμένη επειδή ούρησα μέσα στο σπίτι. Όμως δεν μου είπαν ποτέ πού έπρεπε να το κάνω αυτό. Επίσης, κοιμάμαι στο χωλ. Στεναχωρήθηκα πολύ γι' αυτό!

8 μηνών Είμαι ένα πολύ χαρούμενο σκυλί! Έχω τη ζεστασιά ενός σπιτιού, αισθάνομαι τόσο ασφαλής, τόσο προστατευμένος... Νομίζω ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά μου με αγαπάει. Η αυλή είναι όλη δική μου και,συχνά, ξεπερνάω τον εαυτό μου, σκάβοντας στο χώμα σαν τους προγόνους μου, τους λύκους, για να κρύψω το φαγητό. Ποτέ δεν δοκιμάζουν να μου μάθουν τίποτε. Τότε θα πρέπει όλα να πηγαίνουν καλά, όλα αυτά τα πράγματα που κάνω να είναι εντάξει!

12 μηνών Σήμερα έγινα ενός έτους. Είμαι ένας ενήλικος σκύλος. Όμως τα αφεντικά μου λένε ότι μεγάλωσα πολύ περισσότερο από ότι περίμεναν. Πόσο υπερήφανοι πρέπει να είναι για μένα!

13 μηνών Σήμερα με έδεσαν. Σχεδόν δεν μπορούσα να κουνηθώ, να βρεθώ σε λίγο ήλιο όταν κρυώνω, ή να βρω λίγη σκιά όταν ο ήλιος ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό. Λένε ότι θα με επιτηρούν και ότι είμαι αχάριστος. Δεν καταλαβαίνω τίποτε απ' όσα μου συμβαίνουν.

15 μηνών Όλα έχουν αλλάξει τώρα. .. Με κρατάνε συνέχεια κλειδωμένο στη βεράντα. Αισθάνομαι πολύ μόνος. Η «ανθρώπινη» οικογένειά μου δεν με θέλει πια. Μερικές φορές ξεχνάνε ότι διψάω και πεινάω. Όταν βρέχει, δεν έχω μια στέγη πάνω από το κεφάλι μου.

16 μηνών Σήμερα με έβγαλαν από τη βεράντα. Ήμουνα σίγουρος ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά μου με είχε συγχωρέσει. Ήμουν τόσο χαρούμενος που χοροπήδαγα από ενθουσιασμό. Η ουρά μου κουνιόταν σαν τρελή. Επιπλέον, πίστεψα ότι θα με πήγαιναν βόλτα! Κατευθυνθήκαμε προς τον αυτοκινητόδρομο, και άξαφνα, σταμάτησαν το αυτοκίνητο, άνοιξαν την πόρτα και εγώ βγήκα έξω, χαρούμενος, γιατί σκεπτόμουν ότι θα περνάγαμε τη μέρα μας στην εξοχή. Δεν καταλαβαίνω γιατί έκλεισαν την πόρτα κι έφυγαν. «Ακούστε, περιμένετε!» - γάβγισα. Με ξέχασαν... Έτρεξα πίσω από το αυτοκίνητο με όλη τη δύναμή μου. Η αγωνία μου μεγάλωνε καθώς άρχισα να καταλαβαίνω, ενώ δεν μπορούσα να αναπνεύσω από το λαχάνιασμα και αυτοί δεν σταματούσαν, ότι με είχαν εγκαταλείψει!

17 μηνών Έψαχνα μάταια να βρω το δρόμο για να γυρίσω σπίτι. Είμαι μόνος και αισθάνομαι χαμένος. Στις περιπλανήσεις μου, συναντάω μερικούς ανθρώπους με καλή καρδιά που με κοιτάνε με θλίψη και μου δίνουν λίγο φαγητό. Τους ευχαριστώ με τα μάτια μου, από τα βάθη της ψυχής μου. Εύχομαι να με υιοθετούσαν. Θα ήμουνα τόσο πιστός όσο κανένας άλλος σκύλος! Όμως, αυτοί απλά λένε: «καημένο σκυλάκι, πρέπει να έχει χαθεί».

18 μηνών Πριν από μερικές ημέρες, πέρασα από ένα σχολείο και είδα πολλά παιδιά μικρά και μεγαλύτερα σαν τα «μικρά μου αδερφάκια». Πλησίασα περισσότερο και μια ομάδα από τα μικρότερα παιδιά, γελώντας, μου πέταξαν πολλές πέτρες, απλά για να δούνε «ποιος σημαδεύει καλύτερα». Μια από αυτές τις πέτρες με χτύπησε στο μάτι και, έκτοτε, δεν μπορώ να δω καθόλου με αυτό το μάτι.

19 μηνών Είναι απίστευτο. Όταν είχα καλύτερη όψη, οι άνθρωποι με λυπόντουσαν. Τώρα είμαι πολύ αδύνατος και αδύναμος και η όψη μου είναι απαίσια. Έχω χάσει το ένα μου μάτι και οι άνθρωποι με διώχνουν με τις σκούπες όταν προσπαθώ να ξεκουραστώ σε κάποια σκιά.

20 μηνών Κινούμαι με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία. Σήμερα, ενώ προσπαθούσα να περάσω το δρόμο, με χτύπησε ένα αυτοκίνητο. Βρισκόμουνα στη ζώνη των πεζών για να περάσω το δρόμο, όμως ποτέ δεν θα ξεχάσω το γεμάτο ικανοποίηση βλέμμα του οδηγού, που έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του που με πάτησε. Εύχομαι να με είχε σκοτώσει! Όμως, απλά μου προκάλεσε εξάρθρωση στα πίσω μου πόδια! Ο πόνος ήταν ανυπόφορος! Τα πόδια μου δεν με υπακούνε και μόλις με τεράστια δυσκολία μπόρεσα να συρθώ στο γκαζόν στην άκρη του δρόμου. Επί δέκα μέρες έχω μείνει εκτεθειμένος στον ήλιο που καίει, στη δυνατή βροχή, στο κρύο, χωρίς φαγητό. Δεν μπορώ πλέον να κουνηθώ. Ο πόνος είναι ανυπόφορος.. Βρίσκομαι σε ένα πολύ υγρό μέρος, και φαίνεται ότι ακόμη και το τρίχωμά μου μαδάει. Κάποιοι περαστικοί ούτε καν με προσέχουν, άλλοι λένε: «μην πλησιάζεις». Είμαι σχεδόν αναίσθητος, όμως, μια ελάχιστη δύναμη από τα βάθη του σώματός μου με αναγκάζει να ανοίξω τα μάτια μου. Η γλυκύτητα στη φωνή της με έκανε να αντιδράσω. «Καημένο μου σκυλάκι, κοίτα πώς σε έχουν αφήσει», έλεγε. Μαζί με την γυναίκα ήταν ένας άντρας με λευκή ποδιά που με ακούμπησε και είπε: «Λυπάμαι, κυρία μου, αλλά αυτός ο σκύλος δεν θα τα καταφέρει.. Είναι καλύτερα να τον βοηθήσουμε να βγει από αυτόν τον πόνο και τη δυστυχία». Η ευγενική κυρία, με δάκρυα να τρέχουν ποτάμι στα μάγουλά της, συμφώνησε. Όσο καλύτερα μπορούσα, κούνησα την ουρά μου και την ευχαρίστησα, με τα μάτια μου, για τη βοήθειά της να αναπαυθώ ειρηνικά και ήρεμα. Ενώ αισθανόμουν το ελαφρύ τσίμπημα της βελόνας, πριν από αυτόν τον μακρύ ύπνο, η τελευταία μου σκέψη ήταν: «γιατί έπρεπε να γεννηθώ, αφού δεν με ήθελε κανείς;».

Η λύση δεν είναι να εγκαταλείπεις ή να πετάς έναν σκύλο, αλλά να τον εκπαιδεύσεις. Μην κάνεις ένα ακόμη πρόβλημα για την κοινωνία έναν τόσο αξιολάτρευτο, τρυφερό και ευγνώμονα φίλο.

## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - agglika - ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!

Βοήθησε να κάνεις τον αδαή να καταλάβει την άγνοιά του και έτσι, δώσε τέλος στην κακή μεταχείριση όλων των ζώων, ιδιαίτερα των αδέσποτων.

«Στην πορεία της εξέλιξής του προς τον πολιτισμό ο άνθρωπος απέκτησε μια κυρίαρχη θέση πάνω στα πλάσματα που ζουν γύρω του στο ζωϊκό βασίλειο. Χωρίς να είναι ικανοποιημένος από την κυριαρχία του αυτή, ωστόσο, άρχισε να βάζει ένα κενό μεταξύ της φύσης του και τη φύση των ζώων. Αρνήθηκε την κτήση μιας αιτίας προς αυτά, και στον εαυτό του έθεσε ως σύμβολο μια αθάνατη ψυχή, και αξίωσε μια θεϊκή πτώση η οποία του επέτρεψε να καταστρέψει το δεσμό της κοινωνίας μεταξύ αυτού και του ζωικού βασιλείου» - Sigmund Freud

«Δεν μπορείς να σώσεις κάθε ζώο στον κόσμο όμως, για αυτό το ένα που σώζεις, ΕΙΝΑΙ ο κόσμος».

ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε με όποιες δυνάμεις έχουμε στον αγώνα υπέρ των αδέσποτων.

Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους γύρω μας ότι το πρόβλημα είναι όλων και όχι μερικών.

Πρέπει να μην κλείνουμε τα μάτια μας αλλά να αντιδρούμε με πράξεις (καταγγελία στην αστυνομία, σύσταση σε αυτούς που τα κακοποιούν

* όταν βλέπουμε κάποιους να πετάνε τα ζώα στον δρόμο

* όταν βλέπουμε να τα κακομεταχειρίζονται

* όταν βλέπουμε να δηλητηριάζουν τα αδέσποτα

Όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε ότι και αυτά τα ζώα έχουν ψυχή

Μπορούμε να κινητοποιηθούμε με πολλούς τρόπους:

* να πάρουμε ένα αδέσποτο και να το πάμε για στείρωση

* να ταΐζουμε ή να δίνουμε νερό στα αδέσποτα της περιοχής μας

* να ενισχύσουμε έστω και με ελάχιστα χρήματα τα φιλοζωικά σωματεία που αγωνίζονται χωρίς σχεδόν καμία βοήθεια για την σωτηρία τους.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι υπάρχει νόμος του κράτους ο 3170 / 29-7-2003 ο οποίος μαζί με τον παλαιότερο νόμο 1197/81 ρυθμίζουν πλέον πλήρως τα θέματα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.