Jump to content

Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Νοσοκομειακών Ιατρών;


bromptonista

Recommended Posts

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2007

Κύριο

Στάθη Τσούκαλο

Πρόεδρο

Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος

Κύριε Πρόεδρε, (ιδιόγραφα)

Σε συνέχεια του διαλόγου μας με θέμα τη διευθέτηση του συστήματος εφημεριών στα νοσοκομεία, υπό το πρίσμα των επιταγών του εθνικού και του κοινοτικού δικαίου, είναι αναγκαία η σύναψη συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου και των νοσοκομειακών γιατρών, η οποία θα αποτυπώνει τις κοινές μας θέσεις και συμπεράσματα.

Όπως έχω επανειλημμένα τονίσει η συμφωνία αυτή θα διασφαλίζει το σύνολο των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ ρητά δε θα επιτρέπει οποιαδήποτε μορφή ελαστικοποίησης του ωραρίου ή των εργασιακών σχέσεων και θα αποκλείει οποιαδήποτε εκδοχή κυλιόμενου ωραρίου. Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, από κοινού θα καταρτίσουμε τον μηχανισμό που θα εγγυάται από τη μια ότι η εβδομαδιαία εργασία σταδιακά δε θα υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο, ενώ από την άλλη οι αποδοχές θα παραμείνουν αναλλοίωτες, μολονότι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα δουλεύουν λιγότερες ώρες. Τμήμα μάλιστα των αποδοχών σας από τις εφημερίες θα ενταχθεί στις τακτικές αποδοχές και θα συνυπολογίζεται για τον προσδιορισμό της σύνταξής σας.

Η συμφωνία μας θα προβλέπει και το χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης των απαιτούμενων προσλήψεων, όπως επίσης και τις αναγκαίες διευθετήσεις στους όρους απασχόλησης και τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα παρέχονται στους γιατρούς, σε σχέση ιδίως με την ημερανάπαυση, έως ότου γίνει εφικτή η εφαρμογή των ανωτάτων ορίων εργασίας που προβλέπει το Κοινοτικό και το Εθνικό Δίκαιο. Οι προσλήψεις ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών, όπως σας έχω σχετικά ενημερώσει, ξεκινούν άμεσα, θα ολοκληρωθούν μέσα σε μία τριετία και θα ανέρχονται σε 4.500 πλέον των αρχικά προγραμματισμένων.

Στο πλαίσιο εξάλλου του συστηματικού και ειλικρινούς διαλόγου που οδηγεί στη σύναψη της μεταξύ μας συμφωνίας, μπορούμε να διευθετήσουμε οριστικά και άμεσα καίρια προβλήματα και πάγια αιτήματα του κλάδου σας, με την υιοθέτηση ενός νέου συστήματος ένταξης και εξέλιξης (μέχρι τον καταληκτικό βαθμό του Διευθυντή) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και την καθιέρωση του αφορολόγητου του επιδόματος βιβλιοθήκης που σας χορηγείται.

Αναμένοντας τις γόνιμες παρατηρήσεις σας και τις εποικοδομητικές προτάσεις σας στη δέσμη ιδεών μας. πιστεύω ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα καταλήξουμε στη συμφωνία, που με περίσσευμα ψυχής και πολιτικού θάρρους, όλοι επιδιώκουμε, για να επιλύσουμε χρόνια προβλήματα του χώρου της Υγείας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

(υπογραφή)

Δημήτρης Λ. Αβραμόπουλος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η απάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ:

κ. Υπουργέ

Η Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ διάβασε με προσοχή την επιστολή σας και κρίνει ότι παρά την επανάληψη των διαβεβαιώσεών σας καμιά πρόοδος δεν υπήρξε, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την έλλειψη συγκεκριμένων και λεπτομεριακών δεσμεύσεων των όσων προτείνονται, με εξασφάλιση παράλληλα των απαραίτητων προϋποθέσεων από τα συναρμόδια Υπουργεία. Η έλλειψη αυτών των στοιχείων καθιστά το διάλογο ατελέσφορο και πρέπει αμέσως να αναταχθεί, ώστε να μπορέσουμε να εξηγήσουμε στους συναδέλφους μας τις προτάσεις σας και να μπορέσουμε να αποφασίσουμε ποιά θα είναι η απάντησή μας

Και... η απάντηση των γιατρών της Λειβαδιάς:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν. Λειβαδιάς και Κ.Υ. Διστόμου και Αλιαρτού

ΘΕΜΑ: Πρόταση διαλόγου του υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου προς τον πρόεδρο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε . για διευθέτηση των εργασιακών σχέσεων γιατρών ΕΣΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ

Στις 12 Ιουνίου ο κος Αβραμόπουλος απέστειλε πρόσκληση στον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ συνάδελφο κ. Τσούκαλο για «σύναψη συμφωνίας μεταξύ υπουργείου και γιατρών, που θα αποτυπώνει τις κοινές μας θέσεις και συμπεράσματα», θέσεις για τις οποίες το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ απάντησε ότι «κινούνται σε θετική κατεύθυνση»!!!

Τι περιλαμβάνουν όμως αυτές οι «κοινές θέσεις»:

1. ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

• Οι γιατροί αποτελούν το μόνο κλάδο του Δημοσίου τομέα που δεν έχουν πάρει αύξηση από το 1998. Σε όλους τους άλλους κλάδους στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν δοθεί αυξήσεις 60 έως 150%.

• Η σχέση του μισθού των γιατρών του ΕΣΥ και λοιπών δημοσίων υπαλλήλων, από το συμπεφωνημένο και νομοθετημένο 3 προς 1 κατά την ίδρυση του ΕΣΥ έχει καταλήξει 1 προς 1 το 2007.

• Χαρακτηριστικά μετά από 6 χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου ειδικευόμενου ιατρού είναι περίπου ίδιος με αυτόν του πρωτοδιοριζόμενου λοχία (χωρίς μάλιστα κανένα αντίστοιχο ειδικό «ευεργέτημα») ενώ η υπερωριακή του απασχόληση πληρώνεται με 4 ευρώ δηλαδή σαφώς λιγότερο από αυτή του ανειδίκευτού εργάτη.

• Μετά από αυτή την 9χρονη καθήλωση του ιατρικού μισθολογίου σε μισθολόγιο ανέχειας, ο υπουργός έχει το ΘΡΑΣΟΣ να μιλά για «ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ».

2. ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού «τμήμα των αποδοχών σας από τις εφημερίες θα ενταχθεί στις τακτικές αποδοχές και θα συνυπολογίζεται στον προσδιορισμό της σύνταξης».

Με αυτόν τον τρόπο βέβαιο το πρόβλημα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το ωράριο επιχειρείται να ΣΚΕΠΑΣΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΧΑΛΙ» ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ, που αν θεσμοθετηθεί δε θα υπάρχει επίσημος τρόπος καταγραφής της υπερωριακής μας απασχόλησης, συνεπώς δε θα υπάρχει και παραβίαση του νόμου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ειδικά ο γιατρός του επαρχιακού νοσοκομείου που εφημερεύει καθημερινά θα συνεχίσει να κάνει 8-15 εφημερίες όπως και σήμερα αλλά θα πληρώνεται με επίδομα που αντιστοιχεί σε 4 (όπως αφήνεται να διαρρέει) και όλα αυτά πλέον «και με την κάλυψη της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

3. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ;

Ο υπουργός μιλάει για «4500 προσλήψεις πλέον των αρχικά προγραμματισμένων», άρα συνολικά 8000, οι οποίες ΘΑ γίνουν μέσα σε μια 3ετία, έτσι ώστε ΜΕΤΑ ΤΗΝ 3ετία ΝΑ γίνει στα αλήθεια η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για το ωράριο. Έως τότε, το μόνο βέβαιο είναι, ότι η κοινοτική οδηγία θα σκεπάζεται από το «χαλί» του επιδόματος εφημέρευσης.

Οι περιβόητες προσλήψεις όμως, εξαγγέλονται εδώ και δέκα χρόνια (συνήθως προεκλογικά) αλλά όπως είναι φυσικό ποτέ δεν έγιναν αφού ουδέποτε προβλέφθηκε το αντίστοιχο κονδύλι στον προϋπολογισμό.

4. ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Ο υπουργός, προκειμένου να αποδεχτούμε «χωρίς πολλές φασαρίες» τις προτάσεις του, υπόσχεται «αντισταθμιστικά οφέλη»:

• νέο σύστημα ένταξης και εξέλιξης

• αφορολόγητο επίδομα βιβλιοθήκης

• ημεροανάπαυση (ρεπό)

Και μόνον ο χαρακτηρισμός τους από τον ίδιο τον υπουργό ως «αντισταθμiστικά» αποτελεί άμεση παραδοχή ότι αυτά τα μέτρα ,που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν θετικά, σήμερα απλώς αντισταθμίζουν την καθήλωση ή και μείωση των αποδοχών μας και για τούτο αποτελούν χλεύη για το ιατρικό σώμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Μετά από 9 χρόνια καθήλωσης των αποδοχών μας σε επίπεδα εξευτελιστικά για τον κλάδο, ο υπουργός έχει το ΘΡΑΣΟΣ:

• να προτείνει μια μικρή μείωση των αποδοχών (που για τους γιατρούς της επαρχίας αλλά και όσους συναδέλφους κάνουν πάνω από 6,7 εφημερίες δε θα είναι μικρή αλλά ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ).

• να υπόσχεται ότι ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ, όταν ΘΑ έχουν γίνει προσλήψεις (από ανύπαρκτα κονδύλια), ΘΑ μειωθεί ο συνολικός χρόνος εργασίας. Η εργασία αυτή στο μεταξύ θα καλύπτεται ολοένα και περισσότερο από λειψά εκπαιδευόμενους ειδικευόμενους (αύξηση του αριθμού τους ανά κλινική χωρίς εκπαιδευτικά προγράμματα δεσμευτικά και για τους εκπαιδευτές) και από «όμηρους» επικουρικούς που θα πληρώνονται εξ’ολοκλήρου από τα ίδια τα νοσοκομεία, οδηγώντας τα έτσι με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση και στη χρεωκοπία.

Από πού όμως αντλεί το ΘΡΑΣΟΣ να κάνει αυτές τις προτάσεις ο υπουργός;

α. Από τη δεδομένη πολιτική συρρίκνωσης του Δημοσίου τομέα, πολιτική απολύτως ταυτόσημη και για τα δύο κόμματα εξουσίας.

Ως γνωστό η σχέση των δαπανών υγείας μεταξύ δημοσίου/ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα από 75/25 τη δεκαετία του ΄80, έφτασε να είναι 50/50 το 2006, τη στιγμή που στην Αγγλία είναι 95/5 και ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 80/20.

β. Από την πλήρη αδράνεια της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας.

Η λογική «δεν υπάρχουν λεφτά να σας δώσουμε, πάρτε τα από τον κόσμο και τις εταιρίες» που ανοιχτά προτείνεται εδώ και χρόνια από την πολιτεία δυστυχώς υιοθετήθηκε από ένα σημαντικό κομμάτι των νοσοκομειακών γιατρών. Οι γιατροί αυτοί χρησιμοποιώντας τα δημόσια νοσοκομεία σαν ιδιωτικά τους ιατρεία, θησαυρίζουν προκλητικά και δεν έχουν κανένα λόγο να ζητήσουν αυξήσεις των αποδοχών τους, αφού εξασφαλίζουν πολλαπλάσια ποσά από την παραοικονομία. Οι συνάδελφοι αυτοί, αν και μειοψηφία στο σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών, έχουν το «κουμάντο» τόσο στα νοσοκομεία όσο και στα προεδρεία των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Η λογική συνέπεια αυτού του φαινόμενου είναι, η συνδικαλιστική μας ηγεσία αντί να διαπραγματεύεται μισθούς ή προσλήψεις, να διαπραγματεύεται διευθυντικές θέσεις, διορισμούς ημετέρων και θέσεις στα συμβούλια κρίσεων. Έτσι εξηγείται ότι την ίδια στιγμή που όλοι οι άλλοι κλάδοι του δημοσίου τομέα έχουν σχεδόν διπλασιάσει τις αποδοχές τους την τελευταία 9ετία μέσω των κινητοποιήσεών τους, εμείς αρκούμαστε σε 24ωρες απεργίες «για την τιμή των όπλων »και σε καθηλωμένους μισθούς. Έτσι εξηγείται ακόμα η πρόσφατη διατύπωση του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ πως οι προτάσεις του κου Αβραμόπουλου «κινούνται σε θετική κατεύθυνση».

Εμείς, οι γιατροί του Γ. Ν. Λειβαδιάς δεν εξουσιοδοτούμε το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με το υπουργείο Υγείας. Αντί αυτού προτείνουμε να μας εκπροσωπήσουν σε όποια διαπραγμάτευση εκπρόσωποι των συνελεύσεων των νοσοκομείων και των τοπικών ενώσεων διεκδικώντας:

• Νέο μισθολόγιο εδώ και τώρα που θα αποκαθιστά τη νομοθετημένη σχέση 3 προς 1.

• Διασφάλιση της αμοιβής της υπερωριακής μας εργασίας.

• Μαζικές προσλήψεις με ετήσιο και όχι τριετές χρονοδιάγραμμα (πράγμα που θα δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται η αξιοπιστία του, αφού θα πρέπει να εγκρίνονται και αντίστοιχα κονδύλια στους ετήσιους προϋπολογισμούς) έτσι ώστε να γίνει δυνατή η εφαρμογή 6ωρης πρωινής εργασίας και 1 ενεργούς εφημερίας την εβδομάδα.

• Εκπαίδευση όλων των γιατρών και ειδικά των ειδικευόμενων μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα δεσμεύουν πρώτα απ’ όλα τους εκπαιδευτές.

• Ουσιαστική υπεράσπιση του δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος Υγείας και πάταξη του χρηματισμού (μόνο από την καθοδηγούμενη συνταγογράφηση και τις υπερτιμολογήσεις των υλικών μπορούν να εξοικονομηθούν 1,2 δις ετησίως που θα χρηματοδοτούσαν ευχερώς την αναγέννηση του δημοσίου συστήματος υγείας.).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Η νέα επιστολή του Υπουργού προς την ΟΕΝΓΕ δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία επιθυμεί το Υπουργείο να κινηθεί για τη συμμόρφωση με την Κοινοτική Οδηγία 2003/88/ΕΚ: συλλογική σύμβαση εργασίας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ρεπό (ημερανάπαυση) μετά από εφημερία, μείωση του πρωϊνού ωραρίου, προσλήψεις προσωπικού και πιθανώς opt-out.

Θα ζητήσει άραγε η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, εκτός από τα προτεινόμενα μισθολογικά (επίδομα βιβλιοθήκης, για το οποίο έχουν ήδη δικαιωθεί γιατροί στα φορολογικά δικαστήρια, μη μείωση αποδοχών) και κάτι πιο ενδιαφέρον, στις γραμμές της εξομοίωσης του μισθολογίου των Ελλήνων γιατρών με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους με αυξήσεις ίσως και μεγαλύτερες από 100%, δυνατότητα ιδιωτικού ιατρείου για τους γιατρούς ΕΣΥ εκτός νοσοκομείου (συμβάσεις μερικής απασχόλησης), μεγαλύτερη συμμετοχή των γιατρών στη διοίκηση των νοσοκομείων και τη χάραξη επιχειρησιακής στρατηγικής για την Υγεία κλπ κλπ κλπ (αναμενόμενα αιτήματα εργαζομένων στις συλλογικές συμβάσεις);

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2007

Προς την

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος

(ΟΕΝΓΕ)

Σε συνέχεια σχετικής μας αλληλογραφίας και παλαιοτέρων συναντήσεων και με δεδομένη την κοινή μας επιθυμία για συστηματική αντιμετώπιση και επίλυση παγίων και χρονίων αιτημάτων του κλάδου σας, πιστεύω, ότι είμαστε πλέον σε θέση να διαμορφώσουμε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των στόχων που από κοινού υιοθετήσαμε. Για τον σκοπό αυτό, θα αξιοποιήσουμε τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε και τις ενέργειες στις οποίες προβήκαμε, σε συναρμόδια υπουργεία και

στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σε αμέσως προσεχές νομοθέτημά μας θα ρυθμίσουμε το θέμα του επιδόματος βιβλιοθήκης, κατά τρόπο που, είτε θα καταστεί αφορολόγητο, είτε θα φορολογείται αυτοτελώς υπαγόμενο στην κλίμακα του 5%.

Επίσης θα ληφθούν, με σχετική νομοθετική ρύθμιση, όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα επιτρέψουν την επιτάχυνση των διαδικασιών προκήρυξης και κάλυψης θέσεων των ειδικευομένων και των ειδικευμένων γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που έχει εγκρίνει το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Κατά τον τρόπο αυτό, θα καταστεί εφικτή και η πρόσληψη των επιπρόσθετων 4 500 γιατρών έως το 2009, προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα εφημεριών στα Νοσοκομεία, σύμφωνα με τις Κοινοτικές και τις εθνικές επιταγές περί οργάνωσης του χρόνου εργασίας. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την πραγματοποίηση των προσλήψεων ιατρικού προσωπικού, αποτελούν και ουσιώδες τμήμα του νέου θεσμικού πλαισίου που υιοθετούμε για ένταξη και εξέλιξη στα ΕΣΥ μέχρι τον καταληκτικό βαθμό του Διευθυντού (Πολυδιευθυντικό Σύστημα). Οι ρυθμίσεις αυτές μεταξύ άλλων συνίστανται στον πολλαπλασιασμό των Συμβουλίων Επιλογής, γεγονός που θα δώσει τέρμα στη μακρόχρονη αναμονή και ουσιαστική ομηρία των ενδιαφερομένων και κρινομένων γιατρών.

Οι αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών, όπως έχω επανειλημμένα τονίσει, θα παραμείνουν αναλλοίωτες ακόμη και όταν θα εργάζονται σταδιακά λιγότερες ώρες, μέχρι την πλήρη συμμόρφωση με τα προβλεπόμενα για το ανώτατο επιτρεπτό όριο εβδομαδιαίας εργασίας. Όσοι μάλιστα από τους γιατρούς, μετά την πάροδο της ενιαυσίας διάρκειας της μεταξύ μας συμφωνίας, εργαστούν περισσότερο από τα προβλεπόμενα όρια, θα αμειφθούν για την επιπρόσθετη υπερωριακή τους εργασία. Στη μεταξύ μας συμφωνία θα προβλέπεται ο μηχανισμός για τη χορήγηση ημερανάπαυσης σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Κοινοτικό Δίκαιο, καθώς επίσης θα συζητήσουμε από κοινού για να αντιμετωπίσουμε το θέμα της μείωσης του πρωινού ωραρίου.

Σας καλώ λοιπόν να συναντηθούμε την Παρασκευή. 29 Ιουνίου και ώρα 13:00 μ.μ στο Υπουργείο Υγείας, με τη βεβαιότητα, ότι σύντομα η κοινή μας δέσμη ιδεών θα αποτυπωθεί σε όρους της μεταξύ μας συμφωνίας.

(υπογραφή)

Δημήτρης Λ. Αβραμόπουλος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Φρέσκα, φρέσκα... Ο Υπουργός δεν έχει ξεχάσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας...

Μετά την τελευταία συνάντηση που είχαμε, σας έστειλα (9-7-07) τις προτάσεις μου προκειμένου να οδηγηθούμε σε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, εναρμονισμένης με την κοινοτική και ελληνική νομοθεσία.

Μεσολάβησαν οι εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου και δεν κατέστη έτσι δυνατή η συνέχιση της κοινής μας προσπάθειας.

Η απόφασή μου να ρυθμίσουμε το θέμα του χρόνου εργασίας σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο είναι δεδομένη και πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις προτάσεις σας.

Έτσι επαναφέρω την από 9-7-07 πρότασή μου και σας καλώ να συνεχίσουμε το διάλογο που από αρκετούς μήνες έχουμε ξεκινήσει.

Αποτελεί πεποίθησή μου ότι το σύνολο της πρότασής μου, εάν συμφωνηθεί και υλοποιηθεί, οδηγεί σε ανανέωση και αναζωογόνηση του ΕΣΥ και συγχρόνως απαντά θετικά σε χρόνια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.