Jump to content

Θέματα για PHTLS


Recommended Posts

Ο τρόπος εξέτασης του PHTLS είναι σε κάποιο βαθμό παρόμοιος με του ATLS (σενάριο και θεωρητικές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής).

Οι διαφορές είναι δύο κυρίως: το σενάριο γίνεται 3 φορές και σε ομάδες, και πρέπει η ομάδα να λειτουργήσει σωστά (αρχηγός είναι κάθε φορά άλλος), ενώ τα πολλαπλής επιλογής είναι τα ίδια στο Pre-Test και στο Post-Test (50 ερωτήσεις, οι 5 μόνο για τους Advanced - ιατρούς, νοσηλευτές κλπ - και οι 45 για όλους).

Από τα 3 σενάρια περνούν κυκλικά όλες οι ομάδες. Τα δικά μας σενάρια ήταν:

1) Άνδρας 75 ετών - πτώση εξ ιδίου ύψους - κάταγμα μηριαίου και υποθερμία - τον βρίσκουμε ξαπλωμένο

2) Γυναίκα - πτώση από κινούμενο όχημα (φορτηγάκι) - κάταγμα πηχεοκαρπικής χωρίς περιφερικές σφύξεις - τη βρίσκουμε καθιστή κόντρα στον τοίχο

3) Άνδρας (νεκρός) και Γυναίκα - τροχαίο ατύχημα - σοκ - γρήγορος απεγκλωβισμός από αυτοκίνητο

Σε όλα τα σενάρια πρέπει κανείς να ξέρει τα βασικά του PHTLS, τα ABCDE κλπ και τις τεχνικές ακινητοποίησης της κεφαλής, ακινητοποίησης στη σανίδα κλπ. Λάθη σίγουρα θα γίνουν, αλλά αν δε γίνει κάτι χοντρό συνήθως περνάς.

Τα πολλαπλής μια άλλη φορά θα γράψω όσα θυμάμαι. Πάντως οι απαντήσεις βρίσκονται στο βιβλίο και στις παρουσιάσεις, και οι ερωτήσεις είναι σχετικά απλές - λίγες αμιγώς θεωρητικές, οι πιο πολλές μικροσεναριάκια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.