Jump to content

Οι προτάσεις της Superleague


kostask19

Recommended Posts

Το πρώτο πρωτάθλημα της Superleague φτάνει στο τέλος του και σίγουρα η γεύση που αφήνει στο «στόμα» των φιλάθλων είναι «γλυκόξινη», με τα επεισόδια και τα διαιτητικά λάθη να έχουν την τιμητική τους. Η διοργανώτρια αρχή συνεδρίασε την Δευτέρα και έκανε τις δικές της προτάσεις για αναπροσαρμογή του ΚΑΠ, με ορισμένες από αυτές να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως η οριστική διακοπή των αγώνων, αν ο διαιτητής δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αναμέτρηση λόγω αδυναμίας ή άσκηση βίας από τη μία ή τις δύο ομάδες που συμμετέχουν.

Αναλυτικά οι προτάσεις της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος:

Σχετικά με το Άρθρο 11, την 1η παράγραφο, που αφορά την καθυστέρηση έναρξης του δεύτερου ημιχρόνου, η Σούπερ Λίγκα προτείνει: «Σε περίπτωση καθυστέρησης παρουσίασης της ομάδας πέραν των 15 λεπτών, ο διαιτητής οφείλει να το γράψει αυτό στο Φύλλο Αγώνα, προκειμένου να της επιβληθούν οι ανάλογες ποινές. Σε διαφορετική περίπτωση ο διαιτητής παραπέμπεται για πλημμελή σύνταξη του Φύλλου Αγώνα και τιμωρείται ανάλογα».

Για το Άρθρο 12, παράγραφος 3β, προτείνεται: «Όχι μόνο τη διακοπή, αλλά και τη ματαίωση του αγώνα, σε περίπτωση αδυναμίας του διαιτητή ή του βοηθού του να συνεχίσουν έναν αγώνα, λόγω τραυματισμού ή άσκησης βίας από τη μία ή και τις δύο ομάδες που συμμετέχουν».

Όσον αφορά το Άρθρο 15, 8η παράγραφος, σχετικά με το Φύλλο Αγώνα, η αρμόδια αρχή ζητά άμεση αλλαγή του κανονισμού, ώστε πλέον: «Το Φύλλο Αγώνα να αποτελεί μέσο απόδειξης και όχι ανταπόδειξης. Για τις όποιες παρατηρήσεις του διαιτητή επιτρέπεται ανταπόδειξη».

Σχετικά με το Άρθρο 21, παράγραφος 1α, το οποίο αφορά την διακοπή αγώνα ή μη τέλεση αγώνα, γίνεται η πρόταση για: «Νέο ορισμό του αγώνα μέσα σε 15 ημέρες από την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης, και όχι της απλής». Μάλιστα, η Λίγκα προτείνει δύο νέα εδάφια πάνω σε αυτό το Άρθρο, σύμφωνα με τα οποία: «Μία ομάδα θεωρείται υπαίτια για τη ματαίωση αγώνα, σε περίπτωση τόσο δημιουργίας επεισοδίων, όσο και απουσίας ιατρού αγώνα».

Επίσης, για το Άρθρο 26, παράγραφος 2γ, η Σούπερ Λίγκα κάνει την πρόταση: «Εάν δεν υπάρχει η σφραγίδα της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, εκτός του ότι ο αγώνας θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, να επιβάλλεται στη γηπεδούχο ομάδα πρόστιμο 10.000 ευρώ».

Τέλος, η επιτροπή ζητάει: «Τη διαγραφή του Άρθρου 32, που αφορά τις ποινές που επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές από τις ομάδες που ανήκουν. Προτείνει, οι όποιες ποινές να ισχύσουν μετά την επικύρωσή τους από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο. Από εκεί και πέρα, τυχόν συμμετοχή του παίκτη θα συνιστά λόγο αντικανονικής συμμετοχής, με εξαίρεση τη διάταξη της παραγράφου 4 του Άρθρου αυτού. Σε περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής είναι τιμωρημένος και πάρει μεταγραφή η ποινή δεν τον ακολουθεί στη νέα του ομάδα».

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=84356

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής είναι τιμωρημένος και πάρει μεταγραφή η ποινή δεν τον ακολουθεί στη νέα του ομάδα».

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=84356

Κι αν επιστρέψει στην αρχική ομάδα, όπου έφαγε την ποινή, η ποινή θα τον ξαναπιάσει; :huh:

Γιατί, αν δεν τον ξαναπιάσει, αυτή είναι μια ευκαιρία για μεταγραφές-μαϊμού κάτω από το τραπέζι, προκειμένου ο τιμωρημένος παίκτης να επιστρέψει στην ομάδα του απαλλαγμένος από ποινή και η συμμετοχή του να μη θεωρείται αντικανονική. Εκτός αν υπάρχει ήδη διάταξη, που δεν επιτρέπει τις διπλομεταγραφές. Χμμ, κενά βλέπω στις προτάσεις της Superleague...

(Το επόμενο topic σου, Κώστα, θα είναι 'γυναίκες και αθλητισμός - απαγορεύεται στις γυναίκες να μιλούν για ποδόσφαιρο' :P )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κι αν επιστρέψει στην αρχική ομάδα, όπου έφαγε την ποινή, η ποινή θα τον ξαναπιάσει; :huh:

Γιατί, αν δεν τον ξαναπιάσει, αυτή είναι μια ευκαιρία για μεταγραφές-μαϊμού κάτω από το τραπέζι, προκειμένου ο τιμωρημένος παίκτης να επιστρέψει στην ομάδα του απαλλαγμένος από ποινή και η συμμετοχή του να μη θεωρείται αντικανονική.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Μόνο ένα γυναικείο μυαλό θα μπορούσε να το σκεφτεί αυτό.

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

απο διαταξεις αλλο τιποτα.να δουμε και τι θα εφαρμοστει στο τελος.ο ντεμης τα ειπε καλα:το ποδοσφαιρο χρειαζεται επανασταση!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.