Jump to content

Αρχίζει η μάχη των εγκαινίων


palaiologos

Recommended Posts

Αρχίζει η μάχη των εγκαινίων

Της

Τζένης Γ. Παπαδόπουλου

Διευθύντριας Παιδιατρικής Γενικού Ν. Πύργου

Γραμματέως της Ενωσης Γιατρών Πύργου

Προεκλογικής περιόδου διανυομένης αρχίζει η μάχη των εγκαινίων, θυμίζοντας τον Μπόστ που επί 8ετιας, έλεγε στην τότε ΕΡΕ "και θα σας παίρναμε με τις πέτρες αλλά έχετε χάρη που τις έχετε βάλει όλες για θεμέλιους λίθους"!!!!

Την Παρασκευή στις 13.30 κοινοποιήθηκε εν αιθρία, με άγνοια των πάντων, περιλαμβανόμενου του Διοικητή όπως ισχυρίζεται, απόφαση Αβραμόπουλου σύμφωνα με την οποία:

"ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την απόσπαση για 2 μήνες των ιατρών Δημητρόπουλου Σπύρου και Μαρικίδου Εύης επιμελητών Β εντατικολογίας - από το νοσοκομείο Πύργου στη ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας στο οποίο εντέλλονται να ευρίσκονται την Δευτέρα 19/3/07, εντός δηλαδή δυο 24 ωρών.

Η τοπική εφημερίδα «Πρωινή» γράφει άρθρο με τίτλο :

"Προεκλογικές αποσπάσεις"

Πήραν άρον - άρον δυο γιατρούς από το νοσοκομείο του Πύργου.

"Γαλάζια" φιέστα τη Δευτέρα στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Επείγουσα απόσπαση για τις ανάγκες λειτουργίας της ΜΕΘ του Ν. Καλαμάτας, κοινοποιήθηκε χτες στους δυο εντατικολόγους του "Α. Παπανδρέου" προκαλώντας τεραστία ερωτηματικά για τους λόγους που ελήφθη αυτή η υπουργική απόφαση. Οι γιατροί κ. κ. Σ. Δημητροπουλος και Εφη Μαρκιδου θα πρέπει να βρίσκονται σε λιγότερο από δυο 24ωρα συν Καλαμάτα.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα με πολλές προεκτάσεις καθώς η απόφαση αυτή όχι μόνο αποδεικνύει την έλλειψη πολιτικής βούλησης του Υπουργού Υγείας για την ανάπτυξη της ΜΕΘ στο Ν. Πύργου η οποία έχει ανακοινωθεί σε προτεραιότητα, αλλά αποδεικνύει την προχειρότητα της κυβέρνησης η οποία επιδιώκει καθαρά για προεκλογικούς λόγους να θέσει σε λειτουργία μια τόσο σοβαρή Μονάδα τις επόμενες μέρες ουσιαστικά να έχει λύσει το θέμα της στελέχωσης της! Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης υπήρξε παρέμβαση από τον ίδιο τον υφυπουργό κ. Γιαννόπουλο, ο οποίος και φέρεται να ζήτησε την κατανόηση των γιατρών που αποσπάστηκαν, ζητώντας να καλύψουν το κενό που υπάρχει στη ΜΕΘ Καλαμάτας και διαβεβαιώνοντας τους ότι ο χρόνος της απόσπασης θα είναι μικρότερος ... Δηλαδή φαίνεται ξεκάθαρα ότι το "επείγον" της απόσπασης αφορά καθαρά τις προεκλογικές ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος.

Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά το Νοσοκομείο του Πύργου "χάνει" δυο σπουδαίους γιατρούς και αφήνει ακάλυπτα όλα τα σοβαρά περιστατικά καθώς πλέον για το διάστημα της απόσπασης οι διασωληνομένοι και οι βαριά ασθενείς που χρήζουν παρακολούθησης από εντατικολόγους, θα παρακολουθούνται από μη ειδικευμένους γιατρούς. Και όχι μόνον αυτό. Οι "προσπάθειες" για την λειτουργία της ΜΕΘ οδηγούνται στο ... μέλλον, με τις "ευλογίες" του Υπουργού Υγείας

Απαράδεκτο

Η γραμματέας της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ Τζένη Παπαδόπουλου εξέφρασε την έκπληξη της για την επείγουσα απόσπαση των δυο Επιμελητών εντατικολογίας τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή προσβάλει όλους τους γιατρούς και αντίκειται σε κάθε ανθρώπινη αρχή αντιμετωπίζοντας τους σαν "βαλίτζες" οι οποίες πρέπει να μετακινηθούν μέσα σε δύο 24ωρα . Επί πλέον υποστήριξε τα εξής: "Η απόσπαση αυτή γίνεται για λόγους που δεν μπορεί κανείς παρά να συσχετίσει με τις προεκλογικές ανάγκες, όπως και όλα τα αλλά εγκαίνια που ετοιμάζονται. Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί το επείγον. Μάλιστα μετακινούνται δυο γιατροί την ώρα που στο νοσοκομείο παραμένουν πολύ συχνά διασωληνωμένοι ασθενείς και βαριά περιστατικά που χρήζουν παρακολούθησης από εντατικολόγους". Θα πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Διοικητής του Νοσοκομείου ισχυρίστηκε άγνοια για την απόσπαση.

Δημοσιογράφος Κική Κολοβερου.

Δείτε πώς κατέγραψε το γεγονός η εφημερίδα της Καλαμάτας «Ελευθερία» στο φύλλο του Σαββάτου 24 Μαρτίου. Το απόσπασμα έστειλε συνάδελφος από εκείνα τα μέρη του Μοριά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η γραμματέας της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ Τζένη Παπαδόπουλου εξέφρασε την έκπληξη της για την επείγουσα απόσπαση των δυο Επιμελητών εντατικολογίας τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή προσβάλει όλους τους γιατρούς και αντίκειται σε κάθε ανθρώπινη αρχή αντιμετωπίζοντας τους σαν "βαλίτζες" οι οποίες πρέπει να μετακινηθούν μέσα σε δύο 24ωρα . Επί πλέον υποστήριξε τα εξής: "Η απόσπαση αυτή γίνεται για λόγους που δεν μπορεί κανείς παρά να συσχετίσει με τις προεκλογικές ανάγκες, όπως και όλα τα αλλά εγκαίνια που ετοιμάζονται.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΟΥ ΟΤΙ ΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑ Ο ΚΑΘΕ ΚΕΡΑΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ; ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΑΙΔΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ. ΚΑΛΑ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ; ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΣΠΙΤΩΝΕΙ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ;

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ; Η ΗΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΣΟΚ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΝΟΣ. ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΑΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΟΙ ΗΛΕΙΟΙ...!

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΒΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΤΛ ΚΤΛ. ΡΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.......

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έτσι ασκούν πολιτική υγείας οι γραφειοκράτες του υπουργείου.

Έτσι έχουν καταλάβει την ανάπτυξη της υγείας, των ΜΕΘ, τη μελέτη των αναγκών, το σχεδιασμό, την αξιοπρέπεια στην εργασία, το εργατικό δίκαιο, κλπ..... Ότι να ναι και όπως να ναι. Μόνο η βιτρίνα να είναι εντάξει. Όπως στον ελληνικό στρατό.......

Ελλαδάρα ορέεεεεε.......

(μήπως ήρθε ο καιρός να την κάνουμε?)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ήταν προτιμότερο να παραμένουν οι 2 εντατικολόγοι σε ένα νοσοκομείοτου οποίου η ΜΕΘ δε λειτουργούσε;

Τι άκριβως προσέφεραν;

Αν είναι σκάνδαλο η απόσπαση τους έστω και κατά αυτόν τον τρόπο, τότε το γεγονός ότι προσελήσθησαν για να κάθονται τι είναι;

Έχω περάσει αυτή την εμπειρία σε νοσοκομείο με εντατικολόγους χωρίς ΜΕΘ (σε τόπο καταγωγής υψηλού τότε στην ιεραρχία στελέχους του ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω αν είναι τυχαίο) και ο ρόλος τους περιοριζόταν μόνο στις διασωληνώσεις στα ΤΕΠ και στο να κανονίζουν τις διακομιδές σε ΜΕΘ και αυτά στις μέρες που εφημέρευαν, τις υπόλοιπες τα κάναμε μόνοι μας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θες να πεις ότι σωστά έγινε η απόσπαση?

Τότε, γιατί έγινε μόνο για 2 μήνες? Ή γιατί έχουν γίνει προσλήψεις εκεί που δεν έχει ΜΕΘ και όχι εκεί που έχει?

Θεωρείς ότι οι αποσπάσεις έγιναν λόγω σχεδιασμού?

Πιστεύεις αλήθεια ότι υπάρχει κανένας σχεδιασμός από το υπουργείο, βάση αναγκών ας πούμε σε ΜΕΘ, σε Ν/Χ ή σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας?

Ελλαδάρα, ορέεεεε................

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εφόσον αποσπάστηκαν από ένα νοσοκομείο που δεν έχει ΜΕΘ σε ένα άλλο που έχει, δεν ήταν σωστή η απόσπαση;

Οι αποσπάσεις δε γίνονται ποτέ λόγω σχεδιασμού, αλλά για κάλυψη τρέχοντων λειτουργικών αναγκών.

Βάση προγραμματισμού θα κάνεις προσλήψεις, μεταθέσεις ή μετατάξεις.

Τώρα γιατί έγιναν προσλήψεις εντατικολόγων από την προηγούμενη κυβέρνηση , σε νοσοκομεία στα οποίο δε φρόντισαν άμεσα να λειτουργήσει ΜΕΘ, με αποτέλεσμα κάποιοι να πληρώνονται για να κάθονται είναι πολύ καλή ερώτηση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καταρχήν όπως κατάλαβες δεν υποστηρίζω την προηγούμενη κυβέρνηση. Οι γραφειοκράτες του υπουργείου αποφασίζουν με τον ίδιο τρόπο όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση. Πολλοί γραφειοκράτες είναι μάλιστα οι ίδιοι πάντα και μένουν οι ίδιοι παρά τις αλλαγές.

Τώρα στην ουσία

1ον: Οι συνάδελφοι δεν εμπλέκονται στη μη ανάπτυξη της ΜΕΘ στο νοσ. Πύργου και φαντάζομαι δεν την εμπόδισαν να γίνει (για να κάθονται).

2ον: Ο εντατικολόγος σε δευτεροβάθμιο νοσοκομείο έχει νόημα ακόμα και αν δεν υπάρχει κλινική ΜΕΘ (κάπως αντίστοιχα όπως έχει νόημα η παρουσία νευρολόγου π.χ. χωρίς κλινική). Αν έρθει ένας πολυτραυματίας, ο εντατικολόγος (όχι μόνο) θα διασωληνώσει, θα καταστείλει, θα περάσει γραμμές, θα δώσει αγωγή, θα κάνει τις κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις, θα ζητήσει διακομιδή στο κατάλληλο νοσοκομείο, κτλ. Αντίστοιχα, θα δράσει σε οποιονδήποτε critical ασθενή. Και όλα αυτά θα τα κάνει και τις μέρες που εφημερεύει και όχι τις ημέρες που δεν εφημερεύει (όπως λες), γιατί ζούμε στο 2007 και σε χώρα της ΕΕ και έχουμε κατακτήσει στοιχειώδη εργασιακή αξιοπρέπεια.

3ον: Αφού λοιπόν φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση απάντησέ μου: Γιατί οι "σωστές" αποσπάσεις δεν έγιναν επί 3 χρόνια (βάση των τρεχόντων λειτουργικών αναγκών, όπως λες)? Γιατί δεν έγιναν προσλήψεις στη ΜΕΘ Καλαμάτας επί 3 χρόνια (βάση του προγραμματισμού, όπως λες)? Και γιατί δεν αναπτύχθηκε η ΜΕΘ Πύργου επί 3 χρόνια (βάση του προγραμματισμού, πάλι)? (Ξεχάσαμε ότι είχαμε τα τρίχρονα γενέθλια της ΝΔ, πριν λίγες μέρες, βεβαίως, βεβαίως....)

Ας μη συμφωνούμε με τις επιπολαιότητες και την ασχετοσύνη των γραφειοκρατών έτσι απλά. Δες το θέμα των εφημεριών: ο υπουργός (υψηλά στις δημοσκοπήσεις), τι έκανε για το θέμα? Το παρέτεινε για 6 μήνες και αφού έχουμε φτάσει στους 3 μήνες δεν έχει κάνει τίποτα.

Ελλαδάρα, ορέεεεεε.................

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ανέφερα πουθενά ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε θαύματα και έλυσε όλα τα προβλήματα.

Αναφέρθηκα στις προκλητικές από την προηγούμενη κυβέρνηση τοποθετήσεις γιατρών σε νοσοκομεία όπου δεν είχαν αντικείμενο.

Κάποιοι πήραν θέσεις επιμελητών και διευθυντών απλά για να κάθονται.

Αυτό είναι προκλητικό και καλά έκαναν και τους απέσπασαν σε μονάδα που ήδη λειτουργεί εφόσον στο νοσοκομείο που βρισκόντουσαν δεν υπήρχε προοπτική να λειτουργήσει άμεσα ΜΕΘ.

Όσα αναφέρεις πιο πάνω δεν είναι δουλειά του εντατικολόγου αλλά των γιατρών των ΤΕΠ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

3ον: Αφού λοιπόν φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση απάντησέ μου: Γιατί οι "σωστές" αποσπάσεις δεν έγιναν επί 3 χρόνια (βάση των τρεχόντων λειτουργικών αναγκών, όπως λες)? Γιατί δεν έγιναν προσλήψεις στη ΜΕΘ Καλαμάτας επί 3 χρόνια (βάση του προγραμματισμού, όπως λες)? Και γιατί δεν αναπτύχθηκε η ΜΕΘ Πύργου επί 3 χρόνια (βάση του προγραμματισμού, πάλι)? (Ξεχάσαμε ότι είχαμε τα τρίχρονα γενέθλια της ΝΔ, πριν λίγες μέρες, βεβαίως, βεβαίως....)

ΕΛΑ ΒΡΕ ΟΧΙΑΛΛΟΚΑΡΒΟΥΝΟ......ΧΩΣΤΑ ΤΑ, ΜΑΖΙ ΣΟΥ! ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΩΣ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΨΗΓΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ. ΕΛΕΟΣ....ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ; ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ.. ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ, 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ

ΚΑΙ ΤΟΥ 3 ΜΗΝΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ(γιατι τιποτα δεν θα εχει γινει) ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΟ. Ο ΑΒΡΑΜΟ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μη γράφεις με κεφαλαία, είναι εξαιρετικά κουραστικό.

Όσον αφορά το νέο σύστημα εφημεριών, έχουν εξαγγείλει τη σύσταση 1.200 νέων θέσεων ειδικευομένων.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/15/1313405.htm

Δεν ξέρω αν οι θέσεις αυτές επαρκούν για να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν, πάντως είναι δεδομένο ότι το νέο σύστημα δε θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο, αλλά θα πάρει και νέα εξάμηνη παράταση και η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από το 2008.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μη γράφεις με κεφαλαία, είναι εξαιρετικά κουραστικό.

Όσον αφορά το νέο σύστημα εφημεριών, έχουν εξαγγείλει τη σύσταση 1.200 νέων θέσεων ειδικευομένων.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/15/1313405.htm

Δεν ξέρω αν οι θέσεις αυτές επαρκούν για να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν, πάντως είναι δεδομένο ότι το νέο σύστημα δε θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο, αλλά θα πάρει και νέα εξάμηνη παράταση και η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από το 2008.

κατ'αρχήν συμφωνώ με cosalm. εξαιρετικά προκλητικός ο διορισμός εντατικολόγων σε νοσοκομείο χωρίς ΜΕΘ.

η διασωλήνωση, οι φλέβες κλπ είναι δουλειά ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΛΟΓΟΥ και επί απουσίας του δουλειά αναισθησιολόγου. ο εντατικολόγος δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα. το ότι αυτό γίνεται σε μερικά νοσοκομεία είναι απλώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

σχετικά με τις εφημερίες, το δικό μου ράδιο αρβυλα μιλαει για 3000 (!) νεες θέσεις ειδικευομένων...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά το Νοσοκομείο του Πύργου "χάνει" δυο σπουδαίους γιατρούς και αφήνει ακάλυπτα όλα τα σοβαρά περιστατικά καθώς πλέον για το διάστημα της απόσπασης οι διασωληνομένοι και οι βαριά ασθενείς που χρήζουν παρακολούθησης από εντατικολόγους, θα παρακολουθούνται από μη ειδικευμένους γιατρούς. Και όχι μόνον αυτό. Οι "προσπάθειες" για την λειτουργία της ΜΕΘ οδηγούνται στο ... μέλλον, με τις "ευλογίες" του Υπουργού Υγείας

Αν διαβάζω σωστά τα παραπάνω ΜΕΘ το νοσοκομείο του Πύργου ακόμα δεν έχει και αν κάποια στιγμή έγινε μια πρώτη προσπάθεια να οργανωθεί τώρα πάγωσε ξανά?

Υπάρχει άραγε (γνωστό στο ευρύ κοινό) πρόγραμμα για το πόσες ΜΕΘ χρειάζεται να λειτουργούν στη χώρα, με πόσες κλίνες και πού?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1ον: Επειγοντολογία δεν υπάρχει στην Ελλάδα και νομίζω αυτό δε χρειάζεται να το γράψουμε σε ένα τέτοιο fora. Άρα, δεν υπάρχουν και επειγοντολόγοι, βεβαίως, βεβαίως. Τώρα, οι γιατροί των ΤΕΠ σε ένα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο είναι είτε 6μηνίτες παθολόγοι, καρδιολόγοι, χειρουργοί, κλπ, είτε οι αντίστοιχοι επιμελητές. Αν θέλουμε να αφήσουμε τη διαχείριση ασθενών όπως πολυτραυματιών, ή ασθενών σε κώμα ή σε shock στο φιλότιμο ή τις όποιες γνώσεις του επιμελητή Α' παθολόγου ή του χειρουργού των κηλών, είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να το σκεφτούμε.

2ον: Οι αναισθησιολόγοι δεν εκπαιδεύονται στην επειγοντολογία (στην Ελλάδα) και η μοναδική τους σχέση με την επειγοντολογία είναι (διεθνώς) η διαχείριση του αεραγωγού. Μη μπερδευόμαστε: άλλο διασωλήνωση ή "αποσωλήνωση" και άλλο διαχείριση επείγοντος περιστατικού.

3ον: Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει επειγοντολογία στην Ελλάδα (κακώς κατά τη γνώμη μου, αλλά είναι άλλο θέμα). Αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα, είναι η ειδικότητα που έχει περισσότερη σχέση με τα επείγοντα να είναι η εξειδίκευση της εντατικολογίας. Κατά τη γνώμη μου ορθά, αφού μέχρι να εφαρμοστεί ειδικότητα επείγουσας ιατρικής, το πλέον συναφές κομμάτι της Ιατρικής είναι η εντατικολογία.

4ον: Επειδή είναι καλό πριν έχουμε άποψη, λιγάκι να το ψάχνουμε, θα σας παραθέσω ιστοσελίδες που θα δείτε ότι η ΜΕΘ του Πύργου υπάρχει στον οργανισμό του Νοσοκομείου εδώ και χρόνια, έχουν γίνει κάποιες προσλήψεις εντατικολόγων (και για αυτό έγιναν προσλήψεις), αλλά δεν ξεκινά η λειτουργία της γιατί δεν γίνεται η αγορά μηχανημάτων, κλπ, κλπ (και όχι γιατί οι γιατροί θέλουν να κάθονται). Επίσης ενώ υπάρχει ΜΕΘ στην Καλαμάτα (κλινική, μηχανήματα, κλπ) δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις των ιατρών. Επίσης, θα δείτε πως ασθενείς που θα μπορούσαν να μείνουν στον Πύργο διακομίζονται έως τα Ιωάννινα, και το ασθενοφόρο μένει από μπαταρία και άλλα φαιδρά της Ελλαδάρας.

Λοιπόν, οι σελίδες είναι:

http://www.patranews.gr/news.asp?ID=4213

http://www.disabled.gr/lib/?p=9176

http://news.pathfinder.gr/news/health/323869.html

http://www.parliament.gr/kouselas/koino_dr...kd_06_01_16.htm

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?...;m=N12&aa=2

Άρα, δεν ισχύουν τα παραπάνω που γράφονται, ότι δήθεν έγιναν προσλήψεις εντατικολόγων χωρίς κλινική ΜΕΘ, κλπ.

5ον: Όσον αφορά, πόσο θα καταφέρουν οι 1200 θέσεις ειδικευομένων ή ότι άλλο εξαγγείλει το υπουργείο να λύσει το θέμα των εφημεριών έστω και το Δεκέμβριο, εδώ θα είμαστε και θα το ξαναδούμε. Μέχρι τότε εγώ τουλάχιστον θα νιώθω εμπαιγμένος από τους γραφειοκράτες του υπουργείου (πράσινους και μπλε) και η εργασιακή μου και προσωπική μου αξιοπρέπεια θα πιέζεται από τις 90 ώρες που δουλεύω εβδομαδιαίως (μετά το Δεκέμβριο ελπίζω να την κάνω από την Ελλαδάρα).

6ον: Με θλίβει όταν συνάδελφοι που η εργασιακή και προσωπική αξιοπρέπεια ξεφτιλίζεται καθημερινά, συμφωνούν με την επιπολαιότητα και την ασχετοσύνη των γραφειοκρατών, που χωρίς κανένα σχεδιασμό παίρνουν αποφάσεις λες και είναι διοικητές μονάδας στον Έβρο. Αλλά έτσι είναι στην Ελλαδάρα. Και είναι και ο σπουδαιότερος λόγος που η Ελλαδάρα θα μείνει Ελλαδάραααααα....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

(συνεχίζω σε άλλο μήνυμα μη μεγαλώσει και άλλο το προηγούμενο σεντόνι.....)

Μια συμπλήρωση στο Νο 3:

Ακόμα και ιστορικά να δούμε το θέμα, στις ΗΠΑ πριν οριοθετηθεί η ειδικότητα της Επείγουσας Ιατρικής, περίπου το 1980, το χειρισμό των μείζονων επειγόντων περιστατικών στα ΤΕΠ τον είχαν αναλάβει οι εντατικολόγοι. Γιατί η ιατρική κοινότητα εκεί είχε καταλάβει ότι ο ασθενής σε κατάσταση critical, έχει ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις. Μετά από πολλή συζήτηση καθιερώθηκε η Επείγουσα Ιατρική σαν ξεχωριστή ειδικότητα από το critical care.

Αν εμείς, μπορούμε να εμπιστευθούμε ασθενείς με επείγουσες καταστάσεις στον καθένα που κάνει ΤΕΠ σε δευτεροβάθμιο (ακόμα και σε τριτοβάθμιο) νοσοκομείο, και σκεφτόμαστε διαφορετικά την Ιατρική, από ότι την σκέφτονταν οι Αμερικάνοι το 1980, τότε....ε, ναι μας αξίζει η Ελλαδάρα μας.......

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπον συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα λες.

Η διαχείριση επειγόντων περιστατικών είναι δουλειά ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΛΟΓΟΥ. Οποιοσδήποτε άλλος κατ' εμέ παρεμβαίνει ΚΑΚΩΣ πράττει.

Αν και δεν δίνει η ελλάδα ειδικότητα επειγοντολογίας (η οποία είναι εξειδίκευση της ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ) αρκετοί επειγοντολόγοι που πήραν την ειδικότητα στο εξωτερικό, εργάζονται τωρα σε ΕΚΑΒ και ΤΕΠ τριτιβάθμιων νοσοκομείων.

επί απουσίας λοιπόν επειγοντολόγου, που είναι και το συνηθες, επέτρεψε μου να θεωρώ τον ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ καταλληλότερο από τον ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟ στη διαχείριση των επειγόντων μια και η εντατική είναι εξειδίκευση 5 ειδικοτήτων.

Τώρα γιαυτά που είπες για τον Πύργο, αν είναι ετσι που τα λες έχεις δίκιο. Βέβαια μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να γίνουν πρώτα οι προσλήψεις και μετά να διαπιστωθεί ότι η ΜΕΘ δε μπορεί να ανοίξει. Συνήθως ο κανόνας είναι να κράζουν όλοι για έλλειψη προσωπικού...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γράφονται κάποια αναληθή πράγματα, και δεν καταλαβαίνω γιατί..........μάλλον λόγω άγνοιας.

Πουθενά στον κόσμο η Επειγοντολογία δεν είναι εξειδίκευση της Αναισθησιολογίας. Στις ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και Αγγλία η Επειγοντολογία είναι ξεχωριστή ειδικότητα. Τώρα, μη μας μπλέκει ότι η Επειγοντολογία, έχει rotation και στην Αναισθησιολογία (όπως και στη Χειρουργική, Critical care, κλπ) γιατί ένα κομμάτι γνώσης είναι και η επείγουσα διαχείρηση του αεραγωγού (και όχι η καθ' ημέρα στο χειρουργείο).

Στις χώρες που δεν υπάρχει η Επειγοντολογία σαν ξεχωριστή ειδικότητα (Γαλλία, Γερμανία, κλπ) την επείγουσα ιατρική την ασκούν οι Εντατικολόγοι, όπως συνέβαινε και στις ΗΠΑ πριν καθιερωθεί η ειδικότητα της Επειγοντολογίας.

Επίσης, δε γνωρίζω κανέναν Έλληνα αναισθησιολόγο να έχει κάνει έξω "εξειδίκευση Επειγοντολογίας και τώρα δουλεύει στα ΤΕΠ". Ακριβώς γιατί ξαναλέω ότι η Επειγοντολογία δεν είναι εξειδίκευση, αλλά ειδίκευση. Τώρα, αν ένας αναισθησιολόγος έχει εκπαιδευτεί σε προγράμματα ALS, ATLS, κλπ (όπως μπορεί να έχει κάνει και ένας νεφρολόγος π.χ.) αυτό είναι άλλο και δεν πρέπει να μας μπερδεύει.

Τέλος, πουθενά στον αναπτυγμένο κόσμο, το ποιος πρέπει να χειρίζεται τα περιστατικά δεν είναι απόφαση ή εκτίμηση ή γνώμη κάποιου ή κάποιων. Γίνονται μελέτες και επιστημονική έρευνα. Στην Ελλαδάραααα...... βέβαια, ο καθένας έχει άποψη, που την υποστηρίζει φωνάζοντας και είτε καταγγέλλει, είτε βγάζει αποφάσεις σαν αυτή που γίνεται λόγος εδώ.

Ελλαδάραααα ορεεέ....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Επειδή εδώ παραπάνω, εκφράστηκε ο θαυμασμός από συναδέλφους, για την έξυπνη (WoW!!!!) κίνηση του πρώην υπουργού Τουρισμού να αποσπάσει τους ιατρούς από τη ΜΕΘ Πύργου στη ΜΕΘ Καλαμάτας (επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε δήθεν λάθος προσλήψεις, σε λάθος νοσοκομεία, κλπ, κλπ),

πάρτε λοιπόν και διαβάστε επίσημη έκθεση της Ευρώπης για τα έργα και τις ημέρες του πρώην υπουργού Τουρισμού

(από τη σημερινή Ελευθεροτυπία)

Καινούργια νοσοκομεία χωρίς προσωπικό

Η Κομισιόν διαπιστώνει σημαντικές ελλείψεις προσωπικού σε καινούργια νοσοκομεία, καθώς μόλις 30% φτάνει το ποσοστό στελέχωσης στο Αττικό Νοσοκομείο, ενώ σε νοσοκομεία όπως αυτά του Βόλου και του Πύργου υπηρετεί το μισό από το απαιτούμενο προσωπικό. Μία στις τρεις θέσεις παραμένει κενή στην Αλεξανδρούπολη, την Καλαμάτα και τα Χανιά.

Επίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει σημαντικές καθυστερήσεις στη λειτουργία νέων κτιριακών υποδομών σε ορισμένα νοσοκομεία, οι οποίες κατασκευάστηκαν με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα παραπάνω ανέφερε χαρακτηριστικά η αρμόδια επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Danuta Huebner, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη. Πρόσθεσε ότι «η επιτροπή συνεχίζει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της κατάστασης, τόσο στο επίπεδο της διάθεσης του αναγκαίου για την καλή λειτουργία των συγχρηματοδοτούμενων νοσοκομείων προσωπικού, όσο και αναφορικά με την αποπεράτωση των εργασιών».

Άντε να ξαναβγάλουμε τον Αβραμό πρώτο στις δημοσκοπήσεις............

αφού εμείς εμπιστευόμαστε τον πρώην υπουργό Τουρισμού πιο πολύ από την Ευρώπη...

Γεια σου Ελλαδάραααα............... γειά σας Έλληνες..............

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.