Jump to content

Σοβαρεύουν τα βιντεοπαιχνίδια


Recommended Posts

Hμερομηνία : 05-03-07

Σοβαρεύουν τα βιντεοπαιχνίδια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ και παραγωγοί βιντεοπαιχνιδιών από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο για το εικοστό ετήσιο Συνέδριο Προγραμματιστών Βιντεοπαιχνιδιών. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η ανάπτυξη παιχνιδιών για το Wii, την κονσόλα της Nintendo με τους αισθητήρες κίνησης στα χειριστήρια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν σχετικά με τα «καθημερινά» και τα «σοβαρά» παιχνίδια. Κύριο χαρακτηριστικό των «καθημερινών» παιχνιδιών είναι η στρατηγική που απαιτείται, ή σε κάποια άλλα η χρήση κοινής λογικής για την επίλυση puzzle. Ένα άλλο στοιχείο που τα διαφοροποιεί από άλλα παιχνίδια είναι η απουσία σεναρίων πολέμου και ανταγωνισμού των παιχτών. Τα παιχνίδια αυτά γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στους χρήστες υπολογιστών, αφού δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις λογισμικού ή περιφερειακών.

Τα «σοβαρά» παιχνίδια από την άλλη είναι αυτά που κατασκευάζονται με στόχο την εκπαίδευση και τη θεραπεία του παίχτη, σε αντίθεση με την ψυχαγωγία του παίχτη στην οποία στοχεύουν τα περισσότερα παιχνίδια. Ένα από τα παιχνίδια αυτού του είδους που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο είναι το «Cool School», ένας τίτλος που σχεδιάστηκε για να εκπαιδεύσει τους μαθητές στην ειρηνική επίλυση των διαφορών στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος. Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου παιχνιδιού έχει χρηματοδοτηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση μετά το δολοφονικό περιστατικό επίθεσης σε σχολείο της χώρας από δύο έφηβους το 1999.

Το «Cool School» δημιουργεί ένα εικονικό σχολικό περιβάλλον όπου ο χρήστης μαθαίνει να διαχειρίζεται καταστάσεις «κρίσεων», όπως τα πειράγματα από συμμαθητές ή οι απειλές που μπορεί να δεχτεί ένας μαθητής από μεγαλύτερούς του. Όπως αναφέρουν πολλοί αναλυτές, το συγκεκριμένο παιχνίδι θα μπορούσε να έχει μεγάλη απήχηση εάν δοθεί η σωστή δημοσιότητα και οι γονείς μάθουν την ύπαρξη του. Με την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης, το «Cool School» θα αρχίσει να εφαρμόζεται στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος σε σχολείο του Ιλινόις.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορεί

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.