Jump to content

Spam σε fora με Invision Power Board


bromptonista

Recommended Posts

Τους τελευταίους μήνες έχουν πληθύνει τα διαφημιστικά μηνύματα από διάφορα bots (προγραμματάκια που έχουν γράψει ξένοι spammers) και "διαφημίζουν" στο Greekmeds τα διάφορα ενοχλητικά προϊόντα τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι spammers αυτοί δεν απευθύνονται στο κοινό της σελίδας μας, αλλά κυρίως στο κοινό του google, yahoo, msn, live.com κλπ κλπ που κάθε φορά που ψάχνει για βιαγκροειδή παραπέμπεται στις σελίδες στις οποίες παραπέμπουν οι περισσότερες άλλες σελίδες.

Η εξέλιξη των bots επίσης είναι τέτοια που γράφονται μερικές φορές δυο-δυο και απαντούν το ένα στο άλλο!

Οι moderators και admins του greekmeds.gr κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιηθούν τα μηνύματα αυτά, αλλά φαίνεται ότι μέχρι την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του κώδικα του Invision που θα φιλτράρει αποτελεσματικά αυτά τα πράγματα, η κατάσταση είναι δύσκολη.

Πέρα από το να σβήνουμε τα μηνύματα αυτά που πέφτουν στην αντίληψή μας (ευχαριστούμε όσους πατούν και το Report...), κάθε domain από όπου γίνονται τέτοιες εγγραφές και δημοσιεύσεις θα γίνεται ban ως e-mail. Αυτό δεν ισχύει για τα γνωστά δωρεάν e-mail Gmail, Yahoo, Hotmail, MSN κλπ, αλλά αν κάποιος από έχει κάποιο περίεργο δωρεάν mail που επιτρέπει εγγραφές από bot ίσως δεν μπορέσει να εγγραφεί.

Τέλος, επειδή υπάρχουν κάποια TLD (Top Level Domains, πχ .gr, .com κλπ) που ξεφυτρώνουν bots σαν μανιτάρια, θα γίνονται και αυτά ban.

Ως τώρα έχουμε κάνει μόνιμο ban τα ακόλουθα TLD:

.ru

.ws

.biz

.info

Αν κάποιος πάντως έχει καμιά ιδέα για να γλιτώσουμε από τον κόπο του warn-ban-delete-email domain ban, είναι ευπρόσδεκτος να τη μοιραστεί μαζί μας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ξέρω προς ποιά μελλοντική κατεύθυνση θέλετε να πάτε το φόρουμ, αν δηλαδή ως admin προσπαθείτε για ένα δημόσιο φόρουμ με όσο το μεγαλύτερο κοινό ή για ένα φόρουμ που να απευθύνεται σε φοιτητές-νέους γιατρούς. Αν έχετε στο μυαλό σας την δεύτερη περίπτωση, το παράδειγμα-μοντέλο του doctors.net.uk νομίζω είναι εξαιρετικό και λύνει τα προβλήματα τόσο του spam όσο και άλλων (freud, identity theft, abuse κλπ).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δυστυχώς εδώ δεν έχουμε δημόσιο κατάλογο γιατρών όπως το GMC... Μια τέτοια προσπάθεια είχε κάνει το doctors.in.gr, που ζητούσε κανονικά στοιχεία κλπ για το ιατρικό περιεχόμενο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν ήταν μόνο για Αθήνα θα δούλευε, το output του dataisa.gr νομίζω μπαίνει σε script. Το πρόβλημα είναι η ετερογένεια: φοιτητές ή γιατροί εντός ή εκτός Ελλάδας. Όμως η ιδέα της "χειροκίνητης" επιβεβαίωσης στοιχείων (πάσο ή εγγραφή σε Ι.Σ.) παραμένει ως λύση αλλά με human overhead.

Όπως επίσης υπάρχει και η επιλογή της πρόσκλησης (βλ. gmail) ή του χρονικού περιορισμού (βλ. blue-whitegt).

Επίσης, νομίζω σε IPB ( ; ) προβλέπεται ο περιορισμός να ποστάρεις πρώτα σε ένα συγκεκριμένο τόπικ και μετά να αποκτάς δικαίωμα για κανονικά πόστς στο υπόλοιπο φόρουμ. Κάπου είχα εγγραφεί έτσι, θα προσπαθήσω να θυμηθώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.