Jump to content

Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων


xalia

Recommended Posts

Βρέθηκα πρόσφατα σε μια συζήτηση με αφορμή τους τηλεμαραθωνίους για το πολυπόθητο νοσοκομείο για παιδιά με νεοπλασματική νόσο που χρόνια ακούμε και τρέχουμε και σε συναυλίες να συνεισφέρουμε!

Απο το υπουργείο έχει απαντηθεί ρητά ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες προσλήψεις παρά μόνο για βοηθητικό προσωπικό (security, καθαρίστριες...) δε θα υπάρχει δικό τους ακτινολογικό ή τμήμα ΠΑΘ.ΑΝ.....δηλαδή με άλλα λόγια θα είναι μόνο κλίνες!

Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο τι πιστεύετε?

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι θα λειτουργούν με επισκέπτες χειρουργούς από τα γειτονικά νοσοκομεία, ότι θα πρέπει να μεταφέρουν τα παιδιά σε ακτινολογικά κέντρα κι ότι ενώ θα μπορούσαν να δώσουν και νέες θέσεις ειδικότητας δεν έχουν καν την πρόθεση να εξασφαλίσουν θέσεις για εξειδικευμένους παρά θα γίνει απλή μεταφορά του ήδη υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτό ακριβώς δείχνει την εγκληματική και προσβλητική αδιαφορία της επίσημης πολιτείας προς τους ασθενείς με καρκίνο. Το παράδειγμα του ογκολογικού παίδων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, υπάρχουν κλινικές που οι ασθενείς στιβάζονταν (ελπίζω να έχει αλλάξει σήμερα, ίσχυε πάντως μέχρι πριν 1 χρόνο) 5 και έξι μαζί σε ένα δωμάτιο ( με άλλους έξι στις αντίστοιχες κλινες) και λαμβαναν χημειοθεραπεία καθιστοί στην καρέκλα! με τους ιατρούς και τις νοσοκόμες να κάνουν σλάλομ μεταξύ κλινών, καθετήρων και καρεκλών για να επιτελέσουν το έργο τους. Ατυχώς η πιο ταλαιπωρημένη και ευάλωτη κατηγορία ασθενών στη χώρα μας, ακόμα δεν έχει την κάλυψη και την φροντίδα που όφειλε να έχει. (Θα μιλούσα και για την πλήρη απουσία πρωτοβάθμιας πρόληψης των νεοπλασματικών νόσων, καθώς και την έλλειψη οποιασδήποτε μορφής υποδομών αποκατάστασης των καρκινοπαθών μετά τη θεραπεία, αλλά αυτό θα ξέφευγε από τα πλαίσια του τόπικ)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.