Jump to content

Ειδικότητα στη Σλοβακία


isis

Recommended Posts

και ο κατήφορος δεν έχει τέλος emconfused

το είδα σε διαφημιστική καταχώρηση στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ (περασμένης) ΚΥΡΙΑΚΗΣ (σελ. Α53).

για τους απελπισμένους πληροφορίες στο www.emfasis.edu.gr

Αντε και στην Τανζανία μετά...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προσφατα βρεθηκα στην Μπρατισλαβα και διαπιστωσα οτι σαββατο βραδυ στους δρομους ημουν εγω με την οικογενεια + κατι ιταλοι τουριστες + μερικοι ξεμπαρκοι ελληνες.ισως δεν εχουν σχεση με ειδικοτητα αυτες οι πληροφοριες αλλα εχουν σχεση με το τι ειδους ζωη πρεπει να περιμενει καποιος.

παντως εχουν ωραια εστιατορια και φοβερο σερβις

φιλικα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 years later...

Ειμαι φοιτητης ιατρικης στη Μπρατισλαβα στο 6ο ετος οποτε νομιζω μπορω να εχω μια αποψη μετα απο 5μιση χρονια εδω.

Στην Ελλαδα εχω βρεθει 2-3 βδομαδες σαν φοιτητης/γιατρος σε Δημοσιο νοσοκομειο. Πιστευω οτι σε καποια πραγματα η Ελλαδα ειναι καλυτερη και σε καποια χειροτερη. Παρολα αυτα το καθε τμημα το πως θα λειτουργει και το ποσο σωστο θα ειναι εξαρταται καθαρα απο τον Διευθυντη και οχι απο τη χωρα.

Αν θα συνεχιζα ειδικοτητα εδω?

Ημουν κατηγορηματικος στο ΟΧΙ γιατι απο προπερσι που ξεκινησε οχι μονο δε σε πληρωναν αλλα πληρωνες και απο πανω. Και στη τελικη ειναι μια μικρη χωρα που μοιαζει πολυ με κωμοπολη στην Ελλαδα. Δε νομιζω οτι συμπιπτουν τα ονειρα καποιου για το μελλον με αυτη τη περιγραφη.

Πιστευω ομως οτι τα πραγματα αλλαζουν και εναν αξιοπρεπη μισθο (800-1000 ευρω χωρις εφημεριες) θα μπορεις να τον παρεις καποια στιγμη, αν δεν μπορεις ηδη να τον εξασφαλισεις απο τωρα στην ειδικοτητα.

Οπως και να εχει,δε θα ηθελα να ζησω εδω.Ισως εκανα 1-2 χρονια (γενικη χειρουργικη πχ) και μετα πηγαινα με ακομα ενα οπλο σε μια πιο ανεπτυγμενη χωρα.

Και οσο για το σχολιο καποιου που βγηκε βραδυ Μπρατισλαβα και ειδε μονο κατι ξεμπαρκους Ελληνες να μου επιτρεψει να διαφωνησω. Ειμαστε γυρω στα 1000 ατομα πια στη πολη και μενουμε κατα κυριο λογο στο κεντρο (που για τους ντοπιους τα νοικια ειναι απαγορευτικα). Αυτο δινει μια εντονα Ελληνικη νοτα στη περιοχη. Και φυσικα ειναι αναλογα τι ωρα θα βγεις. Ο Ελληνας βγαινει στις 12 και μετα γιατι ετσι εχει μαθει. Ο Σλοβακος θα βγει κατα τις 9 και στις 12 θα ειναι ηδη λιωμα και στο κρεβατι του.

Πληροφοριες για τη ζωη εδω μπορω να δωσω σε οποιον θελει. Το ιδιο και για το πανεπιστημιο. Για το συστημα ειδικοτητων ομως ακομα δε μπορω να βοηθησω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολλα νοσοκομεια σε αξιολογες χωρες στην Ευρωπη χρειαζονται προ-υπηρεσια και οχι ενα απλο πτυχιο ιατρικης. Αυτος ειναι ο λογος που το σκεφτομαι και οχι γιατι δεν νιωθω ετοιμος για την σουπερ-ντουπερ Αγγλια.

Εξαλου η Αγγλια ειναι απο τους πρωτους προορισμους που εχω στο μυαλο μου απλως ψαχνω εναλλακτικες.

Επετρεψε μου παντως να διαφωνισω με τη μορφη που θεωρεις οτι ειναι η ιατρικη στη Σλοβακια. Μπορει να μην εχουν τα υπερσυχρονα νοσοκομεια και μηχανηματα ή να σκεφτονται διπλα πριν στειλουν καποιον για μια ακριβη εξεταση αλλα δεν ζουν σε σπηλιες. Εχουν πολλους αξιολογους γιατρους που διαπρεπουν στη παγκοσμια ιατρικη αλλα φυσικα εχουν και τους κλασικους που ξερουν 5 πραματα και αυτα κανουν.

Αρα δε νομιζω οτι παιζει ρολο το αν θα κανω ειδικοτητα στη Σλοβακια για το ποσο ασχετος θα ειμαι μετα την ειδικοτητα. Το μονο που δεχομαι ειναι οτι εξαιτιας του περιορισμενου πληθυσμου της χωρας θα βλεπω μικρη ποικιλια περιστατικων.

Αποριες που εχω για την Αγγλια θα τις παραθεσω στο αναλογο νημα. Παρολα αυτα και για εκει "ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια διαφορα γραφεια" που στελνουν φοιτητες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.