Jump to content

Στον Ιταλό Καναβάρο η «Χρυσή μπάλα» για το 2006


Clemence

Recommended Posts

Hμερομηνία : 27-11-06

Στον Ιταλό Καναβάρο η «Χρυσή μπάλα» για το 2006

Ο Φάμπιο Καναβάρο είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη για το έτος 2006

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας εθνικής Ιταλίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις των 52 δημοσιογράφων-συνεργατών του France Football στην ψηφοφορία της «Χρυσής Μπάλας». Ο 33χρονος Καναβάρο είναι ο πέμπτος Ιταλός που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο και ο πρώτος αμυντικός μετά από 10 χρόνια (Ζάμερ 1996).

Βιογραφικό

Ο Φάμπιο Καναβάρο γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1973 στη Νάπολη. Στα 11 εντάχθηκε στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας, που εκείνη την εποχή έχτιζε την δική της δυναστεία με «αυτοκράτορα» τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Φάμπιο φυσικά λάτρευε τον «Ντιεγκίτο», αλλά το πρότυπό του ήταν ο κεντρικός αμυντικός εκείνης της ομάδας, Τσίρο Φεράρα.

Στις 7 Μαρτίου του 1993 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, στον αγώνα Γιουβέντους-Νάπολη 4-3 και το καλοκαίρι του 1995 πήρε μεταγραφή για την Πάρμα, με τη φανέλα της οποίας παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του σε όλον τον κόσμο. Με τους «Παρμέντσι» κατέκτησε το κύπελλο Ιταλίας και δύο κύπελλα UEFA, ενώ σχεδόν όλοι οι παίκτες που πρωταγωνίστησαν σ΄εκείνη την ομάδα έκαναν πολύ μεγάλη καριέρα. Ο Φάμπιο έμεινε στην Πάρμα περισσότερο από τους υπόλοιπους, γι΄αυτό και με τη φυγή των Μπουφόν, Τιράμ (2001) έγινε αρχηγός της ομάδας. Την επόμενη χρονιά αποφασίζει να δεχθεί τα δισεκατομμύρια του Μάσιμο Μοράτι και συνεχίζει την καριέρα του στην Ιντερ, στην οποία έμεινε για δύο σεζόν και το 2004, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, πήρε μεταγραφή για τη Γιουβέντους.

Μετά την τιμωρία των «μπιανκονέρι» το καλοκαίρι του 2006, ακολούθησε κι αυτός το κύμα της... μαζικής φυγής από το Τορίνο και πλέον αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης. Να σημειωθεί ότι το σκάνδαλο που συγκλόνισε το ιταλικό ποδόσφαιρο, επηρρεάζει άμεσα και το βιογραφικό του Καναβάρο, που δεν έχει κατακτήσει κανένα εθνικό πρωτάθλημα στην καριέρα του. Πανηγύρισε, βέβαια, και τις δύο τελευταίες σεζόν, αλλά οι τίτλοι αυτοί αφαιρέθηκαν από τη Γιουβέντους...

Φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας στις 22 Ιανουαρίου του 1997, στη νίκη 2-0 επί της Βόρειας Ιρλανδίας. Μετά από δύο Παγκόσμια Κύπελλα (1998, 2002) και ένα Ευρωπαϊκό (2000), ήλθε η στιγμή της απόλυτης καταξίωσης, όταν διαδέχθηκε τον Πάολο Μαλντίνι ως αρχηγός της «Σκουάντρα Ατζούρα». Ετσι, έγινε ο πρώτος παίκτης που σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο στον ουρανό του Βερολίνου στις 9 Ιουλίου του 2006, όταν η Ιταλία νίκησε τη Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ της Γερμανίας. Με 105 διεθνείς συμμετοχές βρίσκεται στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα της εθνικής ομάδας, πίσω από τον Πάολο Μαλντίνι (126) και τον Ντίνο Τζοφ (112).

Στιγμές

Σε ηλικία 17 ετών, ηταν «ball boy» στον ημιτελικό Ιταλία-Αργεντινή στη Νάπολη, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990. Οι «ατζούρι» ηττήθηκαν στα πέναλτι, αλλά οι περισσότεροι Ναπολιτάνοι πανηγύριζαν για χάρη του Μαραντόνα.

Από τις 17 Ιουνίου 1996 είναι παντρεμένος με την Ντανιέλα, εφηβικό του έρωτα, με την οποία έχουν τρία παιδιά, τον Κριστιάν (7), την Μαρτίνα (4) και τον Αντρέα (2).

Παρότι «δεσμεύθηκε» σε πολύ μικρή ηλικία, οι Ιταλίδες τον λατρεύουν και πρόσφατα τον ανέδειξαν «πιο σέξι ποδοσφαιριστή του 2006».

Είναι ο μεγάλος αδελφός του Πάολο, που παίζει στη Νάπολη, ενώ η πρωτότοκη κόρη της οικογένειας Καναβάρο είναι η Ρενάτα.

Οσοι τον γνωρίζουν, μιλούν για έναν εκπληκτικό άνθρωπο με πολλές ευαισθησίες. Μία από αυτές αντικατοπτρίζεται και στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχουν μαζί με τον παλιό του συμπαίκτη Τσίρο Φεράρα. Ονομάζεται FCF (Fondazione Cannavaro Ferrara) και ασχολείται με την ενίσχυση της έρευνας κατά του καρκίνoυ.

Το σώμα του είναι γεμάτο τατουάζ. Το πιο γνωστό από αυτά (λόγω της ιστορικής φωτογραφίας την ώρα που σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο) είναι το «Andrea», το όνομα του μικρού γιου του, στο εσωτερικό μέρος του δεξιού του χεριού. Στο εξωτερικό του ίδιου χεριού έχει έναν πολεμιστή, ενώ η μεγάλη του αγάπη, η «Daniela» βρίσκεται για πάντα... τυπωμένη ψηλά στην πλάτη. Λίγο πιο χαμηλά έχει το όνομα του άλλου γιου του, «Christian», ενώ στην γάμπα έχει κι έναν ήλιο!

Το πιο γνωστό από τα παρατσούκλια του είναι «Il muro di Berlino», το «Τείχος του Βερολίνου», δηλαδή! Με άλλα λόγια, αν ο Καναβάρο είναι σε καλή μέρα, δεν... περνάει τίποτα από την άμυνα την οποία υπερασπίζεται. Θεωρείται ανίκητος στις μονομαχίες «ένας εναντίον ενός», αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το εκπληκτικό επιτόπιο άλμα του. Γι΄αυτό και καταφέρνει να «εξολοθρεύει» θηριώδης επιθετικούς, μολονότι το ύψος του δεν ξεπερνά το 1 μέτρο και 76 εκατοστά.

Είπαν για τον Καναβάρο

«Ο Ρίο Φέρντιναντ πληρώνεται με 120.000 λίρες την εβδομάδα; Εντάξει, τότε ο Καναβάρο κοστίζει ένα εκατομμύριο τη μέρα!» - Ιμον Ντάμφι, παλιός Ιρλανδός ποδοσφαιριστής και νυν σχολιαστής στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Βρετανίας.

«Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε πρώτον τον Φάμπιο Καναβάρο, για συμβολικό λόγο. Είναι ένα αληθινό «νούμερο 1» με ηγετική ικανότητα και φοβερά προσόντα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα χρησιμεύσει ως πρώτυπο για τους νεότερους, στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μια ομάδα από νικητές» - Ραμόν Καλδερόν, πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, κατά την παρουσίαση του νεοαποκτειθέντα Καναβάρο.

«Ο Καναβάρο ήταν φανταστικός σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Αναμφισβήτητα ήταν ο κορυφαίος αμυντικός του Μουντιάλ, αλλά και το απόλυτο «νούμερο 1» σε όλον τον κόσμο» - Μαρτσέλο Λίπι, προπονητής της εθνικής Ιταλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο».

«Ο Καναβάρο ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο» - Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, μετά το τέλος του Μουντιάλ της Γερμανίας.

Καριέρα

1992-1995: Νάπολη (68 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 2 γκολ)

1995-2002: Πάρμα (212, 5)

2002-2004: Ιντερ (50, 2)

2004-2006: Γιουβέντους (74, 6)

2006-... : Ρεάλ Μαδρίτης (6, 0)

Εθνική Ιταλίας: 105 συμμετοχές, 1 γκολ

Τίτλοι - Διακρίσεις

Χρυσή Μπάλλα : 2006

Παγκόσμιο Κύπελλο : Εθνική Ιταλίας (2006)

Ευρωπαϊκό ανδρών : Φιναλίστ Εθνική Ιταλίας (2000)

Ευρωπαϊκό Ελπίδων : Εθνική Ιταλίας (1994, 1996)

Κύπελλο UEFA : Πάρμα (1999)

Κύπελλο Ιταλίας : Πάρμα (1999, 2002)

Σούπερ Καπ Ιταλίας: Πάρμα (1999)

Kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ, ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ ΕΓΩ ΙΑΤΡΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ. ΤΩΡΑ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ .... ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΠΩ ΠΙΟ. emconfused

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

να δουμε ποιος θα βγει ποδοσφαιριστης της χρονιας..

Τους τρεις υποψήφιους για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς ανακοίνωσε η FIFA. Ο κάτοχος Ροναλντίνιο της Μπαρτσελόνα, ο Φάμπιο Καναβάρο της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ζινεντίν Ζιντάν, που το καλοκαίρι κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου στο ετήσιο γκαλά της παγκόσμιας ομοσπονδίας, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη. Στην ψηφοφορία συμμετέχουν οι προπονητές και οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων απ΄ όλες τις ομοσπονδίες-μέλη της FIFA.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και εδω βλεπουμε γιατι οι Γαλλοι δε φθονησαν τον Καναβαρο μονο επειδη "βουτηξε" τη χρυση μπαλα,αλλα και εξαιτιας αυτης που του την εδωσε B) ...

canafn6.jpgcannavaropallonedoroxm9.jpg

l2241578tc5.jpgcannavaroemonicazo7.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.