Jump to content

Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας


terinablue

Recommended Posts

Ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας ανήκει στις εθελοντικές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και αναλαμβάνει να βοηθήσει άτομα με κινητικά προβλήματα, σύνδρομο Down, αυτισμό, σκλήρυνση κατά πλάκα, προβλήματα συμπεριφοράς, τύφλωση, κώφωση, νευρολογικές και άλλες παθήσεις. Η Θεραπευτική Ιππασία βασίζεται σε εναλλακτικά προγράμματα αποκατάστασης, που χρησιμοποιούν το άλογο ως μέσο θεραπείας, βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής των ατόμων με φυσική, νοητική ή συναισθηματική υστέρηση.

Το άλογο γίνεται προέκταση του σώματος τους βοηθώντας τα να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, όπως η χαρά ενός περιπάτου, μιας βόλτας στην ύπαιθρο και κυρίως, της κινητικής και προσωπικής ανεξαρτησίας.

Όταν το άλογο περπατά, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό, μεταφέροντας στον κορμό του ιππέα του την ίδια ακριβώς κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια, στους ανθρώπους με φυσιολογική κίνηση.

Έτσι, αναπτύσσονται σημαντικά οι μύες του κορμού των ατόμων με δυσκολίες στην κίνηση, ενώ, παράλληλα, το ευθύ κάθισμα διευκολύνει την αναπνοή τους.

Η Θεραπευτική Ιππασία είναι μία μοναδική εμπειρία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που δεν είχαν καν ονειρευτεί ότι μπορούν να ιππεύσουν, αφού διαφέρει πολύ από τις συνηθισμένες θεραπείες. Αξιοποιώντας την κίνηση του αλόγου, την θερμότητά του, την θετική αύρα που εκπέμπει, την ικανότητά του για επαφή και επικοινωνία με τον άνθρωπο, την ομαδικότητά του και το παιχνίδι, η Θεραπευτική Ιππασία, σύμφωνα με παγκόσμιες επιστημονικές έρευνες προσφέρει μοναδικά σωματικά, νοητικά, αισθητηριακά και ψυχολογικά οφέλη στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τα έξοδα οργάνωσης και λειτουργίας του Συνδέσμου, ο εξοπλισμός και η φροντίδα των αλόγων, καθώς και η επιμόρφωση των βοηθών κι εκπαιδευτών, είναι μερικά μόνο από τα κόστη που σε καθημερινή βάση, καλείται να καλύψει ο ΣΘΙΕ, προκειμένου να βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Η ιππασία είναι διασκέδαση, αλλά αν οι ικανότητες που αποκτώνται κάνουν τη ζωή των ατόμων με ειδικές ανάγκες πιο εύκολη και πιο ενδιαφέρουσα τότε είναι έργο ζωής

Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις:

• Είτε προσφέροντας 3 ώρες την εβδομάδα από τον ελεύθερο χρόνο σου ως εθελοντής βοηθός στην υλοποίηση των προγραμμάτων

• Είτε υιοθετώντας ένα από τα άλογά μας

• Είτε συνεισφέροντας οικονομικά στους σκοπούς της Θεραπευτικής Ιππασίας. Ένα ποσό που μπορεί να φαίνεται ασήμαντο για κάποιους είναι σημαντικό για εμάς

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε καθημερινά στο τηλέφωνο 210 7488566 (9.00πμ -13.00μμ) ή μέσω e-mail : trag@acn.gr

Η διεύθυνση των εγκαταστάσεων είναι στην οδό Π. Κανελλοπούλου 10, στο Γουδί (Περιφερειακός Κατεχάκη μετά το Άλσος Στρατού)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σήμερα είδα ρεπορτάζ για αυτό στην ετ3. Φαινόταν πράγματι πολύ ενδιαφέρον.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.