Jump to content

ta fwta sas ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - megalyteroi


karampa

Recommended Posts

emhelp 1ον. στη χειρουργικη του εκτου οι επισκεψεις γινονται απο τον καθηγητη ή καθε ομαδα κανει επισκεψη με τον γιατρο πουτην εχει αναλαβει?οι φοιτητες κανουν τιποτα ή μπαααααααα?

2ον. τι θα προτινατε εσεις που τα περασατε σε καποιον που χρωσταει 7 μαθηματα του εξαμηνου κ πρεπει να διαβασει κ παθολογια?τι απο τα δυο συμφερει να δωσει? embaaa

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χμ...ξύνεις πληγές με την χειρουργική. :P

1)Καταρχήν επισκέψεις γίνονται ανάλογα με τον ποιόν αναπληρωτή ή επίκουρο καθηγητή θα πέσεις.

Πχ Κάτσιος κάνει κάθε μέρα επίσκεψη, πρωί πρωί κιόλας (8 ίσως και πιο νωρίς) και ρωτάει άσχετα με τον ασθενή...τύπου υπονατριαιμίες, ό ασθενής έχει ανεβασμένο κάλιο τί πρέπει να κάνουμε, ποιά η παθοφυσιολογία του λόξυγκα (το έχει ρωτήσει!), δηλαδή και να διαβάζεις για τον ασθενή σου, τζάμπα κόπος. Αλλά γενικά είναι καλός γιατί μαθαίνεις.

Ο Φατούρος λένε ότι και αυτός είναι αυστηρός στις ομάδες του αλλά εγώ δεν ήμουν εκεί. Είχα πέσει Κάτσιο και Μπαλτογιάννη.

Ο Μπαλτογιάννης είναι πάρα πολύ νορμάλ. Ρωτάει βασικά πράγματα, πάνω στον ασθενή, είναι ειρωνικός (και τα λέει και γιαννιώτικα, 'καλλλά αυτό δεν το ξές; αααχ τα λλλέει η καψοβαρβάρα = Barbara Bates, και ακολούθησε ένας γιαννιώτικος μονόλογος τον οποίο δεν θυμάμαι)αλλά αν δεν έχεις γίνει χοντρόπετσος μέχρι το έκτο έτος σε αυτή την σχολή, δεν σου αξίζει να περάσεις χειρουργική. :P Γενικά ρωτάει πάνω στον ασθενή. πχ σε ασθενή με θυρεοειδή με είχε ρωτήσει τα πάντα, καλοήθειες, κακοήθειες, μορφές, είδη, θεραπείες κλπ. Συνήθως κάνει επίσκεψη μαζί με τους 4ετείς (κάθε Τρίτη νομίζω; μια φορά την βδομάδα πάντως)και αν δεν τα ξέρεις και τα ξέρει κανένας τεταρτοετής γίνεσαι λίγο ξεφτίλα.

Ο Νάστος είναι όπως Μπαλτογιάννης αλλά ασχολείται περισσότερο, κάνει και μαθήματα στους φοιτητές του.

Ο Αγγειοχειρουργός...πώς τον λένε...δεν ρωτάει ποτέ τίποτα. 2-3 ασθενείς που είχα δικούς τους δεν είχε ρωτήσει ποτέ.

Τώρα για έναν καινούργιο τον Μήτση, δεν τον θυμάμαι όταν ήμουν εγώ εκεί πέρυσι :P

Γενικά η χειρουργική είναι πολύ λούφα αρκεί να μην σου κάτσει στραβή. Τυπικές υποχρεώσεις: να πας το πρωί να δεις τους ασθενείς σου, να γράψεις ιστορικά για τους καινούργιους (όσο πιο καλά γίνεται), να πας στα χειρουργεία όσων έχεις αναλάβει, και να ξέρεις ποιά μέρα μετά το χειρουργείο, πόσα υγρά από τις διάφορες παροχετεύσεις βγάζει, ποιά είναι τα εργαστηριακά, θερμοκρασίες, ΗΚΓ για τους παλιούς.

Αυτά είναι όσα σου ζητάνε, μπορείς να συνεργάζεσαι με τους ειδικευόμενους (αν βρεις κανέναν να συννενοείται εκεί μέσα), και γενικά να έχεις μια ιδέα των ασθενών σου.

Ατυχίες που μπορεί να συμβούν:

α) να πάρει κανένας πανεπιστημιακός το ιστορικό που έχεις γράψει και να το ελέγξει. Εμένα θυμάμαι, ήθελαν να τον στείλουν στην καρδιολογία έναν και ο Νάστος με ξέχεσε κανονικά. 'Τί ιστορικό είναι αυτό, και φτάνετε έκτο έτος και δεν ξέρετε να γράφετε κλπ κλπ', ε το έγραψα 2-3 φορές και τελικά μου το υπαγόρευσε και στο τέλος'αν ήσουν στην δική μου ομάδα δεν θα σε περνούσα' (ευτυχώς δεν ήμουν)

β) ο καθηγητής κάνει επισκέψεις όποτε θέλει και όταν θέλει. Είναι απρόβλεπτος. Μαζεύεται όλο το τσούρμο, φοιτητές, ειδικευόμενοι, πανεπιστημιακοί, επιμελητές, νοσοκόμες, αδερφές και τον ακολουθούμε όλοι σαν ΘΕΟ! Ο Μεσσίας! Αν λοιπόν σου κάτσει, και ενδιαφερθεί για ασθενή σου θα πει 'πού είναι ο φοιτητής που τον έχει αναλάβει', σμπρώχνεις και στριμώχνεσαι και σε κοιτάν όλοι σαν το αρνί στην σφαγή. Ε...θα σε σκίσει. Και τέλεια να τα ξέρεις θα σε φτάσει στο αμήν. Παράδειγμα, ασθενής με πνευμοθώρακα, νεράκι όλη την παθοφυσιολογία του πνευμοθώρακα, ανοιχτός, κλειστός, τραυματικός...και πέφτει η ερώτηση 'πόσα cc είναι το υπεζωκοτικό υγρό'...''δεν θυμάμαι'....κοιτάει το πλήθος...'μα αυτό είναι βασικό δεσποινίς, δεν μπορεί να ξέρετε τόσα και να μην ξέρετε βασική φυσιολογία του πνεύμονα'...και το πλήθος να κουνάει καταφατικά το κεφάλι...να τρελαίνεσαι δηλαδή! Αλλά πάρτο χαλαρά...δεν μετράει πουθενά αυτό. Γι αυτόν είσαι ένα μυρμηγκάκι, ούτε την φάτσα σου δεν θα θυμάται. :D

Στο τέλος του διμήνου θα σε εξετάσει ο υπεύθυνος της ομάδα σου πάνω σε κάποιον ασθενή. Εκεί όλοι περνάνε (δεν ξέρω ούτε έναν που να μην έχει περάσει), και βαθμοί που πέφτουν είναι 7-8. Υπήρχε μια φήμη ότι αν πάρεις 9-10 στην κλινική, είχαν πολύ υψηλές απαιτήσεις από εσένα στην προφορική εξέταση. Να θυμάσαι ότι όταν μπαίνεις μέσα για χειρουργική στο 6ο έχουν μια καρτέλα μπροστά τους που έχουν όλους του βαθμούς σου (είτε έχεις περάσει είτε έχεις κοπεί) από όλες τις εξετάσεις χειρουργικής. Δηλαδή μπορεί να σου πουν 'α χειρ. σημειολογία είχατε 8 και μετά πέσατε στην ΔΔ στο 6 γιατί;'. Επίσης μπορεί να σου πουν 'στην κλινική πήρατε 10 και εδώ δεν μας είπατε ούτε για 2 τί συμβαίνει;'.

ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ! Είναι προαπαιτούμενο!

Άλλο βασικό! Η χειρουργική βγάζει εξεταστική μόνο 3 φορές τον χρόνο! Σεπτέμβριο, Φεβρουάριο και Ιούνιο! Ενώ η παθολογία όπως ξέρεις βγάζει σε κάθε δίμηνο.

Επίσης αν είσαι έκτο έτος (τουλάχιστον αυτό ίσχυε σε εμάς), μόνο μια φορά μπορείς να το δώσεις, τον Ιούνιο! Δεν έχει εξέταση διμήνου ή φεβρουαρίου. Ή αν έχει, αν κοπείς μια φορά, δεν έχει άλλη. Σεπτέμβρη πάλι!

Θα σε συμβούλευα αυτά να τα ψάξεις πολύ καλά. Εγώ με μόνο μάθημα να χρωστάω την χειρουργική, έχασα έναν χρόνο. Και όχι μόνο εγώ, έχει καεί πολύς κόσμος.

επίσης συμβουλή, να πας και να περάσεις. Υπάρχει φήμη ότι είναι πιο αυστηροί την 2η φορά. Επίσης σε ρωτάνε όσα δεν απάντησες στην προηγούμενη εξέταση. Αν δεν απαντήσεις, κόπηκες. πχ σε είχαν ρωτήσει ερυσίπελας και δεν απάντησες; Το άτιμο θα στο ξαναρωτήσουν, 'ααα ούτε την προηγούμενη φορά το απαντήσατε, δεν είχατε την περιέργεια να πάτε να το μάθετε;κόβεστε'.

Αν λοιπόν θες την ταπεινή μου συμβουλή, επειδή είναι πολύ δύσκολη έδρα ως νοοτροπία τύπου δεν εξετάζουμε όσους δεν γράφτηκαν (πρόσεξέ το και αυτό), δεν εξετάζουμε όσους δεν έχουν περάσει τα προηγούμενα σε προηγούμενη εξεταστική (μην φανταστείς ότι θα πας να δώσεις πχ χειρ. σημειολογία και πτυχιακό τον Σεπτέμβρη δεν μπορείς! Πρέπει να περιμένεις τον Φλεβάρη!), αν έχεις χαμηλούς βαθμούς σε προηγούμενη χειρουργική στην λένε, γενικά ξεμπέρδευε όσο πιο γρήγορα και αθόρυβα μπορείς. Μην σε σταμπάρουν την πάτησες. Εγώ είχα κάνει ολόκληρο θέμα και στον πρύτανη και στον πρόεδρο για τις εξεταστικές που δεν βγάζουν, και πήγαινε να δεις τί θέματα με ρώτησαν. Κάπου τα έχω γράψει.

Παθολογία, αν δεν περάσει σεπτέμβρη θα βρεις άλλη εξεταστική να περάσεις, Νοέμβρη πχ. Δεν χάνεσαι.

Διάβασε πολύ γερά και πήγαινε δώσε. Αλλά διάβασε και τις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Και καλή τύχη!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

οοοοοοοοοοοχι καλε ,δε με αγχωσες,ιδεα σου!να παω να αυτοκτονησω τωρα η μετα? emeleos

εμενα γιατι μου ειχαν πει οτι ο καθηγητης ειναι πιο πιθανον να μη σε ρωτησει ποτε?

δηλαδη επισκεψεισ δε γινονται οπως στην παθολογια π.χ. που παει ολο το τσουρμο απο πισω?καθενας με τον καθηγητη του?βασικα δεν καταλαβα το εξης:αν κοπω τωρα π.χ. παθολογια μπορω να δωσω με την επομενη ομαδα κ με τη μεθεπομενη κτλ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΤΙ ??????????????????????????????????????????????? Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΜΗΝΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ? ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΥΤΟ ? ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ???? ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ !!!

Υ.Γ : ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΦΑΤΣΑ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΠΟΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗ ΡΩΣΣΙΔΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ !!!! emhelpemhelpemhelpemhelpemhelpemhelpemhelp:blink::blink::blink::blink:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παιδιά ήμουν στην ίδια απόγνωση, κανείς δεν μου τα είχε πει γι αυτό και έσπευσα να σας τα πω.

Καράμπα, κάθε αναπληρωτής-επίκουρος έχει κάποιους θαλάμους. Σας χωρίζουν σε αυτούς και ανάλογα με τον ποιόν έχεις, θα κάνεις επίσκεψη κάθε μέρα, μια φορά την εβδομάδα, ποτέ, ανάλογα με τις ορέξεις τους. Δεν υπάρχει ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή απαιτήσεις. Ο καθηγητής μέσα στο δίμηνο μπορεί να κάνει 1-2-3-10 φορές επίσκεψη ή και ποτέ. Πάλι δεν είναι καθορισμένο.Μπορεί να σε ρωτήσει, μπορεί και όχι, καθώς σε αυτές τις επισκέψεις δεν κοιτάει όλους τους ασθενείς αλλά κάποιους τυχαία. Αν πετύχει σε δικό σου, τότε είναι που είσαι άτυχος (μην παίξεις τζόκερ). Τελικά αν κάτι μετράει, είναι να είσαι τυπικός στις υποχρεώσεις σου, να τα πας καλά στην τελική εξέταση του διμήνου και να σπάσεις στο διάβασμα για να την περάσεις.

Αν κοπείς τώρα στο δίμηνο παθολογία, και είσαι 6ο έτος, δεν μπορείς να την ξαναδώσεις παρά του χρόνου τον Σεπτέμβρη.

Βαρώνε: πρώτον εσύ φταις που ο Καππάς έχει γίνει έτσι, διότι ως ο παλιός καθηγητής χειρουργικής, υπάρχουν φήμες ότι τον έτρεχες από Θεσσαλονίκη-Γιάννενα, και τώρα τα βγάζει σε εμάς :P

Δεύτερον, όχι δεν βγάζει κάθε δίμηνο. Το ξέρω ότι είσαι σε απόγνωση, αλλά όχι δεν μπορείς να δώσεις χειρ. διάγνωση και χειρ. πτυχίου στην ίδια εξεταστική. Θα δώσεις τώρα την διάγνωση και τον Φεβρουάριο (εφόσον είσαι επί πτυχίω) την χειρ. πτυχίου. Δεν στο είχε πει κανείς;

:(Ούτε εμένα. :( Και όποιον και να ρωτήσεις πια θα σου πουν 'μα πώς δεν το ήξερες;'. :(

Εγώ είχα χάσει την ημερομηνία της διάγνωσης τον Σεπτέμβρη, λόγω αλλαγής τελευταίας στιγμής και ασυννενοησίας της γραμματείας, και έδωσα την διάγνωση τον Φεβρουάριο και το πτυχίο τον Ιούνιο. Και δεν είχα ούτε μισό μάθημα να χρωστάω έναν χρόνο. Και έτρεχα σε πρόεδρο και πρύτανη, γιατί όπως ξέρεις τα προαπαιτούμενα απαγορεύονται στην σχολή μας, αλλά και πάλι δεν κατάφερα τίποτα. Επίσης τους ζήτησα να δώσω την χειρ. πτυχίου τον Σεπτέμβρη και την διάγνωση τον Φεβρουάριο και να περαστούν οι βαθμοί τον Φεβρουάριο, και πάλι δεν δέχτηκε. Τελικά μόνο τα νεύρα μου έσπαγα. :(

Πάρε να ρωτήσεις και πάλι αλλά μέχρι πέρυσι αυτό ίσχυε.

Η έδρα αυτή είναι από τις χειρότερες της σχολής. Ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.