Jump to content

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΘΑΝ


Glory

Recommended Posts

Μήπως ξέρει κανείς τι παίζει στη Γενική Παθαν? Απο βαθμο δυσκολίας, μεχρι ύλη, μεχρι από που να διαβασουμε κλπ???? emhelpemsos

Απτο βιβλιο σου θα διαβασεις φυσικα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στην παθαν παίζουν 3 σενάρια ανάλογα με τον καθηγητή που θα πέσεις. Μπαίνετε μέσα 5 άτομα ομάδα και σε ρωτάνε αν δεν κάνω λάθος από 4 ή 5 ερωτήσεις.

Στον Στεφάνου, και μόνο που μπήκες μέσα έχεις περάσει. Ρωτάει πολύ βασικά πράγματα, τα οποία αν τα ξέρεις στο περίπου αυτός σε συμπληρώνει πχ ε: ποιά τα κύτταρα που θα δεις σε μια φλεγμονή α: ΠΜΠ ουδετερόφιλα και...χμ...και...και ολοκληρώνει την απάντηση ο ίδιος!Κι επειδή τα είπες και τέλεια όλοι μα όλοι οι βαθμοί που βάζει είναι 8-9-10 (με το 8 να το πάρει ο τουρίστας). : Ρ

Αυτά στα λέω από όσα έχω ακούσει γιατί εγώ δεν έπεσα Στεφάνου ποτέ. Αλλά όλοι όσοι είχαν 10αρια παθαν όλοι ήταν Στεφάνου άρα προφανώς είναι εύκολος.

Μετά είναι η Μήτση και η Μπάη. Η Μήτση είναι νορμάλ, ότι πεις παίρνεις και δεν είναι τόσο δύσκολη. πχ θυμάμαι ότι ειδική παθάν 1 είχα διαβάσει κυριολεκτικά 3 μέρες και πήγα και το πέρασα με 8. Πώς; Θέλει πολύ συγκεκριμένα πράγματα και δεν περιμένει να ξέρεις πολλές λεπτομέρειες. Θυμάμαι ακόμα μια ερώτηση ε: πώς φαίνεται ο πνεύμονας μακροσκοπικά στο εμφύσημα; α: βαρελοειδής. Και έτσι πήρα 2.5 βαθμούς! Με μια λέξη!

Η Μπάη πάλι...σε σκίζει. Έπεσα Μπάη γενική παθαν (καλη ώρα) και μας έσκισε. Λέγαμε ολόκληρα κατεβατά από το βιβλίο και πάλι ο μεγαλύτερος βαθμός ήταν 7. Μας είχε πιάσει σε εκείνο το κεφάλαιο που έχει τα ανοσολογικά και έγινε το έλα να δεις. Γενικά η Μπάη θα ρωτήσει σε όλους ερωτήσεις από το ίδιο κεφάλαιο. πχ όλοι θα έχουν μια ερώτηση φλεγμονή (που είναι και το πιο σοσ κεφάλαιο).

Θα έλεγα να εστιάσεις στο να θυμάσαι χαρακτηριστικά κύτταρα και μορφολογία από κάθε ασθένεια - κατάσταση που αναφέρει γιατί εκεί εστιάζονται οι ερωτήσεις. Πχ θυμάμαι έμφραγμα ήθελαν να πεις πώς φαίνεται μακροσκοπικά και μικροσκοπικά η αποφραγμένη περιοχή σε κάθε μέρα μετά την απόφραξη. Πώς φαίνεται ο θρόμβος, πώς η αιμορραγία κλπ. Το βιβλίο σε καλύπτει πλήρως δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.

Επειδή είναι ουσιαστικά η πρώτη επαφή που έχει οι φοιτητής με τις ασθένειες και την διάγνωσή τους είναι αρκετά ενδιαφέρον αλλά και κάπως δύσκολο.

Πάντως είναι άδικη εξέταση γιατί ας πούμε ξέρω παιδιά που επιδίωξαν να μπουν στον Στεφάνου με φτηνά κόλπα τύπου φώναζε η Μπάη το επίθετό τους και αυτοί δεν μιλούσαν, σφύριζαν κλέφτικα ή κρυβόντουσαν στις σκάλες (μα έλεος), και όταν έβγαινε ο Στεφάνου να πάρει ομάδα του έλεγαν 'συγνώμη άργησα και τώρα πήραν την ομάδα μου, να μπω σε εσάς;' και πήραν 3 δεκαράκια αέρα. Good luck :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σωστα ολα αυτα που λες αλλα η Μπαη εχει αλλαξει τωρα τελευταια . Δε σε περναει για πλακα βεβαια αλλα δεν ειναι τοσο αυστηρη οσο συνηθιζε να ειναι ειδικα απο τοτε που η κορη της μπηκε στη σχολη . Το 5-6 Θα στο βαλει . Τους τουριστες τους κοβει βεβαια ειναι γεγονος . Θελει να της πεις δυο κουβεντουλες . Για παραδειγμα εναν τυπο που εξεταζοταν μαζι μου και τον ρωτησε ελκος στομαχου κι αυτος της απαντησε οτι ειναι μορφη καρκινου του στομαχου (μα ελεος κι αυτος ο ανθρωπος , εναν θειο ή παππου με ελκος δεν ειχε στο σοι για να γνωριζει τι ειναι ? :P ) τον εκοψε στον τοπο και καλα του εκανε ... Τουριστες περνανε μονο ο Στεφανου με τη Μπατιστατου . Στη μπατιστατου μαλιστα εχω ακουσει το ακραιο οτι περναγε ατομα που ειχαν ανοιχτα βιβλια κατω απτο τραπεζι αλλα αυτη εκανε το κοροιδο . Με 5 παντα ... αυτα !!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σωστό αυτό που λέει ο/η Τες αλλά 1000% μια ερώτηση θα είναι φλεγμονή και αντισός κεφάλαιο ήταν η ανοσολογία (κανείς δεν το είχε διαβάσει αλλά όπως σας είπα η Μπάη μας το ρώτησε)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ύλη πάντως είναι όλο το βιβλίο, το ξεφυλλίζουν και σταματάνε τυχαία οπουδήποτε. Καλό έιναι να το έχεις διαβάσει :P

Άμα κάτσει Στεφάνου πέρασες με ένα ξεφύλισμα. Ότι σου κάτσει. Αν θες για βαθμό θέλει 5 ημέρες διάβασμα καλό. Αν και πάλι αν σου κάτσει από 5 μέχρι και 9 μπορεί να πάρεις ( βλ. Στεφάνου ! :P )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.