Jump to content

Την αποβολή των ελληνικών ομάδων από κάθε διοργάνωση ανακοίνωσε η FIFA!!!


Recommended Posts

721179_b.jpg

Ο Σεπ Μπλάτερ έστειλε επιστολή στον Βασίλη Γκαγκάτση για την απόφαση της FIFA

Αθήνα

Η Επιτροπή Εκτάκτων Υποθέσεων της FIFA (Emergency Committee) ανακοίνωσε τη Δευτέρα τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας και των ελληνικών συλλόγων από όλες τις διοργανώσεις, εξαιτίας της παρέμβασης της Πολιτείας στα πράγματα της ΕΠΟ.

Με επιστολή, την οποία υπογράφει ο Σεπ Μπλάτερ, που απέστειλε στην ΕΠΟ το απόγευμα της Δευτέρας, η FIFA έκανε γνωστό ότι αποβάλλει την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία από τους κόλπους της, πράγμα που σημαίνει ότι, αν διατηρηθεί αυτή η απόφαση, τόσο η Εθνική ομάδα όσο και οι ελληνικοί σύλλογοι δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις.

Αναλυτικά, το κείμενο που έστειλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην ΕΠΟ έχει ως εξής:

«Η FIFA θα ήθελε να ενημερώσει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι η Επιτροπή Εκτάκτων Υποθέσεων της, που αποτελείται από πέντε προέδρους και έναν αντιπρόσωπο των έξι Συνομοσπονδιών της FIFA, συζήτησε την κατάσταση της Ομοσπονδίας σας και ομόφωνα αποφάσισε να αποβάλλει την ΕΠΟ από σήμερα (Δευτέρα)».

»Οι αρχές που διατηρούνται στο καταστατικό της FIFA καθορίζουν σαφώς την ανεξαρτησία των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και την ανεξαρτησία της διαδικασίας λήψης αποφάσεων των οργάνων που διοικούν το ποδόσφαιρο και συνθέτουν την πυραμίδα του ποδοσφαίρου σε κάθε χώρα. Σε πολλές περιστάσεις από το 2004, αυτές οι αρχές έχουν επαναβεβαιωθεί από τη FIFA και την UEFA μέσω διαφόρων οδών και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αρκετών συναντήσεων με τον υφυπουργό Πολιτισμού, υπεύθυνο για θέματα Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, η τελευταία εκ των οποίων διοργανώθηκε στη Ζυρίχη στις 29 Μαΐου 2006 παρόντος εμού και του αντιπροσώπου της UEFA, Τζόζεφ Μίφσουντ».

Η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Επιπλέον, το Σεπτέμβριο του 2005, η Εκτελεστική Επιτροπή της FΙFΑ πήρε την απόφαση να δώσει σε τρεις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου 2006 να διασφαλίσουν από τις κυβερνήσεις τους τις τροποποιήσεις στους διάφορους εθνικούς νόμους για τον αθλητισμό, που θα καθιστούσαν δυνατόν να συμμορφωθούν αυτές οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες με τις αρχές του Καταστατικού της ΦΙΦΑ, καθώς και τους κανονισμούς της UEFA σε αρκετά θέματα».

»Δυστυχώς, η FIFA σημειώνει ότι, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, η δέσμευση του υφυπουργού, Γιώργου Ορφανού, στην επιστολή του της 4ης Ιουνίου, να τροποποιήσει τον αθλητικό νόμο κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να αναγνωρίζεται ανεπιφύλακτα ότι για τα ποδοσφαιρικά θέματα μπορεί να αποφασίζει μόνο η ΕΠΟ και τα όργανά της, δεν έχει γίνει σεβαστή».

»Ακόμα χειρότερα, το σχέδιο του νέου νόμου περί επαγγελματικών ενώσεων που παρουσιάστηκε πρόσφατα στοιχειοθετεί ένα ακόμα παράδειγμα κατάφωρης παρέμβασης στα ποδοσφαιρικά θέματα. Σαν συνέπεια της απόφασης που ελήφθη από την Επιτροπή Εκτάκτων Υποθέσεων, η ΕΠΟ και όλα τα μέλη της (σωματεία, ποδοσφαιριστές, μέλη επιτροπών κτλ) αποβάλλονται από όλες τις διεθνείς επαφές (συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις σε όλα τα επίπεδα, οργάνωση διεθνών αγώνων στην Ελλάδα, ορισμός μελών επιτροπών σε διεθνή καθήκοντα κτλ)».

news.in.gr

http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEnt...p;lngDtrID=1100

-------------------------------------------------------------

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.