Jump to content

[Συναυλία] New Order


John Doe

Recommended Posts

Elekt Festival

3 Ιουνίου

Συγκρότημα Ελληνικού (Ξιφασκία/Baseball)

www.ejekt.gr

Το πρώτο "φεστιβάλ" του φετινού καλοκαιριού έλαβε χώρα χθές, με πολύ μα πάρα πολύ κόσμο να συνωστίζεται για να απολαύσει ένα συγκρότημα-θρύλο, τους New Order. Το πλήρες line-up μπορείτε να το δείτε στο πιο πάνω site. Δυστυχώς, έφτασα αργά στο χώρο της συναυλίας για να μπορώ να μεταφέρω σχόλια από Film και Radio 4. Άλλα απ' ότι κατάλαβα, οι περισσότεροι σκέφτηκαν όπως εγώ και κατέφτασαν στο χώρο της συναυλίας κατά τις 9. Πάμε να δούμε τις εντυπώσεις...

Χώρος - Διοργάνωση: Μια μικρή αναμονή στην είσοδο, ήταν απόλυτα λογική, αν σκεφτεί κανείς πόσος κόσμος περίμενε να μπει (πρέπει να συγκεντρωθήκαμε γύρω στις 10.000 άτομα, ίσως και παραπάνω, αν και δεν έχω καλό μάτι σε αυτά). Δείξαμε το εισιτήριο μας, μάς φόρεσαν το ροζ βραχιολάκι που επέτρεπε ελεύθερη έξοδο και επανείσοδο στο χώρο και μπήκαμε στις εγκαταστάσεις. Ο χώρος άριστος, με μια dance σκηνή στο εσωτερικό του γηπέδου και δύο στο εξωτερικό. Οι διοργανωτές θέλησαν να εφαρμόσουν το σύστημα του κουπονιού για να αγοράσεις φαγητό και ποτό, ζηλεύοντας ίσως τη διοργάνωση του T in the Park, με αποτελέσμα να αναγκάζεται κάποιος να περιμένει μια φορά στην ουρά για να πάρει κουπόνι και μια δεύτερη για να αγοράσει αυτό που θέλει. Λίγο προβληματικό σύστημα, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Κάναμε τη βόλτα μας στο χώρο για να τον εμπεδώσουμε και κατά τις 10 παρά τέταρτο οι Hooverphonic βγήκαν στη σκηνή.

Hooverphonic : Ωραία μουσική, μερικά αξιόλογα τραγούδια, πολύ καλός ήχος, αλλά όλα αυτά συνοδεύονταν από την πιο αδιάφορη τραγουδιστρια που έχω δει σε συναυλία. Χωρίς ίχνος κίνησης πάνω στην σκηνή, καθόταν απλώς "αγκαλιά" με το μικρόφωνο. Μάλιστα, πριν αρχίσει να τραγουδά το Mad About You διακρίναμε μια υποψία χασμουρητού εκ μέρους της. Στο πρωτο μισό ήταν παντελώς αδιάφοροι, μετά κάπως ανέβηκαν, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν μεγάλο λάθος η επιλογή τους από τους διοργανωτές, για να ανοίξουν τη συναυλία των New Order.

New Order: Στις 11 περίπου οι προβολείς της σκηνής άναψαν και οι πρώτες νότες από το Love Will Tear Us Apart Again ακούστηκαν. Αν και ήμασταν υπερβολλικά στριμωγμένοι από κάτω, εκστασιαστήμε όλοι κι αρχίσαμε να χορέυουμε, χαζεύοντας τον Bernard Sumner και τον Peter Hook. Οι τύποι ήταν άνετοι, κεφάτοι κι έβγαζαν μια αμεσότητα που κέρδιζε αμέσως το θεατή. Φάνηκαν να το διασκεδάζουν και μας έδειξαν πως αν και μεγάλη μπάντα, απέχουν από την απόμακρη εικόνα του superstar. Επέλεξαν να παίξουν παλιά κομμάτια, μερικά από τα οποία δεν είχαν παίξει για χρόνια, δικαιώνοντας όλους όσους τους θεωρούν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα. Έμειναν σχεδόν 2 ώρες στη σκηνή, κάτι που ίσως φάνηκε λίγο σε μερικούς, αλλά με βάση άλλα live τους στο εξωτερικό, ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητικό. Παραθέτω το setlist τους:

Love Will Tear Us Apart, Crystal, Regret, Twenty Four Hours, Krafty, Working Overtime, Transmission, Your Silent Face, Waiting For The Sirens' Call, Turn, Bizarre Love Triangle, True Faith, Temptation, The Perfect Kiss, Blue Monday, Ceremony, Shadowplay

Προσωπικά ως highlights θεωρώ τα Regret, Blue Monday και Perfect Kiss.

Παράπονα: Πότε επιτέλους οι ηχολήπτες θα μάθουν πως ο διακόπτης που γράφει bass δεν πρέπει να είναι στο τέρμα??? Σε μερικά σημεία (πχ True Faith) ο ήχος ήταν απαράδεκτος. Επίσης, πότε θα δούμε κάδους σκουπιδιών στο χώρο μιας συναυλιας??? Κρίμα είναι να μοιάζει ο χώρος με σκουπιδότοπο στο τέλος!

Όπως και να έχει ένα παιδικό όνειρο ενηλικιώθηκε και έγινε πλέον μια όμορφη ανάμνηση. Οι New Order έδωσαν μια καταπληκτική συναυλία και ήμασταν εκεί!

ΥΓ: Για την dance σκηνή δε θα μιλήσω γιατί δεν το κατέχω το άθλημα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.