Jump to content

Περιγράψτε μας ένα κάτι από την αγαπημένη σας πόλη ...


Recommended Posts

Όλοι μας έχουμε στο μυαλό και την καρδιά μια πόλη που μας σημάδεψε, που σημαίνει πολλά για μας, που την έχουμε μέσα μας όπου και αν πάμε και που (άθελά μας πολλές φορές) συγκρίνουμε πάντα με όλες τις άλλες για να διαπιστώσουμε ... ότι κάτι που είδαμε εκεί και μας άρεσε πολύ δεν το ξαναβρήκαμε πουθενά αλλού. Δε λέτε και σε μας, να δούμε αν συμφωνούμε ή όχι?

Προσωπικά δε μπορώ να ξεχάσω ένα καταπληκτικό Bar (δηλ. καφέ-μπαρ) στη Ρώμη, δυο βήματα απ΄τη Via Veneto, και από την Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία, σε έναν υπέροχο ήσυχο δρόμο στη σκιά των κάστρων, με βασικό χαρακτηριστικό ... το γιαούρτι !!! Υπέροχο γιαούρτι δικό τους, και χίλιες προτάσεις για το πως να το απολαύσεις ... με φρούτα εποχής, γλυκά του κουταλιού, corn flakes, μπισκότα, σιρόπια ... παράδεισος δροσιάς. Φυσικά η ιδέα όταν τη συζήτησα με γνωστούς ανά την Ελλάδα φάνηκε ... ξεκαρδιστική ... αλλά δεν απελπίζομαι, περιμένω πότε κάποιος θα την κάνει πραγματικότητα και εδω ... :P

Yogobar, Via Lucania 23/27, Roma.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Για μενα η πολη της καρδιας μου ειναι το Παρισι.....δεν ξερω απο που να αρχισω κ που να τελειωσω....απ το σχεδον αγνωστο νησι St Germain...απο το μικρο νησακι, το δρομο των διανοουμενων St Germain-des-Prais, απο τα 3 μεγαλα νεκροταφεια της (προσωπικα το αγαπημενο μου ειναι της Μονμαρτης...) που συναντας ονοματα γνωστα απ ολο τον κοσμο....Το κλασσικο καφε Le Zimmer ετσι οπως βγαινεις απο τη σταση Chatelet του μετρο προς το συντριβανι........Θα μπορουσα να μιλω απειρες ωρες για το Παρισι... :wub:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΜΕΝΑ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΒΑΝΑ

ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΑΕΡΑ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΜΟΛΙΣ ΦΘΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ Η ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ... ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙς ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΕΠΟΧΗΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΜΙΚΡΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΑΛΣΑ. ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ , ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΛΙΑ ΑΜΑΞΙΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΦΟΙΝΗΚΕΣ.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΡΟΣΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΟΧΙΤΟ . ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν υπαρχει στην emgreece η ωρα του απεριτιβου.....δλδ απο τις 18:30 μεχρι 21:00 ο,τι ποτο και να παρεις κανει 5-6 ευρω (αναλογα σε ποιο μαγαζι θα πας) και παραλληλα υπαρχει μπουφε που τρως ΟΣΟ θες!Γεμιζεις οσες φορες θες το πιατο!Συνηθως εχουν αλλαντικα,πρωτα πιατα (ριζοτα και παστα),μπρουσκετες,σαντουιτσακια,ωμα λαχανικα με σαλτσες κτλ!

Εδω πανω στα μερη μου ενα ψαραδικο κανει απεριτιβο με σουσι.Ενα ποτηρι κρασακι 5 ευρω και ψαρακι ο,τι του εμεινε απ'τη μερα σε μορφη σουσι!

emitaly

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Δε μπορώ να ξεχάσω ένα τεράστιο κεντρικό πολυκατάστημα στη Γενεύη, που είχε ''Εβδομάδα Φράουλας'' τις μέρες που ήμουν εκεί. Το μικρό κόκκινο θαύμα σε συσκευασία φρούτου (πρέπει να είναι λίγοι εκείνοι που δε λατρεύουν τις φράουλες) ήταν πανταχού παρόν: σε πανό στο εξωτερικό, σε αφίσες παντού μέσα και ... στο original στο ισόγειο, σε τούρτες, μαρμελάδες, κέικ, τα πάντα! Αν έφυγα από Ελβετία και ζύγιζα περίπου όσο και πριν, μάλλον ήταν οι τσέπες μου που βοήθησαν :lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

στην jena της γερμανιας, βρισκοταν (δεν ξερω αν υπαρχει ακομη) ενα καφε, το grunowski, που ηταν και λογοπαιγνιο ςσ προς την ονομασια τυ καθως το πρωτο συνθετικο αφορα το χρωμα πρασινο(δηλ. το κομμα των οικολογων) και το δευτερο την καταληξη των γερμανων πολωνικης καταγωγης.πολλες μπυρες, κουβεντες με φιλους, ταβλι και ωραιες αναμνησεις:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.