Jump to content

απόσυρση του νομοσχεδίου για την ειδικότητα


Recommended Posts

Άκουσα στο νοσοκομείο που κάνω τρίμηνο ότι αποσύρθηκε το νομοσχέδιο που αφορούσε σε υποβολή αιτήσεων για ειδίκευση σε 2 νοσοκομεία (μερικής και πλήρους) προκειμένου για το τελευταίο μέρος "σπαστών" ειδικοτήτων.Γνωρίζει κανείς επίσημα κάτι γι αυτό;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πιο συγκεκριμένα, για να μη φαίνονται λόγια του αέρα όσα λέω, στο νοσοκομείο που βρίσκομαι τώρα ψάχνουν κόσμο να εφημερεύσει στην καρδιολογική γιατί ειπώθηκε ότι οι 2 θέσεις μερικής ειδικότητας που έδιναν δεν πρόλαβαν να καλυφθούν μέσα στον 1 μήνα που ίσχυσε το νομοσχέδιο. Ξέρει κανείς αν ισχύει και επίσημα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Amanda εσύ που συνήθως είσαι ενημερωμένη έχεις ακούσει κάτι; Αν υπάρχει κάποιος να κατέθεσε πολύ πρόσφατα τα χαρτιά του για ειδικότητα βάσει του νομοσχεδίου, να μας το πει να ξέρουμε αλλιώς να μη σκοτωνόμαστε να προλάβουμε... emhelp

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ισχύει το νομοσχέδιο για τις σπαστές ειδικότητες ( και όχι μόνο)

Στο Υπουργείο ασκείται πίεση να βγεί διευκρινιστική εγκύκλιος και για τις ενιαίες πριν αρχίσουν οι νομικές διεκδικήσεις , οι οποίες θα βάλουν το Υπουργείο σε μπελάδες.

Τι εννοώ λέγοντας μπελάδες?Υπάρχει κόσμος που δήλωσε ακόμα και για τις ενιαίες ειδικότητες στις διάφορες νομαρχιες της χώρας ( κυρίως στην περιφέρεια) , οταν οι υπάλληλοι δεν εόιχαν ακόμα ενημερωθεί για το Νομοσχέδιο- Στη συνέχεια μέσω ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ διευκρίνησης από τις πολύ "ενημερωμένες " υπαλλήλους του Υπουργείου , οι οποίες βέβαια δεν ξέρουν τιποτα από νομικά ζητήματα , οι αιτήσεις για τις ενιαίες ειδικότητες αποσύρθηκαν.Να τονίσω ότι γενικά σε μία ευνομούμενη πολιτεία και στα δικαστήρια αυτής ισχύει μόνο ότι υπάρχει ΓΡΑΠΤΩΣ και οχι οτι λέγεται από το τηλέφωνο.

Οι νομικοί μπελάδες λοιπόν για το Υπουργείο θα είναι δύο ειδών :

1oν) Διεκδικήσεις στηριζόμενες στο γεγονός ότι η νομοθεσία για τις ειδικότητες στην Ελλάδα είναι ΕΝΙΑΙΑ και συνεπώς δεν μπορεί για τους μισούς να ισχύουν πράγματα που δεν ισχύουν για τους άλλους μισούς.Άλλωστε υπάρχει ισχυρό πάτημα και από το γεγονός ότι ο νέος νόμος δεν διευκρινίζει σε ποιούς αναφέρεται και αυτό στα δικαστήρια επιδέχεται πολλές ερμηνείες.

2ον) Αν κάποιος από αυτούς που ανηκουν στις ενιαίες και είχε καταθεσει τα χαρτιά του τότε και εχει αριθμό πρωτοκόλλου για να το αποδείξει περιμένει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ( κανα δίμηνο) το Υπουργείο να βγάλει διευκρινηση( η οποία θα πρέπει να λέει οτι ισχύει και για τις ενιαίες , αν δεν ειναι οι ανθρωποι χαζοί και δε θέλουν να έχουν μπελάδες και να τρεχουν για αποζημιώσεις) και το Υπουργείο δεν το κάνει , μπορεί να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και να μπλοκάρει τη διαδικασία πρόσληψης του ατόμου που είναι να πάει αντί γι' αυτόν για ειδικότητα στο Νοσοκομείο που ειχε δηλώσει .

Δηλαδή αν ηταν να πάει για την ειδικότητα πχ. της Οφθαλμολογίας το Δεκέμβρη και δεν εχει διευκρινιστει το θεμα μεχρι τοτε, μπορει τοτε να καταθεσει ασφαλιστικά μέτρα και να εξαναγκάσει το Υπουργελιο να πάρει μια απόφαση κάτω από μεγάλη πίεση καθώς θα εχει σταματήσει η διαδικασία πρόσληψης του επόμενου και θα ασκείται πίεση και από το Νοσοκομειο.( ανάλογο με το μπλοκάρισμα των αγροτικών περυσι)

Όσα λέω ισχύουν απόλυτα νομικά και μπορειτενα ρωτήσετε οποιον νομικό ( δικηγόρο ή δικαστή ) ασχολείται με τα Διοικητικά ζητηματα για να σας το βεβαιώσει.

Όσον αφορά το συνάδελφο που μιλά για απόσυρση του Νομοσχεδίου τώρα , ώστε να ισχύσει μόνο για όσους πρόλαβαν αυτό το μήνα να δηλώσουν , αυτα ειναι μπούρδες!

Ο νόμος ή θα ισχύσει για όλους ή δε θα ισχύσει για κανένα !Ιδίως για αυτους που ανήκουν στην ίδια κατηγορία( σπαστή ειδικότητα ) το ζήτημα ειναι γελοίο από νομικής πλευράς.Αν πάνε στα δικαστήρια( και δεν ειναι μοσχάρια) , μπορούν να διεκδικήσουν μεγάλες αποζημιώσεις από το ΄κράτος .

Απλά σε όσους οι Νομαρχία δημιουργεί πρόβλημα , φροντίστε να παίρνετε τις απαντησεις σε επίσημα έγγραφα , ώστε να μπορείτε να στηριχτείτε σ' αυτά μετά --Δεν ισχύει τίποτα που σας λέει κάποιος προφορικά.

Ζούμε σε μία χώρα οπου το κράτος αντι να ενημερώνει σωστά και έγκαιρα τους πολίτες , δίνει τις πληροφορίες έγκαιρα σε λίγους και " εκλεκτούς" , ώστε να ευνοηθούν αυτοί έναντι των άλλων και μάλιστα αυτό να γίνει με νόμιμο τρόπο! Αν ειναι δυνατόν! Το Υπουργείο στηρίζει τις ελπίδες του στο γεγονός ότι ειμαστε ενα πληθος μόσχων που δε θα διεκδικήσουν το δίκιο τους ....αλλωστε αυτό θέλει κόπο, χρόνο και χρήμα και ποιος να τρέχει τώρα......Εκεί στηρίζονται. Λάθος υπολογισμός βεβαια, γιατι υπαρχουν κάποιοι που και χρόνο εχουν και ο κόπος δεν τους πειράζει και χρήμα διαθετουν.....Αυτά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μάλλον αυτός είναι. Αυτό βέβαια δεν είναι τίποτε άλλο παρά ασπιρίνη και δεν επιλύει οριστικά το πρόβλημα.

Αν και έχω ακούσει και κάτι άλλο το οποίο είναι επιεικώς εξωφρενικό. Να μειωθεί ο χρόνος ειδίκευσης!

Το έχω ακούσει από άλλον απόφοιτο και θέλω να πιστεύω ότι ήταν ράδιο-αρβύλα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν εχει δημοσιευτει σε φεκ μεχρι σημερα κατι που να τροποποιει η να ακυρωνει την εν λογω αποφαση ακομα

ουτε να αποσυρθει.. ουτε να ισχυει και για τις ενιαιες (αν και για το τελευταιο μπορει να σταλει απλη εγκυκλιος χωρις να δημοσιευτει σε φεκ)

θα ηταν απιθανο να αποσυρθει τωρα γιατι θα επρεπε να διαγραφουν οσουν εχουν μπουν σε λιστες αναμονης... και θα γινοταν χαμος...

ο νομος συνεχιζει να ισχυει... πιθανως να δωθουν αλλες διευκρινυσεις για ενιαιες και αγονα με εγκυκλιο.... καποια στιγμη

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πιο συγκεκριμένα, για να μη φαίνονται λόγια του αέρα όσα λέω, στο νοσοκομείο που βρίσκομαι τώρα ψάχνουν κόσμο να εφημερεύσει στην καρδιολογική γιατί ειπώθηκε ότι οι 2 θέσεις μερικής ειδικότητας που έδιναν δεν πρόλαβαν να καλυφθούν μέσα στον 1 μήνα που ίσχυσε το νομοσχέδιο. Ξέρει κανείς αν ισχύει και επίσημα;

αυτο δεν μπορει να ισχυει γιατι οπου υπαρχουν κενες θεσεις απο ειδικευομενους υπαρχουν παρατασιακοι που τις καλυπτουν.. και αν παλι δεν καλυπτονται οι εφημεριες συνηθως λυνουν το προβλημα με αποσπασεις αγροτικων απο κεντρα υγειας και δεν περιμενουν απο τους τριμηνητες που ποτε υπαρχουν και ποτε οχι αναλογα με τους διορισμους...

κατι αλλο κρυβεται απο πισω... η θελουν να κρατησουν τις θεσεις οσο μπορουν για τους παρατασιακους... η καποιος δεν εχει παραλαβει διορισμος ακομα για να δηλωσει η δεν εχει τελειωσει το προαπαιτουμενο για να σταλει διορισμος για τη συγκεκριμενη θεση στο υπουργειο... συνηθως τετοιες βλακειες και μαλιστα απο το προσωπικο του νοσοκομειου εξυπηρετουν σκοπιμοτητες...

οποιος μπορει να δηλωσει συνεχιζει να δηλωνει κανονικα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έκανε κανείς από ενιαίας τοποθέτησης ειδικότητα αίτηση σε 2 νοσοκομεία μήπως για να δούμε αν έγινε δεκτή από κάποια νομαρχία?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.