Jump to content

Στις 12 Μαΐου ξεκινά η 29η Γιορτή του Βιβλίου


and1dr

Recommended Posts

Στις 12 Μαΐου ανοίγει η αυλαία της φετινής, 29ης, έκθεσης βιβλίου κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Για 17 ημέρες θα ταξιδέψει όσους περάσουν από τα περίπτερά της όχι απλώς στον κόσμο του βιβλίου, αλλά και στην ελκυστική Αίγυπτο, καθώς στο ιδιαίτερο αυτό σταυροδρόμι πολιτισμών είναι αφιερωμένη η φετινή Γιορτή του Βιβλίου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Σύμφωνα με Τα Νέα, 300 εκδότες, 254 περίπτερα, χιλιάδες τίτλοι βιβλίων, εκδηλώσεις, εκθέσεις, παιδικές παραστάσεις και εκπλήξεις υπόσχονται οι διοργανωτές για την ανοιξιάτικη συνάντηση των βιβλιόφιλων.

Εκεί όμως που δίνουν ιδιαίτερο βάρος είναι η περιπλάνηση στη χώρα-λίκνο του αρχαίου κόσμου που αγάπησαν οι Έλληνες, αφήνοντας το δικό τους ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία της. Αφορμή το αφιέρωμα «Ελλάδα-Αίγυπτος: σταυροδρόμι πολιτισμών», που επιμελείται η συγγραφέας και μεταφράστρια Πέρσα Κουμούτση.

Το παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Γιορτής του Βιβλίου θα αποκαλύπτει κάθε μέρα και μια διαφορετική πτυχή της σχέσης Αιγύπτου και Ελλάδας. Στόχος των εκδηλώσεων δεν θα είναι να τονιστεί μόνο η προσφορά των Ελλήνων που παρήγαγαν την«αιγυπτιώτικη λογοτεχνία» με κορυφαίους εκπροσώπους της τον Κωνσταντίνο Καβάφη και τον Στρατή Τσίρκα, αλλά και εκείνη των μελετητών που αφιέρωσαν μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στην καταγραφή της νεώτερης ιστορίας της Αιγύπτου μέσα από τη ματιά της ελληνικής παροικίας.

news.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.